Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 11 stemmen - gemiddelde waardering is 3.64
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wat ben jij aan het drinken nu?
13-04-2020, 09:54 AM
Bericht: #7561
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(12-04-2020 01:25 PM)Vinoco schreef:  
(12-04-2020 12:27 PM)wvd schreef:  
(12-04-2020 12:04 PM)Vinoco schreef:  
(12-04-2020 10:52 AM)wvd schreef:  Clos Floridène blanc 2006
Eerste aroma ergens tussen truffel en schoensmeer, dan tikje kruiden, snuif curry, vleug exotisch fruit, absoluut niet te herkennen als Sauvignon, erg aangenaam. Halfvol in de mond, lage zuren, goede afdronk. Mooi gerijpte wijn, maar misschien toch iets over de top.

Mooie foto! altijd leuk om de fles erbij te zien. Wat ik lees voor mij inderdaad te veel verouderingstonen. De kleur is ook al vrij donker.
Dank voor de notitie. Leuk.

Ik vond hem nog best wel mooi, benieuwd of hij het tot vandaag volhoudt. Hoewel ik (net als jij dus...!) een beetje een afschuw heb van oxidatie, ben ik wel fan van (oudere) Riesling, maar helaas mijn vrouw niet. Daardoor liggen er nog wel wat oude lijken in de kelder: Kerpens van '90, Zilliken van '90 en '93 en zelfs nog iets van '75 en '76....
Binnenkort opkuisen!

Ik ben een enorme fan van Riesling. Riesling in al zijn facetten. Van snaardroog tot en met extreem zoet. Bij dat laatste, Trockenbeerenauslese (niet in de 1e 20 jaar drinken), is de zuurgraad zo mooi verweven in het zoete dat het gewoon "fris" wegdrinkt. De 7% alcohol helpt dan ook enorm. Logisch dat geen enkele Duitser ook maar 1 slok Sauternes weg krijgt als je het zoet/zuur gehalte van Duitse wijnen gewend bent.
Overigens vind ik 90 en jonger geen oude lijken. Zelfs 75 (veel mooier jaar dan weergegeven door de pers) en 76 (zoals Duitsers zo mooi zeggen: een Jahrhundert Jahrgang, oftewel een jaar wat 100 jaar mee gaat zo groots) niet.
Ik bezoek de Duitse tophuizen graag en vaak. Kocht in februari nog 7 flessen 1934, 2 x 1937, 7 x 1943 (zeer zeldzaam door WOII), 1 x 1954 en 4 x 1955 uit de kelder van Von Buhl. Ze hebben nooit het wijndomein verlaten. kleur en afvulling fenomenaal. Het eerste wat ik doe na de Corona ellende is een paar wijnvrienden bij elkaar trommelen en wat van deze flessen open trekken. Dat moet een feest gaan worden.

Ik weet niet welke gradatie de 1990 Zilliken is maar vanaf auslese en hoger kan dit nog geweldig mooi zijn!

WOW, zelfs 1 bij van mijn geboortejaar!
Zilliken is, denk ik, Spätlese en Auslese. Zou idd nog top moeten zijn. Enkele jaren terug kreeg ik een Kabinett van Fritz Haag blind in het glas. Heerlijke, frisse wijn met duidelijk wat fles. Bleek 20 jaar oud te zijn. Niets rijpt mooier dan grote Riesling denk ik zo... Moest mijn vrouw er geen hekel aan hebben, mijn kelder lag er vol mee. Tot in de jaren '90 kon je de meeste van die wijnen nog kopen voor een prikje, maar ook dat is helaas verleden tijd.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
13-04-2020, 10:10 AM
Bericht: #7562
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(13-04-2020 09:54 AM)wvd schreef:  
(12-04-2020 01:25 PM)Vinoco schreef:  
(12-04-2020 12:27 PM)wvd schreef:  
(12-04-2020 12:04 PM)Vinoco schreef:  
(12-04-2020 10:52 AM)wvd schreef:  Clos Floridène blanc 2006
Eerste aroma ergens tussen truffel en schoensmeer, dan tikje kruiden, snuif curry, vleug exotisch fruit, absoluut niet te herkennen als Sauvignon, erg aangenaam. Halfvol in de mond, lage zuren, goede afdronk. Mooi gerijpte wijn, maar misschien toch iets over de top.

Mooie foto! altijd leuk om de fles erbij te zien. Wat ik lees voor mij inderdaad te veel verouderingstonen. De kleur is ook al vrij donker.
Dank voor de notitie. Leuk.

Ik vond hem nog best wel mooi, benieuwd of hij het tot vandaag volhoudt. Hoewel ik (net als jij dus...!) een beetje een afschuw heb van oxidatie, ben ik wel fan van (oudere) Riesling, maar helaas mijn vrouw niet. Daardoor liggen er nog wel wat oude lijken in de kelder: Kerpens van '90, Zilliken van '90 en '93 en zelfs nog iets van '75 en '76....
Binnenkort opkuisen!

Ik ben een enorme fan van Riesling. Riesling in al zijn facetten. Van snaardroog tot en met extreem zoet. Bij dat laatste, Trockenbeerenauslese (niet in de 1e 20 jaar drinken), is de zuurgraad zo mooi verweven in het zoete dat het gewoon "fris" wegdrinkt. De 7% alcohol helpt dan ook enorm. Logisch dat geen enkele Duitser ook maar 1 slok Sauternes weg krijgt als je het zoet/zuur gehalte van Duitse wijnen gewend bent.
Overigens vind ik 90 en jonger geen oude lijken. Zelfs 75 (veel mooier jaar dan weergegeven door de pers) en 76 (zoals Duitsers zo mooi zeggen: een Jahrhundert Jahrgang, oftewel een jaar wat 100 jaar mee gaat zo groots) niet.
Ik bezoek de Duitse tophuizen graag en vaak. Kocht in februari nog 7 flessen 1934, 2 x 1937, 7 x 1943 (zeer zeldzaam door WOII), 1 x 1954 en 4 x 1955 uit de kelder van Von Buhl. Ze hebben nooit het wijndomein verlaten. kleur en afvulling fenomenaal. Het eerste wat ik doe na de Corona ellende is een paar wijnvrienden bij elkaar trommelen en wat van deze flessen open trekken. Dat moet een feest gaan worden.

Ik weet niet welke gradatie de 1990 Zilliken is maar vanaf auslese en hoger kan dit nog geweldig mooi zijn!

WOW, zelfs 1 bij van mijn geboortejaar!
Zilliken is, denk ik, Spätlese en Auslese. Zou idd nog top moeten zijn. Enkele jaren terug kreeg ik een Kabinett van Fritz Haag blind in het glas. Heerlijke, frisse wijn met duidelijk wat fles. Bleek 20 jaar oud te zijn. Niets rijpt mooier dan grote Riesling denk ik zo... Moest mijn vrouw er geen hekel aan hebben, mijn kelder lag er vol mee. Tot in de jaren '90 kon je de meeste van die wijnen nog kopen voor een prikje, maar ook dat is helaas verleden tijd.

Je luistert te veel naar je vrouw..Wink..in mijn kelder ligt wat ik mooi vind. Als ze het lekker vind heeft ze gelukkig en anders heeft ze pech. Jammer dan. Ze vraagt me ook niet om mijn mening bij het kopen van Parfum of tasjes huhuh

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
13-04-2020, 11:47 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 13-04-2020 om 11:49 AM door Mathijs81.)
Bericht: #7563
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(13-04-2020 08:32 AM)Vinoco schreef:  
(12-04-2020 10:21 PM)Mathijs81 schreef:  Zotten avond hier ...

Hosanna 2006
La Fleur-Petrus 2005

Mathijs

en?

Uit dezelfde stal, maar twee aparte stijlen ( al heeft de jaargang er ook wel mee te maken ).
Voor mij was de LFP05 de winnaar van de avond, gevold door Hosanna 06 als mooie tweede Big Grin.

When in doubt ... drink Pomerol !
13-04-2020, 12:24 PM
Bericht: #7564
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Rocca del Principe - Fiano di Avellino 2016

Eén van mijn favoriete fiano's. Helaas mijn enige fles van deze jaargang veel te vroeg geopend. Leek nog piepjong. Niks evolutie, nog heel strak. Om binnen 5 jaar nog eens te proberen. Heb gelukkig wel nog 3 flessen van de Tognano 2016 liggen.

I was just, I was just, I was just sitting here thinking
About your kiss and your warm embrace
When the reflection in the glass that I held to my lips baby
Revealed the tears that were on my face
13-04-2020, 12:35 PM
Bericht: #7565
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(13-04-2020 12:24 PM)33S schreef:  Rocca del Principe - Fiano di Avellino 2016

Eén van mijn favoriete fiano's. Helaas mijn enige fles van deze jaargang veel te vroeg geopend. Leek nog piepjong. Niks evolutie, nog heel strak. Om binnen 5 jaar nog eens te proberen. Heb gelukkig wel nog 3 flessen van de Tognano 2016 liggen.

Heel mooie producent, vorig jaar op het Fiano Love Fest in Lapio geproefd, jammer genoeg niet meer langs geraakt.

De fiano's uit 2016 zijn voor mij allemaal nog heel jong. Dronk onlangs een Ventidue van Villa Raiano, een Brancato van Cavalier Pepe en een Ciro Picariello. Allemaal heerlijk, maar nog maar aan het begin van hun evolutie. De wijnen van Lapio evolueren ook trager en meer op het fruit dan die van Montefredane en Summonte, die veel sneller de meer uitgesproken rokerige toetsen krijgen. Wat een heerlijke druif is het toch...
13-04-2020, 01:03 PM
Bericht: #7566
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(13-04-2020 12:35 PM)Thomas schreef:  
(13-04-2020 12:24 PM)33S schreef:  Rocca del Principe - Fiano di Avellino 2016

Eén van mijn favoriete fiano's. Helaas mijn enige fles van deze jaargang veel te vroeg geopend. Leek nog piepjong. Niks evolutie, nog heel strak. Om binnen 5 jaar nog eens te proberen. Heb gelukkig wel nog 3 flessen van de Tognano 2016 liggen.

Heel mooie producent, vorig jaar op het Fiano Love Fest in Lapio geproefd, jammer genoeg niet meer langs geraakt.

De fiano's uit 2016 zijn voor mij allemaal nog heel jong. Dronk onlangs een Ventidue van Villa Raiano, een Brancato van Cavalier Pepe en een Ciro Picariello. Allemaal heerlijk, maar nog maar aan het begin van hun evolutie. De wijnen van Lapio evolueren ook trager en meer op het fruit dan die van Montefredane en Summonte, die veel sneller de meer uitgesproken rokerige toetsen krijgen. Wat een heerlijke druif is het toch...

Helemaal mee eens. Toen Sarno 2016 pas binnen was, heb ik zelfs even gepanikeerd: potdicht! Intussen is het al een heel ander verhaal en gaat hij wat de richting op van de sublieme 2013.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
17-04-2020, 01:45 PM
Bericht: #7567
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Een wijnvriend van me heeft gisteren zijn bedrijf verkocht. Om dit te vieren stuurde hij vanochtend 20 personen een uitnodiging om vanavond om 20.30 uur via Zoom virtueel samen te komen en allen te toosten op het succes. Iedereen mag een fles uit zijn eigen kelder kiezen die door de organisator post corona vervangen wordt door dezelfde fles. Wat een geweldig idee. Nog nooit via Zoom gewerkt maar blijkt eenvoudig te zijn.
Nu het dilemma....wat naar boven halen? Confused

Corona zorgt echt voor een aardverschuiving in manier van leven. Ik denk dat de luchtvaartindustrie volledig gaat instorten na Corona.

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
17-04-2020, 01:57 PM
Bericht: #7568
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(17-04-2020 01:45 PM)Vinoco schreef:  Een wijnvriend van me heeft gisteren zijn bedrijf verkocht. Om dit te vieren stuurde hij vanochtend 20 personen een uitnodiging om vanavond om 20.30 uur via Zoom virtueel samen te komen en allen te toosten op het succes. Iedereen mag een fles uit zijn eigen kelder kiezen die door de organisator post corona vervangen wordt door dezelfde fles. Wat een geweldig idee. Nog nooit via Zoom gewerkt maar blijkt eenvoudig te zijn.
Nu het dilemma....wat naar boven halen? Confused

Corona zorgt echt voor een aardverschuiving in manier van leven. Ik denk dat de luchtvaartindustrie volledig gaat instorten na Corona.

Je zou het moeten zien op instagram, de ene live-sessie na de andere. Zowat iedereen in de wijnwereld probeert nu live content te brengen.

Ook the Real Business of Wine is zo’n initiatief, waar al veel bekende koppen gepasseerd zijn : https://m.youtube.com/channel/UCsgjcDF05...0B-kJ1jgls

Het blijft toch allemaal droge koek als je het mij vraagt. En ik ben ook niet overtuigd dat er veel van zal overschieten eens alles weer op kruissnelheid draait, maar dat er nu in ieder geval creatief omgegaan wordt met de omstandigheden, is een feit.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
17-04-2020, 02:08 PM
Bericht: #7569
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(17-04-2020 01:57 PM)Olivier schreef:  
(17-04-2020 01:45 PM)Vinoco schreef:  Een wijnvriend van me heeft gisteren zijn bedrijf verkocht. Om dit te vieren stuurde hij vanochtend 20 personen een uitnodiging om vanavond om 20.30 uur via Zoom virtueel samen te komen en allen te toosten op het succes. Iedereen mag een fles uit zijn eigen kelder kiezen die door de organisator post corona vervangen wordt door dezelfde fles. Wat een geweldig idee. Nog nooit via Zoom gewerkt maar blijkt eenvoudig te zijn.
Nu het dilemma....wat naar boven halen? Confused

Corona zorgt echt voor een aardverschuiving in manier van leven. Ik denk dat de luchtvaartindustrie volledig gaat instorten na Corona.

Je zou het moeten zien op instagram, de ene live-sessie na de andere. Zowat iedereen in de wijnwereld probeert nu live content te brengen.

Ook the Real Business of Wine is zo’n initiatief, waar al veel bekende koppen gepasseerd zijn : https://m.youtube.com/channel/UCsgjcDF05...0B-kJ1jgls

Het blijft toch allemaal droge koek als je het mij vraagt. En ik ben ook niet overtuigd dat er veel van zal overschieten eens alles weer op kruissnelheid draait, maar dat er nu in ieder geval creatief omgegaan wordt met de omstandigheden, is een feit.

Op gebied van samen wijn drinken in privé sfeer zal het na Corona weer snel ouderwets samenkomen zijn denk ik. Maar in de zakelijke wijnwereld ga ik me dat afvragen.
Volgende week heb ik een virtuele wijn tasting van Gallo. ik mocht 16 klanten/vrienden van mij uitnodigen die meedoen. Gallo stuur iedere deelnemer de 8 flessen op die we gaan proeven (prijsklasse oplopend van 30 tot 125 euro per fles). Ik gaf aan dat dit wel prijzig gaat worden voor ze, maar het is veel goedkoper dan dat de wijnmaker en verkoopdirecteur naar Europa moeten vliegen incl diners, overnachtingen etc etc waarbij ook een veelvoud aan flessen open gaan. Ik denk echt dat dit gaat blijven. Internationaal gaat er in iedere branche zakelijk niet veel gevlogen meer worden nu ze noodgedwongen hebben gezien dat op afstand het werk gewoon doorgaat.

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
17-04-2020, 02:22 PM
Bericht: #7570
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Citaat:Ik denk echt dat dit gaat blijven. Internationaal gaat er in iedere branche zakelijk niet veel gevlogen meer worden nu ze noodgedwongen hebben gezien dat op afstand het werk gewoon doorgaat.

ik hoop dat er sommige dingen gaan blijven. Ik moet zeggen dat ik het pendelen niet mis...

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
17-04-2020, 02:23 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 17-04-2020 om 02:24 PM door wvd.)
Bericht: #7571
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(17-04-2020 02:08 PM)Vinoco schreef:  
(17-04-2020 01:57 PM)Olivier schreef:  
(17-04-2020 01:45 PM)Vinoco schreef:  Een wijnvriend van me heeft gisteren zijn bedrijf verkocht. Om dit te vieren stuurde hij vanochtend 20 personen een uitnodiging om vanavond om 20.30 uur via Zoom virtueel samen te komen en allen te toosten op het succes. Iedereen mag een fles uit zijn eigen kelder kiezen die door de organisator post corona vervangen wordt door dezelfde fles. Wat een geweldig idee. Nog nooit via Zoom gewerkt maar blijkt eenvoudig te zijn.
Nu het dilemma....wat naar boven halen? Confused

Corona zorgt echt voor een aardverschuiving in manier van leven. Ik denk dat de luchtvaartindustrie volledig gaat instorten na Corona.

Je zou het moeten zien op instagram, de ene live-sessie na de andere. Zowat iedereen in de wijnwereld probeert nu live content te brengen.

Ook the Real Business of Wine is zo’n initiatief, waar al veel bekende koppen gepasseerd zijn : https://m.youtube.com/channel/UCsgjcDF05...0B-kJ1jgls

Het blijft toch allemaal droge koek als je het mij vraagt. En ik ben ook niet overtuigd dat er veel van zal overschieten eens alles weer op kruissnelheid draait, maar dat er nu in ieder geval creatief omgegaan wordt met de omstandigheden, is een feit.

Op gebied van samen wijn drinken in privé sfeer zal het na Corona weer snel ouderwets samenkomen zijn denk ik. Maar in de zakelijke wijnwereld ga ik me dat afvragen.
Volgende week heb ik een virtuele wijn tasting van Gallo. ik mocht 16 klanten/vrienden van mij uitnodigen die meedoen. Gallo stuur iedere deelnemer de 8 flessen op die we gaan proeven (prijsklasse oplopend van 30 tot 125 euro per fles). Ik gaf aan dat dit wel prijzig gaat worden voor ze, maar het is veel goedkoper dan dat de wijnmaker en verkoopdirecteur naar Europa moeten vliegen incl diners, overnachtingen etc etc waarbij ook een veelvoud aan flessen open gaan. Ik denk echt dat dit gaat blijven. Internationaal gaat er in iedere branche zakelijk niet veel gevlogen meer worden nu ze noodgedwongen hebben gezien dat op afstand het werk gewoon doorgaat.

Het valt allemaal nog wat af te wachten natuurlijk, maar volgens mij hebben ook hier heel veel mensen ingezien dat we veel werk van thuis kunnen doen en dat zal m.i. ook impact hebben op onze verplaatsingen per auto. Dat hoop ik toch in ieder geval.
Of we ook minder per vliegtuig op vakantie zullen gaan heb ik wel mijn twijfels over, maar er gaan wellicht wel wat verschuivingen plaatsvinden.
We beleven in ieder geval spannende tijden! Dat ik dat nog mag meemaken... Smile

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
17-04-2020, 03:12 PM
Bericht: #7572
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
[/quote]
Het valt allemaal nog wat af te wachten natuurlijk, maar volgens mij hebben ook hier heel veel mensen ingezien dat we veel werk van thuis kunnen doen en dat zal m.i. ook impact hebben op onze verplaatsingen per auto. Dat hoop ik toch in ieder geval.
Of we ook minder per vliegtuig op vakantie zullen gaan heb ik wel mijn twijfels over, maar er gaan wellicht wel wat verschuivingen plaatsvinden.
We beleven in ieder geval spannende tijden! Dat ik dat nog mag meemaken... Smile
[/quote]

Ff Hardop denken......minimaal 50% van het zakelijk vliegverkeer gaat stoppen. min 25% van de maatschappijen gaan failliet. Minder concurrentie dus minder prijsvechters en wellicht in de 1,5 meter maatschappij meer afstand. Dus vliegtickets gaan minimaal verdubbelen in prijs zo niet nog meer. Benieuwd hoeveel personen er dan nog met het vliegtuig op vakantie te gaan. Los van de fysieke en financiële ellende is het een boeiende tijd die ook weer heel veel nieuwe kansen biedt. Zeker spannend!

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
17-04-2020, 03:30 PM
Bericht: #7573
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(17-04-2020 01:45 PM)Vinoco schreef:  Nog nooit via Zoom gewerkt maar blijkt eenvoudig te zijn.

Hier afgelopen weken al verschillende keren Zoom gebruikt, inderdaad niet zo moeilijk. Leuke feature is dat je een eigen foto kunt gebruiken als achtergrond. Zo kan je je vrienden vb wijsmaken dat je lekker in een wijngaard zit, of op restaurant, in een wijnkelder, enzovoort.
17-04-2020, 03:35 PM
Bericht: #7574
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(17-04-2020 03:30 PM)troisetoiles schreef:  
(17-04-2020 01:45 PM)Vinoco schreef:  Nog nooit via Zoom gewerkt maar blijkt eenvoudig te zijn.

Hier afgelopen weken al verschillende keren Zoom gebruikt, inderdaad niet zo moeilijk. Leuke feature is dat je een eigen foto kunt gebruiken als achtergrond. Zo kan je je vrienden vb wijsmaken dat je lekker in een wijngaard zit, of op restaurant, in een wijnkelder, enzovoort.

aaah. TOP! ga een mooie foto zoeken! dank voor de tip!

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
17-04-2020, 03:57 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 18-04-2020 om 04:14 PM door wvd.)
Bericht: #7575
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(13-04-2020 10:10 AM)Vinoco schreef:  Je luistert te veel naar je vrouw..Wink..in mijn kelder ligt wat ik mooi vind. Als ze het lekker vind heeft ze gelukkig en anders heeft ze pech. Jammer dan. Ze vraagt me ook niet om mijn mening bij het kopen van Parfum of tasjes huhuh

Ah, daar heb je gelijk in. Maar ja, ik lig nu al 40 jaar comfortabel onder de sloef en dat bevalt me eigenlijk best... Wink
Alle gekheid op een stokje, we komen vrij goed overeen qua smaak, enkel in Riesling (raar maar die van Forge vindt ze wel heerlijk) en zeker in Sauternes volgt ze niet. Een fles Sauternes gaat hier dus lang mee. Big Grin

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
18-04-2020, 03:27 PM
Bericht: #7576
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Weet niet of ik dat hier mag posten, maar gisteravond had ik meer zin in bier: eerst een Stadt Land Bier van Brauerei Kemker, een saison van 3,5 procent. Lekker fris en licht, miste wat karakter.

Wat later op de avond een Magic Rock Canonball IPA. Hoppig, bitter, iets steviger (7% alcohol), wel lekker tijdens een Skype-café-avondje met vrienden.

Geen zorgen echter, vanavond opnieuw wijn. Straks even naar de 'kelder' om iets uit te kiezen Smile.
18-04-2020, 04:21 PM
Bericht: #7577
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Chateau Chasse Spleen Blanc 2014
Chateau du Glana Saint Julien 2014
Confidences de Chateau Prieuré-Lichine 2015
Nog geen idee welkeen er open gaat, maar alleszins ene Big Grin

Live your life to the fullest, because it only happens once...
18-04-2020, 05:33 PM
Bericht: #7578
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Citaat:Weet niet of ik dat hier mag posten, maar gisteravond had ik meer zin in bier: eerst een Stadt Land Bier van Brauerei Kemker, een saison van 3,5 procent. Lekker fris en licht, miste wat karakter.

Wat later op de avond een Magic Rock Canonball IPA. Hoppig, bitter, iets steviger (7% alcohol), wel lekker tijdens een Skype-café-avondje met vrienden.

Tuurlijk, het moet niet altijd wijn zijn.
Met die IPA’s heb ik vaak zo iets van ja, lekker, maar een tweede komt er meestal toch niet van.

Citaat:Nog geen idee welkeen er open gaat, maar alleszins ene

Ik heb zo’n vaag vermoeden dat er ten huize Biff ook wel eens een tweede zou kunnen opengaan Wink

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
18-04-2020, 05:58 PM
Bericht: #7579
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(18-04-2020 05:33 PM)Olivier schreef:  Ik heb zo’n vaag vermoeden dat er ten huize Biff ook wel eens een tweede zou kunnen opengaan Wink
Awel Olivier, je zou wel es gelijk kunnen hebbenBlush
De witte Chasse gaat als eerste open gaan, terwijl ik de groentjes aan het snijden ben. De vrouw zal dat natuurlijk horen en dus samen gaan we klinken op de avond Smile
Waarna er nog 2 glazen gaan in zitten en ik die ga laten voor mn vrouw later op de avond.
Zodoende gaat er uiteraard een rode volgen, waarschijnlijk de Saint Julien, die hopelijk morgen nog haalt, anders begin ik me grote zorgen te maken Big Grin

Live your life to the fullest, because it only happens once...
18-04-2020, 06:26 PM
Bericht: #7580
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Zo meteen cdr dag 2 van ferrand (meegenomen v vakantie daar voor 10€)
18-04-2020, 06:37 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 18-04-2020 om 06:38 PM door Fre.)
Bericht: #7581
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(18-04-2020 04:21 PM)Biff schreef:  Chateau Chasse Spleen Blanc 2014
Chateau du Glana Saint Julien 2014
Confidences de Chateau Prieuré-Lichine 2015
Nog geen idee welkeen er open gaat, maar alleszins ene Big Grin

Met 14 en 15 zou ik nog wat wachten in rood.
18-04-2020, 07:48 PM
Bericht: #7582
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(18-04-2020 06:37 PM)Fre schreef:  Met 14 en 15 zou ik nog wat wachten in rood.
Akkoord! Maar ik wou gisteren een mooi duurzaam zakje uit de wijnwinkel van de Médoc en moest daarvoor 3 flessen Médocwijn kopen Smile
De witte Chasse is licht gekurkt dus die gaat aan de kant, en de rode zijn te jong om te openenSad
Er lag hier nog een witte Bordeaux van een 10tal euro die we ooit es kado kregen dus die is eraan gegaan!

Live your life to the fullest, because it only happens once...
19-04-2020, 07:41 PM
Bericht: #7583
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Aangezien Fré me er gisteren attent op wees dat '14 en '15 eigenlijk nog veels te vroeg is, deze avond Fiefs de Lagrange 2009 in het glas!
Klimaatkast, kurk eruit en nu over de avond ah degusteren.
We weten nu al dat het laatste glas het lekkerste zal zijn, voorlaatste fles Sad

Live your life to the fullest, because it only happens once...
20-04-2020, 08:51 AM
Bericht: #7584
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Afgelopen weekend een Domaine Agapé Pinot Gris Expression 2017 in het glas. Goudgeel van kleur, ingetogen neus met gedroogd fruit, abrikoos en daarnaast wat mos en bosgrond. Rond mondgevoel, beetje mollig, in de afdronk licht zoete toets. Eenvoudige, goed gemaakte wijn maar geen wauw-factor.
20-04-2020, 11:32 AM
Bericht: #7585
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(20-04-2020 08:51 AM)troisetoiles schreef:  Afgelopen weekend een Domaine Agapé Pinot Gris Expression 2017 in het glas. Goudgeel van kleur, ingetogen neus met gedroogd fruit, abrikoos en daarnaast wat mos en bosgrond. Rond mondgevoel, beetje mollig, in de afdronk licht zoete toets. Eenvoudige, goed gemaakte wijn maar geen wauw-factor.

Pinot Gris, het blijft moeilijk, vind ik.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
20-04-2020, 11:40 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 20-04-2020 om 11:40 AM door troisetoiles.)
Bericht: #7586
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(20-04-2020 11:32 AM)Olivier schreef:  Pinot Gris, het blijft moeilijk, vind ik.

Het is ook niet mijn favoriete druif. Omdat we een curry hadden gemaakt, besloot ik het toch nog eens te proberen. Het zoetje in de afdronk deed me wat denken aan een riesling, maar een riesling weet me in het algemeen toch meer te verleiden. Dat inzicht nemen we mee in toekomstig aankoopbeleid Smile.
20-04-2020, 11:58 AM
Bericht: #7587
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(20-04-2020 11:40 AM)troisetoiles schreef:  
(20-04-2020 11:32 AM)Olivier schreef:  Pinot Gris, het blijft moeilijk, vind ik.

Het is ook niet mijn favoriete druif. Omdat we een curry hadden gemaakt, besloot ik het toch nog eens te proberen. Het zoetje in de afdronk deed me wat denken aan een riesling, maar een riesling weet me in het algemeen toch meer te verleiden. Dat inzicht nemen we mee in toekomstig aankoopbeleid Smile.

Ja, pinot gris kan wat gaan vermoeien doordat de zuren toch merkelijk lager liggen. Ik opteer toch ook meer voor riesling. Is ook een stuk veelzijdiger in te zetten bij maaltijden.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
20-04-2020, 12:21 PM
Bericht: #7588
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
[/quote]

Pinot Gris, het blijft moeilijk, vind ik.
[/quote]

Ben het helemaal met jullie eens. Ik zal nooit voor een Pinot Gris kiezen.
Afgelopen kerstavond zaten we bij restaurant Tout-a-Fait in Maastricht met 7 wijnvrienden waarbij iedereen 2 a 3 flessen blind mee nam. De 3e of 4e witte wijn kreeg ons allemaal stil. De ultieme verleiding en balans in het glas. Vol maar niet too much, zoetje maar niet too much, kruidig maar niet too much enz enz. We waren serieus onder de indruk en ik kon deze wijn totaal niet plaatsen en had ook werkelijk geen idee van de leeftijd. Afijn, de onthulling sloeg ons van tafel. Pinot Gris uit de Elzas. Volgens mij zat iedereen tussen de 96 en 98 punten, zo groot was de wijn. Ben die nacht op de hotelkamer nog gaan zoeken op internet en nog 12 flessen kunnen vinden. Ben benieuwd of die hetzelfde gaan brengen....
Domaine Weinbach Pinot Gris Cuvee Laurence 2005


Bijlagen Afbeeldingen
   

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
20-04-2020, 12:45 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 20-04-2020 om 12:49 PM door wvd.)
Bericht: #7589
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(20-04-2020 12:21 PM)Olivier schreef:  Pinot Gris, het blijft moeilijk, vind ik.

(20-04-2020 12:21 PM)Vinoco schreef:  Ben het helemaal met jullie eens. Ik zal nooit voor een Pinot Gris kiezen.
Afgelopen kerstavond zaten we bij restaurant Tout-a-Fait in Maastricht met 7 wijnvrienden waarbij iedereen 2 a 3 flessen blind mee nam. De 3e of 4e witte wijn kreeg ons allemaal stil. De ultieme verleiding en balans in het glas. Vol maar niet too much, zoetje maar niet too much, kruidig maar niet too much enz enz. We waren serieus onder de indruk en ik kon deze wijn totaal niet plaatsen en had ook werkelijk geen idee van de leeftijd. Afijn, de onthulling sloeg ons van tafel. Pinot Gris uit de Elzas. Volgens mij zat iedereen tussen de 96 en 98 punten, zo groot was de wijn. Ben die nacht op de hotelkamer nog gaan zoeken op internet en nog 12 flessen kunnen vinden. Ben benieuwd of die hetzelfde gaan brengen....
Domaine Weinbach Pinot Gris Cuvee Laurence 2005

Wel, ik heb toch al wel wat mooie Pinot Gris of Grigio's gedronken, meestal puur, soms in blend met Pinot Blanc (Bourgogne). Weinbach is top voor mij, maar één van de mooiste Pinot Gris vond ik vroeger dronk was Zind-Humbrechts Rangen. Recentere jaren daarentegen vond ik te zoet en erover gewoon, maar dat zal wel aan mij liggen.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
20-04-2020, 01:27 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 20-04-2020 om 01:27 PM door troisetoiles.)
Bericht: #7590
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(20-04-2020 12:21 PM)Vinoco schreef:  Ben het helemaal met jullie eens. Ik zal nooit voor een Pinot Gris kiezen.
Afgelopen kerstavond zaten we bij restaurant Tout-a-Fait in Maastricht met 7 wijnvrienden waarbij iedereen 2 a 3 flessen blind mee nam. De 3e of 4e witte wijn kreeg ons allemaal stil. De ultieme verleiding en balans in het glas. Vol maar niet too much, zoetje maar niet too much, kruidig maar niet too much enz enz. We waren serieus onder de indruk en ik kon deze wijn totaal niet plaatsen en had ook werkelijk geen idee van de leeftijd. Afijn, de onthulling sloeg ons van tafel. Pinot Gris uit de Elzas. Volgens mij zat iedereen tussen de 96 en 98 punten, zo groot was de wijn. Ben die nacht op de hotelkamer nog gaan zoeken op internet en nog 12 flessen kunnen vinden. Ben benieuwd of die hetzelfde gaan brengen....
Domaine Weinbach Pinot Gris Cuvee Laurence 2005

Mooie anekdote, maar dit is voor jou dan de uitzondering die de regel bevestigt?
(20-04-2020 12:45 PM)wvd schreef:  Wel, ik heb toch al wel wat mooie Pinot Gris of Grigio's gedronken, meestal puur, soms in blend met Pinot Blanc (Bourgogne). Weinbach is top voor mij, maar één van de mooiste Pinot Gris vond ik vroeger dronk was Zind-Humbrechts Rangen. Recentere jaren daarentegen vond ik te zoet en erover gewoon, maar dat zal wel aan mij liggen.

Wellicht te wijten aan de klimaatverandering?


Ga naar locatie: