Food-Wine pairing, wijn en gerecht
|
19-06-2015, 09:39 PM
Bericht: #361
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Bedankt voor de reacties !
Toch voor de pinot noir geweest ik moet zeggen , ferm gesmaakt . |
|||
19-06-2015, 10:06 PM
Bericht: #362
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(19-06-2015 09:39 PM)gertjeuh schreef: Bedankt voor de reacties ! welke was het, Gertjeuh? Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
19-06-2015, 10:23 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 19-06-2015 om 10:23 PM door Smaakatleet.)
Bericht: #363
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(19-06-2015 10:06 PM)Olivier schreef:(19-06-2015 09:39 PM)gertjeuh schreef: Bedankt voor de reacties ! http://www.vinejo.freebb.be/thread-3917.html <--- |
|||
19-06-2015, 11:36 PM
Bericht: #364
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(19-06-2015 10:23 PM)gertjeuh schreef:(19-06-2015 10:06 PM)Olivier schreef:(19-06-2015 09:39 PM)gertjeuh schreef: Bedankt voor de reacties ! Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
20-06-2015, 09:46 AM
Bericht: #365
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Here we go again
Vandaag staan er scampi's in een spekjasje op het menu met een roomsaus met paprika en tomaat ( heel weinig tomaat , beetje voor het kleur ) en tagliatelle . Graag zou ik nog eens jullie hulp willen inroepen . In wit heb ik niet zoveel meer liggen wel Bedankt alvast ! |
|||
20-06-2015, 09:53 AM
Bericht: #366
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(20-06-2015 09:46 AM)gertjeuh schreef: In wit heb ik niet zoveel meer liggen wel Misshien een rode Loire? Zonder te significante houtlagering liefst. Geen garantie dat t marcheert maar t lijkt me wel leuk om te proberen.. -- of als je vooral het romige van de saus wil counteren, een ribera of zo... Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
20-06-2015, 10:02 AM
Bericht: #367
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(20-06-2015 09:53 AM)vinejo schreef:(20-06-2015 09:46 AM)gertjeuh schreef: In wit heb ik niet zoveel meer liggen wel Jamaar geen garantie ofwa ! Het enige in rode loire dat ik heb liggen is 100% malbec nog vrij jong ook. |
|||
20-06-2015, 10:36 AM
Bericht: #368
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(20-06-2015 10:02 AM)gertjeuh schreef:(20-06-2015 09:53 AM)vinejo schreef:(20-06-2015 09:46 AM)gertjeuh schreef: In wit heb ik niet zoveel meer liggen wel Hebt ge dan geen Cahors liggen van 100% cabernet franc? Tja, niet makkelijk, in wit zou ik voor een Zuidelijke Rhone durven gaan, of een pinot blanc... t Is geen makkelijk gerechtje hé met dat spek, scampies, paprika, roomsaus.. Neem in rood misschien de senor de los lanos (La Mancha) van Carrefour, kunt ge niks mis mee doen aan die prijs ;-) Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
20-06-2015, 11:33 AM
Bericht: #369
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(20-06-2015 10:36 AM)vinejo schreef:Haha niets boven cf uit cahors !(20-06-2015 10:02 AM)gertjeuh schreef:(20-06-2015 09:53 AM)vinejo schreef:(20-06-2015 09:46 AM)gertjeuh schreef: In wit heb ik niet zoveel meer liggen wel Kzal eens snuisteren in menne voorraad . |
|||
20-06-2015, 12:06 PM
Bericht: #370
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(20-06-2015 11:33 AM)gertjeuh schreef:(20-06-2015 10:36 AM)vinejo schreef:Haha niets boven cf uit cahors !(20-06-2015 10:02 AM)gertjeuh schreef:(20-06-2015 09:53 AM)vinejo schreef:(20-06-2015 09:46 AM)gertjeuh schreef: In wit heb ik niet zoveel meer liggen wel ...of een nero d avola? (die kruidig en fris genoeg is zoals de Fiiriato bvb) Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
20-06-2015, 02:26 PM
Bericht: #371
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(20-06-2015 09:46 AM)gertjeuh schreef: Here we go again Savennières of Anjou blanc (wel de stevige versie, hé) Vineuze groeten, Bert (Genetisch gelinkt aan wijnimport HOPEwines Duffel) |
|||
20-06-2015, 04:35 PM
Bericht: #372
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Rosé, Bellet of Bandol, nie echt origineel maar wel lekker denk ik.
|
|||
20-06-2015, 05:35 PM
Bericht: #373
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(20-06-2015 04:35 PM)Kris schreef: Rosé, Bellet of Bandol, nie echt origineel maar wel lekker denk ik. Goed idee!! Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
21-06-2015, 08:59 AM
Bericht: #374
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Merci mannen !
Ik ben voor iets stevig wit geweest . 100% Moscato Giallo uit Kroatië . Het enige minpunt ik kan u niet vertellen hoe het was aangezien ik niet echt gegeten heb noch gedronken . Erna de zetel in en slapen ... |
|||
21-06-2015, 11:30 AM
Bericht: #375
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht | |||
21-06-2015, 08:56 PM
Bericht: #376
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Een klein plaagske Kris , Gepicoleerd wat is dat ?
Maar vandaag ben ik al een pak beter ! Dankzij de nodige medicatie uiteraard |
|||
23-06-2015, 01:53 PM
Bericht: #377
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Ik mag zaterdag ergens gaan eten en ik mag de wijn meenemen.
Wat staat er op het menu? Voorgerechtjes: - Tartaar van maatjes - Mini tomaat garnaal - Carpaccio van st. Jacobsnootje Hoofdgerecht: - Tarbot op bedje van bieslook puree Suggesties? |
|||
23-06-2015, 03:20 PM
Bericht: #378
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Voorgerecht: frisse sauvignon blanc of vermentino.
Hoofdgerecht: chardonnay (bourgogne) of viognier (condrieu) - met wat houtlagering. Ik vermoed dat de vis gebakken is? |
|||
23-06-2015, 08:37 PM
Bericht: #379
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
ik dacht ook direct aan vermentino bij de maatjes, maar bij de st- jacobsnootjes kan die misschien wat overheersen? Alhoewel... Iets fijn en ziltigs zou ik kiezen. Vermentino dus
Bij hoofdgerecht eens een witte grenache proberen misschien? Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
24-06-2015, 08:13 AM
Bericht: #380
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Vinogan, Olivier, bedankt voor de tips !
|
|||
24-06-2015, 08:28 AM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 24-06-2015 om 09:53 AM door shiraz.)
Bericht: #381
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
VG: Albariño uit Rias Baixas of een grüner veltliner uit Oostenrijk
HG: Riesling uit Duitsland of een chardonnay uit Oostenrijk bv Wieninger chardonnay select --> persoonlijk goede ervaringen mee, kost rond de 19€ en te koop bij o.a. Leirovins My tastes are simple, I am easily satisfied with the best. Winston Churchil |
|||
24-06-2015, 03:02 PM
Bericht: #382
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Bij maatjes moet ge bokma drinken!
Wine is sunlight , held together by water ! |
|||
24-06-2015, 08:08 PM
Bericht: #383
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
My tastes are simple, I am easily satisfied with the best. Winston Churchil |
|||
25-06-2015, 11:38 AM
Bericht: #384
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Yes! En dan kan het feest beginnen! :-)
Wine is sunlight , held together by water ! |
|||
29-06-2015, 10:13 AM
Bericht: #385
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Utieindelijk hebben we bij een tartaar van maatjes een Muros Antigos Alvarinho 2013 van Anselmo Mendes gedronken.
Bij de filet van griet (tarbot was niet meer voorradig) met salsa van tomaten dronken we de Shiarà 2013 van Castelluci Miano. 2 lekkere combinaties. |
|||
30-06-2015, 10:44 PM
Bericht: #386
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(29-06-2015 10:13 AM)Corto schreef: Utieindelijk hebben we bij een tartaar van maatjes een Muros Antigos Alvarinho 2013 van Anselmo Mendes gedronken. Klinkt in ieder geval goed! Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
19-07-2015, 05:53 PM
Bericht: #387
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Ook al weet ik dat een lichte rode in principe bij gevogelte kan, geef ik er normaalgezien toch de voorkeur aan om te combineren met wit. Nu echter een zeer lichte fruitige saumur champigny gedronken bij kalkoen met mosterdsaus en ik moet zeggen dat dat toch een goede combinatie is!
Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
19-07-2015, 08:39 PM
Bericht: #388
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Ik drink meestal (elegant) rood bij kalkoen of kip en vandaag wit , met name Vignamato 'Versiano' Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore 2014, zeker een aanrader.
I was just, I was just, I was just sitting here thinking About your kiss and your warm embrace When the reflection in the glass that I held to my lips baby Revealed the tears that were on my face |
|||
19-07-2015, 08:53 PM
Bericht: #389
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(19-07-2015 08:39 PM)33S schreef: Ik drink meestal (elegant) rood bij kalkoen of kip en vandaag wit , met name Vignamato 'Versiano' Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore 2014, zeker een aanrader. Wat drink je normaal in rood bij kalkoen? Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
19-07-2015, 09:00 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 19-07-2015 om 09:01 PM door 33S.)
Bericht: #390
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Ik eet nogal graag wit vlees, dus eigenlijk vanalles. Wat ik me herinner als goeie match:
Een instap Etna Rosso (bv. Erse van Tenuta di Fessina of Masseria Sette Porte), de Ciro Rosso van Librandi (zeer goed bij kip aan't spit vind ik), elegante Chianti Classico (bv. Volpaia), Bardolino Classico Superiore 'Terre di Cavagion' van Villabella en onlangs ook een andere rode wijn van aan het Garda meer, als ik het goed herinner: Selva Capuzza 'Mader' 2010. NB: vaak eten we ratatouille bij wit vlees, wat wit zeker niet onmogelijk maakt, maar ik neig dan eerder naar rood. I was just, I was just, I was just sitting here thinking About your kiss and your warm embrace When the reflection in the glass that I held to my lips baby Revealed the tears that were on my face |
|||
|