Rare restaurantervaringen
|
28-08-2020, 03:00 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 28-08-2020 om 03:04 PM door Biff.)
Bericht: #31
|
|||
|
|||
RE: Rare restaurantervaringen
(28-08-2020 01:01 PM)BartS schreef: Ik denk dat wij op dit forum te veel gelijkgestemde zielen zijn. WIJ vinden dat een schande. Maar de meeste mensen zien termen die ze min of meer kennen "Sancerre", "Chablis", etc.Ook een manier om het te benaderen en idd, 80% is waarschijnijk blij dat ze Chablis of Sancerre 'herkennen'. Het is schrijnend geworden, naar ik overlaatst hoorde is de nieuwe lichting sommeliers toch ook dat niet meer qua kennis. Ze ging zelfs zo ver dat ze zei: als je aan 100 sommeliers vraagt in welke appelatie Mouton Rothschild ligt, er een hele hoop het antwoord schuldig zouden moeten blijven... Live your life to the fullest, because it only happens once... |
|||
28-08-2020, 03:51 PM
Bericht: #32
|
|||
|
|||
RE: Rare restaurantervaringen
(28-08-2020 03:00 PM)Biff schreef:(28-08-2020 01:01 PM)BartS schreef: Ik denk dat wij op dit forum te veel gelijkgestemde zielen zijn. WIJ vinden dat een schande. Maar de meeste mensen zien termen die ze min of meer kennen "Sancerre", "Chablis", etc.Ook een manier om het te benaderen en idd, 80% is waarschijnijk blij dat ze Chablis of Sancerre 'herkennen'. Dat is toch een aop Bourgogne Grande Ordinaire dacht ik hé? ;-) Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
28-08-2020, 04:51 PM
Bericht: #33
|
|||
|
|||
RE: Rare restaurantervaringen
(28-08-2020 03:51 PM)vinejo schreef:(28-08-2020 03:00 PM)Biff schreef:(28-08-2020 01:01 PM)BartS schreef: Ik denk dat wij op dit forum te veel gelijkgestemde zielen zijn. WIJ vinden dat een schande. Maar de meeste mensen zien termen die ze min of meer kennen "Sancerre", "Chablis", etc.Ook een manier om het te benaderen en idd, 80% is waarschijnijk blij dat ze Chablis of Sancerre 'herkennen'. Jazeker, ik hoorde ooit een handelaar (!) op de Grands-Jours de Bourgogne tegen een kennis van mij (die wél één en ander kent van wijn) zeggen: "Hoe, Pinot-Noir? Dit is wel Bourgogne hé, hier staat toch enkel Cabernet-Sauvignon?" Het ergste was dat die man het echt meende. Intussen is de zaak failliet of wat dacht je.... WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië) |
|||
28-08-2020, 05:32 PM
Bericht: #34
|
|||
|
|||
RE: Rare restaurantervaringen
(28-08-2020 03:51 PM)vinejo schreef: Dat is toch een aop Bourgogne Grande Ordinaire dacht ik hé? ;-) Ahum, AOP Coteaux Bourguignons bedoel je It's not a hangover, it's wine flu |
|||
28-08-2020, 06:08 PM
Bericht: #35
|
|||
|
|||
RE: Rare restaurantervaringen
thumbsup
(28-08-2020 05:32 PM)Baldrick schreef:(28-08-2020 03:51 PM)vinejo schreef: Dat is toch een aop Bourgogne Grande Ordinaire dacht ik hé? ;-) (dat weten die sommeliers ook niet hé ;-) ) Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
|