Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Food-Wine pairing, wijn en gerecht
09-08-2014, 10:35 AM
Bericht: #301
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(09-08-2014 12:15 AM)Innesto schreef:  Licht gerookte rundercarpaccio van Holstein dry aged... Wat hier best bij schenken? Barbera, Chianti...?

Niet te zwaar voor carpaccio? Is natuurlijk wel gerookt, maar ik kan me daar wel een pinot noir bij inbeelden.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
09-08-2014, 12:54 PM
Bericht: #302
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(09-08-2014 10:35 AM)Olivier schreef:  
(09-08-2014 12:15 AM)Innesto schreef:  Licht gerookte rundercarpaccio van Holstein dry aged... Wat hier best bij schenken? Barbera, Chianti...?

Niet te zwaar voor carpaccio? Is natuurlijk wel gerookt, maar ik kan me daar wel een pinot noir bij inbeelden.

Persoonlijk dacht ik in eerste instantie aan een Grüner Veltliner of een witte Italiaan (Langhe Bianco, Pinot Grigio, Al Poggio van Castello di Ama of zoiets...).

Maar ik vermoed dat het gezelschap rood gaat verkiezen, vandaar de vraag. Een Fleurie of Gamay zie ik ook wel matchen maar heb ik niet liggen. Ik zou het ditmaal liefst binnen Italië (thema zeker Wink) houden.
09-08-2014, 01:09 PM
Bericht: #303
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(09-08-2014 12:54 PM)Innesto schreef:  
(09-08-2014 10:35 AM)Olivier schreef:  
(09-08-2014 12:15 AM)Innesto schreef:  Licht gerookte rundercarpaccio van Holstein dry aged... Wat hier best bij schenken? Barbera, Chianti...?

Niet te zwaar voor carpaccio? Is natuurlijk wel gerookt, maar ik kan me daar wel een pinot noir bij inbeelden.

Persoonlijk dacht ik in eerste instantie aan een Grüner Veltliner of een witte Italiaan (Langhe Bianco, Pinot Grigio, Al Poggio van Castello di Ama of zoiets...).

Maar ik vermoed dat het gezelschap rood gaat verkiezen, vandaar de vraag. Een Fleurie of Gamay zie ik ook wel matchen maar heb ik niet liggen. Ik zou het ditmaal liefst binnen Italië (thema zeker Wink) houden.

een gamay zie ik ook perfect passen, of een witte bourgogne. Maar als je het in Italië wil houden, waarom eens niet een rosé proberen. Een goede cerasuolo bvb?

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
09-08-2014, 01:14 PM
Bericht: #304
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(09-08-2014 12:54 PM)Innesto schreef:  
(09-08-2014 10:35 AM)Olivier schreef:  
(09-08-2014 12:15 AM)Innesto schreef:  Licht gerookte rundercarpaccio van Holstein dry aged... Wat hier best bij schenken? Barbera, Chianti...?

Niet te zwaar voor carpaccio? Is natuurlijk wel gerookt, maar ik kan me daar wel een pinot noir bij inbeelden.

Persoonlijk dacht ik in eerste instantie aan een Grüner Veltliner of een witte Italiaan (Langhe Bianco, Pinot Grigio, Al Poggio van Castello di Ama of zoiets...).

Maar ik vermoed dat het gezelschap rood gaat verkiezen, vandaar de vraag. Een Fleurie of Gamay zie ik ook wel matchen maar heb ik niet liggen. Ik zou het ditmaal liefst binnen Italië (thema zeker Wink) houden.

Eventueel een (gewone) valpolicella?

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
09-08-2014, 01:26 PM
Bericht: #305
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(09-08-2014 01:14 PM)vinejo schreef:  
(09-08-2014 12:54 PM)Innesto schreef:  
(09-08-2014 10:35 AM)Olivier schreef:  
(09-08-2014 12:15 AM)Innesto schreef:  Licht gerookte rundercarpaccio van Holstein dry aged... Wat hier best bij schenken? Barbera, Chianti...?

Niet te zwaar voor carpaccio? Is natuurlijk wel gerookt, maar ik kan me daar wel een pinot noir bij inbeelden.

Persoonlijk dacht ik in eerste instantie aan een Grüner Veltliner of een witte Italiaan (Langhe Bianco, Pinot Grigio, Al Poggio van Castello di Ama of zoiets...).

Maar ik vermoed dat het gezelschap rood gaat verkiezen, vandaar de vraag. Een Fleurie of Gamay zie ik ook wel matchen maar heb ik niet liggen. Ik zou het ditmaal liefst binnen Italië (thema zeker Wink) houden.

Eventueel een (gewone) valpolicella?

Of deze...

http://www.vinejo.freebb.be/thread-3565-...l#pid48806

Wink

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
10-08-2014, 12:20 PM
Bericht: #306
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Dolcetto?

Wine is sunlight , held together by water !
10-08-2014, 01:11 PM
Bericht: #307
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(10-08-2014 12:20 PM)Venne schreef:  Dolcetto?

Tiens goed idee... Mss zelfs een lichtere (Langhe) nebbiolo... ,?

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
10-08-2014, 09:25 PM
Bericht: #308
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(10-08-2014 01:11 PM)vinejo schreef:  
(10-08-2014 12:20 PM)Venne schreef:  Dolcetto?

Tiens goed idee... Mss zelfs een lichtere (Langhe) nebbiolo... ,?

Bij Van Eccelpoel steekt er bij de Langhe nebbiolo van Produttori del Barbaresco een papiertje met daarop het advies om deze wijn 'ns te proberen bij rundscarpaccio met parmezaanse kaas.

Ik zou alleszins niet te fruitig gaan, dus toch wel het proberen waard.

I was just, I was just, I was just sitting here thinking
About your kiss and your warm embrace
When the reflection in the glass that I held to my lips baby
Revealed the tears that were on my face
12-08-2014, 05:30 PM
Bericht: #309
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Licht gerookte rundercarpaccio van Holstein dry aged...

In combinatie met een Nebbiolo van Pietro Cassina (Coste Sesia Rosso DOC) en/of Grüner Veltliner Steinberg van Fritsch. Combinatie met de Grüner Veltliner was schitterend. De Nebbiolo van Cassina op zich was ontgoochelend.
12-08-2014, 06:34 PM
Bericht: #310
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(12-08-2014 05:30 PM)Innesto schreef:  Licht gerookte rundercarpaccio van Holstein dry aged...

In combinatie met een Nebbiolo van Pietro Cassina (Coste Sesia Rosso DOC) en/of Grüner Veltliner Steinberg van Fritsch. Combinatie met de Grüner Veltliner was schitterend. De Nebbiolo van Cassina op zich was ontgoochelend.
Onlangs met een Savigny-les-Beaune 2008 van Maurice Chapuis: perfecte match toen (was wel niet gerookt, maar zou geen probleem mogen geven).
Probeer eens de Nebbiolod'Alba La Guardia 2008 van Ceste (bij Divino in Appels aan amper 9 )

Vineuze groeten, Bert (Genetisch gelinkt aan wijnimport HOPEwines Duffel)
23-08-2014, 08:36 AM
Bericht: #311
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Vandaag gaan we eens voor tagliatelle carbonara.
Weet er iemand wat er hierbij goed zou matchen ?
23-08-2014, 02:39 PM
Bericht: #312
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(23-08-2014 08:36 AM)gertjeuh schreef:  Vandaag gaan we eens voor tagliatelle carbonara.
Weet er iemand wat er hierbij goed zou matchen ?


tagliatelle carbonara is een smaakvol en rijk gerecht met mogelijk een lichte rooktoets. Ik denk dat je zowel voor wit, rosé als voor rood kan gaan. Bij rood zou ik voor een wijn laag in tannines gaan.

My tastes are simple, I am easily satisfied with the best.
Winston Churchil
23-08-2014, 03:28 PM
Bericht: #313
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(23-08-2014 02:39 PM)shiraz schreef:  
(23-08-2014 08:36 AM)gertjeuh schreef:  Vandaag gaan we eens voor tagliatelle carbonara.
Weet er iemand wat er hierbij goed zou matchen ?


tagliatelle carbonara is een smaakvol en rijk gerecht met mogelijk een lichte rooktoets. Ik denk dat je zowel voor wit, rosé als voor rood kan gaan. Bij rood zou ik voor een wijn laag in tannines gaan.

thank you Smile
23-08-2014, 07:45 PM
Bericht: #314
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(23-08-2014 08:36 AM)gertjeuh schreef:  Vandaag gaan we eens voor tagliatelle carbonara.
Weet er iemand wat er hierbij goed zou matchen ?

De Shiara van Castelluccimiano die ze hebben bij klassewijnen vond ik daar een zeer mooie match bij! Carbonara, heel lekker, en ziet er eenvoudig uit, maar toch niet zo gemakkelijk te maken. Het recept van Rick Stein vind ik een voltreffer!

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
23-08-2014, 11:12 PM
Bericht: #315
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(23-08-2014 07:45 PM)Olivier schreef:  
(23-08-2014 08:36 AM)gertjeuh schreef:  Vandaag gaan we eens voor tagliatelle carbonara.
Weet er iemand wat er hierbij goed zou matchen ?

De Shiara van Castelluccimiano die ze hebben bij klassewijnen vond ik daar een zeer mooie match bij! Carbonara, heel lekker, en ziet er eenvoudig uit, maar toch niet zo gemakkelijk te maken. Het recept van Rick Stein vind ik een voltreffer!

zowel de wijn als de manier van klaarmaken heb ik nog niet geprobeerd .
Wel bedankt ervoor Smile
24-08-2014, 01:21 AM
Bericht: #316
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(23-08-2014 11:12 PM)gertjeuh schreef:  
(23-08-2014 07:45 PM)Olivier schreef:  
(23-08-2014 08:36 AM)gertjeuh schreef:  Vandaag gaan we eens voor tagliatelle carbonara.
Weet er iemand wat er hierbij goed zou matchen ?

De Shiara van Castelluccimiano die ze hebben bij klassewijnen vond ik daar een zeer mooie match bij! Carbonara, heel lekker, en ziet er eenvoudig uit, maar toch niet zo gemakkelijk te maken. Het recept van Rick Stein vind ik een voltreffer!

zowel de wijn als de manier van klaarmaken heb ik nog niet geprobeerd .
Wel bedankt ervoor Smile

En... wat is het geworden Gertjeuh? Smile

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
24-08-2014, 02:02 AM
Bericht: #317
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Wel het was al op tegen 12 uur deze middag dus heb ik geen van de tips kunnen toepassen Big Grin .

Ik heb de Leconfield die openstond erbij genomen .
Wel lichtjes gekoeld ging het er eigenlijk wel goed bij .
Maar toch geen topmatch Wink .
24-08-2014, 10:00 PM
Bericht: #318
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(23-08-2014 02:39 PM)shiraz schreef:  
(23-08-2014 08:36 AM)gertjeuh schreef:  Vandaag gaan we eens voor tagliatelle carbonara.
Weet er iemand wat er hierbij goed zou matchen ?


tagliatelle carbonara is een smaakvol en rijk gerecht met mogelijk een lichte rooktoets. Ik denk dat je zowel voor wit, rosé als voor rood kan gaan. Bij rood zou ik voor een wijn laag in tannines gaan.

Ik volg Shiraz, mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar Barbera (maar geen die te veel hout heeft gezien).

I was just, I was just, I was just sitting here thinking
About your kiss and your warm embrace
When the reflection in the glass that I held to my lips baby
Revealed the tears that were on my face
20-12-2014, 11:06 AM
Bericht: #319
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Iemand een ideetje wat erbij te drinken:
- gepaneerde kalfslapjes met oosterse wittekoolsalade (zoetzuur, sesam, wasabi en yoghurt)
- steak rossini

thank you
20-12-2014, 11:57 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 20-12-2014 om 12:12 PM door Venne.)
Bericht: #320
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Licht zoete riesling, Pinot noir en bandol?
Ma die yoghurt eh man:-)

Wine is sunlight , held together by water !
20-12-2014, 12:57 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 20-12-2014 om 12:58 PM door Abouriou.)
Bericht: #321
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Idd ik zou gaan voor een riesling en een bourgogne cote d'or

http://www.wijn-in-huis.be
20-12-2014, 02:54 PM
Bericht: #322
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Kerstavond bij mijn ouders. Ze maken kalkoen, gevuld met (geiten?)kaas en zongedroogde tomaatjes, met erbij een appeltje uit de oven, gevuld met veenbessen.
Ik moet voor een passende wijn zorgen.
Wat denken jullie? Ik kan niets zinnigs bedenken, om eerlijk te zijn.
20-12-2014, 03:33 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 20-12-2014 om 03:41 PM door shiraz.)
Bericht: #323
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(20-12-2014 02:54 PM)Marc schreef:  Kerstavond bij mijn ouders. Ze maken kalkoen, gevuld met (geiten?)kaas en zongedroogde tomaatjes, met erbij een appeltje uit de oven, gevuld met veenbessen.
Ik moet voor een passende wijn zorgen.
Wat denken jullie? Ik kan niets zinnigs bedenken, om eerlijk te zijn.
Vraag misschien aan uw ouders of ze de vulling aanpassen aan de garnituur of omgekeerd
Als ze bv vasthouden aan de geitenkaas en de zongedroogde tomaten dan zou ik eerder gaan voor geroosterde groenten met pesto ( paprika, aubergines, venkel,...)
Bij appel met veenbessen past dan weer beter een farce met bv geweekte rozijnen in jenever (of om het trendy te houden een kruidige gin) , korianderbolletjes, Thijm, zeste van sinaasappel...

My tastes are simple, I am easily satisfied with the best.
Winston Churchil
20-12-2014, 03:42 PM
Bericht: #324
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Sangiovese , beaujolais, montepulciano..

http://www.wijn-in-huis.be
20-12-2014, 04:15 PM
Bericht: #325
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Vraag misschien aan uw ouders of ze de vulling aanpassen aan de garnituur of omgekeerd
[/quote]

Jij kent mijn ouders niet, Shiraz... Wink
Goede suggestie, dat wel. Maar no go, vrees ik.
(20-12-2014 03:42 PM)Abouriou schreef:  Sangiovese , beaujolais, montepulciano..
Ik dacht ook aan zoiets, maar dat appeltje met die veenbes, dat gaat vloeken. Of niet?
20-12-2014, 04:34 PM
Bericht: #326
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Of waarom geen Zuidelijke Rhone? Lijkt me ook wel te passen.
20-12-2014, 05:35 PM
Bericht: #327
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(20-12-2014 04:34 PM)Fre schreef:  Of waarom geen Zuidelijke Rhone? Lijkt me ook wel te passen.

Zou daar ook aan durven denken, iets van Viret bvb ;-)
En voor wat betreft de fruitgarnituur: niks van aantrekken, gewoon de gasten waarschuwen dat ze na een hap veenbessenappel geen slok wijn mogen drinken..!

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
20-12-2014, 07:15 PM
Bericht: #328
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(20-12-2014 04:15 PM)Marc schreef:  
(20-12-2014 03:33 PM)shiraz schreef:  
Vraag misschien aan uw ouders of ze de vulling aanpassen aan de garnituur of omgekeerd

Jij kent mijn ouders niet, Shiraz... Wink
Goede suggestie, dat wel. Maar no go, vrees ik.
(20-12-2014 03:42 PM)Abouriou schreef:  Sangiovese , beaujolais, montepulciano..
Ik dacht ook aan zoiets, maar dat appeltje met die veenbes, dat gaat vloeken. Of niet?
[/quote]

Appel met veenbes vloekt met alle (rode) wijn, vrees ik. Mijn schoonmoeder maakt dat ook elk jaar bij de traditionele kerstkalkoen. Ik blijf er gewoon af ;-)
20-12-2014, 08:28 PM
Bericht: #329
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(20-12-2014 07:15 PM)Dave schreef:  
(20-12-2014 04:15 PM)Marc schreef:  
(20-12-2014 03:33 PM)shiraz schreef:  
Vraag misschien aan uw ouders of ze de vulling aanpassen aan de garnituur of omgekeerd

Jij kent mijn ouders niet, Shiraz... Wink
Goede suggestie, dat wel. Maar no go, vrees ik.
(20-12-2014 03:42 PM)Abouriou schreef:  Sangiovese , beaujolais, montepulciano..
Ik dacht ook aan zoiets, maar dat appeltje met die veenbes, dat gaat vloeken. Of niet?

Appel met veenbes vloekt met alle (rode) wijn, vrees ik. Mijn schoonmoeder maakt dat ook elk jaar bij de traditionele kerstkalkoen. Ik blijf er gewoon af ;-)
[/quote]

ja idd... dit is zo een gerechtje waar je onmogelijk elk element kan pairen. De grootst gemene deler zoeken dan maar Smile

http://www.wijn-in-huis.be
20-12-2014, 08:49 PM
Bericht: #330
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(20-12-2014 05:35 PM)vinejo schreef:  
(20-12-2014 04:34 PM)Fre schreef:  Of waarom geen Zuidelijke Rhone? Lijkt me ook wel te passen.

Zou daar ook aan durven denken, iets van Viret bvb ;-)
En voor wat betreft de fruitgarnituur: niks van aantrekken, gewoon de gasten waarschuwen dat ze na een hap veenbessenappel geen slok wijn mogen drinken..!

Ook een goed idee, maar dan misschien iets van een oudere jaargang.
Goede suggesties, Fre en Jo...


Ga naar locatie: