La Forra Chianti Classico Riserva
|
09-01-2019, 09:19 AM
Bericht: #91
|
|||
|
|||
RE: La Forra Chianti Classico Riserva
(08-01-2019 10:48 PM)Dave schreef:Pure pruimencompote(08-01-2019 04:07 PM)wvd schreef:(07-01-2019 04:31 PM)Dave schreef:(06-01-2019 06:24 PM)Vinogan(s) schreef: Tja, de wijnen van la forra, en bij uitbreiding quasi alle wijnen van folonari, zitten veelal heel hard, een beetje tè, op het (over))rijpe fruit. Enkel in het land der blinden maak je nog wat kans om de wijnen te kunnen laten doorgaan als een mooie expressie van sangiovese Vineuze groeten, Bert (Genetisch gelinkt aan wijnimport HOPEwines Duffel) |
|||
09-01-2019, 11:07 AM
Bericht: #92
|
|||
|
|||
RE: La Forra Chianti Classico Riserva
(09-01-2019 09:19 AM)TheWineVet schreef:(08-01-2019 10:48 PM)Dave schreef:Pure pruimencompote(08-01-2019 04:07 PM)wvd schreef:(07-01-2019 04:31 PM)Dave schreef:(06-01-2019 06:24 PM)Vinogan(s) schreef: Tja, de wijnen van la forra, en bij uitbreiding quasi alle wijnen van folonari, zitten veelal heel hard, een beetje tè, op het (over))rijpe fruit. Enkel in het land der blinden maak je nog wat kans om de wijnen te kunnen laten doorgaan als een mooie expressie van sangiovese Zwaar houtgelagerde pruimencompote |
|||
09-01-2019, 11:25 AM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 09-01-2019 om 11:26 AM door wvd.)
Bericht: #93
|
|||
|
|||
RE: La Forra Chianti Classico Riserva
(09-01-2019 11:07 AM)Dave schreef:(09-01-2019 09:19 AM)TheWineVet schreef:(08-01-2019 10:48 PM)Dave schreef:Pure pruimencompote(08-01-2019 04:07 PM)wvd schreef:(07-01-2019 04:31 PM)Dave schreef:(06-01-2019 06:24 PM)Vinogan(s) schreef: Tja, de wijnen van la forra, en bij uitbreiding quasi alle wijnen van folonari, zitten veelal heel hard, een beetje tè, op het (over))rijpe fruit. Enkel in het land der blinden maak je nog wat kans om de wijnen te kunnen laten doorgaan als een mooie expressie van sangiovese Fontodi is ook een heel aparte stijl uit zowat het warmste deel van de Classico. Ik drink die ook liever na een jaar of 6-8 en dan eerder in de koudere maanden. Maar er zijn heerlijke Chianti's die je al jong kan drinken en die toch ook zeer mooi rijpen. Ik denk dan uiteraard vooral aan censor, maar ook aan censor. WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië) |
|||
09-01-2019, 12:31 PM
Bericht: #94
|
|||
|
|||
RE: La Forra Chianti Classico Riserva
(09-01-2019 11:07 AM)Dave schreef:(09-01-2019 09:19 AM)TheWineVet schreef:(08-01-2019 10:48 PM)Dave schreef:Pure pruimencompote(08-01-2019 04:07 PM)wvd schreef:(07-01-2019 04:31 PM)Dave schreef:(06-01-2019 06:24 PM)Vinogan(s) schreef: Tja, de wijnen van la forra, en bij uitbreiding quasi alle wijnen van folonari, zitten veelal heel hard, een beetje tè, op het (over))rijpe fruit. Enkel in het land der blinden maak je nog wat kans om de wijnen te kunnen laten doorgaan als een mooie expressie van sangiovese Allemaal KrisG zijn schuld! (Sorry Kris, grapje hoor ) Altijd terug welkom BTW Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
09-01-2019, 03:05 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 09-01-2019 om 03:06 PM door 33S.)
Bericht: #95
|
|||
|
|||
RE: La Forra Chianti Classico Riserva
(09-01-2019 12:31 PM)vinejo schreef:(09-01-2019 11:07 AM)Dave schreef:(09-01-2019 09:19 AM)TheWineVet schreef:(08-01-2019 10:48 PM)Dave schreef:Pure pruimencompote(08-01-2019 04:07 PM)wvd schreef:(07-01-2019 04:31 PM)Dave schreef:(06-01-2019 06:24 PM)Vinogan(s) schreef: Tja, de wijnen van la forra, en bij uitbreiding quasi alle wijnen van folonari, zitten veelal heel hard, een beetje tè, op het (over))rijpe fruit. Enkel in het land der blinden maak je nog wat kans om de wijnen te kunnen laten doorgaan als een mooie expressie van sangiovese De gewone Chianti Classico 2016 van Tenuta di Nozzole (niet de Nozzoleto uit de Colruyt, die heb ik nog niet geproefd) kon ik wel pruimen en aan een euro of 10 zeker z'n geld waard. Inderdaad een tikkeltje aan de rijpe kant, maar best goed bij de spaghetti. I was just, I was just, I was just sitting here thinking About your kiss and your warm embrace When the reflection in the glass that I held to my lips baby Revealed the tears that were on my face |
|||
|