Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dom Coche-Dury, Meursault
02-05-2020, 10:51 PM
Bericht: #31
RE: Dom Coche-Dury, Meursault
We dachten dat we klaar waren maar de eigenaar van het restaurant trok nog een laatste flesje open als dank voor de mooie avond. Ook in Duitsland zijn ze klaar met de hele Corona lock-down blijkbaar...

Blind in het glas.

Het is toch niet waar! Wederom dezelfde toets in de neus als de 2 vorige wijnen. De eigenaar begint te lachen en ontmaskert meteen de fles. Meursault Coche Dury 2011. Nu perfect op dronk! The Master of Meursault in optima forma. Weinig notities meer. Gewoon poten op tafel en genieten met wijnvrienden. 96/100


Bijlagen Afbeeldingen
   

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
02-05-2020, 11:13 PM
Bericht: #32
RE: Dom Coche-Dury, Meursault
Super John, geniet zeapplaus
03-05-2020, 11:04 PM
Bericht: #33
RE: Dom Coche-Dury, Meursault
(02-05-2020 10:51 PM)Vinoco schreef:  We dachten dat we klaar waren maar de eigenaar van het restaurant trok nog een laatste flesje open als dank voor de mooie avond. Ook in Duitsland zijn ze klaar met de hele Corona lock-down blijkbaar...

Blind in het glas.

Het is toch niet waar! Wederom dezelfde toets in de neus als de 2 vorige wijnen. De eigenaar begint te lachen en ontmaskert meteen de fles. Meursault Coche Dury 2011. Nu perfect op dronk! The Master of Meursault in optima forma. Weinig notities meer. Gewoon poten op tafel en genieten met wijnvrienden. 96/100
Dus alleen de Roulot ontbrak nog...

Vineuze groeten, Bert (Genetisch gelinkt aan wijnimport HOPEwines Duffel)
10-06-2020, 05:36 PM
Bericht: #34
RE: Dom Coche-Dury, Meursault
Met grote regelmaat krijg ik iets moois in mijn glas waar ik immens van kan genieten. Ik besef als geen ander dat ik op dat vlak zeer bevoorrecht ben en vind dan ook weinig zo leuk als andere wijnliefhebbers te laten meegenieten van uitzonderlijke wijnen. Morgen is een speciale dag en eet ik bij Brut172 net buiten Maastricht waar ik ook slaap. Zoals altijd neem ik eigen wijnen mee en dus morgen niet anders. 2 goede wijnvrienden van mij vergezellen me aan tafel en dus heb ik zojuist 5 bijzondere flessen uit de kelder gehaald. 1 van de witte wijnen ontroert me keer op keer als het in mijn glas komt. Volgens mij is er namelijk geen 2e wijn ter wereld waarvan iedereen die er ervaring mee heeft zal zeggen dat er niets te vinden is wat beter is dan dit domein......morgen mag ik het weer ervaren. En ondanks dat de andere wijnen in ons glas, Coche Dury Genevrieres en Le Montrachet DRC, zeer bijzonder zijn....zullen ze verbleken bij die andere witte wijn....nog 1 nachtje slapen.....

ps rood gaat Petrus en Le Pin worden...zal ook binnen te houden zijn wijn


Bijlagen Afbeeldingen
   

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
10-06-2020, 06:02 PM
Bericht: #35
RE: Dom Coche-Dury, Meursault
(10-06-2020 05:36 PM)Vinoco schreef:  Met grote regelmaat krijg ik iets moois in mijn glas waar ik immens van kan genieten. Ik besef als geen ander dat ik op dat vlak zeer bevoorrecht ben en vind dan ook weinig zo leuk als andere wijnliefhebbers te laten meegenieten van uitzonderlijke wijnen. Morgen is een speciale dag en eet ik bij Brut172 net buiten Maastricht waar ik ook slaap. Zoals altijd neem ik eigen wijnen mee en dus morgen niet anders. 2 goede wijnvrienden van mij vergezellen me aan tafel en dus heb ik zojuist 5 bijzondere flessen uit de kelder gehaald. 1 van de witte wijnen ontroert me keer op keer als het in mijn glas komt. Volgens mij is er namelijk geen 2e wijn ter wereld waarvan iedereen die er ervaring mee heeft zal zeggen dat er niets te vinden is wat beter is dan dit domein......morgen mag ik het weer ervaren. En ondanks dat de andere wijnen in ons glas, Coche Dury Genevrieres en Le Montrachet DRC, zeer bijzonder zijn....zullen ze verbleken bij die andere witte wijn....nog 1 nachtje slapen.....

ps rood gaat Petrus en Le Pin worden...zal ook binnen te houden zijn wijn


Laat het smaken!
10-06-2020, 07:14 PM
Bericht: #36
RE: Dom Coche-Dury, Meursault
(10-06-2020 05:36 PM)Vinoco schreef:  Met grote regelmaat krijg ik iets moois in mijn glas waar ik immens van kan genieten. Ik besef als geen ander dat ik op dat vlak zeer bevoorrecht ben en vind dan ook weinig zo leuk als andere wijnliefhebbers te laten meegenieten van uitzonderlijke wijnen. Morgen is een speciale dag en eet ik bij Brut172 net buiten Maastricht waar ik ook slaap. Zoals altijd neem ik eigen wijnen mee en dus morgen niet anders. 2 goede wijnvrienden van mij vergezellen me aan tafel en dus heb ik zojuist 5 bijzondere flessen uit de kelder gehaald. 1 van de witte wijnen ontroert me keer op keer als het in mijn glas komt. Volgens mij is er namelijk geen 2e wijn ter wereld waarvan iedereen die er ervaring mee heeft zal zeggen dat er niets te vinden is wat beter is dan dit domein......morgen mag ik het weer ervaren. En ondanks dat de andere wijnen in ons glas, Coche Dury Genevrieres en Le Montrachet DRC, zeer bijzonder zijn....zullen ze verbleken bij die andere witte wijn....nog 1 nachtje slapen.....

ps rood gaat Petrus en Le Pin worden...zal ook binnen te houden zijn wijn

Is het die fles Richard die ingepakt is?
Kan ook eens lekker zijn, als je van anijs houdt natuurlijk. Wink

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
10-06-2020, 07:39 PM
Bericht: #37
RE: Dom Coche-Dury, Meursault
(10-06-2020 07:14 PM)vinejo schreef:  Is het die fles Richard die ingepakt is?
Kan ook eens lekker zijn, als je van anijs houdt natuurlijk. Wink

Yep, die fles is het wijn Richard 2007 haha

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
10-06-2020, 07:56 PM
Bericht: #38
RE: Dom Coche-Dury, Meursault
Is t Laville Haut Brion?

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
10-06-2020, 08:10 PM
Bericht: #39
RE: Dom Coche-Dury, Meursault
(10-06-2020 07:56 PM)vinejo schreef:  Is t Laville Haut Brion?

Ah ok, ik dacht dat je een grap maakte. Smile
Het is D'auvenay Puligny Montrachet en La Richarde 2007

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
10-06-2020, 08:15 PM
Bericht: #40
RE: Dom Coche-Dury, Meursault
(10-06-2020 08:10 PM)Vinoco schreef:  
(10-06-2020 07:56 PM)vinejo schreef:  Is t Laville Haut Brion?

Ah ok, ik dacht dat je een grap maakte. Smile
Het is D'auvenay Puligny Montrachet en La Richarde 2007

Jaja was grapje- maar zonder te weten wat de wijn was Rolleyes
Heb je Laville al gedronken? (Retorische vraag wellicht)

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
10-06-2020, 08:21 PM
Bericht: #41
RE: Dom Coche-Dury, Meursault
(10-06-2020 08:15 PM)vinejo schreef:  Jaja was grapje- maar zonder te weten wat de wijn was Rolleyes
Heb je Laville al gedronken? (Retorische vraag wellicht)

Ja een aantal keer. Ik ben Fan! kan ook geweldig ouderen.

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
10-06-2020, 09:07 PM
Bericht: #42
RE: Dom Coche-Dury, Meursault
(10-06-2020 05:36 PM)Vinoco schreef:  Met grote regelmaat krijg ik iets moois in mijn glas waar ik immens van kan genieten. Ik besef als geen ander dat ik op dat vlak zeer bevoorrecht ben en vind dan ook weinig zo leuk als andere wijnliefhebbers te laten meegenieten van uitzonderlijke wijnen. Morgen is een speciale dag en eet ik bij Brut172 net buiten Maastricht waar ik ook slaap. Zoals altijd neem ik eigen wijnen mee en dus morgen niet anders. 2 goede wijnvrienden van mij vergezellen me aan tafel en dus heb ik zojuist 5 bijzondere flessen uit de kelder gehaald. 1 van de witte wijnen ontroert me keer op keer als het in mijn glas komt. Volgens mij is er namelijk geen 2e wijn ter wereld waarvan iedereen die er ervaring mee heeft zal zeggen dat er niets te vinden is wat beter is dan dit domein......morgen mag ik het weer ervaren. En ondanks dat de andere wijnen in ons glas, Coche Dury Genevrieres en Le Montrachet DRC, zeer bijzonder zijn....zullen ze verbleken bij die andere witte wijn....nog 1 nachtje slapen.....

ps rood gaat Petrus en Le Pin worden...zal ook binnen te houden zijn wijn
Olalala...
Geniet van jullie avond Smile

Live your life to the fullest, because it only happens once...
13-06-2020, 10:02 AM
Bericht: #43
RE: Dom Coche-Dury, Meursault
Afgelopen donderdag met 2 Duitse vrienden een fantastische avond gehad bij Brut172 net buiten Maastricht. Lafleur 1996 had kurk (heb meer gekurkte flessen Lafleur gehad dan niet.....Gek? ) maar dat mocht de pret niet drukken.

De hoogtepunten van de avond:

Coche Dury Genevrieres 2006: Een neus to die for. Gunflint tot in perfectie. Je wilt blijven ruiken. Een wijn die balanceert op een koord maar er nooit afvalt. In alles is elegantie troef maar in niets komt ie te kort. Godendrank. Ontroerend mooi. Mijn kameraden weten (nog) niet ze drinken maar we geven 3 x de perfecte score. Wij kan niet mooier zijn. 100/100...…….ik wist wel beter maar dat mag geen invloed hebben op de score van deze wijn....


Bijlagen Afbeeldingen
   

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
13-06-2020, 10:39 AM
Bericht: #44
RE: Dom Coche-Dury, Meursault
(13-06-2020 10:02 AM)Vinoco schreef:  Afgelopen donderdag met 2 Duitse vrienden een fantastische avond gehad bij Brut172 net buiten Maastricht. Lafleur 1996 had kurk (heb meer gekurkte flessen Lafleur gehad dan niet.....Gek? ) maar dat mocht de pret niet drukken.

De hoogtepunten van de avond:

Coche Dury Genevrieres 2006: Een neus to die for. Gunflint tot in perfectie. Je wilt blijven ruiken. Een wijn die balanceert op een koord maar er nooit afvalt. In alles is elegantie troef maar in niets komt ie te kort. Godendrank. Ontroerend mooi. Mijn kameraden weten (nog) niet ze drinken maar we geven 3 x de perfecte score. Wij kan niet mooier zijn. 100/100...…….ik wist wel beter maar dat mag geen invloed hebben op de score van deze wijn....

Die gunflint, is dat het geroosterde waar men ook op LpdV steeds lyrisch over is?

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
13-06-2020, 10:43 AM
Bericht: #45
RE: Dom Coche-Dury, Meursault
(13-06-2020 10:39 AM)vinejo schreef:  Die gunflint, is dat het geroosterde waar men ook op LpdV steeds lyrisch over is?

Geroosterd is voor mij toch iets anders. Dit is echt wel vuursteen, kruitdampen. Wat je op nieuwjaar om 1 uur 's nachts ruikt van het afgestoken vuurwerk. Smoking gun.shoot

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
14-06-2020, 09:48 AM
Bericht: #46
RE: Dom Coche-Dury, Meursault
(13-06-2020 10:43 AM)Vinoco schreef:  Dit is echt wel vuursteen, kruitdampen. Wat je op nieuwjaar om 1 uur 's nachts ruikt van het afgestoken vuurwerk. Smoking gun.shoot
Voila, nu kan ik het me voorstellen, de geur komt me direkt in de neus thumbsup

Live your life to the fullest, because it only happens once...
30-10-2020, 12:00 PM
Bericht: #47
RE: Dom Coche-Dury, Meursault
Artikel over Coche Dury waarin ook iets wordt vermeld over aangekochte druiven. Toen in 2016 de opbrengst dramatisch laag was heeft Coche druiven aangekocht uit de Macon(!) en verwerkt in zijn generieke Bourgogne.

https://www.bourgogneaujourdhui.com/fr/a...1021.4.htm

Vandaag is hun etiket blijkbaar veranderd, het woordje Domaine staat er niet meer bij, op die manier is het voor de consument onmogelijk te weten of de wijn uitsluitend is gemaakt van enkel druiven van het domein zelf...een hiaat in de wetgeving.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
05-11-2021, 07:54 AM
Bericht: #48
RE: Dom Coche-Dury, Meursault
Een stukje over die “gunflint” aroma s waar sommige wijnsnobs zo lyrisch over doen en die zo typisch zouden zijn voor Coche Dury maar even goed te vinden zijn in andere wijnen die reductief gemaakt zijn.

Jancis vindt de Dog Point chardonnay (25 euro) trouwens beter dan Coche Dury Cool

There was a fascinating article by Jancis Robinson, written back in 2018, where she talked of the disappointment of opening two bottles of Coche-Dury, one a village Meursault in 2010, one a Bourgogne Blanc in 2011. Coche-Dury is one of the most sought-after producers of white Burgundy without a shadow of a doubt.The Coche style has a very prominent signature – aside from the purity of the fruit and the bright acidity of the wines, there is particular set of aromas and nuances that seduce white Burgundy drinkers. It isn’t just peculiar to Coche, but it is a significant marker for their wines. To pin a few descriptors to them, I have heard tasters employ terms such as ‘struck match’ or ‘struck flint’, ‘smoky bacon fat’ , ‘toasted nut’ – to describe the smoky, toasty nuances. The origin of these characters, which seem much more prevalent today, lie in the approach to winemaking – it is a byproduct of what is known as ‘reductive winemaking’, which is an approach that seeks to exclude oxygen during ageing resulting in these ‘reduced’ sulphide notes that we try to describe. The word ‘reduction’ in winemaking is the opposite of oxidation, in that it is a chemical reaction that involves a dissociation from oxygen. To produce a wine in a reductive Burgundian style, you choose older oak for ageing as the pores of the wood are closed to oxygen, and you do not rack the wine (empty the vessel and refill), nor do you practise lees-stirring or batonnage (when the fine yeasty deposit is agitated in the barrel). It is a less interventionist style of winemaking in many respects.
Since issues concerning wines oxidising early have caused some concern with certain Burgundian estates, the general trend has certainly headed towards this style of winemaking. And it is not just Burgundians that employ these techniques; we have seen a whole host of New World producers adopt the same approach. It is a distinct stylistic decision that seeks to ape the Burgundian style. It doesn’t always work well – the wines need to have a good structure for it to be successful and that means a taut minerally acidity. I have tasted some disappointing, loose-knit styles that fail to convince and come across as mere caricatures.
After her disappointment, Jancis shared a 2017 Dog Point Chardonnay from Marlborough, New Zealand with her guest, and both concluded it was the more exciting wine.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
05-11-2021, 09:40 AM
Bericht: #49
RE: Dom Coche-Dury, Meursault
(05-11-2021 07:54 AM)vinejo schreef:  Een stukje over die “gunflint” aroma s waar sommige wijnsnobs zo lyrisch over doen en die zo typisch zouden zijn voor Coche Dury maar even goed te vinden zijn in andere wijnen die reductief gemaakt zijn.

Jancis vindt de Dog Point chardonnay (25 euro) trouwens beter dan Coche Dury Cool

There was a fascinating article by Jancis Robinson, written back in 2018, where she talked of the disappointment of opening two bottles of Coche-Dury, one a village Meursault in 2010, one a Bourgogne Blanc in 2011. Coche-Dury is one of the most sought-after producers of white Burgundy without a shadow of a doubt.The Coche style has a very prominent signature – aside from the purity of the fruit and the bright acidity of the wines, there is particular set of aromas and nuances that seduce white Burgundy drinkers. It isn’t just peculiar to Coche, but it is a significant marker for their wines. To pin a few descriptors to them, I have heard tasters employ terms such as ‘struck match’ or ‘struck flint’, ‘smoky bacon fat’ , ‘toasted nut’ – to describe the smoky, toasty nuances. The origin of these characters, which seem much more prevalent today, lie in the approach to winemaking – it is a byproduct of what is known as ‘reductive winemaking’, which is an approach that seeks to exclude oxygen during ageing resulting in these ‘reduced’ sulphide notes that we try to describe. The word ‘reduction’ in winemaking is the opposite of oxidation, in that it is a chemical reaction that involves a dissociation from oxygen. To produce a wine in a reductive Burgundian style, you choose older oak for ageing as the pores of the wood are closed to oxygen, and you do not rack the wine (empty the vessel and refill), nor do you practise lees-stirring or batonnage (when the fine yeasty deposit is agitated in the barrel). It is a less interventionist style of winemaking in many respects.
Since issues concerning wines oxidising early have caused some concern with certain Burgundian estates, the general trend has certainly headed towards this style of winemaking. And it is not just Burgundians that employ these techniques; we have seen a whole host of New World producers adopt the same approach. It is a distinct stylistic decision that seeks to ape the Burgundian style. It doesn’t always work well – the wines need to have a good structure for it to be successful and that means a taut minerally acidity. I have tasted some disappointing, loose-knit styles that fail to convince and come across as mere caricatures.
After her disappointment, Jancis shared a 2017 Dog Point Chardonnay from Marlborough, New Zealand with her guest, and both concluded it was the more exciting wine.

Interessant. Thanks. Zal wel kloppen, want PYCM maakt wijnen op dezelfde manier en heeft dezelfde aroma's (noot: dronk meerdere cuvées PYCM, nog nooit Coche-Dury, dus kan niet vergelijken maar enkel afgaan op wat (hier) geschreven werd en wordt). Persoonlijk vind ik dit ook zeer aangename aroma's, maar ieder zijne meug natuurlijk.
05-11-2021, 05:01 PM
Bericht: #50
RE: Dom Coche-Dury, Meursault
(05-11-2021 09:40 AM)BartS schreef:  
(05-11-2021 07:54 AM)vinejo schreef:  Een stukje over die “gunflint” aroma s waar sommige wijnsnobs zo lyrisch over doen en die zo typisch zouden zijn voor Coche Dury maar even goed te vinden zijn in andere wijnen die reductief gemaakt zijn.

Jancis vindt de Dog Point chardonnay (25 euro) trouwens beter dan Coche Dury Cool

There was a fascinating article by Jancis Robinson, written back in 2018, where she talked of the disappointment of opening two bottles of Coche-Dury, one a village Meursault in 2010, one a Bourgogne Blanc in 2011. Coche-Dury is one of the most sought-after producers of white Burgundy without a shadow of a doubt.The Coche style has a very prominent signature – aside from the purity of the fruit and the bright acidity of the wines, there is particular set of aromas and nuances that seduce white Burgundy drinkers. It isn’t just peculiar to Coche, but it is a significant marker for their wines. To pin a few descriptors to them, I have heard tasters employ terms such as ‘struck match’ or ‘struck flint’, ‘smoky bacon fat’ , ‘toasted nut’ – to describe the smoky, toasty nuances. The origin of these characters, which seem much more prevalent today, lie in the approach to winemaking – it is a byproduct of what is known as ‘reductive winemaking’, which is an approach that seeks to exclude oxygen during ageing resulting in these ‘reduced’ sulphide notes that we try to describe. The word ‘reduction’ in winemaking is the opposite of oxidation, in that it is a chemical reaction that involves a dissociation from oxygen. To produce a wine in a reductive Burgundian style, you choose older oak for ageing as the pores of the wood are closed to oxygen, and you do not rack the wine (empty the vessel and refill), nor do you practise lees-stirring or batonnage (when the fine yeasty deposit is agitated in the barrel). It is a less interventionist style of winemaking in many respects.
Since issues concerning wines oxidising early have caused some concern with certain Burgundian estates, the general trend has certainly headed towards this style of winemaking. And it is not just Burgundians that employ these techniques; we have seen a whole host of New World producers adopt the same approach. It is a distinct stylistic decision that seeks to ape the Burgundian style. It doesn’t always work well – the wines need to have a good structure for it to be successful and that means a taut minerally acidity. I have tasted some disappointing, loose-knit styles that fail to convince and come across as mere caricatures.
After her disappointment, Jancis shared a 2017 Dog Point Chardonnay from Marlborough, New Zealand with her guest, and both concluded it was the more exciting wine.

Interessant. Thanks. Zal wel kloppen, want PYCM maakt wijnen op dezelfde manier en heeft dezelfde aroma's (noot: dronk meerdere cuvées PYCM, nog nooit Coche-Dury, dus kan niet vergelijken maar enkel afgaan op wat (hier) geschreven werd en wordt). Persoonlijk vind ik dit ook zeer aangename aroma's, maar ieder zijne meug natuurlijk.

Zoals elke hype zal ook Coche-Dury wel een tikje overroepen zijn zeker en PYCM gaat precies zo'n beetje dezelfde weg op de laatste tijd.
Al iets geproefd van François Gaunoux?

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)


Ga naar locatie: