Tenuta Olim Bauda, Asti
|
28-10-2023, 09:00 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 28-10-2023 om 09:07 PM door shiraz.)
Bericht: #31
|
|||
|
|||
RE: Tenuta Olim Bauda, Asti
(28-10-2023 01:07 PM)Olivier schreef:Citaat: Ik had deze beestjes nog nooit klaar gemaakt, en ik kan alvast zeggen: ze hebben gesmaakt Ik gebruik voor het klaarmaken van vlees en gevogelte ( in de oven, BBQ, en cocotte )een kerntemperatuurmeter. In het geval van gevogelte de kerntemperatuur naar 70°C te brengen. Dan is het beestje door en door gaar, zonder droog te worden. Meet de kerntemperatuur in de dijen. Voor de liefhebbers: Kerntemperaturen wild Everzwijn (wild zwijn) medium well 62°C Fazant rosé 55-60°C Grouse medium 60-65°C Haas filet & rug 50°C bouten 80-85°C Hert medium rare 55-57°C Patrijs rosé 55-60°C, well 75°C Ree medium rare 55-57°C Wilde duif medium 63°C Wilde eend filet, medium 55-60°C bouten, well 75°C Wilde gans filet, medium 55-60°C bouten, well 75°C Wild konijn filet, medium rare 52-55°C bouten, well 82°C Kerntemperaturen tam Anjouduif (tamme duif) medium 63°C Buffel medium-rare 50°C Coquelet & poussin well 70-75°C Kalkoen well 70-75°C Kip well 70-75°C Konijn filet, medium rare 52-55°C bouten, well 82°C Kwartel well 70°C Parelhoen medium-well 63°C Tamme eend filet, medium 55-60°C bouten, well 75°C My tastes are simple, I am easily satisfied with the best. Winston Churchil |
|||
29-10-2023, 09:39 AM
Bericht: #32
|
|||
|
|||
RE: Tenuta Olim Bauda, Asti
(28-10-2023 09:00 PM)shiraz schreef:(28-10-2023 01:07 PM)Olivier schreef:Citaat: Ik had deze beestjes nog nooit klaar gemaakt, en ik kan alvast zeggen: ze hebben gesmaakt Ik gebruik er ook één; zou hem niet meer kunnen missen. Zelfs voor braadworsten is hij heel handig (70-72°). Net niet meer rosé, altijd lekker sappig. |
|||
29-10-2023, 08:09 PM
Bericht: #33
|
|||
|
|||
RE: Tenuta Olim Bauda, Asti
(28-10-2023 09:00 PM)shiraz schreef:(28-10-2023 01:07 PM)Olivier schreef:Citaat: Ik had deze beestjes nog nooit klaar gemaakt, en ik kan alvast zeggen: ze hebben gesmaakt Wow, nice. Merci, Shiraz! Dat lijkt mij iets waar ik ook wel graag mee aan de slag zal gaan. Vaak durf ik niet beginnen aan zulke dingen, net omwille van de moeilijkheid van het garen zonder zo’n thermometer. Een ideetje voor onder de kerstboom Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
|