Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tenuta Olim Bauda, Asti
29-02-2012, 07:33 PM
Bericht: #1
Tenuta Olim Bauda, Asti
Barbera d' Asti superiore, Le Rocchette 2009

Deze Barbera komt uit een wijngaard met 60 jaar oude stokken. 18 maanden op 25 hl eiken vaten, daarna 1 jaar flesrust.

Rode vruchtjes in de neus, peper, kruidig zelfs wat florale kenmerken. Sappig, vlezige structuur met prominente zuren, fris en goeie evenwichtige afdronk.
Nog flink bewaarpotentieel. Beetje kelderrust zal goed doen.

Kriekjes met goeie kritiekjes !

Buvez du vin et vivez joyeux !
29-02-2012, 07:39 PM
Bericht: #2
RE: Tenuta Olim Bauda, Asti
18 ma op kleine eiken vaten, was er geen houtinvloed merkbaar?

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
29-02-2012, 07:49 PM
Bericht: #3
RE: Tenuta Olim Bauda, Asti
(29-02-2012 07:39 PM)vinejo schreef:  18 ma op kleine eiken vaten, was er geen houtinvloed merkbaar?

Nu ge 't vraagt, enkel in de mond wat houtimpressies maar absoluut niks te, vandaar, niet vermeld in de TN.

Buvez du vin et vivez joyeux !
01-03-2012, 12:45 AM
Bericht: #4
RE: Tenuta Olim Bauda, Asti
Dat heb je veel met Piëmontezen vind ik, ondanks lange houtlagering weinig dominante houterige aroma s.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
30-05-2012, 09:37 PM
Bericht: #5
RE: Tenuta Olim Bauda, Asti
Toch mooi drinkbaar deze avond op het terras met gewone biefstuk friet, jonge sla... sappig vlezig, mooi fris rood fruit, lekker ! Versmolten tannines, zacht maar toch crunchy door de zuurtjes. Ik heb NOG te weinig Italian babes in m'n kelder liggen ...

Buvez du vin et vivez joyeux !
31-05-2012, 09:06 AM
Bericht: #6
RE: Tenuta Olim Bauda, Asti
(30-05-2012 09:37 PM)dr_magooo schreef:  Ik heb NOG te weinig Italian babes in m'n kelder liggen ...

wie niet? Wink

Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot....
31-05-2012, 12:48 PM
Bericht: #7
RE: Tenuta Olim Bauda, Asti
(30-05-2012 09:37 PM)dr_magooo schreef:  Ik heb NOG te weinig Italian babes in m'n kelder liggen ...

komt inorde babe!Tongue
24-01-2017, 09:22 PM
Bericht: #8
RE: Tenuta Olim Bauda, Asti
De Gavi del Comune di Gavi opnieuw geproefd. 2015.

Floraal, vooral witte bloesems. Mineraal. In de mond een wijn met behoorlijk wat zuren. Die het moeilijk heeft om zich recht te houden (fruit is monotoon en zakt weg). Afdronk middellang. Niet slecht maar zeker niet overtuigd van deze wijn.
24-01-2017, 11:51 PM
Bericht: #9
RE: Tenuta Olim Bauda, Asti
(24-01-2017 09:22 PM)Fre schreef:  De Gavi del Comune di Gavi opnieuw geproefd. 2015.

Floraal, vooral witte bloesems. Mineraal. In de mond een wijn met behoorlijk wat zuren. Die het moeilijk heeft om zich recht te houden (fruit is monotoon en zakt weg). Afdronk middellang. Niet slecht maar zeker niet overtuigd van deze wijn.

Wat overprijsd toch he, was dit geen 13 euro of zo?

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
25-01-2017, 10:55 AM
Bericht: #10
RE: Tenuta Olim Bauda, Asti
Ik heb ook nog nooit een Gavi gedronken die meer dan 'gewoon ok' was en die z'n prijs rechtvaardigde.

I was just, I was just, I was just sitting here thinking
About your kiss and your warm embrace
When the reflection in the glass that I held to my lips baby
Revealed the tears that were on my face
25-01-2017, 07:19 PM
Bericht: #11
RE: Tenuta Olim Bauda, Asti
(24-01-2017 11:51 PM)vinejo schreef:  
(24-01-2017 09:22 PM)Fre schreef:  De Gavi del Comune di Gavi opnieuw geproefd. 2015.

Floraal, vooral witte bloesems. Mineraal. In de mond een wijn met behoorlijk wat zuren. Die het moeilijk heeft om zich recht te houden (fruit is monotoon en zakt weg). Afdronk middellang. Niet slecht maar zeker niet overtuigd van deze wijn.

Wat overprijsd toch he, was dit geen 13 euro of zo?
Inderdaad zo iets...
24-07-2018, 03:02 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 24-07-2018 om 03:02 PM door Vinogan(s).)
Bericht: #12
RE: Tenuta Olim Bauda, Asti
Gavi di Gavi 2015

Fris, knapperig en puur. Wat meloen, wit fruit en zeer aanwezige frisse zuren. Nog steeds mooi op dronk. Perfect op een warme dag 87
26-06-2020, 07:33 PM
Bericht: #13
RE: Tenuta Olim Bauda, Asti
Gavi di Gavi 2018

Meloen, citrus en een lichte fumé (mineraal?) in de neus. In de mond vinnige zuren, doet wat denken aan een heel rijpe citroen, lichtjes filmend ook. In de afdronk blijft de citrus wat nazinderen.

Welkome verfrissing in dit weer.

It's not a hangover, it's wine flu
26-06-2020, 09:33 PM
Bericht: #14
RE: Tenuta Olim Bauda, Asti
(26-06-2020 07:33 PM)Baldrick schreef:  Gavi di Gavi 2018

Meloen, citrus en een lichte fumé (mineraal?) in de neus. In de mond vinnige zuren, doet wat denken aan een heel rijpe citroen, lichtjes filmend ook. In de afdronk blijft de citrus wat nazinderen.

Welkome verfrissing in dit weer.

Is een huis waar ik al lang eens de Barbera’s van wil proeven, maar is er nog nooit van gekomen. Jij al eens geproefd, Baldrick?

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
26-06-2020, 09:59 PM
Bericht: #15
RE: Tenuta Olim Bauda, Asti
(26-06-2020 09:33 PM)Olivier schreef:  Is een huis waar ik al lang eens de Barbera’s van wil proeven, maar is er nog nooit van gekomen. Jij al eens geproefd, Baldrick?

Ik dronk de Barbera d'Asti La Villa '18 in mei.
Kon wel nog wat karaf gebruiken en was beter licht gekoeld. Voor de rest vond ik dit wel mooi, veel rood fruit, wat kersen, florale toetsen, stevige zuren. Goede p/k, betaalde iets van €12 bij Vitisvin.
26-06-2020, 10:19 PM
Bericht: #16
RE: Tenuta Olim Bauda, Asti
(26-06-2020 09:59 PM)redacteur schreef:  
(26-06-2020 09:33 PM)Olivier schreef:  Is een huis waar ik al lang eens de Barbera’s van wil proeven, maar is er nog nooit van gekomen. Jij al eens geproefd, Baldrick?

Ik dronk de Barbera d'Asti La Villa '18 in mei.
Kon wel nog wat karaf gebruiken en was beter licht gekoeld. Voor de rest vond ik dit wel mooi, veel rood fruit, wat kersen, florale toetsen, stevige zuren. Goede p/k, betaalde iets van €12 bij Vitisvin.

Thanks!

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
27-06-2020, 03:29 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 27-06-2020 om 03:29 PM door Baldrick.)
Bericht: #17
RE: Tenuta Olim Bauda, Asti
(26-06-2020 09:33 PM)Olivier schreef:  
(26-06-2020 07:33 PM)Baldrick schreef:  Gavi di Gavi 2018

Meloen, citrus en een lichte fumé (mineraal?) in de neus. In de mond vinnige zuren, doet wat denken aan een heel rijpe citroen, lichtjes filmend ook. In de afdronk blijft de citrus wat nazinderen.

Welkome verfrissing in dit weer.

Is een huis waar ik al lang eens de Barbera’s van wil proeven, maar is er nog nooit van gekomen. Jij al eens geproefd, Baldrick?

Nog niet geproefd, maar als ik de nota van redacteur lees zou ik dat best binnenkort wel eens doen.

It's not a hangover, it's wine flu
27-06-2020, 11:28 PM
Bericht: #18
RE: Tenuta Olim Bauda, Asti
(26-06-2020 09:59 PM)redacteur schreef:  
(26-06-2020 09:33 PM)Olivier schreef:  Is een huis waar ik al lang eens de Barbera’s van wil proeven, maar is er nog nooit van gekomen. Jij al eens geproefd, Baldrick?

Ik dronk de Barbera d'Asti La Villa '18 in mei.
Kon wel nog wat karaf gebruiken en was beter licht gekoeld. Voor de rest vond ik dit wel mooi, veel rood fruit, wat kersen, florale toetsen, stevige zuren. Goede p/k, betaalde iets van €12 bij Vitisvin.

Ik ga hier volledig mee akkoord. Heb hier in het voorjaar een proeffles van gekocht, was nog wat jong, maar toch 12 flessen van bijgekocht voor de komende jaren bij de pasta met tomatensaus. Van geen enkele andere wijn heb ik zoveel flessen liggen.

Ik hou wel van jonge Barbera zonder houtinvloed en aan die prijs vind je niet veel beter.

I was just, I was just, I was just sitting here thinking
About your kiss and your warm embrace
When the reflection in the glass that I held to my lips baby
Revealed the tears that were on my face
28-06-2020, 08:16 AM
Bericht: #19
RE: Tenuta Olim Bauda, Asti
(27-06-2020 11:28 PM)33S schreef:  
(26-06-2020 09:59 PM)redacteur schreef:  
(26-06-2020 09:33 PM)Olivier schreef:  Is een huis waar ik al lang eens de Barbera’s van wil proeven, maar is er nog nooit van gekomen. Jij al eens geproefd, Baldrick?

Ik dronk de Barbera d'Asti La Villa '18 in mei.
Kon wel nog wat karaf gebruiken en was beter licht gekoeld. Voor de rest vond ik dit wel mooi, veel rood fruit, wat kersen, florale toetsen, stevige zuren. Goede p/k, betaalde iets van €12 bij Vitisvin.

Ik ga hier volledig mee akkoord. Heb hier in het voorjaar een proeffles van gekocht, was nog wat jong, maar toch 12 flessen van bijgekocht voor de komende jaren bij de pasta met tomatensaus. Van geen enkele andere wijn heb ik zoveel flessen liggen.

Ik hou wel van jonge Barbera zonder houtinvloed en aan die prijs vind je niet veel beter.

Dan ga ik die ook eens aanschaffen!

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
28-06-2020, 04:48 PM
Bericht: #20
RE: Tenuta Olim Bauda, Asti
(27-06-2020 11:28 PM)33S schreef:  
(26-06-2020 09:59 PM)redacteur schreef:  
(26-06-2020 09:33 PM)Olivier schreef:  Is een huis waar ik al lang eens de Barbera’s van wil proeven, maar is er nog nooit van gekomen. Jij al eens geproefd, Baldrick?

Ik dronk de Barbera d'Asti La Villa '18 in mei.
Kon wel nog wat karaf gebruiken en was beter licht gekoeld. Voor de rest vond ik dit wel mooi, veel rood fruit, wat kersen, florale toetsen, stevige zuren. Goede p/k, betaalde iets van €12 bij Vitisvin.

Ik ga hier volledig mee akkoord. Heb hier in het voorjaar een proeffles van gekocht, was nog wat jong, maar toch 12 flessen van bijgekocht voor de komende jaren bij de pasta met tomatensaus. Van geen enkele andere wijn heb ik zoveel flessen liggen.

Ik hou wel van jonge Barbera zonder houtinvloed en aan die prijs vind je niet veel beter.
Ik beaam! Toevallig een flesje ‘villa’ cadeau gekregen en geopend gisteren. Veel wijn voor onder de 10 euro (hij koopt aan op superiore). Voldoende complex en interessant in smaken en de afdronk heeft een redelijke lengte.
16-07-2021, 10:14 PM
Bericht: #21
RE: Tenuta Olim Bauda, Asti
(28-06-2020 04:48 PM)rood schreef:  
(27-06-2020 11:28 PM)33S schreef:  
(26-06-2020 09:59 PM)redacteur schreef:  
(26-06-2020 09:33 PM)Olivier schreef:  Is een huis waar ik al lang eens de Barbera’s van wil proeven, maar is er nog nooit van gekomen. Jij al eens geproefd, Baldrick?

Ik dronk de Barbera d'Asti La Villa '18 in mei.
Kon wel nog wat karaf gebruiken en was beter licht gekoeld. Voor de rest vond ik dit wel mooi, veel rood fruit, wat kersen, florale toetsen, stevige zuren. Goede p/k, betaalde iets van €12 bij Vitisvin.

Ik ga hier volledig mee akkoord. Heb hier in het voorjaar een proeffles van gekocht, was nog wat jong, maar toch 12 flessen van bijgekocht voor de komende jaren bij de pasta met tomatensaus. Van geen enkele andere wijn heb ik zoveel flessen liggen.

Ik hou wel van jonge Barbera zonder houtinvloed en aan die prijs vind je niet veel beter.
Ik beaam! Toevallig een flesje ‘villa’ cadeau gekregen en geopend gisteren. Veel wijn voor onder de 10 euro (hij koopt aan op superiore). Voldoende complex en interessant in smaken en de afdronk heeft een redelijke lengte.

Vanavond dan eindelijk eens een barbera in het glas van dit huis. Het is La Villa 2019. Als ik zeg dat ik al aan mijn laatste glas van de fles zit, zegt dit genoeg zeker?

Wat een zalige doordrinker zeg. Rijpe kersjes, wat bosfruit in de neus. Iets floraal ook. En in de mond die typische barberazuurtjes, perfect door de fruitmand geweven. Na enkele glazen pas begin je iets van tannines gewaar te worden. Als talkpoeder.

Lekkerrrrrrr!

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
16-07-2021, 11:15 PM
Bericht: #22
RE: Tenuta Olim Bauda, Asti
(16-07-2021 10:14 PM)Olivier schreef:  
(28-06-2020 04:48 PM)rood schreef:  
(27-06-2020 11:28 PM)33S schreef:  
(26-06-2020 09:59 PM)redacteur schreef:  
(26-06-2020 09:33 PM)Olivier schreef:  Is een huis waar ik al lang eens de Barbera’s van wil proeven, maar is er nog nooit van gekomen. Jij al eens geproefd, Baldrick?

Ik dronk de Barbera d'Asti La Villa '18 in mei.
Kon wel nog wat karaf gebruiken en was beter licht gekoeld. Voor de rest vond ik dit wel mooi, veel rood fruit, wat kersen, florale toetsen, stevige zuren. Goede p/k, betaalde iets van €12 bij Vitisvin.

Ik ga hier volledig mee akkoord. Heb hier in het voorjaar een proeffles van gekocht, was nog wat jong, maar toch 12 flessen van bijgekocht voor de komende jaren bij de pasta met tomatensaus. Van geen enkele andere wijn heb ik zoveel flessen liggen.

Ik hou wel van jonge Barbera zonder houtinvloed en aan die prijs vind je niet veel beter.
Ik beaam! Toevallig een flesje ‘villa’ cadeau gekregen en geopend gisteren. Veel wijn voor onder de 10 euro (hij koopt aan op superiore). Voldoende complex en interessant in smaken en de afdronk heeft een redelijke lengte.

Vanavond dan eindelijk eens een barbera in het glas van dit huis. Het is La Villa 2019. Als ik zeg dat ik al aan mijn laatste glas van de fles zit, zegt dit genoeg zeker?

Wat een zalige doordrinker zeg. Rijpe kersjes, wat bosfruit in de neus. Iets floraal ook. En in de mond die typische barberazuurtjes, perfect door de fruitmand geweven. Na enkele glazen pas begin je iets van tannines gewaar te worden. Als talkpoeder.

Lekkerrrrrrr!

Laatste glas… zonder hulp? En geopend rond 18 uur..?
Respect! Big Grin

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
17-07-2021, 07:59 PM
Bericht: #23
RE: Tenuta Olim Bauda, Asti
Citaat: Laatste glas… zonder hulp? En geopend rond 18 uur..?
Respect!

Iets vroeger begonnen Wink

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
27-10-2023, 11:46 PM
Bericht: #24
RE: Tenuta Olim Bauda, Asti
Le rochette - barbera d'asti superiore 2018

Vandaag geen kinderen thuis en gezien het seizoen kreeg ik zin in wild. Dus onder de middag een tripje naar mijn favoriete slager. Daar brak keuzestress uit: er lag vanalles, van everzwijn stoofvlees over hazenrug tot wilde fazant en patrijs. Het werd uiteindelijk geen wild in de strikte zin, ik kwam buiten met kwarteltjes.
Ik had deze beestjes nog nooit klaar gemaakt, en ik kan alvast zeggen: ze hebben gesmaakt Slurp

Op een vrijdagavond hoort daar uiteraard een wijntje bij, en ik had vooraf al besloten dat er hoedanook een italiaan zou opengaan vanavond. Het werd een barbera van olim bauda - qua combo misschien niet de beste beslissing, maar al bij al best te genieten bij de vogeltjes.

De wijn dan:
Lichte paarse gloed, klein waterrandje in het glas.
Kruidige neus, blauw en zwart fruit, tikje drop.
Nog vol leven, heel kruidig, zoethout, blauwe bessen, kersen en wat hout. Spannende zuurtjes op het einde met nog wat licht trekkende tannines. Voor bij de kwartels toch net iets te zwaar, nadien in de zetel met wat meer lucht enkel beter.
28-10-2023, 07:50 AM
Bericht: #25
RE: Tenuta Olim Bauda, Asti
Die Barberas van Olim Bauda zijn kwalitatief maar inderdaad een lichte pinot noir was misschien een betere foodpairing geweest
28-10-2023, 10:57 AM
Bericht: #26
RE: Tenuta Olim Bauda, Asti
(28-10-2023 07:50 AM)Fre schreef:  Die Barberas van Olim Bauda zijn kwalitatief maar inderdaad een lichte pinot noir was misschien een betere foodpairing geweest

Of een Alto-Piemonte!

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
28-10-2023, 01:07 PM
Bericht: #27
RE: Tenuta Olim Bauda, Asti
Citaat: Ik had deze beestjes nog nooit klaar gemaakt, en ik kan alvast zeggen: ze hebben gesmaakt

Ik kokerel al eens graag, maar ik zou echt niet weten hoe je kwartels klaar maakt.

Hoe heb jij dat gedaan, ntr?

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
28-10-2023, 01:53 PM
Bericht: #28
RE: Tenuta Olim Bauda, Asti
(28-10-2023 01:07 PM)Olivier schreef:  
Citaat: Ik had deze beestjes nog nooit klaar gemaakt, en ik kan alvast zeggen: ze hebben gesmaakt

Ik kokerel al eens graag, maar ik zou echt niet weten hoe je kwartels klaar maakt.

Hoe heb jij dat gedaan, ntr?

Insmeren met boter en 15-20 minuten in de hete oven, klaar...

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
28-10-2023, 05:42 PM
Bericht: #29
RE: Tenuta Olim Bauda, Asti
(28-10-2023 01:07 PM)Olivier schreef:  
Citaat: Ik had deze beestjes nog nooit klaar gemaakt, en ik kan alvast zeggen: ze hebben gesmaakt

Ik kokerel al eens graag, maar ik zou echt niet weten hoe je kwartels klaar maakt.

Hoe heb jij dat gedaan, ntr?

Beetje zoals een piepkuiken klaargemaakt. Goed kruiden peper en zout, aanbraden in pot. Dekseltje erop tot gewenste gaarheid...kleine 10 minuutjes.
28-10-2023, 07:47 PM
Bericht: #30
RE: Tenuta Olim Bauda, Asti
(28-10-2023 05:42 PM)ntr0 schreef:  
(28-10-2023 01:07 PM)Olivier schreef:  
Citaat: Ik had deze beestjes nog nooit klaar gemaakt, en ik kan alvast zeggen: ze hebben gesmaakt

Ik kokerel al eens graag, maar ik zou echt niet weten hoe je kwartels klaar maakt.

Hoe heb jij dat gedaan, ntr?

Beetje zoals een piepkuiken klaargemaakt. Goed kruiden peper en zout, aanbraden in pot. Dekseltje erop tot gewenste gaarheid...kleine 10 minuutjes.

Thanks, zal ik eens moeten proberen!

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)


Ga naar locatie: