Nieuws, artikels.
|
20-02-2018, 12:12 AM
![]() |
|||
|
|||
RE: Nieuws, artikels.
De simpelste methode wordt vreemd genoeg niet vermeld: water toevoegen. Vrij gemeenplaats in sommige nieuwe wereldwijnstreken, zeker als je met zeer hoge suikergehaltes om te starten zit (e.g. Zinfandel). Vooral in het begin van de jaren 2000, op het hoogtepunt van de Parkerrage van maximale rijpheid werd dit oa. vaak toegepast in Australië, gezien maximale rijpheid ook een maximaal alcoholpercentage betekende (wat dan weer exportproblemen voor de Europese markt opleverde). Het is en blijft een vrij moeilijk verhaal gezien je ook rekening moet houden met toegelaten en gedeclareerde volumes geproduceerde 'wijn', maar het is, los van kwaliteit, want eens je op een dergelijke manier begint te chipoteren met een wijn is dit niet meer de belangrijkste factor, denk ik wel de minst invasieve wijze om te werken.
Om te refereren naar het artikel, denk ik dat Van der Auwera hier een beetje uit zijn nek kletst: nieuwe technieken toegepast in de wijngaard of de selectie van andere gistculturen die rijpere druiven met veel lagere suikerconcentraties opleveren. |
|||
|