Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
De Kelderresten
06-07-2017, 12:16 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 06-07-2017 om 12:26 AM door don quichotte.)
Bericht: #4
RE: De Kelderresten
(05-07-2017 09:30 AM)33S schreef:  
(04-07-2017 12:47 PM)don quichotte schreef:  Zondag hadden we een proeverij met als leidraad " De kelderresten".
Wat kwam er op de proeftafel: zie foto's.
Carl zal zich zeker niet onthouden zijn professionele proefnotities hierbij te publiceren.Blush


Wel curieus naar de Fiano en en de Taurasi. Mooi dat je wijnen uit Campanië een plaats geeft tussen al dat ander geweld. Wat waren de jaargangen? En hielden ze stand?

De Fiano di Avellino D.o.c.g. Particella 928 Cantina del Barone was van de jaargang 2011.
Deze wijn kreeg een gemiddelde score van 89.
Met een marge of deviatie tussen min. en max.score van 2
Voor sommigen gasten was dit een ondefinieerbare en ongrijpbare wijn.Wink
Sommige professionals gaven deze wijn van 2011 een "drinking window" van 2013-2020.
Volgens mij moet die jong worden gedronken. Deze wijn was zijn top al voorbij.
Prijsklasse: deze 2011 kostte 10.25€ in juni 2014.( + transport) De jaargang 2015 gaat al 15€. De 2016 zal meer dan 16€ gaan.

De Taurasi “Primum” Cantine Guastaferro was van de jaargang 2008.( wilde eigenlijk de 2004 of de 2006 boven halen. Blush )
Deze wijn kreeg een gemiddelde score van 88.5 (Marge 4)
Prijsklasse 2008: 24€ + transport ( werd in het begin lager ingeschat dan 20€)

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)


Berichten in deze discussie
De Kelderresten - don quichotte - 04-07-2017, 12:47 PM
RE: De Kelderresten - 33S - 05-07-2017, 09:30 AM
RE: De Kelderresten - don quichotte - 06-07-2017 12:16 AM
RE: De Kelderresten - 33S - 06-07-2017, 09:30 AM
RE: De Kelderresten - carl - 05-07-2017, 10:34 PM

Ga naar locatie: