Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 11 stemmen - gemiddelde waardering is 3.64
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wat ben jij aan het drinken nu?
05-09-2019, 03:06 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 05-09-2019 om 03:09 PM door fleer.)
Bericht: #7261
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(05-09-2019 02:30 PM)Olivier schreef:  
Citaat:de Spätburgunder was een aangename ontdekking maar niet goedkoop als je kwaliteit zoekt.

voor spätburgunder moet je nu ook niet naar de Mosel gaan he. Daar hebben de betere, oa Molitor, inderdaad een stevige prijs. In de Ahr bvb kan je al rond 15€ een degelijke spätburgunder vinden.

Zoals je op de foto kan zien is de ondergrond daar schist leisteen dat voor een goede kruidigheid zorgt, ik weet niet of dat overal het geval is.


Bijlagen Afbeeldingen
   

In blind, we trust Cool
05-09-2019, 03:46 PM
Bericht: #7262
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Citaat:Zoals je op de foto kan zien is de ondergrond daar schist leisteen dat voor een goede kruidigheid zorgt, ik weet niet of dat overal het geval is.

in de Ahr wel. Die regio is trouwens gespecialiseerd in spätburgunder. Is het iets van een 80% of zo de productie van rood?

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
05-09-2019, 08:38 PM
Bericht: #7263
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Sénéjac 2009,
dag 1+2, ik zou hier blind een 2010 op kleven, zit nog niet volledig in z'n plooi, een beetje metaal-achtig, bizar, ik had deze wijn een paar jaar geleden op resto gedronken en die was toen top, versmolten, … . Nu zou ik hier nog 5 jaar van afblijven.

Vince

"there must be a reason why some people have such unhealthy obsessions about burgundy"
08-09-2019, 06:58 PM
Bericht: #7264
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Recente Delhaize aankoop toetsen ... halfje La Demoiselle de Sociando Mallet 2012. Ik tracht een TN neer te pennen.

When in doubt ... drink Pomerol !
09-09-2019, 06:58 PM
Bericht: #7265
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
En deze avond bij een stukje eend ... Esprit de Pavie 2010 ... nog altijd een bom van een wijn huhuh

When in doubt ... drink Pomerol !
09-09-2019, 09:25 PM
Bericht: #7266
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Dureuil Janthial Rully 2016
Nog steeds zo verleidelijk. Fles bijna leeg Slurp
10-09-2019, 10:21 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 10-09-2019 om 10:24 PM door Benz.)
Bericht: #7267
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Larrivet Haut-Brion 2007 slecht jaar, maar in het glas niet veel van te merken, wat hou ik enorm van Pessac-Leognan! 90+.
Daarnaast La Damoiselle de Sociando Mallet 2015. Op dag 3 op zijn best, dat laat weer maar eens zien wat een kwaliteit dit domein heeft, en dit voor een 2de wijn weliswaar in een topjaar. 90-91 cheers

Save water drink wine!
10-09-2019, 10:59 PM
Bericht: #7268
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(10-09-2019 10:21 PM)Benz schreef:  Larrivet Haut-Brion 2007 slecht jaar, maar in het glas niet veel van te merken, wat hou ik enorm van Pessac-Leognan! 90+.
Daarnaast La Damoiselle de Sociando Mallet 2015. Op dag 3 op zijn best, dat laat weer maar eens zien wat een kwaliteit dit domein heeft, en dit voor een 2de wijn weliswaar in een topjaar. 90-91 cheers

2007 is precies op weg het nieuwe 1997 te worden... wijnen die en primeur werden afgeschreven door de critici maar 10 jaar later verrassend lekker blijken te zijn.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
11-09-2019, 04:44 PM
Bericht: #7269
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(10-09-2019 10:59 PM)vinejo schreef:  
(10-09-2019 10:21 PM)Benz schreef:  Larrivet Haut-Brion 2007 slecht jaar, maar in het glas niet veel van te merken, wat hou ik enorm van Pessac-Leognan! 90+.
Daarnaast La Damoiselle de Sociando Mallet 2015. Op dag 3 op zijn best, dat laat weer maar eens zien wat een kwaliteit dit domein heeft, en dit voor een 2de wijn weliswaar in een topjaar. 90-91 cheers

2007 is precies op weg het nieuwe 1997 te worden... wijnen die en primeur werden afgeschreven door de critici maar 10 jaar later verrassend lekker blijken te zijn.

2007 is wat lichter, wat korter van afdronk, maar ook veel toegankelijker, lekkerder dan de omringende millésimes en dat vind ik toch wel het belangrijkste in een wijn: dat je er plezier aan beleeft. En nee, ze gaan wellicht niet zolang meegaan als 2005, so what, dan drinken we ze vroeger hé!

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
11-09-2019, 08:31 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 12-09-2019 om 09:52 PM door Benz.)
Bericht: #7270
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(10-09-2019 10:59 PM)vinejo schreef:  
(10-09-2019 10:21 PM)Benz schreef:  Larrivet Haut-Brion 2007 slecht jaar, maar in het glas niet veel van te merken, wat hou ik enorm van Pessac-Leognan! 90+.
Daarnaast La Damoiselle de Sociando Mallet 2015. Op dag 3 op zijn best, dat laat weer maar eens zien wat een kwaliteit dit domein heeft, en dit voor een 2de wijn weliswaar in een topjaar. 90-91 cheers

2007 is precies op weg het nieuwe 1997 te worden... wijnen die en primeur werden afgeschreven door de critici maar 10 jaar later verrassend lekker blijken te zijn.

Idd...b.v. mijn kist Brane-Cantenac 2007, hiervan worden de flesjes ook nog steeds elk jaar beter en beter (tijd om nog eens eentje open te trekken! Tongue ). En de kenmerken zijn zoals wvd hier ook zegt ietwat zachter, lichter maar heerlijk toegankelijk. Wink

Save water drink wine!
12-09-2019, 06:13 PM
Bericht: #7271
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Eindelijk nog eens wat wit ... Les Hauts de Smith Blanc 2015 ... benieuwd.

When in doubt ... drink Pomerol !
13-09-2019, 10:13 AM
Bericht: #7272
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(11-09-2019 08:31 PM)Benz schreef:  
(10-09-2019 10:59 PM)vinejo schreef:  
(10-09-2019 10:21 PM)Benz schreef:  Larrivet Haut-Brion 2007 slecht jaar, maar in het glas niet veel van te merken, wat hou ik enorm van Pessac-Leognan! 90+.
Daarnaast La Damoiselle de Sociando Mallet 2015. Op dag 3 op zijn best, dat laat weer maar eens zien wat een kwaliteit dit domein heeft, en dit voor een 2de wijn weliswaar in een topjaar. 90-91 cheers

2007 is precies op weg het nieuwe 1997 te worden... wijnen die en primeur werden afgeschreven door de critici maar 10 jaar later verrassend lekker blijken te zijn.

Idd...b.v. mijn kist Brane-Cantenac 2007, hiervan worden de flesjes ook nog steeds elk jaar beter en beter (tijd om nog eens eentje open te trekken! Tongue ). En de kenmerken zijn zoals wvd hier ook zegt ietwat zachter, lichter maar heerlijk toegankelijk. Wink

Op de jaarlijkse UGCB degustatie vond ik van 2006 tot enkele jaren terug, Brane-Cantenac altijd één van de mooiste linkeroevers. Jammer genoeg de laatste jaren afwezig. Sad

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
14-09-2019, 08:38 AM
Bericht: #7273
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(13-09-2019 10:13 AM)wvd schreef:  
(11-09-2019 08:31 PM)Benz schreef:  
(10-09-2019 10:59 PM)vinejo schreef:  
(10-09-2019 10:21 PM)Benz schreef:  Larrivet Haut-Brion 2007 slecht jaar, maar in het glas niet veel van te merken, wat hou ik enorm van Pessac-Leognan! 90+.
Daarnaast La Damoiselle de Sociando Mallet 2015. Op dag 3 op zijn best, dat laat weer maar eens zien wat een kwaliteit dit domein heeft, en dit voor een 2de wijn weliswaar in een topjaar. 90-91 cheers

2007 is precies op weg het nieuwe 1997 te worden... wijnen die en primeur werden afgeschreven door de critici maar 10 jaar later verrassend lekker blijken te zijn.

Idd...b.v. mijn kist Brane-Cantenac 2007, hiervan worden de flesjes ook nog steeds elk jaar beter en beter (tijd om nog eens eentje open te trekken! Tongue ). En de kenmerken zijn zoals wvd hier ook zegt ietwat zachter, lichter maar heerlijk toegankelijk. Wink

Op de jaarlijkse UGCB degustatie vond ik van 2006 tot enkele jaren terug, Brane-Cantenac altijd één van de mooiste linkeroevers. Jammer genoeg de laatste jaren afwezig. Sad
Maar van 2006 heb alleen nog maar potdichte exemplaren geproefd. Zelfs grotere namen die altijd goed zijn... al meermaals afgevraagd: komt 2006 nog open?

Vineuze groeten, Bert (Genetisch gelinkt aan wijnimport HOPEwines Duffel)
14-09-2019, 08:45 AM
Bericht: #7274
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Citaat:Op de jaarlijkse UGCB degustatie vond ik van 2006 tot enkele jaren terug, Brane-Cantenac altijd één van de mooiste linkeroevers.

Waatom ga jij eigenlijk naar die proeverijen als je bordeaux toch maar niks vindt?

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
14-09-2019, 08:58 AM
Bericht: #7275
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(14-09-2019 08:38 AM)TheWineVet schreef:  
(13-09-2019 10:13 AM)wvd schreef:  
(11-09-2019 08:31 PM)Benz schreef:  
(10-09-2019 10:59 PM)vinejo schreef:  
(10-09-2019 10:21 PM)Benz schreef:  Larrivet Haut-Brion 2007 slecht jaar, maar in het glas niet veel van te merken, wat hou ik enorm van Pessac-Leognan! 90+.
Daarnaast La Damoiselle de Sociando Mallet 2015. Op dag 3 op zijn best, dat laat weer maar eens zien wat een kwaliteit dit domein heeft, en dit voor een 2de wijn weliswaar in een topjaar. 90-91 cheers

2007 is precies op weg het nieuwe 1997 te worden... wijnen die en primeur werden afgeschreven door de critici maar 10 jaar later verrassend lekker blijken te zijn.

Idd...b.v. mijn kist Brane-Cantenac 2007, hiervan worden de flesjes ook nog steeds elk jaar beter en beter (tijd om nog eens eentje open te trekken! Tongue ). En de kenmerken zijn zoals wvd hier ook zegt ietwat zachter, lichter maar heerlijk toegankelijk. Wink

Op de jaarlijkse UGCB degustatie vond ik van 2006 tot enkele jaren terug, Brane-Cantenac altijd één van de mooiste linkeroevers. Jammer genoeg de laatste jaren afwezig. Sad
Maar van 2006 heb alleen nog maar potdichte exemplaren geproefd. Zelfs grotere namen die altijd goed zijn... al meermaals afgevraagd: komt 2006 nog open?

Heb me dat ook al afgevraagd, zelfde voor 2005 trouwens.
Anderzijds, de laatste tijd toch wel een paar keer aangenaam verrast door 2006, herinner me echter niet direct dewelke jammer genoeg Rolleyes

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
14-09-2019, 10:46 AM
Bericht: #7276
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(14-09-2019 08:58 AM)vinejo schreef:  
(14-09-2019 08:38 AM)TheWineVet schreef:  
(13-09-2019 10:13 AM)wvd schreef:  
(11-09-2019 08:31 PM)Benz schreef:  
(10-09-2019 10:59 PM)vinejo schreef:  
(10-09-2019 10:21 PM)Benz schreef:  Larrivet Haut-Brion 2007 slecht jaar, maar in het glas niet veel van te merken, wat hou ik enorm van Pessac-Leognan! 90+.
Daarnaast La Damoiselle de Sociando Mallet 2015. Op dag 3 op zijn best, dat laat weer maar eens zien wat een kwaliteit dit domein heeft, en dit voor een 2de wijn weliswaar in een topjaar. 90-91 cheers

2007 is precies op weg het nieuwe 1997 te worden... wijnen die en primeur werden afgeschreven door de critici maar 10 jaar later verrassend lekker blijken te zijn.

Idd...b.v. mijn kist Brane-Cantenac 2007, hiervan worden de flesjes ook nog steeds elk jaar beter en beter (tijd om nog eens eentje open te trekken! Tongue ). En de kenmerken zijn zoals wvd hier ook zegt ietwat zachter, lichter maar heerlijk toegankelijk. Wink

Op de jaarlijkse UGCB degustatie vond ik van 2006 tot enkele jaren terug, Brane-Cantenac altijd één van de mooiste linkeroevers. Jammer genoeg de laatste jaren afwezig. Sad
Maar van 2006 heb alleen nog maar potdichte exemplaren geproefd. Zelfs grotere namen die altijd goed zijn... al meermaals afgevraagd: komt 2006 nog open?

Heb me dat ook al afgevraagd, zelfde voor 2005 trouwens.
Anderzijds, de laatste tijd toch wel een paar keer aangenaam verrast door 2006, herinner me echter niet direct dewelke jammer genoeg Rolleyes

Enkele Saint-Emilions vond ik al zeer goed te drinken: La Mauriane, Dassault, Destieux,... Eind dit jaar staat een diner met Château Margaux op het programma. Ik twijfel nog wat ik ernaast ga zetten. Ik dacht aan d'Issan 2006 om zo'n beetje "op te bouwen". Anders, maar dan wordt het weer competitie dacht ik aan d'Alceo, maar dat is misschien niet eerlijk t.o.v. de gulle gever van de Margaux. Any thoughts?

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
14-09-2019, 12:38 PM
Bericht: #7277
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(14-09-2019 10:46 AM)wvd schreef:  ... Eind dit jaar staat een diner met Château Margaux op het programma. Ik twijfel nog wat ik ernaast ga zetten. Ik dacht aan d'Issan 2006 om zo'n beetje "op te bouwen". Anders, maar dan wordt het weer competitie dacht ik aan d'Alceo, maar dat is misschien niet eerlijk t.o.v. de gulle gever van de Margaux. Any thoughts?

Persoonlijk zou ik dan een Palmer presenteren om toch op dezelfde hoogte te zitten qua prijs en kwaliteit.
Interessante oefening zou ook zijn om de 2de wijn van Margaux, de Pavillon Rouge, blind ernaast te zetten.
Of inderdaad een andere leuke Margaux wijn uit een topjaar ... misschien om Margaux het schaamrood op de wangen te zetten Big Grin.

Mathijs

When in doubt ... drink Pomerol !
14-09-2019, 01:08 PM
Bericht: #7278
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(14-09-2019 12:38 PM)Mathijs81 schreef:  
(14-09-2019 10:46 AM)wvd schreef:  ... Eind dit jaar staat een diner met Château Margaux op het programma. Ik twijfel nog wat ik ernaast ga zetten. Ik dacht aan d'Issan 2006 om zo'n beetje "op te bouwen". Anders, maar dan wordt het weer competitie dacht ik aan d'Alceo, maar dat is misschien niet eerlijk t.o.v. de gulle gever van de Margaux. Any thoughts?

Persoonlijk zou ik dan een Palmer presenteren om toch op dezelfde hoogte te zitten qua prijs en kwaliteit.
Interessante oefening zou ook zijn om de 2de wijn van Margaux, de Pavillon Rouge, blind ernaast te zetten.
Of inderdaad een andere leuke Margaux wijn uit een topjaar ... misschien om Margaux het schaamrood op de wangen te zetten Big Grin.

Mathijs

Schaamrood op Margaux' wangen lijkt m wel wat, vandaar d'Alceo, maar dat ga ik wellicht niet doen. Trouwens, van alle Bordeaux die ik ooit proefde is Margaux toch mijn favoriet. Ik zou ook een total andere wijn voor of na kunnen serveren, wat de vergelijking minder direct zou maken. Palmer zou idd de beste keuze zijn ter vergelijking, maar dat gaat dan wat dezelfde kant op als met d'Alceo en het is de bedoeling dat ik iets uit eigen kelder opdiep en Palmer zit daar niet in. Veel te duur. (Ik kreeg die 2006 vorig jaar aangeboden "en direct du château" aan 215/fl EXW!) Met d'Issan, trouwens de Bordeaux waar ik de meeste jaargangen ooit van gekocht heb, loop ik minder dat risico, hoewel de 2006 vrij hoog ingeschat wordt.
Misschien een wat oudere wijn uit Margaux, heb nog een niet onverdienstelijke Marquis de Terme 2002, iemand recent nog geproefd?

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
14-09-2019, 01:13 PM
Bericht: #7279
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(14-09-2019 01:08 PM)wvd schreef:  
(14-09-2019 12:38 PM)Mathijs81 schreef:  
(14-09-2019 10:46 AM)wvd schreef:  ... Eind dit jaar staat een diner met Château Margaux op het programma. Ik twijfel nog wat ik ernaast ga zetten. Ik dacht aan d'Issan 2006 om zo'n beetje "op te bouwen". Anders, maar dan wordt het weer competitie dacht ik aan d'Alceo, maar dat is misschien niet eerlijk t.o.v. de gulle gever van de Margaux. Any thoughts?

Persoonlijk zou ik dan een Palmer presenteren om toch op dezelfde hoogte te zitten qua prijs en kwaliteit.
Interessante oefening zou ook zijn om de 2de wijn van Margaux, de Pavillon Rouge, blind ernaast te zetten.
Of inderdaad een andere leuke Margaux wijn uit een topjaar ... misschien om Margaux het schaamrood op de wangen te zetten Big Grin.

Mathijs

Schaamrood op Margaux' wangen lijkt m wel wat, vandaar d'Alceo, maar dat ga ik wellicht niet doen. Trouwens, van alle Bordeaux die ik ooit proefde is Margaux toch mijn favoriet. Ik zou ook een total andere wijn voor of na kunnen serveren, wat de vergelijking minder direct zou maken. Palmer zou idd de beste keuze zijn ter vergelijking, maar dat gaat dan wat dezelfde kant op als met d'Alceo en het is de bedoeling dat ik iets uit eigen kelder opdiep en Palmer zit daar niet in. Veel te duur. (Ik kreeg die 2006 vorig jaar aangeboden "en direct du château" aan 215/fl EXW!) Met d'Issan, trouwens de Bordeaux waar ik de meeste jaargangen ooit van gekocht heb, loop ik minder dat risico, hoewel de 2006 vrij hoog ingeschat wordt.
Misschien een wat oudere wijn uit Margaux, heb nog een niet onverdienstelijke Marquis de Terme 2002, iemand recent nog geproefd?

Zou toch wel uit zelfde oogstjaar moeten zijn.. ?

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
14-09-2019, 02:26 PM
Bericht: #7280
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(14-09-2019 01:13 PM)vinejo schreef:  
(14-09-2019 01:08 PM)wvd schreef:  
(14-09-2019 12:38 PM)Mathijs81 schreef:  
(14-09-2019 10:46 AM)wvd schreef:  ... Eind dit jaar staat een diner met Château Margaux op het programma. Ik twijfel nog wat ik ernaast ga zetten. Ik dacht aan d'Issan 2006 om zo'n beetje "op te bouwen". Anders, maar dan wordt het weer competitie dacht ik aan d'Alceo, maar dat is misschien niet eerlijk t.o.v. de gulle gever van de Margaux. Any thoughts?

Persoonlijk zou ik dan een Palmer presenteren om toch op dezelfde hoogte te zitten qua prijs en kwaliteit.
Interessante oefening zou ook zijn om de 2de wijn van Margaux, de Pavillon Rouge, blind ernaast te zetten.
Of inderdaad een andere leuke Margaux wijn uit een topjaar ... misschien om Margaux het schaamrood op de wangen te zetten Big Grin.

Mathijs

Schaamrood op Margaux' wangen lijkt m wel wat, vandaar d'Alceo, maar dat ga ik wellicht niet doen. Trouwens, van alle Bordeaux die ik ooit proefde is Margaux toch mijn favoriet. Ik zou ook een total andere wijn voor of na kunnen serveren, wat de vergelijking minder direct zou maken. Palmer zou idd de beste keuze zijn ter vergelijking, maar dat gaat dan wat dezelfde kant op als met d'Alceo en het is de bedoeling dat ik iets uit eigen kelder opdiep en Palmer zit daar niet in. Veel te duur. (Ik kreeg die 2006 vorig jaar aangeboden "en direct du château" aan 215/fl EXW!) Met d'Issan, trouwens de Bordeaux waar ik de meeste jaargangen ooit van gekocht heb, loop ik minder dat risico, hoewel de 2006 vrij hoog ingeschat wordt.
Misschien een wat oudere wijn uit Margaux, heb nog een niet onverdienstelijke Marquis de Terme 2002, iemand recent nog geproefd?

Zou toch wel uit zelfde oogstjaar moeten zijn.. ?

d'Issan is zeker de enige Margaux 2006 in de kelder en ik denk zelfs ook de enige linkeroever. Toch maar d'Alceo dan? Margaux was in 2006 90%CS, 4%M, 4%PV en 2%CF. d'Alceo 85% CS en 15% PV. Zeer vergelijkbaar dus. Bij MArgaux maakte 36% van de wijngaard het tot "Grand Vin", bij d'Alceo weet ik het niet, maar in ieder geval minstens 90%.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
14-09-2019, 07:29 PM
Bericht: #7281
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Wente Beyer Ranch Zinfandel 2014

Stevige & mondvolle Zin, prima in balans, geen poespas en gewoon top voor de P/Q.
Grijp ik nog steeds gretig van naar het glas.
Doch was 2013 net da tikkeltje beter...

Failure Is Always an Option
15-09-2019, 12:28 AM
Bericht: #7282
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(14-09-2019 02:26 PM)wvd schreef:  
(14-09-2019 01:13 PM)vinejo schreef:  
(14-09-2019 01:08 PM)wvd schreef:  
(14-09-2019 12:38 PM)Mathijs81 schreef:  
(14-09-2019 10:46 AM)wvd schreef:  ... Eind dit jaar staat een diner met Château Margaux op het programma. Ik twijfel nog wat ik ernaast ga zetten. Ik dacht aan d'Issan 2006 om zo'n beetje "op te bouwen". Anders, maar dan wordt het weer competitie dacht ik aan d'Alceo, maar dat is misschien niet eerlijk t.o.v. de gulle gever van de Margaux. Any thoughts?

Persoonlijk zou ik dan een Palmer presenteren om toch op dezelfde hoogte te zitten qua prijs en kwaliteit.
Interessante oefening zou ook zijn om de 2de wijn van Margaux, de Pavillon Rouge, blind ernaast te zetten.
Of inderdaad een andere leuke Margaux wijn uit een topjaar ... misschien om Margaux het schaamrood op de wangen te zetten Big Grin.

Mathijs

Schaamrood op Margaux' wangen lijkt m wel wat, vandaar d'Alceo, maar dat ga ik wellicht niet doen. Trouwens, van alle Bordeaux die ik ooit proefde is Margaux toch mijn favoriet. Ik zou ook een total andere wijn voor of na kunnen serveren, wat de vergelijking minder direct zou maken. Palmer zou idd de beste keuze zijn ter vergelijking, maar dat gaat dan wat dezelfde kant op als met d'Alceo en het is de bedoeling dat ik iets uit eigen kelder opdiep en Palmer zit daar niet in. Veel te duur. (Ik kreeg die 2006 vorig jaar aangeboden "en direct du château" aan 215/fl EXW!) Met d'Issan, trouwens de Bordeaux waar ik de meeste jaargangen ooit van gekocht heb, loop ik minder dat risico, hoewel de 2006 vrij hoog ingeschat wordt.
Misschien een wat oudere wijn uit Margaux, heb nog een niet onverdienstelijke Marquis de Terme 2002, iemand recent nog geproefd?

Zou toch wel uit zelfde oogstjaar moeten zijn.. ?

d'Issan is zeker de enige Margaux 2006 in de kelder en ik denk zelfs ook de enige linkeroever. Toch maar d'Alceo dan? Margaux was in 2006 90%CS, 4%M, 4%PV en 2%CF. d'Alceo 85% CS en 15% PV. Zeer vergelijkbaar dus. Bij MArgaux maakte 36% van de wijngaard het tot "Grand Vin", bij d'Alceo weet ik het niet, maar in ieder geval minstens 90%.

Valse vergelijking: margaux is in totaal 80 hectaren waar alle rode wijn moet van komen, terwijl rampolla in totaal 42 hectaren heeft - maar alceo is sowieso een cru, met gemiddelde productie van 13000 flessen per jaar, dan spreken we wel over een wijngaard van ongeveer 2 hec
15-09-2019, 12:40 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 15-09-2019 om 12:40 PM door wvd.)
Bericht: #7283
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(15-09-2019 12:28 AM)Vinogan(s) schreef:  
(14-09-2019 02:26 PM)wvd schreef:  
(14-09-2019 01:13 PM)vinejo schreef:  
(14-09-2019 01:08 PM)wvd schreef:  
(14-09-2019 12:38 PM)Mathijs81 schreef:  
(14-09-2019 10:46 AM)wvd schreef:  ... Eind dit jaar staat een diner met Château Margaux op het programma. Ik twijfel nog wat ik ernaast ga zetten. Ik dacht aan d'Issan 2006 om zo'n beetje "op te bouwen". Anders, maar dan wordt het weer competitie dacht ik aan d'Alceo, maar dat is misschien niet eerlijk t.o.v. de gulle gever van de Margaux. Any thoughts?

Persoonlijk zou ik dan een Palmer presenteren om toch op dezelfde hoogte te zitten qua prijs en kwaliteit.
Interessante oefening zou ook zijn om de 2de wijn van Margaux, de Pavillon Rouge, blind ernaast te zetten.
Of inderdaad een andere leuke Margaux wijn uit een topjaar ... misschien om Margaux het schaamrood op de wangen te zetten Big Grin.

Mathijs

Schaamrood op Margaux' wangen lijkt m wel wat, vandaar d'Alceo, maar dat ga ik wellicht niet doen. Trouwens, van alle Bordeaux die ik ooit proefde is Margaux toch mijn favoriet. Ik zou ook een total andere wijn voor of na kunnen serveren, wat de vergelijking minder direct zou maken. Palmer zou idd de beste keuze zijn ter vergelijking, maar dat gaat dan wat dezelfde kant op als met d'Alceo en het is de bedoeling dat ik iets uit eigen kelder opdiep en Palmer zit daar niet in. Veel te duur. (Ik kreeg die 2006 vorig jaar aangeboden "en direct du château" aan 215/fl EXW!) Met d'Issan, trouwens de Bordeaux waar ik de meeste jaargangen ooit van gekocht heb, loop ik minder dat risico, hoewel de 2006 vrij hoog ingeschat wordt.
Misschien een wat oudere wijn uit Margaux, heb nog een niet onverdienstelijke Marquis de Terme 2002, iemand recent nog geproefd?

Zou toch wel uit zelfde oogstjaar moeten zijn.. ?

d'Issan is zeker de enige Margaux 2006 in de kelder en ik denk zelfs ook de enige linkeroever. Toch maar d'Alceo dan? Margaux was in 2006 90%CS, 4%M, 4%PV en 2%CF. d'Alceo 85% CS en 15% PV. Zeer vergelijkbaar dus. Bij MArgaux maakte 36% van de wijngaard het tot "Grand Vin", bij d'Alceo weet ik het niet, maar in ieder geval minstens 90%.

Valse vergelijking: margaux is in totaal 80 hectaren waar alle rode wijn moet van komen, terwijl rampolla in totaal 42 hectaren heeft - maar alceo is sowieso een cru, met gemiddelde productie van 13000 flessen per jaar, dan spreken we wel over een wijngaard van ongeveer 2 hec

So what? Wat maakt het nu uit hoe groot die wijngaard is? Ga je er misschien van uit dat de wijngaard van Margaux, die wel in totaliteit als 1° Grand Cru geregistreerd staat sowieso delen bevat die van wat minder niveau zijn? Misschien is dat op d'Alceo ook het geval en geeft 1 van de terrassen daar ook wat flauwer sap? Nee, ik zou die naast mekaar zetten omdat ze allebei van vooral CS zijn met wat andere cépages en omdat ze van hetzelfde jaar zijn en beide (wellicht) van topniveau. De grootste reden waarom de vergelijking "vals" zou kunnen zijn is wellicht de prijs: niet eerlijk wijnen te "vergelijken" als de ene méér dan 4 keer zoveel kost dan de andere, vind je niet...? Big Grin

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
15-09-2019, 03:02 PM
Bericht: #7284
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(15-09-2019 12:40 PM)wvd schreef:  
(15-09-2019 12:28 AM)Vinogan(s) schreef:  
(14-09-2019 02:26 PM)wvd schreef:  
(14-09-2019 01:13 PM)vinejo schreef:  
(14-09-2019 01:08 PM)wvd schreef:  
(14-09-2019 12:38 PM)Mathijs81 schreef:  
(14-09-2019 10:46 AM)wvd schreef:  ... Eind dit jaar staat een diner met Château Margaux op het programma. Ik twijfel nog wat ik ernaast ga zetten. Ik dacht aan d'Issan 2006 om zo'n beetje "op te bouwen". Anders, maar dan wordt het weer competitie dacht ik aan d'Alceo, maar dat is misschien niet eerlijk t.o.v. de gulle gever van de Margaux. Any thoughts?

Persoonlijk zou ik dan een Palmer presenteren om toch op dezelfde hoogte te zitten qua prijs en kwaliteit.
Interessante oefening zou ook zijn om de 2de wijn van Margaux, de Pavillon Rouge, blind ernaast te zetten.
Of inderdaad een andere leuke Margaux wijn uit een topjaar ... misschien om Margaux het schaamrood op de wangen te zetten Big Grin.

Mathijs

Schaamrood op Margaux' wangen lijkt m wel wat, vandaar d'Alceo, maar dat ga ik wellicht niet doen. Trouwens, van alle Bordeaux die ik ooit proefde is Margaux toch mijn favoriet. Ik zou ook een total andere wijn voor of na kunnen serveren, wat de vergelijking minder direct zou maken. Palmer zou idd de beste keuze zijn ter vergelijking, maar dat gaat dan wat dezelfde kant op als met d'Alceo en het is de bedoeling dat ik iets uit eigen kelder opdiep en Palmer zit daar niet in. Veel te duur. (Ik kreeg die 2006 vorig jaar aangeboden "en direct du château" aan 215/fl EXW!) Met d'Issan, trouwens de Bordeaux waar ik de meeste jaargangen ooit van gekocht heb, loop ik minder dat risico, hoewel de 2006 vrij hoog ingeschat wordt.
Misschien een wat oudere wijn uit Margaux, heb nog een niet onverdienstelijke Marquis de Terme 2002, iemand recent nog geproefd?

Zou toch wel uit zelfde oogstjaar moeten zijn.. ?

d'Issan is zeker de enige Margaux 2006 in de kelder en ik denk zelfs ook de enige linkeroever. Toch maar d'Alceo dan? Margaux was in 2006 90%CS, 4%M, 4%PV en 2%CF. d'Alceo 85% CS en 15% PV. Zeer vergelijkbaar dus. Bij MArgaux maakte 36% van de wijngaard het tot "Grand Vin", bij d'Alceo weet ik het niet, maar in ieder geval minstens 90%.

Valse vergelijking: margaux is in totaal 80 hectaren waar alle rode wijn moet van komen, terwijl rampolla in totaal 42 hectaren heeft - maar alceo is sowieso een cru, met gemiddelde productie van 13000 flessen per jaar, dan spreken we wel over een wijngaard van ongeveer 2 hec

So what? Wat maakt het nu uit hoe groot die wijngaard is? Ga je er misschien van uit dat de wijngaard van Margaux, die wel in totaliteit als 1° Grand Cru geregistreerd staat sowieso delen bevat die van wat minder niveau zijn? Misschien is dat op d'Alceo ook het geval en geeft 1 van de terrassen daar ook wat flauwer sap? Nee, ik zou die naast mekaar zetten omdat ze allebei van vooral CS zijn met wat andere cépages en omdat ze van hetzelfde jaar zijn en beide (wellicht) van topniveau. De grootste reden waarom de vergelijking "vals" zou kunnen zijn is wellicht de prijs: niet eerlijk wijnen te "vergelijken" als de ene méér dan 4 keer zoveel kost dan de andere, vind je niet...? Big Grin

So what?

Het gaat om de impliciete veronderstelling dat alceo kwalitatiever is omdat 90% van de wijngaard gebruikt wordt voor die wijn, terwijl voor de grand vin van margaux maar ocharme 36% van de wijngaard in aanmerking komt

Als de oppervlaktes totaal niet vergelijkbaar zijn, is dat gewoon een onzinnige bewering

That's what
16-09-2019, 10:30 AM
Bericht: #7285
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(15-09-2019 03:02 PM)Vinogan(s) schreef:  
(15-09-2019 12:40 PM)wvd schreef:  
(15-09-2019 12:28 AM)Vinogan(s) schreef:  
(14-09-2019 02:26 PM)wvd schreef:  
(14-09-2019 01:13 PM)vinejo schreef:  
(14-09-2019 01:08 PM)wvd schreef:  
(14-09-2019 12:38 PM)Mathijs81 schreef:  
(14-09-2019 10:46 AM)wvd schreef:  ... Eind dit jaar staat een diner met Château Margaux op het programma. Ik twijfel nog wat ik ernaast ga zetten. Ik dacht aan d'Issan 2006 om zo'n beetje "op te bouwen". Anders, maar dan wordt het weer competitie dacht ik aan d'Alceo, maar dat is misschien niet eerlijk t.o.v. de gulle gever van de Margaux. Any thoughts?

Persoonlijk zou ik dan een Palmer presenteren om toch op dezelfde hoogte te zitten qua prijs en kwaliteit.
Interessante oefening zou ook zijn om de 2de wijn van Margaux, de Pavillon Rouge, blind ernaast te zetten.
Of inderdaad een andere leuke Margaux wijn uit een topjaar ... misschien om Margaux het schaamrood op de wangen te zetten Big Grin.

Mathijs

Schaamrood op Margaux' wangen lijkt m wel wat, vandaar d'Alceo, maar dat ga ik wellicht niet doen. Trouwens, van alle Bordeaux die ik ooit proefde is Margaux toch mijn favoriet. Ik zou ook een total andere wijn voor of na kunnen serveren, wat de vergelijking minder direct zou maken. Palmer zou idd de beste keuze zijn ter vergelijking, maar dat gaat dan wat dezelfde kant op als met d'Alceo en het is de bedoeling dat ik iets uit eigen kelder opdiep en Palmer zit daar niet in. Veel te duur. (Ik kreeg die 2006 vorig jaar aangeboden "en direct du château" aan 215/fl EXW!) Met d'Issan, trouwens de Bordeaux waar ik de meeste jaargangen ooit van gekocht heb, loop ik minder dat risico, hoewel de 2006 vrij hoog ingeschat wordt.
Misschien een wat oudere wijn uit Margaux, heb nog een niet onverdienstelijke Marquis de Terme 2002, iemand recent nog geproefd?

Zou toch wel uit zelfde oogstjaar moeten zijn.. ?

d'Issan is zeker de enige Margaux 2006 in de kelder en ik denk zelfs ook de enige linkeroever. Toch maar d'Alceo dan? Margaux was in 2006 90%CS, 4%M, 4%PV en 2%CF. d'Alceo 85% CS en 15% PV. Zeer vergelijkbaar dus. Bij MArgaux maakte 36% van de wijngaard het tot "Grand Vin", bij d'Alceo weet ik het niet, maar in ieder geval minstens 90%.

Valse vergelijking: margaux is in totaal 80 hectaren waar alle rode wijn moet van komen, terwijl rampolla in totaal 42 hectaren heeft - maar alceo is sowieso een cru, met gemiddelde productie van 13000 flessen per jaar, dan spreken we wel over een wijngaard van ongeveer 2 hec

So what? Wat maakt het nu uit hoe groot die wijngaard is? Ga je er misschien van uit dat de wijngaard van Margaux, die wel in totaliteit als 1° Grand Cru geregistreerd staat sowieso delen bevat die van wat minder niveau zijn? Misschien is dat op d'Alceo ook het geval en geeft 1 van de terrassen daar ook wat flauwer sap? Nee, ik zou die naast mekaar zetten omdat ze allebei van vooral CS zijn met wat andere cépages en omdat ze van hetzelfde jaar zijn en beide (wellicht) van topniveau. De grootste reden waarom de vergelijking "vals" zou kunnen zijn is wellicht de prijs: niet eerlijk wijnen te "vergelijken" als de ene méér dan 4 keer zoveel kost dan de andere, vind je niet...? Big Grin

So what?

Het gaat om de impliciete veronderstelling dat alceo kwalitatiever is omdat 90% van de wijngaard gebruikt wordt voor die wijn, terwijl voor de grand vin van margaux maar ocharme 36% van de wijngaard in aanmerking komt

Als de oppervlaktes totaal niet vergelijkbaar zijn, is dat gewoon een onzinnige bewering

That's what

Ik zou eerder zeggen integendeel! Door de veel grotere wijngaard heeft men net de luxe om enkel de allerbeste cuves / vaten uit te selecteren en dat is exact wat men op Margaux doet. JMQ noemt dat "sélection par le haut" ipv de gebruikelijke "sélection par le bas", ttz, enkel wat eruit springt komt er in tov wat niet goed genoeg is gaat eruit en dat kan muggenziften lijken, maar dat is het absoluut niet. Op Rampolla kan/wil men zich dat niet permitteren want er zijn nu eenmaal maar enkele cuves en er worden al maar 6 tot 12 duizend flessen gemaakt.
Neen, het was zeker niet mijn bedoeling te doen uitschijnen dat d'Alceo een "betere" wijngaard zou zijn dan Margaux, wel dat er op Margaux strenger KAN gekozen worden, wat men daar nu ook doet. Trouwens, de mooiste Bx die ik ooit dronk waren steeds Margaux, voor mij zonder twijfel de meest complexe, verfijnde wijn uit Bordeaux! Daarom wou ik er iets min of meer vergelijkbaars naast zetten, want met 1 fles gaan we zeker niet genoeg hebben.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
16-09-2019, 09:23 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 17-09-2019 om 05:01 PM door Mathijs81.)
Bericht: #7286
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Gisteren nog eens gepasseerd bij mijn goede wijnvriend in Torhout.
Initieel maar voor een uurtje of twee en één fles ... maar zoals gewoonlijk, flink wat extra flessen, spuwen en tot half tien 's avonds rond de vuurkorf gezeten Big Grin

- St. Estephe La Tour de Pez 1996 = nog te drinken, maar totaal versleten tot op het bot
- Haut-Medoc Chateau Les Chenes 2005 = ook nog te genieten vanwege de jaargang, maar diunnetjes
- Pomerol Haut Mazeyres 2010 = mooie Pomerol, maar dit domein kan me nog steeds niet overtuigen
- Pauillac Pichon Longueville Comtesse de Lalande 2005 ( mijn fles ) = subtopper nu, en topper in de maak

Tussenin nog een wijn uit Spanje ( 2008, jammer genoeg naam vergeten te noteren ) en een mooi sherry als afsluiter.

Mathijs

When in doubt ... drink Pomerol !
18-09-2019, 08:05 PM
Bericht: #7287
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Deze avond Smith Haut Lafitte Rouge 2006 ontkurkt - ik plaats nog een TN op het forum.

When in doubt ... drink Pomerol !
04-10-2019, 02:59 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 04-10-2019 om 03:03 PM door Lektr.)
Bericht: #7288
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Tijdens onze team lunch:

Domaine Reverdy Ducroux Beau Ragard Sancerre Rouge 2015:
Lichte Pinot Noir, nog redelijk gesloten, beetje vers hout?, beetje onrijp rood fruit, mineraaltjes en stevig bittertje.
Voor mij iets te "luchtig", ging redelijk bij de carpaccio van hert.


Château Talbot Connétable 2015:
Half uurtje op voorhand opengegaan (mocht gerust nog een uur vroeger van mij)
Veel hout, potlood slijpsel, rijp donker fruit, zeer sterke tannines, balans was er wel maar ik verwachte er meer van... te jong of in een gesloten fase Huh

Failure Is Always an Option
04-10-2019, 04:30 PM
Bericht: #7289
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Afgelopen week wel wat lekkers gedronken:

Gulfi - Cerasuolo di Vittoria 2016: zoals steeds zeer goed.

Montevertine - Pian del Ciampolo 2016: heel mooie sangiovese, maar wel een trapje lager dan de verbluffende 2015

Vadiaperti - Fiano Aipierti 2011 : geweldig lange zinderende afdronk, al verder geëvolueerd dan ik had verwacht, moet echt wel gedronken worden. Toch zeer goed.

Ka Manciné - Rossese di Dolceacqua 2015: wordt aromatischer met het ouder worden, mss niet iedereen z'n goesting, maar wel de mijne

Garofoli - Verdicchio 'Podium' 2011 : de beste Podium die ik al dronk en spijtig genoeg mijn laatste 2011. Zag al bij het uitschenken aan de kleur dat het wel snor zat met de bewaring. Een wijn eerder op kracht dan elegantie normaal, maar deze 2011 toonde toch veel verfijning voor een wijn in deze prijsklasse. Het Verdicchiobittertje was wel heel sterk aanwezig, maar mij stoort dat niet.

I was just, I was just, I was just sitting here thinking
About your kiss and your warm embrace
When the reflection in the glass that I held to my lips baby
Revealed the tears that were on my face
04-10-2019, 05:57 PM
Bericht: #7290
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(04-10-2019 02:59 PM)Lektr schreef:  Tijdens onze team lunch:

Domaine Reverdy Ducroux Beau Ragard Sancerre Rouge 2015:
Lichte Pinot Noir, nog redelijk gesloten, beetje vers hout?, beetje onrijp rood fruit, mineraaltjes en stevig bittertje.
Voor mij iets te "luchtig", ging redelijk bij de carpaccio van hert.


Château Talbot Connétable 2015:
Half uurtje op voorhand opengegaan (mocht gerust nog een uur vroeger van mij)
Veel hout, potlood slijpsel, rijp donker fruit, zeer sterke tannines, balans was er wel maar ik verwachte er meer van... te jong of in een gesloten fase Huh

Ik denk idd dat zowel in Bordeaux als in Bourgogne veel van de betere wijnen in een gesloten fase zijn terecht gekomen

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)


Ga naar locatie: