zalmhaasje met zachtjes gegaarde tomaatjes en olijven
|
11-06-2014, 05:08 PM
Bericht: #1
|
|||
|
|||
zalmhaasje met zachtjes gegaarde tomaatjes en olijven
Een geouderde rosé van Gaussen (2008) deed het hierbij perfect...
Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
28-07-2014, 08:37 PM
Bericht: #2
|
|||
|
|||
RE: zalmhaasje met zachtjes gegaarde tomaatjes en olijven
Vandaag zelfde gerecht, perfect bij Chateau Simone - die op zich ook perfect was
Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
28-07-2014, 10:08 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 28-07-2014 om 10:10 PM door don quichotte.)
Bericht: #3
|
|||
|
|||
RE: zalmhaasje met zachtjes gegaarde tomaatjes en olijven
(28-07-2014 08:37 PM)vinejo schreef: Vandaag zelfde gerecht, perfect bij Chateau Simone - die op zich ook perfect was Jo, Je hebt toch ook een bijzondere (perfecte) keukenprinses. There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard. Mark Twain (1835-1910) |
|||
29-07-2014, 12:09 AM
Bericht: #4
|
|||
|
|||
RE: zalmhaasje met zachtjes gegaarde tomaatjes en olijven
(28-07-2014 10:08 PM)don quichotte schreef:(28-07-2014 08:37 PM)vinejo schreef: Vandaag zelfde gerecht, perfect bij Chateau Simone - die op zich ook perfect was Alweer een blijk van straf inzicht, Don Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
25-11-2017, 07:44 AM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 25-11-2017 om 08:37 AM door Smaakatleet.)
Bericht: #5
|
|||
|
|||
RE: zalmhaasje met zachtjes gegaarde tomaatjes en olijven
Hier gisteren met bijna dezelfde ingrediënten iets gemaakt.
Was een versie van feta fourno met zalmhaasje. Bijpassende wijn 100% Chardonnay van Clot de les Soleres 2015. Zeer boeiende maaltijdwijn, al zeer complex en toegankelijk. Fruitig, wilde bloemen, bitters en zeer knappe zuren. Minerale ondertonen. En vooral zeer lang. Zonder eten is dit wel geen wijn waar ik zomaar enkele glazen van drink. Anderhalf glas eruit de rest is om op te volgen. Helaas is het vandaag hutsepot. |
|||
25-11-2017, 02:03 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 25-11-2017 om 02:05 PM door don quichotte.)
Bericht: #6
|
|||
|
|||
RE: zalmhaasje met zachtjes gegaarde tomaatjes en olijven
(25-11-2017 07:44 AM)gertjeuh schreef: ................. Kan ook zeer lekker zijn. Tijdens de herfst/winter periode komt er regelmatig een stoofpotje op tafel. Een recept (Navarin d`agneau) op basis lamsnek of schouder met allemaal verse kruiden en groentjes en een bepaald soort patatjes kan overheerlijk zijn. There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard. Mark Twain (1835-1910) |
|||
25-11-2017, 07:20 PM
Bericht: #7
|
|||
|
|||
RE: zalmhaasje met zachtjes gegaarde tomaatjes en olijven
(25-11-2017 02:03 PM)don quichotte schreef:(25-11-2017 07:44 AM)gertjeuh schreef: ................. Volkomen gelijk Don. Voorkeur voor nek wel hier met een compote van appel en abrikoos. Man man man... Het lijkt eeuwen geleden dat ik dit gegeten heb! Het donkere kruidige sausje en de gebakken patatjes... Zoals je ziet niets tegen hutsepot en andere stoofpotjes. Paste gewoon niet bij de fles die openstaat. |
|||
25-11-2017, 08:12 PM
Bericht: #8
|
|||
|
|||
RE: zalmhaasje met zachtjes gegaarde tomaatjes en olijven
En vooral het perfecte excuus om een tweede fles op te halen ;-)
|
|||
26-11-2017, 06:59 AM
Bericht: #9
|
|||
|
|||
RE: zalmhaasje met zachtjes gegaarde tomaatjes en olijven | |||
26-11-2017, 12:35 PM
Bericht: #10
|
|||
|
|||
RE: zalmhaasje met zachtjes gegaarde tomaatjes en olijven
Wij drinken meestal rode wijn bij de vis.
Je moet wel wat uitkijken met tannines, CS is niet geschikt. |
|||
26-11-2017, 12:41 PM
Bericht: #11
|
|||
|
|||
RE: zalmhaasje met zachtjes gegaarde tomaatjes en olijven | |||
26-11-2017, 12:53 PM
Bericht: #12
|
|||
|
|||
RE: zalmhaasje met zachtjes gegaarde tomaatjes en olijven
(26-11-2017 12:41 PM)gertjeuh schreef:(26-11-2017 12:35 PM)wvd schreef: Wij drinken meestal rode wijn bij de vis. https://www.youtube.com/watch?v=EC2BFL43zrE |
|||
26-11-2017, 01:32 PM
Bericht: #13
|
|||
|
|||
RE: zalmhaasje met zachtjes gegaarde tomaatjes en olijven
(26-11-2017 12:53 PM)wvd schreef:(26-11-2017 12:41 PM)gertjeuh schreef:(26-11-2017 12:35 PM)wvd schreef: Wij drinken meestal rode wijn bij de vis. Mijn eerste gedacht kwam uit het Catalaanse. Er zijn veel meer regio's dan enkel bourgogne die finesse wijnen maken met lage tannines hé Wvd! Maar dat wist jij waarschijnlijk wel... |
|||
27-11-2017, 12:08 PM
Bericht: #14
|
|||
|
|||
RE: zalmhaasje met zachtjes gegaarde tomaatjes en olijven
(26-11-2017 01:32 PM)gertjeuh schreef:(26-11-2017 12:53 PM)wvd schreef:(26-11-2017 12:41 PM)gertjeuh schreef:(26-11-2017 12:35 PM)wvd schreef: Wij drinken meestal rode wijn bij de vis. O ja? Het ging me er om dat zelfs iemand als Thibault Liger-Belair vindt dat zijn toch wel erg stevige, donkere Nuits past bij vis! Maar idd, ook sommige Zuidelijke Rhône's, Barbera, ev. een Chianti enz. moet kunnen. Maar voor mij liever geen Cabernet, Syrah of andere donkerdere wijnen, die zie ik toch eerder voor de carnivoren. |
|||
27-11-2017, 08:01 PM
Bericht: #15
|
|||
|
|||
RE: zalmhaasje met zachtjes gegaarde tomaatjes en olijven
(27-11-2017 12:08 PM)wvd schreef:(26-11-2017 01:32 PM)gertjeuh schreef:(26-11-2017 12:53 PM)wvd schreef:(26-11-2017 12:41 PM)gertjeuh schreef:(26-11-2017 12:35 PM)wvd schreef: Wij drinken meestal rode wijn bij de vis. Moeten we eens testen hé. Ik zie voor een schoon stuk lotte? De regio's die hier naar boven kwamen waren eerder. Loire, Penedes , Valdeorras, Lazio... Misschien dat ik zelf ook wel een fles meebreng. |
|||
|