Daniel, Martine en Julien Barraud - Pouilly-Fuissé - Afdrukversie +- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be) +-- Forum: Frankrijk (/forum-3.html) +--- Forum: Bourgogne (/forum-5.html) +--- Discussie: Daniel, Martine en Julien Barraud - Pouilly-Fuissé (/thread-813.html) |
Daniel, Martine en Julien Barraud - Pouilly-Fuissé - Mt - 02-01-2011 05:29 PM De eerste wijn die ik van Barraud proefde was Mâcon Chaintré Les Pierres Pollies 2007. Vond dat toen niet slecht (puur), maar miste wat body: te weinig rondheid, te veel fraîcheur. (en niet goedkoop: 11.69) Deze En France Pouilly-Fuissé 2008 is duurder (18.40), maar heeft veel meer te bieden. Een zeer minerale neus, maar ook met allerlei variaties van citrus en exotisch fruit naarmate hij opwarmt. Stunning nose en weer die puurheid. Mond heeft body, fraîcheur en rondeur. (90pp) Match: Tarbot, karnemelkstampers, spinaziecrème, kokkels, tartaar van scheermessen, pijpajuin en hazelnootboter. RE: Daniel en Martine Barraud - Pouilly-Fuissé En France 2008 - wvd - 20-03-2011 03:32 PM "Les Pièrres Polies" is het eerste project van Julien Barraud. Het perceel werd door hem in 2006 aangekocht en de wijn wordt zo'n beetje als "instap"-wijn van Domaine Barraud gepositioneerd. Het is de enige wijn die niet in barriques rijpt, maar op cuve en foeder. Maar ook deze wijn lijkt me gebaat met wat flesrijping. "En France" is uiteraard een heel ander verhaal. Stokken van 30 jaar in diepe kleigrond geven een bredere, vettere wijn die lang kan rijpen. Dit is trouwens (denk ik toch) de enige Pouilly-Fuissé van het domein waar de bodem geen kalk bevat. Alle hun andere wijngaarden hebben wel kalk in de bodem en geven dus meer mineralige wijnen. Persoonlijk vind ik hun St. Véran "Les Pommards" misschien wel de interessantste prijs - kwaliteit. Naar aanleiding van de nakende premier cru's in de regio publiceerde BA een interessant dossier over de verscheidene terroirs in het nr. 97. wvd RE: Daniel en Martine Barraud - Pouilly-Fuissé En France 2008 - doc - 20-03-2011 03:38 PM Interessant wvd & Matten, waar te koop trouwens, 2008 is echt wel een koopjaar in B. Dronk onlangs een Chateau des Rontets 2008 Varambon en 't was er boem klets serieus op. Zeer hoogwaardige wijn. Ik schrijf nog wel een TN als 't past. RE: Daniel en Martine Barraud - Pouilly-Fuissé En France 2008 - vinejo - 20-03-2011 03:53 PM (20-03-2011 03:32 PM)wvd schreef: " Da' s een primeur voor mij! -- Gaat het enkel over Pouilly Fuissé? RE: Daniel en Martine Barraud - Pouilly-Fuissé En France 2008 - wvd - 20-03-2011 05:28 PM Eind oktober heeft het INAO comissie's aangeduid om de "situatie" ter plekke te onderzoeken. De appelaties Pouilly-Fuissé, Pouilly-Vinzelles, Pouilly-Loché en Saint-Véran hadden nl een aanvraag ingediend. Men verwacht toch dat die aanvraag zeker voor Fuissé zal ingewilligd worden. We kunnen dus wellicht vanaf 2011 premiers cru's en helaas ook de daarbij horende prijsverhoging verwachten! "Waar te koop" zie http://www.wine-searcher.com wvd RE: Daniel en Martine Barraud - Pouilly-Fuissé En France 2008 - doc - 20-03-2011 05:30 PM Interessante wetenschqap hoor wvd ! Tnx RE: Daniel en Martine Barraud - Pouilly-Fuissé En France 2008 - vinejo - 20-03-2011 05:33 PM Ik zou zelfs meer zeggen, interessante wetenschqap, wvd, ! RE: Daniel en Martine Barraud - Pouilly-Fuissé En France 2008 - doc - 20-03-2011 05:38 PM Right ! RE: Daniel en Martine Barraud - Pouilly-Fuissé En France 2008 - Mt - 28-03-2011 02:14 PM (20-03-2011 03:32 PM)wvd schreef: "Les Pièrres Polies" is het eerste project van Julien Barraud. Het perceel werd door hem in 2006 aangekocht en de wijn wordt zo'n beetje als "instap"-wijn van Domaine Barraud gepositioneerd. Het is de enige wijn die niet in barriques rijpt, maar op cuve en foeder. Bedankt voor de info! Ik ben op mijn gemak van een glaasje Les crays vv (Pouilly-Fuissé) '08 aan het genieten. Verslaat de En France. Wauw! Wat een mooi evenwicht tussen complexe frisheid en boterige rondeur! Aroma's van mineralen, honing, boter, citrus, cake, kamille, toast. Structuur die het nog een mooi aantal jaren zal uithouden, en aan complexiteit winnen. 1er cru Puligny M-niveau! Ik proefde onlangs Fernand & Laurent Pillot, Chassagne Montrachet 1° Cru Les Vergers 2007 (29,56€ bij D. Grandry). Wel, de Pouilly-Fuissé van Barraud vind ik een stuk beter (4 euro goedkoper). De Chassagne heeft tijd nodig om wat ronder te worden. Nu waren de zuren te scherp en de body (voor die prijs en die pedigree) veel te licht. RE: Daniel en Martine Barraud - Pouilly-Fuissé - Mt - 07-04-2011 07:19 AM En Bulands '08 geproefd: nog beter! Nog wat meer body: indrukwekkend! En nog zo jong.. RE: Daniel en Martine Barraud - Pouilly-Fuissé - vincent - 07-04-2011 01:55 PM (07-04-2011 07:19 AM)Matten schreef: En Bulands '08 geproefd: nog beter! Nog wat meer body: indrukwekkend! En nog zo jong.. Je mag dat dan eens serveren.... RE: Daniel en Martine Barraud - Pouilly-Fuissé - Mt - 07-04-2011 01:58 PM Is op . RE: Daniel en Martine Barraud - Pouilly-Fuissé - Mt - 16-12-2011 03:10 PM Net mijn kelder met wat nieuwe Barrauds aangevuld. Yes, we kunnen er weer tegen . Morgen al eens proberen . RE: Daniel en Martine Barraud - Pouilly-Fuissé - doc - 16-12-2011 05:13 PM (16-12-2011 03:10 PM)Matten schreef: Net mijn kelder met wat nieuwe Barrauds aangevuld. Yes, we kunnen er weer tegen . Morgen al eens proberen . Zeg ne keer hoe laat is 't ? RE: Daniel en Martine Barraud - Pouilly-Fuissé - Mt - 16-12-2011 05:15 PM "Ké d'er gin ghedach van!" Altijd welkom . RE: Daniel en Martine Barraud - Pouilly-Fuissé - Mt - 18-12-2011 01:34 PM Op dit moment in het glas: Pouilly-Fuissé Alliance Vergisson 2009. Neus en mond met kamille, citrus, mineralen, iets zoet, peer, honing, geparfumeerd, mooie viscositeit in de mond, goed bittertje op het einde. 2009 kan zeker mooi gestructureerde witte voortbrengen. Zal nog meer openbloeien met tijd want nog niet à point. Barraud . Burghound schrijft dit: Note: from 35 to 45 year old vines blended from three vineyards; marketed under the name of Daniel's son, Julien Barraud Producer note: Daniel Barraud describes 2009 as a "precocious vintage. At the time we decided to begin picking which was on the 5th of September, sugars were rising rapidly and acidities were falling like a stone. Around the 15th of August we had five consecutive days of intense heat that really burned up the acidity. Besides that, 2009 was a relatively easy vintage as it was very clean without much rot pressure so it wasn't necessary to treat as often. Because the crop was clean we had normal yields with strong but not abnormal sugars of between 12.8 and 13.2%. As to the wines, they're interesting because at first, they didn't seem to have the individuality that they usually do, which is to say that the terroir was relatively mute. But after the malos finished, little by little the underlying terroir has become much more evident and I think that it will emerge more completely in time. As to the wines, they're clearly in the lower acid style, which reminds me of a 1999 without the high yields or perhaps like the '89s. They will be fruity and pleasant and should please, if not thrill, everyone." I have said this many times but it's worth repeating: Daniel Barraud is without question one of the finest growers in all of the Mâconnais and there is a credible argument to be made that his remarkable consistency vaults him right to the very top of the list. Yes, there are other fine growers who sometimes make wines equal to those of Barraud but this man almost never misses. And his '08s are nothing short of brilliant. (multiple importers including North Berkeley Imports, http://www.northberkeleyimports.com, Berkeley, CA, Vintner Select, http://www.vintnerselect.com, Cincinnati, OH and Michael Skurnik Wines, http://www.skurnikwines.com, Syosset, NY; Lea & Sandeman, http://www.leaandsandeman.co.uk, UK). Tasting note: This is also quite ripe but here there is more of a floral component to the yellow and white orchard fruit aromas. There is more size to the richer and more powerful flavors that certainly make an impressive statement with fine intensity on the balanced and long finish supported by a firm acid spine that does what it needs to do to maintain focus. While this is a big wine it is actually relatively fine. (91) RE: Daniel, Martine en Julien Barraud - Pouilly-Fuissé - vincent - 19-12-2011 12:17 PM Ik beaam die proefnotitie, gisteren ging er ook ééntje over de plank... al miste ik iets van de kracht van de macon die we omlangs proefden van Barraud. RE: Daniel, Martine en Julien Barraud - Pouilly-Fuissé - Mt - 14-04-2012 04:55 PM Over de plank? Hmmm, heerlijke Mâcon-Vergisson La Roche '08 van Barraud in het glas! RE: Daniel, Martine en Julien Barraud - Pouilly-Fuissé - Mt - 02-07-2012 11:44 AM Terwijl mijn vriendin kan genieten van 2 maanden vakantie, ben ik aan het werken maar geniet ik van een bijzonder fijn glas wit. Mijn favoriete appellations voor wit in de Bourgogne zijn Meursault en Pouilly-Fuissé. Van die laatste ben ik de topwijn van Barraud aan het proeven: En Bulands 2007 vieilles vignes (Van stokken die gemiddeld ouder zijn dan 65 jaar, echte vieilles vignes dus.) Licht gezoet neusje met boter en honing, mineralen, zoete peer, amandelen/marsepein, meidoornbloesem. Zo’n neus waaraan je blijft ruiken en je de eerste slok gewoon uitstelt. Een spel van zoete toetsen, diepe mineraliteit en citrus. Diepte in de mond, amandel/marsepein/kokos van de houtlagering die blijven hangen in de afdronk, frisheid in de mond (bitter van de lagering/zuren). Helemaal niet vet of log in de finale voor een zuidelijke Bourgogne. De finale is zelfs nogal pittig: 2007. Burghound Producer Profile: Daniel Barraud describes 2007 as a vintage where there were "fewer storms and less water. April was the hottest we've had in many years followed by a reasonable July but August was much cooler than usual. In terms of the viticulture, one of the absolutely essential aspects was to stop the weeds as they harbored a lot of moisture but as long as you kept them down, there really wasn't a lot of disease pressure. We started harvesting on the 6th of September and picked up until the 19th but it was more complicated than that as we would pick for a day or two and then stop for a similar period and then start up again. The maturities were so heterogeneous that you really had to pay attention as to when your parcels hit their optimal ripeness levels. Despite the patience we exercised, if you compare vintages, 2006 was probably half a degree of sugar above the normal harvest whereas 2007 was about half a degree below. Even so, almost everything came in between 12.5 and 13%, which is fully sufficient. Yields were slightly less than normal and averaged about 50 hl/ha as there wasn't much sorting required. Acidities were relatively high, particularly in terms of malic acidity. The malos were quite long and had quite an impact on the total acidities as the post-malo pHs were between 3.2 and 3.35, which again is just fine. As I noted, there wasn't much sorting as the fruit was clean and as such, we have done a normal élevage with normal lees contact, which also means that we did not rack early as we let the wines feed on the lees. As to the wines, they are completely classic wines that are very low in residual sugar and much drier than their '06 counterparts. For example, most wines finished their fermentations at less than 1 gram, which is unusual. The wines are quite citrusy yet rich, in fact it will surprise some people but I think that the '07s are richer than the '02s were at the same point in their élevage. Among younger vintages, I would call the '07s a blend of '05 and '06 and among older vintages, I would compare 2007 to 1988." I have said this many times but it's worth repeating: Daniel Barraud is without question one of the finest growers in all of the Mâconnais and there is a credible argument to be made that his remarkable consistency vaults him right to the very top of the list. Yes, there are other fine growers who sometimes make wines equal to those of Barraud but this man almost never misses. And as the scores and reviews suggest, both his 2007s and 2006s deserve to be in your cellars. RE: Daniel, Martine en Julien Barraud - Pouilly-Fuissé - doc - 02-07-2012 12:12 PM Heel mooi beschreven. Ik kan het ruiken ! RE: Daniel, Martine en Julien Barraud - Pouilly-Fuissé - Mt - 02-07-2012 12:22 PM ! Kom maar af, ik heb nog meer dan een halve fles . RE: Daniel, Martine en Julien Barraud - Pouilly-Fuissé - Mt - 14-07-2012 04:06 PM Saint-Véran, Les Pommards 2010: heerlijke, hedonistische Saint-Véran met wit en geel fruit, minerale toetsen, streepje banaan, mooie structuur. Aan de (nogal) rijpe kant, maar zeker mooi in evenwicht. Er zijn Pouilly-Fuissés die niet beter doen dat dit. Er zijn Pouilly-Fuissés die getekend zijn door de houtlagering, maar die nooit de diepte van deze wijn, nochtans niet van een tot de verbeelding sprekende pedigree, evenaren. Les Pommards is afkomstig van 50 jaar oude wijnstokken. Chapeau voor de Barrauds! RE: Daniel, Martine en Julien Barraud - Pouilly-Fuissé - vincent - 14-07-2012 08:27 PM Ge weet mij wonen... heh RE: Daniel, Martine en Julien Barraud - Pouilly-Fuissé - 33S - 14-07-2012 10:38 PM Dronk even geleden de Saint-Véran "En Crèches" van dit domein en wou op basis daarvan zeker nog andere proberen (maar is er nog niet van gekomen). Na al die TN's hierboven ga ik toch 'ns overstag gaan vrees ik als ik nog eens in Vaneccelpoel passeer. RE: Daniel, Martine en Julien Barraud - Pouilly-Fuissé - doc - 16-08-2012 08:53 PM Alliance 2009 Exotisch fruit zoals ananas en mango met limoen en groene appel. Beetje rokerig. MAAR wat me vooral gelukkig maakt is een heerlijke frisheid in het geheel die zelfs zorgt voor een wat sappig aspect. Fijne zuurtjes die mooi uitvloeien in de finale. En dat is voor 2009 uitstekend. De wijn gaat volgens mij nog beter worden binnen een jaar of 2. Mooi ! Met dank aan de schenker ! RE: Daniel, Martine en Julien Barraud - Pouilly-Fuissé - Tienne - 03-09-2012 11:38 AM Pouilly-Fuissé les Crays 2010 De eerste indruk dreef ons richting Italië. Zeer frisse aanzet en fruitgedreven. Zeer expressief, vanille, subtiel hout. De wijn is zeer complex en blijft evolueren, met nu meloen, honingbloemetjes en ananas in de afdronk. Ik bleef steken in Italië. Vinejo dacht Beaune, of is het zuidelijker? Voor mij niet herkenbaar als Pouilly Fuissé, maar wel de lekkerste, stijlvolste die ik ooit dronk. P/Q TOP! PS: geschonken door de ambassadeur van het domein. RE: Daniel, Martine en Julien Barraud - Pouilly-Fuissé - vinejo - 03-09-2012 06:07 PM (03-09-2012 11:38 AM)Tienne schreef: Pouilly-Fuissé les Crays 2010 Wat een zuiverheid, wat een klasse! Grote wijn, bravo (en merci) aan Matten voor deze ontdekking!! RE: Daniel, Martine en Julien Barraud - Pouilly-Fuissé - Mt - 03-09-2012 06:23 PM (03-09-2012 11:38 AM)Tienne schreef: Pouilly-Fuissé les Crays 2010 [/quote] Wat een zuiverheid, wat een klasse! Grote wijn, bravo (en merci) aan Matten voor deze ontdekking!! [/quote] RE: Daniel, Martine en Julien Barraud - Pouilly-Fuissé - carl - 03-09-2012 08:36 PM (03-09-2012 11:38 AM)Tienne schreef: Pouilly-Fuissé les Crays 2010 Schitterende omschrijving RE: Daniel, Martine en Julien Barraud - Pouilly-Fuissé - Mt - 13-09-2012 03:18 PM (03-09-2012 11:38 AM)Tienne schreef: Pouilly-Fuissé les Crays 2010 TN van Burghound Les Crays 2010: (91-93) Wet stone, apricot, peach and pear aromas that are trimmed in subtle wood influence give way to large-bodied flavors that also possess so much extract that they too seem borderline chewy as the hugely long finish really stains the palate. This is a big, bold and dramatic effort yet one that remains impeccably well-balanced. RE: Daniel, Martine en Julien Barraud - Pouilly-Fuissé - Mt - 04-11-2012 01:19 PM (14-07-2012 04:06 PM)Matten schreef: Saint-Véran, Les Pommards 2010: heerlijke, hedonistische Saint-Véran met wit en geel fruit, minerale toetsen, streepje banaan, mooie structuur. Aan de (nogal) rijpe kant, maar zeker mooi in evenwicht. Er zijn Pouilly-Fuissés die niet beter doen dat dit. Er zijn Pouilly-Fuissés die getekend zijn door de houtlagering, maar die nooit de diepte van deze wijn, nochtans niet van een tot de verbeelding sprekende pedigree, evenaren. Les Pommards is afkomstig van 50 jaar oude wijnstokken. Chapeau voor de Barrauds! Mijn laatste flesje Les Pommards '10, Saint Véran: snik. Nog altijd even onder de indruk als bij mijn eerste post over deze wijn. Kent iemand een goeie winkel in onze contreien waar men deze en andere verkoopt? Burghound: From vines situated in Davayé, planted in rocky, high limestone content soil which abuts the Pouilly-Fuissé vineyard of Le Pommard on the edge of Vergisson and Solutré. Here the nose is primarily comprised of white orchard fruit aromas though there are background nuances of apricot and acacia blossom. There is excellent richness and volume to the extract-rich medium-bodied flavors that terminate in a dry and citrus-infused finish that delivers simply knockout length for a St. Véran. This is one of the best wines that I have ever seen from this appellation and is highly recommended. (92pp, Outstanding) RE: Daniel, Martine en Julien Barraud - Pouilly-Fuissé - Jef - 04-11-2012 06:15 PM Dirk grandry RE: Daniel, Martine en Julien Barraud - Pouilly-Fuissé - Mt - 04-11-2012 06:18 PM Yep, bedankt, al vaak bij Dirk gekocht. Ik zie dat Leuvin ook Barraud verkoopt. Geen verkopers in West-Vlaanderen zeker? RE: Daniel, Martine en Julien Barraud - Pouilly-Fuissé - 33S - 11-01-2013 11:33 PM Mâcon-Vergisson La Roche '10 "Amaai dat is lekkere wijn, maar 't zal ook wel dure zijn zeker?" "12 euro " 3de wijn die ik al dronk van dit domein, allen zéér goed tot uitstekend. RE: Daniel, Martine en Julien Barraud - Pouilly-Fuissé - Mt - 12-01-2013 12:39 AM "Vind ik leuk!" Ik proefde deze avond Pouilly-Fuissé En France 2010. Zeer jong beestje met zoete peer, mineralen en kamille in de neus. Mond zeer jong met een ferm bittertje. Karaf dus, maar nog beter om er een jaar of langer af te blijven... . Burghound (92pp): A highly complex and cool nose of white flowers, lemon zest and mineral reduction gives way to impressively rich and overtly powerful flavors that possess fine mid-palate concentration yet the firm acid spine both shapes and imparts a real sense of verve to the long finish. The complexity has really improved since I last saw this from cask and another aspect that I very much like here is the overall refinement as this is a Pouilly-Fuissé of finesse. RE: Daniel, Martine en Julien Barraud - Pouilly-Fuissé - doc - 13-07-2013 12:47 PM Macon Chaintré 2011 Les Pierres Polies Vandaag is deze wijn veel meer in z'n sas dan gisteren. Salien, droog, strak, fris. Matchte geweldig bij de oesters op het terras. RE: Daniel, Martine en Julien Barraud - Pouilly-Fuissé - Mt - 13-07-2013 09:13 PM Tja de Pierres Polies is niet zo mijn ding. Les Pierre Polies was mijn eerste kennismaking met Barraud (gekocht bij Grandry). Ik vond dit nogal mager voor + 10 euro. Waterachtig kleurtje, weinig body. Wat een geluk dat ik toen besliste om toch maar eens een van hun Pouilly-Fuissés te proeven. Het kan verkeren... . RE: Daniel, Martine en Julien Barraud - Pouilly-Fuissé - doc - 14-07-2013 11:15 AM (13-07-2013 09:13 PM)Mt schreef: Tja de Pierres Polies is niet zo mijn ding. Les Pierre Polies was mijn eerste kennismaking met Barraud (gekocht bij Grandry). Ik vond dit nogal mager voor + 10 euro. Waterachtig kleurtje, weinig body. Wat een geluk dat ik toen besliste om toch maar eens een van hun Pouilly-Fuissés te proeven. Het kan verkeren... . 't Zal aan die oesters gelegen hebben .... Arpege Saint Veran - vinejo - 01-08-2013 01:19 PM Saint-Véran, 'Arpège 2011 Een chardonnay van het minder schreeuwerige type. Lees niet zwaar maar elegant. Lees eerder subtiel dan opdringerig. Lees mineraliteit en fraicheur ipv toast en kracht. Héérlijke wijn. Eat your heart out, leden van de ABC-Club! (Matten, I want more!) RE: Arpege Saint Veran - Mt - 01-08-2013 10:38 PM (01-08-2013 01:19 PM)vinejo schreef: Saint-Véran, 'Arpège 2011 Mooi, mooi! Ik heb wel nog een beetje . RE: Daniel, Martine en Julien Barraud - Pouilly-Fuissé - Mt - 11-08-2013 01:52 PM Om nog eens terug te keren op de jaargang 2011 in Bourgogne. Dit is wat Daniel Barraud zegt over 2011 (uitsluitend wit bij Barraud - Bron: Burghound): Daniel Barraud describes 2011 as a "vintage of contrasts. The beginning of the growing season was very precocious and the dryness of June was compensated by July rains that were frequent but without any real storms. August though was quite difficult as we had 4 days of intense heat interspersed with stormy weather and late season heat and high humidity is potentially a very dangerous combination. Even discounting the considerable risk of widespread rot and mildew the rain was responsible for swelling the grapes. Unlike several recent vintages we unfortunately had no north wind to help concentrate the fruit by evaporating the excess water. As such yields were somewhat larger than usual though because of the heat we managed to have correct maturities even with the bigger crop. We began picking earlier than most, which is to say from the 31st of August to the 15th of September. We did so because we felt that it was absolutely necessary to preserve the existing acidity and not allow it to degrade further rather than focusing solely on potential alcohols. And even so we didn't suffer in that regard because sugars were in the 12.5 to 13% range which is plenty for the style of wine that we prefer to make. Despite the humidity we basically had no significant issues with rot and there was actually very little sorting required. In fact, I would go so far as to say that if we could have had just a bit less quantity, and I'm talking only 10 to 20% less juice, 2011 might very well have been the best vintage in many, many years. I say this because we didn't have any more bunches than we did in 2010 but the bunches themselves were notably larger in 2011 with a corresponding greater amount of juice in them. It was clear from the outset that the wines were going to be very rich with just enough acidity to keep them balanced and as such we elected to do very little in the way of lees stirring. I like the vintage because the wines are lovely and very well balanced. I suppose I'm focusing too much on what could have been because I really do think that 2011 could have been brilliant. Still, I will take this kind of quality anytime." RE: Daniel, Martine en Julien Barraud - Pouilly-Fuissé - Mt - 11-08-2013 02:54 PM La Verchère (vieilles vignes) 2011, Pouilly-Fuissé, Daniel en Martine Barraud: Excellente Pouilly-Fuissé van wijnstokken van meer dan 70 jaar oud aan de voet van de Roche de Vergisson. Mond: lichte toast die verdwijnt na walsen, citrus (limoen), gestoofde appel, nectarine en zoete peer à gogo, lindebloesem, kamille, potpourri, Lipton thee met citroen, mineralen (natte steen). Indrukwekkende materie in de mond: rijke en diepe smaken, molligheid, verfrissende zuren, zeer mineraal, zoutig (saline). Licht explosief en stevig einde dat enigszins vergelijkbaar is met een Napoleon snoepje (citrus). RE: Daniel, Martine en Julien Barraud - Pouilly-Fuissé - vinejo - 11-08-2013 10:48 PM Zoete peer à gogo RE: Daniel, Martine en Julien Barraud - Pouilly-Fuissé - Mt - 13-08-2013 09:27 AM Yep . Gisteren (dag 2) droger, mooie versmolten neus, klasbak. RE: Daniel, Martine en Julien Barraud - Pouilly-Fuissé - doc - 13-08-2013 11:41 AM (13-08-2013 09:27 AM)Mt schreef: Yep . Gisteren (dag 2) droger, mooie versmolten neus, klasbak. Mooie TN trouwens, ik ga er nog wat afblijven voorlopig... |