Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Toscane
21-02-2012, 10:10 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 21-02-2012 om 10:11 AM door nco.)
Bericht: #1
Toscane
Tenuta Friggiali Brunello di Montalcino 2006.

Proefflesje gekocht (kon deze aan een zeer interessante prijs kopen), twee dagen later opengedaan. Maar open doen hoefde zelfs niet, van het moment dat je de capsule eraf deed rook je het al van ver... Flesje terug gedaan en een nieuwe gekregen. Lekkere wijn trouwens, zeker aan 15 Euro...

"If it's red, French, costs too much, and tastes like the water that's left in the vase after the flowers have died and rotted, it's probably Burgundy."
-Jay McInerney, "Bacchus & Me" => To be clear, just like the quote :-)
22-02-2012, 12:16 AM
Bericht: #2
RE: Toscane
Svolta 2004, maar hier is het toch echt de schuld van de wijnbouwer : belachelijke kurk shoot ik heb echt schrik voor mijn overige flessen

het leven is te kort om slechte wijn te drinken
03-04-2012, 02:15 PM
Bericht: #3
RE: Toscane
2 weken geleden: fles Brunello '04 van Poggio Salvi.

Normaal gezien nochtans niet slecht.

Geopend, geen probleem. 2tal uren open laten staan en niet meer naar omgekeken (aperitief samen met bezoek).

Begin de glazen uit te gieten: kurkgeur alom (heb niet geproefd). Fles heel de avond laten staan, maar werd alleen maar erger.

Conclusie: pompbak...

Fles gekocht in en meegebracht uit Italië, dus terugdoen was geen optie. Weggesmeten geld.


Vinogan(s)

Zatte groeten uit de zetel...
03-04-2012, 02:34 PM
Bericht: #4
RE: Toscane
Ook al gemerkt dat bij openstaan de kurkgeur en -smaak meestal verergert...

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
13-04-2012, 09:25 AM
Bericht: #5
RE: Toscane
Heb er ook van, ne Banfi 2002. Ambetant als je op een degustatie zit en voor ne keer geen back-up fles bij hebt Sad Gelukkig onze Filip wel Smile

Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot....
09-12-2015, 10:25 AM
Bericht: #6
RE: Toscane
Gisteren 2 x kurk Huh

Aurora - Rosso Piceno 2014 en San Felice - Chianti Classico riserva 'Il Grigio' 2011.

Twee weken terug ook al met de Chianti Classico 2010 van Tenuta di Lilliano.

Like a bird on the wire,
like a drunk in a midnight choir,
I have tried, in my way, to be free.
09-12-2015, 03:05 PM
Bericht: #7
RE: Toscane
(09-12-2015 10:25 AM)33S schreef:  Gisteren 2 x kurk Huh

Aurora - Rosso Piceno 2014 en San Felice - Chianti Classico riserva 'Il Grigio' 2011.

Twee weken terug ook al met de Chianti Classico 2010 van Tenuta di Lilliano.

Superiore wijnen? ;-)

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
09-12-2015, 03:12 PM
Bericht: #8
RE: Toscane
(09-12-2015 03:05 PM)vinejo schreef:  
(09-12-2015 10:25 AM)33S schreef:  Gisteren 2 x kurk Huh

Aurora - Rosso Piceno 2014 en San Felice - Chianti Classico riserva 'Il Grigio' 2011.

Twee weken terug ook al met de Chianti Classico 2010 van Tenuta di Lilliano.

Superiore wijnen? ;-)

Enkel die laatste, Aurora komt van Callmewine en San Felice van Xtrawine.

De twee wijnen gisteren waren echt overduidelijk kurk, de Superiore wijn zou eventueel aan slechte bewaring kunnen gelegen hebben, die was echt ranzig, maar langs de andere kant had ik met de vorige 3 flessen van diezelfde wijn geen problemen.

Denk niet dat ik dit jaar al veel meer dan 5 flessen heb moeten wegkappen.

Like a bird on the wire,
like a drunk in a midnight choir,
I have tried, in my way, to be free.
09-12-2015, 03:24 PM
Bericht: #9
RE: Toscane
(09-12-2015 03:12 PM)33S schreef:  Denk niet dat ik dit jaar al veel meer dan 5 flessen heb moeten wegkappen.

Idem hier, doe er nochtans redelijk veel open- momenteel minimum 20 per week - àls er dan eens een kurk had was dat eigenaardig genoeg ook kort op een andere.. Zou de stand van zon en maan hier iets mee te maken hebben? Big Grin

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)


Ga naar locatie: