Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Coursodon
10-01-2019, 05:55 PM
Bericht: #21
RE: Coursodon
(10-01-2019 12:22 PM)orion schreef:  
(09-01-2019 08:42 PM)vinejo schreef:  
(07-01-2019 11:20 PM)vinejo schreef:  Deze avond een fles Coursodon L Olivaie 2015 geopend.
Toen we deze wijn anderhalf jaar terug proefden bij Daniel van Cave de la Crosse was hij zeer geknoopt, wat bitter en tanninerijk. Toch geloofde ik erin en kocht 6 flesjes.
Goed idee geweest.
Wat een mooie wijn is dit vandaag.
Heerlijk aroma, met pakken vers fruit, kruiden en ceder. In de mond heel veel materie maar toch blijft het mondgevoel luchtig. De wijn die enige tijd terug zo in zichzelf gekeerd zat is nu de openheid zelve. Heel fijn en bijna lichtvoetig, maar de materie blijft indrukwekkend. Lange afdronk, frambozen en zwarte bessen huppelen samen in het bos.
Voor mij was dit deze avond een grote wijn.

En net het laatste slokje gedronken. Smaakt nog meest van al! Wat een wijn mannekes...
Dju toch, en dan zit ge met een lege fles en een mind vol goesting.. banghead
Mond vol goesting bedoelde ik.
Slip of the mind?
Of the tongue?

@Orion
Ik kocht ook wat Vincent Paris, dronk tot op heden enkel de Granite30, heel lekker maar kan niet tippen aan deze Olivaie.
Maar dan zou ik natuurlijk moeten vergelijken met de 60, da s waar.


de "La Geynale" van Vincent Paris 2015 vorige week gedronken (ja ik weet het - nog veel te jong) en dat was toch van het beste wat ik ooit al gedronken heb (uit de Noordelijke Rhone)

Ook de granit 60 '15 lijkt me nog te jong te zijn nu

Zatte groeten uit de zetel...
20-01-2019, 06:38 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 20-01-2019 om 06:38 PM door Fre.)
Bericht: #22
RE: Coursodon
Silice 2016
Na de watertandende TN van Jo wilde ik er ook eentje van Coursodon openen. Aanvankelijk kleine teleurstelling toch . Veel fruit (bosbesjes), zwarte olijven en wat tijm. Vooral in de mond was het wat moeilijk met een dominant bittertje en het fruit dat nog niet in evenwicht zat. Zelfs wat alcohol in de nadronk.
Vandaag een ander verhaal. Knappe neus, finesse en redelijk wat materie voor deze instapper in het SJ gamma van Coursodon. Gewoon te vroeg open gedaan dus.
20-01-2019, 09:28 PM
Bericht: #23
RE: Coursodon
(20-01-2019 06:38 PM)Fre schreef:  Silice 2016
Na de watertandende TN van Jo wilde ik er ook eentje van Coursodon openen. Aanvankelijk kleine teleurstelling toch . Veel fruit (bosbesjes), zwarte olijven en wat tijm. Vooral in de mond was het wat moeilijk met een dominant bittertje en het fruit dat nog niet in evenwicht zat. Zelfs wat alcohol in de nadronk.
Vandaag een ander verhaal. Knappe neus, finesse en redelijk wat materie voor deze instapper in het SJ gamma van Coursodon. Gewoon te vroeg open gedaan dus.

Dat bittertje is zeer herkenbaar bij jonge Coursodon. Maar na een zuurstofkuur gaat dat er inderdaad uit.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
23-01-2019, 07:05 PM
Bericht: #24
RE: Coursodon
(09-01-2019 08:42 PM)vinejo schreef:  
(07-01-2019 11:20 PM)vinejo schreef:  Deze avond een fles Coursodon L Olivaie 2015 geopend.
Toen we deze wijn anderhalf jaar terug proefden bij Daniel van Cave de la Crosse was hij zeer geknoopt, wat bitter en tanninerijk. Toch geloofde ik erin en kocht 6 flesjes.
Goed idee geweest.
Wat een mooie wijn is dit vandaag.
Heerlijk aroma, met pakken vers fruit, kruiden en ceder. In de mond heel veel materie maar toch blijft het mondgevoel luchtig. De wijn die enige tijd terug zo in zichzelf gekeerd zat is nu de openheid zelve. Heel fijn en bijna lichtvoetig, maar de materie blijft indrukwekkend. Lange afdronk, frambozen en zwarte bessen huppelen samen in het bos.
Voor mij was dit deze avond een grote wijn.

En net het laatste slokje gedronken. Smaakt nog meest van al! Wat een wijn mannekes...

Ook net flesje opengedaan.
Verse paprika ook in de neus, wanneer het glas zo goed als leeg is.
Ook hier huppelende zwarte bessen in de mond, o.a. .
Fijn en elegant, met wel ook nog een lichte bitter achteraan in de mond.
Benieuwd naar volgende dagen.

Bibere humanum est, ergo bibamus.
16-03-2019, 08:27 PM
Bericht: #25
RE: Coursodon
Een goede ziel bezorgde me 6 flessen L Olivaie 2016. thank you
Genoeg flessen om er eentje te vroeg te openen Big Grin

Geopend enkele uren geleden. watte Hout hout hout. Caramel, mokka, toast, praliné. Fruityoghurt.
Doet me denken aan de Costieres de Nimes Nostre Pais van Gassier.
Ook in de mond een houtgelagerd gevoel, zacht wel (Vee dronk een slok en vond m zuur watte )
Niks, maar dan ook niks te maken met de 2015. Die was veel moeilijker maar ook veel interessanter.
Toch blijf ik terug grijpen naar deze fles. Dus slecht zal t wel niet zijn. Maar totáál anders dan ik had verwacht.
En nu begrijp ik eindelijk T Debaissieux die op Buveurs d Etiquettes steeds zegt dat dit de cuvee is die soms last heeft van overdreven houtlagering. Bij de 2015 had ik dit nooit, deze 2016 heeft er wel degelijk last van.
En toch ben ik bezig aan mijn 4de glas...

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
25-03-2019, 07:15 PM
Bericht: #26
RE: Coursodon
(16-03-2019 08:27 PM)vinejo schreef:  Een goede ziel bezorgde me 6 flessen L Olivaie 2016. thank you
Genoeg flessen om er eentje te vroeg te openen Big Grin

Geopend enkele uren geleden. watte Hout hout hout. Caramel, mokka, toast, praliné. Fruityoghurt.
Doet me denken aan de Costieres de Nimes Nostre Pais van Gassier.
Ook in de mond een houtgelagerd gevoel, zacht wel (Vee dronk een slok en vond m zuur watte )
Niks, maar dan ook niks te maken met de 2015. Die was veel moeilijker maar ook veel interessanter.
Toch blijf ik terug grijpen naar deze fles. Dus slecht zal t wel niet zijn. Maar totáál anders dan ik had verwacht.
En nu begrijp ik eindelijk T Debaissieux die op Buveurs d Etiquettes steeds zegt dat dit de cuvee is die soms last heeft van overdreven houtlagering. Bij de 2015 had ik dit nooit, deze 2016 heeft er wel degelijk last van.
En toch ben ik bezig aan mijn 4de glas...

Moest dit nog aanvullen- 3 de dag was dit enorm zacht in de mond, lang en vooral heel lekker. Het hout was nog wel aanwezig maar stoorde geheel niet. Volgend flesje ga ik toch een jaar of 3 mee wachten, dit wordt zeer mooi.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)


Ga naar locatie: