Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Couly-Dutheil Chinon
12-06-2014, 09:08 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 12-06-2014 om 09:09 PM door Terretoir.)
Bericht: #21
RE: Couly-Dutheil Chinon
Iemand de Crescendo al geproefd van hen? Nu in rode prijs bij Colruyt...

Edit, blijkbaar nu terug normale prijs... Begin deze week dus niet.

Jij en ik, zei ik, we zijn een schitterende blend van twee rijpe singles. Ja, zei je, that's the spirit! Beter nog, zei ik, taste the spirit... --- Geert De Kockere
12-06-2014, 09:15 PM
Bericht: #22
RE: Couly-Dutheil Chinon
(12-06-2014 09:08 PM)Tom T schreef:  Iemand de Crescendo al geproefd van hen? Nu in rode prijs bij Colruyt...

Edit, blijkbaar nu terug normale prijs... Begin deze week dus niet.

Ik heb de Crescendo besteld (in rode prijs) maar heb nog geen bericht gekregen dat hij al aangekomen is. Nog niet geproefd, dus. De Winedoctor proefde een tijdje terug wel de 2003 : http://www.thewinedoctor.com/weekend/cou...2003.shtml

Misschien niet helemaal een indicatie over de 2009 maar het zegt toch al iets Cool

"The poor man, the budget drinker, is forced to make choices and sacrifices that can only sharpen his discrimination and his appreciation of competing pleasures. Starting at the top, one will miss the climb." Jay McInerney, auteur van Bright Lights, Big City
12-06-2014, 09:22 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 12-06-2014 om 09:26 PM door Terretoir.)
Bericht: #23
RE: Couly-Dutheil Chinon
Carl, ik heb 2min geleden dat artikel gelezen!
Daarstraks men 2 flesjes opgehaald (rode prijs) :-)

Ps,
zeker posten als je hem proeft! Ik durf het momenteel nog niet opentrekken... Hoewel Chinon, zelfs jong, toch zo lekker kan zijn :-)

Jij en ik, zei ik, we zijn een schitterende blend van twee rijpe singles. Ja, zei je, that's the spirit! Beter nog, zei ik, taste the spirit... --- Geert De Kockere
12-06-2014, 09:31 PM
Bericht: #24
RE: Couly-Dutheil Chinon
Was er ook wel benieuwd naar, was wel prijzig hé, zelfs in rode prijs... (30+)
Normaal zou k zeggen trek er al eens eentje open maar vrees dat 2009 wel eens gesloten zou kunnen zijn...

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
12-06-2014, 09:44 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 12-06-2014 om 09:48 PM door Terretoir.)
Bericht: #25
RE: Couly-Dutheil Chinon
Moest deze nu 20eu zijn zou'k het allang gedaan hebben, maar aan deze prijs wil'k geen gokje wagen :-)

Edit, voor Chinon: Duur... BDX, Bourgogne of Italianen zitten er dikwijls boven...

Jij en ik, zei ik, we zijn een schitterende blend van twee rijpe singles. Ja, zei je, that's the spirit! Beter nog, zei ik, taste the spirit... --- Geert De Kockere
12-06-2014, 09:57 PM
Bericht: #26
RE: Couly-Dutheil Chinon
(12-06-2014 09:44 PM)Tom T schreef:  Moest deze nu 20eu zijn zou'k het allang gedaan hebben, maar aan deze prijs wil'k geen gokje wagen :-)

Edit, voor Chinon: Duur... BDX, Bourgogne of Italianen zitten er dikwijls boven...

Ik reken op een TN in 2020 (hopelijk bestaat het forum dan nog... Wink )

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
12-06-2014, 10:37 PM
Bericht: #27
RE: Couly-Dutheil Chinon
Ik heb er slechts 1 flesje van besteld. Het zal dus niet voor meteen zijn, vrees ik Wink

"The poor man, the budget drinker, is forced to make choices and sacrifices that can only sharpen his discrimination and his appreciation of competing pleasures. Starting at the top, one will miss the climb." Jay McInerney, auteur van Bright Lights, Big City
30-06-2014, 11:09 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 30-06-2014 om 11:09 AM door Innesto.)
Bericht: #28
RE: Couly-Dutheil Chinon
Chinon Clos de l'Echo 2009

Lang getwijfeld om deze Clos de l'Echo 2009 nu al open te trekken maar uiteindelijk toch gezwicht... Vlak na het ontkurken bleek deze twijfel gerechtvaardigd. Zeer "discreet" in de neus alsook in de mond, m.a.w. "potdicht". Na een uurtje of twee in de karaf een ander verhaal...

In het glas een diepe roodzwarte kleur, in de neus een heel fijn en fruitig boeket van frambozen, aardbeien, zwarte bessen en zoete paprika's. In de mond sappig en fluweelzacht met rijpe tannines, opvallend frisse en fruitige zuren, die de wijn fris en elegant houden, en een lange aromatische afdronk als toetje.

Ik heb weinig of geen ervaring met rode wijnen uit de Loire, maar dit smaakt naar meer. Dit is na een zuurstofkuurtje nu reeds heel lekker. Deze Clos de l'Echo 2009 is vandaag stilaan helemaal in zijn plooi aan het vallen maar ik durf vermoeden dat nog een extra jaartje kelderrust hem geen kwaad gaat doen. Trouwens, de wijn deed het naar mijn gevoel uitstekend in combinatie met een lekker stukje Duroc d'olives varkensvlees.

Gekocht bij Colruyt Klassewijnen: 14,99 euro (rode prijs)
30-06-2014, 09:45 PM
Bericht: #29
RE: Couly-Dutheil Chinon
(30-06-2014 11:09 AM)Innesto schreef:  Chinon Clos de l'Echo 2009

Lang getwijfeld om deze Clos de l'Echo 2009 nu al open te trekken maar uiteindelijk toch gezwicht... Vlak na het ontkurken bleek deze twijfel gerechtvaardigd. Zeer "discreet" in de neus alsook in de mond, m.a.w. "potdicht". Na een uurtje of twee in de karaf een ander verhaal...

In het glas een diepe roodzwarte kleur, in de neus een heel fijn en fruitig boeket van frambozen, aardbeien, zwarte bessen en zoete paprika's. In de mond sappig en fluweelzacht met rijpe tannines, opvallend frisse en fruitige zuren, die de wijn fris en elegant houden, en een lange aromatische afdronk als toetje.

Ik heb weinig of geen ervaring met rode wijnen uit de Loire, maar dit smaakt naar meer. Dit is na een zuurstofkuurtje nu reeds heel lekker. Deze Clos de l'Echo 2009 is vandaag stilaan helemaal in zijn plooi aan het vallen maar ik durf vermoeden dat nog een extra jaartje kelderrust hem geen kwaad gaat doen. Trouwens, de wijn deed het naar mijn gevoel uitstekend in combinatie met een lekker stukje Duroc d'olives varkensvlees.

Gekocht bij Colruyt Klassewijnen: 14,99 euro (rode prijs)

Heb een flesje liggen, ga dus minstens nog een jaartje wachten thank you

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
10-07-2014, 10:45 PM
Bericht: #30
RE: Couly-Dutheil Chinon
Crescendo 09

Ik dacht, kom... Dat is al een jaar of 5 oud, dat zal wel meevallen. Nee dus... Streng, veel hout, tanninnes. Geen Loire (CF) gevoel! Eerder nen BDX dat overdreven veel hout had gezien... Ik heb er nog eentje liggen, zal voor binnen een jaar of 10 tien zijn. Wel serieuze materie ze. Gaat wel goed komen. Zou er zelfs nog wel eentje durven bijkopen, zo hoog schat ik deze in.

Jij en ik, zei ik, we zijn een schitterende blend van twee rijpe singles. Ja, zei je, that's the spirit! Beter nog, zei ik, taste the spirit... --- Geert De Kockere
10-07-2014, 11:15 PM
Bericht: #31
RE: Couly-Dutheil Chinon
Bedankt voor deze TN. Interessante info, Tom T Smile

"The poor man, the budget drinker, is forced to make choices and sacrifices that can only sharpen his discrimination and his appreciation of competing pleasures. Starting at the top, one will miss the climb." Jay McInerney, auteur van Bright Lights, Big City
11-07-2014, 10:22 PM
Bericht: #32
RE: Couly-Dutheil Chinon
Ik dacht, zal me effe opofferen voor die mede Loire liefhebbers hier...

Jij en ik, zei ik, we zijn een schitterende blend van twee rijpe singles. Ja, zei je, that's the spirit! Beter nog, zei ik, taste the spirit... --- Geert De Kockere
01-01-2015, 11:03 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 01-01-2015 om 11:03 PM door Innesto.)
Bericht: #33
RE: Couly-Dutheil Chinon
Chinon Clos de l'Echo 2009

In de neus wat animaal, mineraal, "ijzer", fruit staat te drummen op de achtergrond. Donkere ondoordringbare, zwarte kleur... en dan vormt zich na het uitschenken van een tweede, derde,... glas een troebele grauwwitte sluier op de wijn. Na walsen blijft deze droesem aan het glas plakken en verandert de wijn als het ware in een papje. Bij het overgieten in de karaf verstopt het gebruikte zeefje/filtertje quasi direct door deze melkachtige droesem. De resterende wijn in de fles ziet er uit alsof men er een haas in gemarineerd heeft...

Nooit meegemaakt. Eerste spontane reactie: de wijn is aan het hergisten op fles.Huh
02-01-2015, 02:32 AM
Bericht: #34
RE: Couly-Dutheil Chinon
(01-01-2015 11:03 PM)Innesto schreef:  Chinon Clos de l'Echo 2009

In de neus wat animaal, mineraal, "ijzer", fruit staat te drummen op de achtergrond. Donkere ondoordringbare, zwarte kleur... en dan vormt zich na het uitschenken van een tweede, derde,... glas een troebele grauwwitte sluier op de wijn. Na walsen blijft deze droesem aan het glas plakken en verandert de wijn als het ware in een papje. Bij het overgieten in de karaf verstopt het gebruikte zeefje/filtertje quasi direct door deze melkachtige droesem. De resterende wijn in de fles ziet er uit alsof men er een haas in gemarineerd heeft...

Nooit meegemaakt. Eerste spontane reactie: de wijn is aan het hergisten op fles.Huh

Wijn kan toch interessant zijn hé Innesto.Wink

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
02-01-2015, 09:43 AM
Bericht: #35
RE: Couly-Dutheil Chinon
(02-01-2015 02:32 AM)don quichotte schreef:  
(01-01-2015 11:03 PM)Innesto schreef:  Chinon Clos de l'Echo 2009

In de neus wat animaal, mineraal, "ijzer", fruit staat te drummen op de achtergrond. Donkere ondoordringbare, zwarte kleur... en dan vormt zich na het uitschenken van een tweede, derde,... glas een troebele grauwwitte sluier op de wijn. Na walsen blijft deze droesem aan het glas plakken en verandert de wijn als het ware in een papje. Bij het overgieten in de karaf verstopt het gebruikte zeefje/filtertje quasi direct door deze melkachtige droesem. De resterende wijn in de fles ziet er uit alsof men er een haas in gemarineerd heeft...

Nooit meegemaakt. Eerste spontane reactie: de wijn is aan het hergisten op fles.Huh

Wijn kan toch interessant zijn hé Innesto.Wink

Iets heel raar toch. Hergisting zou toch wat CO2 moeten veroorzaken. Lijkt me een fout bij de klaring of zo (eiwitten of bentoniet)?
Nooit meegemaakt hier, hoop het ook nooit mee te maken want heb zo 1 flesje liggen Rolleyes (van Colruyt ook bij jou? )

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
02-01-2015, 07:14 PM
Bericht: #36
RE: Couly-Dutheil Chinon
(02-01-2015 09:43 AM)vinejo schreef:  
(02-01-2015 02:32 AM)don quichotte schreef:  
(01-01-2015 11:03 PM)Innesto schreef:  Chinon Clos de l'Echo 2009

In de neus wat animaal, mineraal, "ijzer", fruit staat te drummen op de achtergrond. Donkere ondoordringbare, zwarte kleur... en dan vormt zich na het uitschenken van een tweede, derde,... glas een troebele grauwwitte sluier op de wijn. Na walsen blijft deze droesem aan het glas plakken en verandert de wijn als het ware in een papje. Bij het overgieten in de karaf verstopt het gebruikte zeefje/filtertje quasi direct door deze melkachtige droesem. De resterende wijn in de fles ziet er uit alsof men er een haas in gemarineerd heeft...

Nooit meegemaakt. Eerste spontane reactie: de wijn is aan het hergisten op fles.Huh

Wijn kan toch interessant zijn hé Innesto.Wink

Iets heel raar toch. Hergisting zou toch wat CO2 moeten veroorzaken. Lijkt me een fout bij de klaring of zo (eiwitten of bentoniet)?
Nooit meegemaakt hier, hoop het ook nooit mee te maken want heb zo 1 flesje liggen Rolleyes (van Colruyt ook bij jou? )

Inderdaad rare boel... Ik dronk afgelopen jaar nog een fles uit hetzelfde lot en die was meer dan oké. Vraag is wat ik met mijn twee resterende flessen moet aanvangen. Nu nog eentje opentrekken of ze zoals gepland de nodige kelderrust geven. Ze komen inderdaad van de Colruyt. Dus omruilen zal wel geen probleem zijn daar het overduidelijk een serieus foute fles is.
18-02-2015, 07:35 PM
Bericht: #37
RE: Couly-Dutheil Chinon
Clos de l'echo 1997: kortom topfles aan 13eurokes destijds. Mooier kan Cab F niet worden, groene paprika, grafiet, inkt, sousbois. Perfect versmolten Cf, love it...2020 halen lijkt me geen probleem, er tot dan afblijven wel.
Op Claude !!
20-02-2015, 10:17 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 20-02-2015 om 10:17 AM door Venne.)
Bericht: #38
RE: Couly-Dutheil Chinon
97 was een topjaar in loire, heb ook nog een loireke van 97 liggen.... dit brengt me op een idee kris :-)

Wine is sunlight , held together by water !
20-02-2015, 05:42 PM
Bericht: #39
RE: Couly-Dutheil Chinon
https://www.youtube.com/watch?v=ErQvjmme_L0 punk

(20-02-2015 10:17 AM)Venne schreef:  97 was een topjaar in loire, heb ook nog een loireke van 97 liggen.... dit brengt me op een idee kris :-)
09-03-2015, 09:18 PM
Bericht: #40
RE: Couly-Dutheil Chinon
Clos de l'echo 2011

ik wist dat dit een bewaarwijn is, maar ik hoopte dat het mindere jaar een minder stevige wijn zou geven. Niet dus... Bescheiden neus met wat rood fruit, mineralig, en wat laurier. In de mond ook rood fruit, stevig droogtrekkende tannines, fijne zuren, en een bittere afdronk. Op een bepaald moment had ik retronasaal wat alcohol. Blijkt dat deze wijn 14,5% (!) heeft. Dit is echt moeilijk te behappen op dit moment.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)


Ga naar locatie: