salon van de rebelse wijnen en bieren
|
07-11-2017, 08:19 PM
Bericht: #1
|
|||
|
|||
salon van de rebelse wijnen en bieren
My tastes are simple, I am easily satisfied with the best. Winston Churchil |
|||
07-11-2017, 09:05 PM
Bericht: #2
|
|||
|
|||
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
(07-11-2017 08:19 PM)shiraz schreef: http://www.vinibirreribelli.net/NL/index.html Ik ga hier naartoe. Eens kijken wat dat geeft. Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
08-11-2017, 10:57 AM
Bericht: #3
|
|||
|
|||
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
(07-11-2017 09:05 PM)Olivier schreef:Staat ook in m'n agenda, ik probeer op zaterdag even langs te gaan. Ziet er een mooi programma uit.(07-11-2017 08:19 PM)shiraz schreef: http://www.vinibirreribelli.net/NL/index.html |
|||
08-11-2017, 11:07 AM
Bericht: #4
|
|||
|
|||
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
(08-11-2017 10:57 AM)troisetoiles schreef:(07-11-2017 09:05 PM)Olivier schreef:Staat ook in m'n agenda, ik probeer op zaterdag even langs te gaan. Ziet er een mooi programma uit.(07-11-2017 08:19 PM)shiraz schreef: http://www.vinibirreribelli.net/NL/index.html ja, vrij veel Italiaans ook, dus ik denk dat ik eens die toer opga. Fatalone staat daar onder andere. Ooit van Jo eens een prachtige primitivo gedronken van dat domein. In Beaujolais ben ik heel benieuwd naar Karim Vionnet. Er staan zo nog wel een paar interessante domeinen. Benieuwd! Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
08-11-2017, 03:49 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 08-11-2017 om 03:51 PM door wvd.)
Bericht: #5
|
|||
|
|||
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
Er staat zowaar iemand uit Colares!! Ik dacht dat die streek opgehouden had te bestaan en alles nu volgebouwd was met hotels. Gaat daar eens iemand proeven en graag verslag, ben erg benieuwd en vraag ook eens of het nog steeds enkel Ramisco druiven zijn.
Ik heb nog ergens een Azenhas do Mar 1957 liggen. Was in 1983 ondrinkbaar hard, misschien nu toch een 2e flesje proberen.... |
|||
08-11-2017, 04:43 PM
Bericht: #6
|
|||
|
|||
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
(08-11-2017 03:49 PM)wvd schreef: Er staat zowaar iemand uit Colares!! Ik dacht dat die streek opgehouden had te bestaan en alles nu volgebouwd was met hotels. Gaat daar eens iemand proeven en graag verslag, ben erg benieuwd en vraag ook eens of het nog steeds enkel Ramisco druiven zijn. had eerlijk gezegd nog nooit van ramisco gehoord... In dit artikel wat meer uitleg over de regio en de wijn, en ook het domein dat in Brussel zal zijn. Die kopen echter hun wijn van de coöperatieve en voeden die zelf op. De foto's van de wijnstokken in het zand zijn redelijk surrealistisch... https://www.nytimes.com/2017/08/03/dinin...lares.html Als het lukt zal ik eens langs gaan, Wvd. Alhoewel ik waarschijnlijk weer teveel domeinen op mijn lijstje gezet heb Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
08-11-2017, 05:51 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 08-11-2017 om 05:53 PM door wvd.)
Bericht: #7
|
|||
|
|||
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
(08-11-2017 04:43 PM)Olivier schreef:(08-11-2017 03:49 PM)wvd schreef: Er staat zowaar iemand uit Colares!! Ik dacht dat die streek opgehouden had te bestaan en alles nu volgebouwd was met hotels. Gaat daar eens iemand proeven en graag verslag, ben erg benieuwd en vraag ook eens of het nog steeds enkel Ramisco druiven zijn. Toch doen zou ik zeggen. Het is een historisch gebied en je kan niet dikwijls pre-phylloxera wijnen proeven. Geen idee hoe nieuwe aanplant (is er?) nu gezet wordt, maar vroeger werd een diepe kuil gemaakt in het mulle zand, tot op de kleilaag. Omdat de kuil kon instorten werd er onder een mand gegraven, kan je je dat voorstellen? En dan wachten tot de stokken boven komen, waarbij je niet weet waar hij juist zal bovenkomen en zelfs niet welke tak van welke stok afkomstig is. Helaas waren de wijnen die ik proefde "goed" maar niet echt memorabel, zij het dat ze toen veel te jong waren. Vrij veel zuren en tannines. Benieuwd of mijn laatste 2 flesjes nog leven na 60 jaar. |
|||
08-11-2017, 06:57 PM
Bericht: #8
|
|||
|
|||
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
(08-11-2017 05:51 PM)wvd schreef:(08-11-2017 04:43 PM)Olivier schreef:(08-11-2017 03:49 PM)wvd schreef: Er staat zowaar iemand uit Colares!! Ik dacht dat die streek opgehouden had te bestaan en alles nu volgebouwd was met hotels. Gaat daar eens iemand proeven en graag verslag, ben erg benieuwd en vraag ook eens of het nog steeds enkel Ramisco druiven zijn. Dat doet me toch een beetje denken aan die alternatieve muziekliefhebber die fan is van een zeer obscure groep die niemand kent maar die op de keper beschouwd zeer middelmatige nummers maakt... Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
08-11-2017, 07:19 PM
Bericht: #9
|
|||
|
|||
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
(08-11-2017 06:57 PM)vinejo schreef:(08-11-2017 05:51 PM)wvd schreef:(08-11-2017 04:43 PM)Olivier schreef:(08-11-2017 03:49 PM)wvd schreef: Er staat zowaar iemand uit Colares!! Ik dacht dat die streek opgehouden had te bestaan en alles nu volgebouwd was met hotels. Gaat daar eens iemand proeven en graag verslag, ben erg benieuwd en vraag ook eens of het nog steeds enkel Ramisco druiven zijn. Tsja, maar hoe relevant is dat, een wijn die 60 jaar geleden gemaakt is en die ik 34 jaar geleden proefde.... Colares is echt een historische wijn en daar kan je alleen maar van leren. Ik zou de kans zeker niet laten passeren, dat staat vast. |
|||
08-11-2017, 08:03 PM
Bericht: #10
|
|||
|
|||
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
Olivier , als ik een tip mag geven.
Riccardi Reale uit Lazio. Maakt 100% cesanese wijnen die hoogstwaarschijnlijk wel in jouw goesting passen. Zeer precies , voldoende body en finesse... Ook lijsternest. De enige natuurlijke wijnmaker uit België! |
|||
08-11-2017, 08:19 PM
Bericht: #11
|
|||
|
|||
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
(08-11-2017 08:03 PM)gertjeuh schreef: Olivier , als ik een tip mag geven. Merci voor de tip Gertjeuh! Die Cesanese klinkt inderdaad als spek voor mijn bek Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
08-11-2017, 11:38 PM
Bericht: #12
|
|||
|
|||
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
En Charly Thevenet. Jong opkomend talent blijkbaar. T wordt een drukke dag voor jou. Oli
|
|||
09-11-2017, 11:37 AM
Bericht: #13
|
|||
|
|||
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
(08-11-2017 11:38 PM)Fre schreef: En Charly Thevenet. Jong opkomend talent blijkbaar. T wordt een drukke dag voor jou. Oli helaas... Is dat familie van Jean-Paul Thévenet? Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
09-11-2017, 11:46 AM
Bericht: #14
|
|||
|
|||
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
(09-11-2017 11:37 AM)Olivier schreef:(08-11-2017 11:38 PM)Fre schreef: En Charly Thevenet. Jong opkomend talent blijkbaar. T wordt een drukke dag voor jou. Oli Zoon van. Denk dat je zijn Regnie al eens gedronken hebt bij mij. Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
09-11-2017, 11:58 AM
Bericht: #15
|
|||
|
|||
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
(09-11-2017 11:46 AM)vinejo schreef:(09-11-2017 11:37 AM)Olivier schreef:(08-11-2017 11:38 PM)Fre schreef: En Charly Thevenet. Jong opkomend talent blijkbaar. T wordt een drukke dag voor jou. Oli Die Regnié is schitterend, dronk daar een tweetal jaar geleden de 2009 van in een degustatie van alle Beaujolais cru's, en die haalde met gemak de top drie. |
|||
09-11-2017, 12:41 PM
Bericht: #16
|
|||
|
|||
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
(09-11-2017 11:58 AM)Kupers schreef:(09-11-2017 11:46 AM)vinejo schreef:(09-11-2017 11:37 AM)Olivier schreef:(08-11-2017 11:38 PM)Fre schreef: En Charly Thevenet. Jong opkomend talent blijkbaar. T wordt een drukke dag voor jou. Oli Ik ken deze wijn niet, maar Regnié heeft na Chiroubles, Fleurie en Moulin-à-Vent, misschien nog relatief de meeste terroirs op al dan niet verweerde graniet. |
|||
09-11-2017, 12:49 PM
Bericht: #17
|
|||
|
|||
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
(09-11-2017 11:58 AM)Kupers schreef:(09-11-2017 11:46 AM)vinejo schreef:(09-11-2017 11:37 AM)Olivier schreef:(08-11-2017 11:38 PM)Fre schreef: En Charly Thevenet. Jong opkomend talent blijkbaar. T wordt een drukke dag voor jou. Oli Allez, nog één op het lijstje dan... Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
09-11-2017, 04:02 PM
Bericht: #18
|
|||
|
|||
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
(09-11-2017 12:49 PM)Olivier schreef:(09-11-2017 11:58 AM)Kupers schreef:(09-11-2017 11:46 AM)vinejo schreef:(09-11-2017 11:37 AM)Olivier schreef:(08-11-2017 11:38 PM)Fre schreef: En Charly Thevenet. Jong opkomend talent blijkbaar. T wordt een drukke dag voor jou. Oli Charly Thevenet? Ik lees anthony... En die ken ik niet... |
|||
09-11-2017, 04:21 PM
Bericht: #19
|
|||
|
|||
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
(09-11-2017 04:02 PM)Hugel schreef:Oei ja typfoutje. Maar ik bedoelde wel degelijk Anthony. Hij nam destijds de wijngaarden van z'n grootouders over. Hoofdzakelijk in de morgon, nadat hij eerder al werkte bij Jean Foillard en G Descombes.(09-11-2017 12:49 PM)Olivier schreef:(09-11-2017 11:58 AM)Kupers schreef:(09-11-2017 11:46 AM)vinejo schreef:(09-11-2017 11:37 AM)Olivier schreef:(08-11-2017 11:38 PM)Fre schreef: En Charly Thevenet. Jong opkomend talent blijkbaar. T wordt een drukke dag voor jou. Oli |
|||
10-11-2017, 06:55 PM
Bericht: #20
|
|||
|
|||
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
ik ga er zondag voormiddag naar toe al het was maar voor de indrukwekkende aanwezigheid van referentiewijnmakers uit Elzas ( Zusslin, Deiss, Sipp, Frick, ...) , allemaal bio ...en/of biodynamie
|
|||
23-11-2017, 01:05 PM
Bericht: #21
|
|||
|
|||
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
Zoals aangegeven in de Wine Analyst topic zal ik twee dagen present tekenen met een sake selectie. De volledige catalogus kan via onderstaande link worden geraadpleegd, en degenen die je kan proeven zijn de volgende:
Amabuki - Rosé Fukuju - Kobe Special Tedorigawa - Yoshidagura Junmai Toko - Pure Rice Yuki no Bosha - Snow Crystal Shichiken - Velvet* Amami Oshima Umeshu *als deze op tijd aankomt. https://thewineanalystdotorg.files.wordp...ection.pdf |
|||
23-11-2017, 01:18 PM
Bericht: #22
|
|||
|
|||
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
(23-11-2017 01:05 PM)Kupers schreef: Zoals aangegeven in de Wine Analyst topic zal ik twee dagen present tekenen met een sake selectie. De volledige catalogus kan via onderstaande link worden geraadpleegd, en degenen die je kan proeven zijn de volgende: Ben jij een saké kenner? Mijn schoonzus is Japanse en ze brengt dan ook af en toe een fles(je) mee. Er liggen er hier nu een stuk of 3-4, maar nog geen gekraakt want geen idee wat wat juist is, sommige zou je warm, andere koel moeten serveren. Ik ken er niks van en lees bovendien bijzonder weinig Japans... |
|||
23-11-2017, 02:27 PM
Bericht: #23
|
|||
|
|||
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
aha . je kan altijd foto's van de labels doorsturen, dan kan ik je er hopelijk iets zinnigs over vertellen!
|
|||
23-11-2017, 06:16 PM
Bericht: #24
|
|||
|
|||
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
(23-11-2017 02:27 PM)Kupers schreef: aha . je kan altijd foto's van de labels doorsturen, dan kan ik je er hopelijk iets zinnigs over vertellen! Op den duur gaan we hier nog een subforum "saké" moeten toevoegen... ;-) Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
25-11-2017, 10:49 AM
Bericht: #25
|
|||
|
|||
salon van de rebelse wijnen en bieren : tips
Interessant salon. Ik heb er de voorbij edities al veel interessant geproefd en gekocht, te veel om op te noemen, maar hier toch een korte selectie.
Loire: Rémi Sédes bescheiden man die zijn wijngaarden nog bewerkt met een paard en er lekkere Gamay wijnen maakt. Languedoc: Lou Grezes. Belgische wijnmakers. Er ligt nog een fles van hun cuvee Treesor (syrah) ligt nog in mijn kelder. Elzas: LIssner. Misschien niet groots, maar reeds verschillende malen geproefd en zelden teleurstellende wijnen in een betaalbare prijsklasse. Beaujolais: Naast de genoemde namen raad ik ook France Gonzalvez aan. Piemonte: Rocco di Carpeneto. Mooie dolcetto en barbera, die twee jaar geleden helaas niet (meer) te koop waren op het salon. Hier kijk ik benieuwd naar uit. |
|||
25-11-2017, 12:04 PM
Bericht: #26
|
|||
|
|||
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren : tips
(25-11-2017 10:49 AM)johan schreef: Interessant salon. Ik heb er de voorbij edities al veel interessant geproefd en gekocht, te veel om op te noemen, maar hier toch een korte selectie. Remi sedes is top hé! Drink eens zenne trait gamay met oesters! Beste wat ik ooit proefde ervan was die rosé samplemousse. Lous grezes valt ook hier in de smaak. Johan zeker eens riccardi Reale een bezoekje brengen! |
|||
25-11-2017, 07:24 PM
Bericht: #27
|
|||
|
|||
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
(09-11-2017 11:46 AM)vinejo schreef: Zoon van. Vandaag langsgeweest bij Anthony Thevenet. Is niet de zoon, maar een neef van Jean-Paul, als ik het goed begrepen heb. Zijn domein ligt vlakbij dat van Marcel Lapierre. Drie Morgons geproefd, eentje met o.a. druiven van een préphyloxeraperceel. Twee cuvées met een beetje mineraal karakter (grézeaux-ondergrond, dacht ik). Bijzonder goede beaujolais. Daarnaast onder de indruk van de drie verschillende rieslingcuvées van Zusslin. Speciaal voor wvd even langsgeweest bij Colares. Wordt nog steeds met 100 procent Ramiscodruiven gemaakt (ze maken ook een witte wijn in de streek, de naam van die druif ben ik vergeten en heb ik ook niet geproefd). Kennelijk een kleine wijnstreek in de buurt van Lissabon, maar dan vlak aan de zee. Ik proefde een wijn van 2007 (veel tannines, erg veel zuren ook, niet helemaal mijn smaak maar kennelijk nog veel te jong), daarna kreeg ik een wijn uit... 1967 (!) in het glas. Daar kwamen heel wat tertiaire aroma's bij kijken, een erg gastronomische wijn. Bijzondere proefervaring, want o.a. gemaakt met druiven van 150 jaar oud - van voor de phylloxera, met andere woorden. Tot slot twee primitivo's van Fatalone gedronken. Eentje uit 2015: een goede, herkenbare primitivo. Daarna eentje uit 2012, een riserva, die meer fruit had en me meer aan een wijn uit Toscane deed denken. Dat had iets met het maceratieproces te maken, maar die uitleg van de importeur heb ik niet volledig begrepen. Ik wou graag ook nog even de sake komen proeven, maar iedere keer dat ik er passeerde stond er heel wat volk aan de stond en plots was het alweer tijd om naar huis te gaan. Een fijne proeverij, al vind ik de inkom aan de hoge kant. Op een biowijnfestival in Bordeaux (Les Barriquades) bedroeg de inkom vorige week slechts 3 euro... Maar het is natuurlijk een mooie affiche. Voorts niets dan lof, bedankt voor de tips hier op het forum! |
|||
26-11-2017, 11:52 AM
Bericht: #28
|
|||
|
|||
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
eerste keer op dit salon, en valt goed mee, interessante domeinen. En gewoon ook al aangenaam om er te kunnen rondlopen in de gangen die drie keer breder zijn dan in Rijssel. Dus zelfs als is er redelijk wat volk, je kan nog altijd gemakkelijk van de ene naar de andere stand, ook met karrekes
Globaal gezien toch wel wat extremen, van zeer mooi naar grotesk. In de laatste categorie zat bijvoorbeeld Cascina degli Ulivi, een domein uit Piëmonte, waar ik alleen de witte geproefd heb (daarna ben ik gaan lopen). Zeer veel verschillende cuvées in wit, meeste op basis van cortese, in de regio Gavi. Allemaal zogezegd met terroirverschillen, etc etc. Voor mij proefden en roken ze allemaal hetzelfde : naar het cliché van de biowijn, met die wilde aroma's die al de rest overheersten. Dit is de eerste witte wijn waarvan ik kan zeggen dat hij ook een rode biowijn had kunnen zijn, want de bio-aroma's en smaken waren exact dezelfde. Ik begrijp dit soort wijnen echt niet en zal dat ook nooit doen. Dit soort wijnen geeft voor mij een slechte reputatie aan andere biowijnmakers die er wèl in slagen om wijn te maken die niet smaakt/ruikt naar stront/paardenzweet/bruine appel/vul gerust aan. Zo zaten er nog enkele domeinen tussen die in meerdere of mindere mate dit soort wijnen verkochten. Gelukkig ook andere, waar je af en toe een licht biotoetsje had, maar waar het niet stoorde, of anderen waar je het blind gewoon niet zou weten dat het bio(dynamisch) was. Anthony Thévenet, bijvoorbeeld, was één van de revelaties voor mij op dit salon. Hij zegt natuurlijke wijnen te maken, maar is in niets gecertificeerd. "Je vais pas donner mon argent à ce genre de conneries". Helaas geeft hij zijn geld ook niet aan een betaalbakske, en moet je cash zijn wijnen betalen. Daardoor maar één flesje van zijn drie cuvées kunnen kopen. Drie Morgons, waarvan de eerste un vin friand, op het fruit, maar zéér lekker. Daarnaast een Cotes du Py, veel meer concentratie, fijn, zal een topper worden. De Vieilles Vignes is gemaakt van stokken van 150 jaar oud (!) en zat nog redelijk toe. Volgens mij wordt ook deze echter top. Alle drie 2016. Prijzen : 15€-20€-20€. Helaas ook hier geen koopjes meer. Zijn buurman Karim Vionnet had ook schone dinges, maar voor mij zijn Chénas die er bovenuit stak. Ook hier al 22€. De basiscuvées vond ik zo zo. Maar dé ontdekking voor mij was Rocco di Carpeneto. Ongelooflijk pure barbera's, kristalheldere aciditeit, wijnen waar je even stil van wordt. De cuvée die in amforen opgevoed was, vond ik de beste. Alles 2014 by the way = voor de acid lovers. Hij had ook een albarossa mee, die voor mij in dezelfde categorie van outstanding zat. Hij heeft nog maar net die stokken geplant, dus is een eerste probeersel. Maar dat probeersel mocht er best zijn, ook zeer fris en puur. Zijn dolcetto's vond ik iets breder, warmer. Misschien zat het jaartal 2015 daar ook wel voor iets tussen. Massaal inslaan denk je dan. Nope. Hij verkoopt niet op het salon, maar is op zoek naar importeurs... Tweede maal Om aldus te komen tot een kritiekpuntje op het salon : sommigen hebben stock mee en verkopen (al dan niet met een betaalbakje), anderen hebben geen stock mee en zoeken importeurs, nog anderen staan daar gewoon om de wijnen te laten proeven en zijn daar mèt hun Belgische wijnhandelaar, bvb Titulus, die dus aan Belgische prijzen verkoopt. Tja, in Rijssel weet je dus wel dat je kàn kopen. Uiteraard eigenlijk... Maar ook dat je aan het domein en dus domeinprijzen koopt. Toch wel een belangrijk verschil, vind ik. In Rijssel betaal je ook geen 13€ ingang overigens. Als afsluiter nog even bij The Wine Analyst, alias Kupers, gepasseerd om eens van zijn sakes te proeven. Toch wel verrassend en interessant om eens iets volledig anders te proeven. Qua smaakprofiel iets dat je aan zeer weinig andere dingen kan linken. Ik kan me inbeelden dat sake een dankbare partner is in de keuken, maar dat ga ik dus eens moeten uitproberen. De Japanse pruimenlikeur was een verrassend frisse en lekkere uitsmijter. Merci Peter! Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
26-11-2017, 12:14 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 26-11-2017 om 12:25 PM door wvd.)
Bericht: #29
|
|||
|
|||
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
(25-11-2017 07:24 PM)troisetoiles schreef: Speciaal voor wvd even langsgeweest bij Colares. Wordt nog steeds met 100 procent Ramiscodruiven gemaakt (ze maken ook een witte wijn in de streek, de naam van die druif ben ik vergeten en heb ik ook niet geproefd). Kennelijk een kleine wijnstreek in de buurt van Lissabon, maar dan vlak aan de zee. Ik proefde een wijn van 2007 (veel tannines, erg veel zuren ook, niet helemaal mijn smaak maar kennelijk nog veel te jong), daarna kreeg ik een wijn uit... 1967 (!) in het glas. Daar kwamen heel wat tertiaire aroma's bij kijken, een erg gastronomische wijn. Bijzondere proefervaring, want o.a. gemaakt met druiven van 150 jaar oud - van voor de phylloxera, met andere woorden. Mersie voor het verslag! Voor zoveel ik er van weet moet je Colares, net als sommige andere "antieke" wijnen, best pas drinken na 30 - 40 jaar. Dat was 100 jaar geleden blijkbaar ook zo met Bordeaux van de grote jaren. 1928 zou pas in de jaren 60 op dronk geweest zijn en 1870 werd pas geopend in de 20ste eeuw. En nu moet het al goed zijn voor ze op de fles zijn want we wonen op een appartement, de tijden veranderen. Over pre-phylloxera: alle Ramisco druiven staan nu nog steeds op eigen voet en zijn dus pre-phyloxera. Dat komt doordat het beestje niet gedijt in dit type zand (zo zijn er nog). Ik heb nog 2 flessen Azenhas do Mar 1957, binnenkort eens 1 proberen. @Olivier: 1) gelieve bio-wijn niet te verwarren met de zogenaamde "vin nature". Ik ken en werk met heel veel wijnbouwers die bio of biodynamisch werken en hun wijnen zijn integendeel heel zuiver en zonder "off" aroma's. 2) als ik je commentaar lees over de Morgon's, dan vind ik dat eerlijk gezegd wel koopjes aan die prijzen. Waar ga je betere rqp's vinden dan bij de betere producenten in Beaujolais? Ik adviseer iedereen die van dit type wijnen houdt om er nu in te slaan. Het gaat daar momenteel fors vooruit en vele wijnbouwers uit de Bourgogne beginnen massaal wijngaarden aan te kopen in de cru's. |
|||
26-11-2017, 01:28 PM
Bericht: #30
|
|||
|
|||
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
Citaat:gelieve bio-wijn niet te verwarren met de zogenaamde "vin nature". Ik ken en werk met heel veel wijnbouwers die bio of biodynamisch werken en hun wijnen zijn integendeel heel zuiver en zonder "off" aroma's. Mocht je mijn verslag ook echt gelezen hebben en er niet alleen uithalen waar jij commentaar op wil geven, zou je ook gelezen hebben dat ik er inderdaad ook wijnen geproefd heb die zeer zuiver waren. Ook Thevenet bijvoorbeeld zegt van zichzelf dat hij "natuurlijke wijn" maakt. Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
|