Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Coudoulet de Beaucastel
14-05-2014, 08:53 PM
Bericht: #91
RE: Coudoulet de Beaucastel
(13-05-2014 11:32 PM)don quichotte schreef:  
(13-05-2014 10:40 PM)Kupers schreef:  Mijn grootouders hadden begin jaren negentig een nieuw huis gebouwd met een wijnkelder die volgens de familielegendes evenveel kostte als de halve bovenbouw, en de kelder waar alle wijn in ligt sinds wij hem hebben geërfd is ook constant van temperatuur, juiste vochtigheidsgraad en zo, maar de enkele flessen Coudoulet die we al hebben geopend zijn vrij dood in de fles, uren in de karaf, uren in de fles,niets helpt. Ander familieleden hebben hetzelfde probleem, er blijft niet veel van over. 1995 staat nochtans gekend als een goed jaar in de Rhône, maar naar wat ik vind bij wijnhandelaars is Coudoulet eerder iets voor relatief jong te drinken, alleszins niet pas na bijna 29 jaar Wink.

@Kuper,
Je bedoelde wellicht 19 jaar in plaats van 29 jaar.
Heb in mijn keldertje gewone Rhône wijntjes liggen van rond de 20 jaar die nu nog zeer te appreciëren zijn. ( met nog een pak zwart fruit, kruidigheid en fraîcheur)
Wijntjes die niet kunnen opboksen tegen grote namen als Beaucastel.

Edit:
Kuper, wijnen van dit kaliber en leeftijd komen bij mij uit de kelder; laten chambreren, stop eruit ; het glas in en dan maar genieten.Wink

Blind typen op een iPad is niet evident Tongue.

Was deze ochtend toevallig een recente Decanter aan het lezen met een proeverij van Gigondas 2010 en 2011, hier spraken ze van een potentieel van 20 jaar, vooral voor 2010, maar dan nog werd vermeld dat dit niet alle wijnen gegeven was.
15-05-2014, 09:42 AM
Bericht: #92
RE: Coudoulet de Beaucastel
(14-05-2014 08:53 PM)Kupers schreef:  
(13-05-2014 11:32 PM)don quichotte schreef:  
(13-05-2014 10:40 PM)Kupers schreef:  Mijn grootouders hadden begin jaren negentig een nieuw huis gebouwd met een wijnkelder die volgens de familielegendes evenveel kostte als de halve bovenbouw, en de kelder waar alle wijn in ligt sinds wij hem hebben geërfd is ook constant van temperatuur, juiste vochtigheidsgraad en zo, maar de enkele flessen Coudoulet die we al hebben geopend zijn vrij dood in de fles, uren in de karaf, uren in de fles,niets helpt. Ander familieleden hebben hetzelfde probleem, er blijft niet veel van over. 1995 staat nochtans gekend als een goed jaar in de Rhône, maar naar wat ik vind bij wijnhandelaars is Coudoulet eerder iets voor relatief jong te drinken, alleszins niet pas na bijna 29 jaar Wink.

@Kuper,
Je bedoelde wellicht 19 jaar in plaats van 29 jaar.
Heb in mijn keldertje gewone Rhône wijntjes liggen van rond de 20 jaar die nu nog zeer te appreciëren zijn. ( met nog een pak zwart fruit, kruidigheid en fraîcheur)
Wijntjes die niet kunnen opboksen tegen grote namen als Beaucastel.

Edit:
Kuper, wijnen van dit kaliber en leeftijd komen bij mij uit de kelder; laten chambreren, stop eruit ; het glas in en dan maar genieten.Wink

Blind typen op een iPad is niet evident Tongue.

Was deze ochtend toevallig een recente Decanter aan het lezen met een proeverij van Gigondas 2010 en 2011, hier spraken ze van een potentieel van 20 jaar, vooral voor 2010, maar dan nog werd vermeld dat dit niet alle wijnen gegeven was.

Laat me toe om een bewaarpotentieel van 20 jaar voor zuidelijke rhones toch in vraag te stellen. Ben nog nooit nen CdR of Gigondas tegengekomen die na 20jaar nog veel fruit en fraicheur heeft. De noordelijke kant is natuurlijk een ander paar mouwen ... daar mag het zelfs 30jaar zijn Slurp

Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot....
15-05-2014, 11:11 AM
Bericht: #93
RE: Coudoulet de Beaucastel
(15-05-2014 09:42 AM)koen schreef:  
(14-05-2014 08:53 PM)Kupers schreef:  
(13-05-2014 11:32 PM)don quichotte schreef:  
(13-05-2014 10:40 PM)Kupers schreef:  Mijn grootouders hadden begin jaren negentig een nieuw huis gebouwd met een wijnkelder die volgens de familielegendes evenveel kostte als de halve bovenbouw, en de kelder waar alle wijn in ligt sinds wij hem hebben geërfd is ook constant van temperatuur, juiste vochtigheidsgraad en zo, maar de enkele flessen Coudoulet die we al hebben geopend zijn vrij dood in de fles, uren in de karaf, uren in de fles,niets helpt. Ander familieleden hebben hetzelfde probleem, er blijft niet veel van over. 1995 staat nochtans gekend als een goed jaar in de Rhône, maar naar wat ik vind bij wijnhandelaars is Coudoulet eerder iets voor relatief jong te drinken, alleszins niet pas na bijna 29 jaar Wink.

@Kuper,
Je bedoelde wellicht 19 jaar in plaats van 29 jaar.
Heb in mijn keldertje gewone Rhône wijntjes liggen van rond de 20 jaar die nu nog zeer te appreciëren zijn. ( met nog een pak zwart fruit, kruidigheid en fraîcheur)
Wijntjes die niet kunnen opboksen tegen grote namen als Beaucastel.

Edit:
Kuper, wijnen van dit kaliber en leeftijd komen bij mij uit de kelder; laten chambreren, stop eruit ; het glas in en dan maar genieten.Wink

Blind typen op een iPad is niet evident Tongue.

Was deze ochtend toevallig een recente Decanter aan het lezen met een proeverij van Gigondas 2010 en 2011, hier spraken ze van een potentieel van 20 jaar, vooral voor 2010, maar dan nog werd vermeld dat dit niet alle wijnen gegeven was.

Laat me toe om een bewaarpotentieel van 20 jaar voor zuidelijke rhones toch in vraag te stellen. Ben nog nooit nen CdR of Gigondas tegengekomen die na 20jaar nog veel fruit en fraicheur heeft. De noordelijke kant is natuurlijk een ander paar mouwen ... daar mag het zelfs 30jaar zijn Slurp

Dronk ooit een onbekende CH9 van 1982, was verbazend mooi. Clos des Papes 1990, schitterend. Denk dat dit ook kan in andere aop s van de Rhone, maar evengoed zijn de wijnen na minder dan 10 jaar al hopeloos geoxideerd (grenache)- had dit trouwens ooit met een Coudoulet (denk 2004). Het kan dus wel, maar de zekerheid van een stevige Medoc (cabernet) dat er minstens 10 jaar op de teller mogen staan heb je inderdaad niet...

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
01-02-2018, 09:31 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 01-02-2018 om 10:14 PM door Bert.)
Bericht: #94
RE: Coudoulet de Beaucastel
2012
Verrassend lekker.
In de neus anijs & munt, zwarte besjes, zoethout en eerst iets 'vuils' dat er later uit gaat.
Lekker sappig maar niet te licht: medium-bodied bij aanvang met dat zoethout dat terugkomt - echt die smaak van het sap dat vrijkomt toen je als kind aan dat stokje zoog (damned, dat klinkt raar....). Licht sparkling en crispy ook.
Interessante wijn!
91-92/100

Bibere humanum est, ergo bibamus.
06-09-2018, 12:20 PM
Bericht: #95
RE: Coudoulet de Beaucastel
Coudoulet de Beaucastel 2015

Zeer donkere kleur met paarse reflecties. Heel spicy neus, wat tabak, drop, zwarte bessen, cederhout. Aantrekkelijke maar erg stevige tannines. Krachtig ook met veel donker fruit en weinig houtinvloed. De 14% alcohol zit prima verweven. Komt geen enkel ogenblik vermoeiend over en de fles was feitelijk in no time leeggedronken met 2 wijnvrienden.
Is het de behoorlijke hoeveelheid mourvèdre (30%) in de assemblage die het doet maar ik had hier niet het gevoel dat ik een Côtes-du-Rhône aan het drinken was. Dit is veel fijner, meer verheven. Je proeft hier toch wel dadelijk dat je een kwaliteitswijn in het glas hebt. Zeer goed!


Bijlagen Afbeeldingen
   
08-08-2019, 05:08 PM
Bericht: #96
RE: Coudoulet de Beaucastel rouge 2016
Deze lunchtijd, een Coudoulet de Beaucastel Rouge 2016,
met een elegante neus van vers fruit: zwarte kers en bosbes. het biedt ook tonen van peper en pepermunt.
Het is samentrekkend maar heeft een mooie fruitige zuurtegraad die bijdraagt aan het evenwicht en de afdronk verlengt.

Van harte.
Thierry Debaisieux
29-10-2020, 06:21 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 29-10-2020 om 06:23 AM door jr02.)
Bericht: #97
RE: Coudoulet de Beaucastel
De omgekeerde wereld

Na een paar nachtjes met vrouwlief aan de frontlinie te hebben 'gevochten' ...eindelijk beiden uitgeteld ploffend in het salon. 7u30 tikt weg, "toch ideaal voor het slapengaan om eens een glaasje te drinken" was het visje die ik smeet naar mijn vrouw. Ze hapte, ik kan ook wel eentje gebruikenwijn
Geen tijd te verliezen, mijn ene oog lonkte al richting bed maar het andere liet zich welgevallen op een Coudoulet de Beaucastel.
Twee glaasjes gevuld en nog wat nakeuvelen met een Coudoulet 2010, of dat dacht ik toch.
Mijn ene oog moet toch al niet te scherp meer geweest zijn, wat blijkt ik heb een 2017 in het glas.
Amaai zoveel wijn voor 14€. Volle Côtes du Rhône met een prachtig bouquet die zich tijdens het nakeuvelen volledig ontplooide. Zwart fruit, kruidig (zwarte peper) mooi zuurtje...Heerlijk. Was het de ontlading van de nacht waardoor deze 2017 mij zo kon bekoren? nono de helft van de fles werd 's avonds nog meer dan dik gesmaakt.

Ps: Bovenstaand vraagt aub geen lofzang, dank of iets dergelijks maar ik wil gewoon van de gelegenheid gebruik maken om Jo & Olivier en Co° eens te bedanken voor de afleiding die ik geniet als ik even uit mijn pak mag en mijn hoofd kan leegmaken bij het lezen van het forumHeart bij deze dank aan alle schrijvers die zo onbewust meehelpen aan de frontlinieHeart
29-10-2020, 09:08 AM
Bericht: #98
RE: Coudoulet de Beaucastel
(29-10-2020 06:21 AM)jr02 schreef:  De omgekeerde wereld

Na een paar nachtjes met vrouwlief aan de frontlinie te hebben 'gevochten' ...eindelijk beiden uitgeteld ploffend in het salon. 7u30 tikt weg, "toch ideaal voor het slapengaan om eens een glaasje te drinken" was het visje die ik smeet naar mijn vrouw. Ze hapte, ik kan ook wel eentje gebruikenwijn
Geen tijd te verliezen, mijn ene oog lonkte al richting bed maar het andere liet zich welgevallen op een Coudoulet de Beaucastel.
Twee glaasjes gevuld en nog wat nakeuvelen met een Coudoulet 2010, of dat dacht ik toch.
Mijn ene oog moet toch al niet te scherp meer geweest zijn, wat blijkt ik heb een 2017 in het glas.
Amaai zoveel wijn voor 14€. Volle Côtes du Rhône met een prachtig bouquet die zich tijdens het nakeuvelen volledig ontplooide. Zwart fruit, kruidig (zwarte peper) mooi zuurtje...Heerlijk. Was het de ontlading van de nacht waardoor deze 2017 mij zo kon bekoren? nono de helft van de fles werd 's avonds nog meer dan dik gesmaakt.

Ps: Bovenstaand vraagt aub geen lofzang, dank of iets dergelijks maar ik wil gewoon van de gelegenheid gebruik maken om Jo & Olivier en Co° eens te bedanken voor de afleiding die ik geniet als ik even uit mijn pak mag en mijn hoofd kan leegmaken bij het lezen van het forumHeart bij deze dank aan alle schrijvers die zo onbewust meehelpen aan de frontlinieHeart

HeartHeartHeartHeartHeart

Veel dank voor deze positieve vibes én uiteraard voor je werk in de frontlinie!!!

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
29-10-2020, 10:26 AM
Bericht: #99
RE: Coudoulet de Beaucastel
(29-10-2020 09:08 AM)vinejo schreef:  
(29-10-2020 06:21 AM)jr02 schreef:  De omgekeerde wereld

Na een paar nachtjes met vrouwlief aan de frontlinie te hebben 'gevochten' ...eindelijk beiden uitgeteld ploffend in het salon. 7u30 tikt weg, "toch ideaal voor het slapengaan om eens een glaasje te drinken" was het visje die ik smeet naar mijn vrouw. Ze hapte, ik kan ook wel eentje gebruikenwijn
Geen tijd te verliezen, mijn ene oog lonkte al richting bed maar het andere liet zich welgevallen op een Coudoulet de Beaucastel.
Twee glaasjes gevuld en nog wat nakeuvelen met een Coudoulet 2010, of dat dacht ik toch.
Mijn ene oog moet toch al niet te scherp meer geweest zijn, wat blijkt ik heb een 2017 in het glas.
Amaai zoveel wijn voor 14€. Volle Côtes du Rhône met een prachtig bouquet die zich tijdens het nakeuvelen volledig ontplooide. Zwart fruit, kruidig (zwarte peper) mooi zuurtje...Heerlijk. Was het de ontlading van de nacht waardoor deze 2017 mij zo kon bekoren? nono de helft van de fles werd 's avonds nog meer dan dik gesmaakt.

Ps: Bovenstaand vraagt aub geen lofzang, dank of iets dergelijks maar ik wil gewoon van de gelegenheid gebruik maken om Jo & Olivier en Co° eens te bedanken voor de afleiding die ik geniet als ik even uit mijn pak mag en mijn hoofd kan leegmaken bij het lezen van het forumHeart bij deze dank aan alle schrijvers die zo onbewust meehelpen aan de frontlinieHeart

HeartHeartHeartHeartHeart

Veel dank voor deze positieve vibes én uiteraard voor je werk in de frontlinie!!!

+1!
Wij doen alvast ons uiterste best om niet bij te dragen aan de verspreiding van dat vermaledijde virus.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
29-10-2020, 10:34 AM
Bericht: #100
RE: Coudoulet de Beaucastel
Dus we moeten én thuisblijven én wijn drinken én er dan hier nog over schrijven ook!?
De opofferingen die sommigen moeten... nee, grapje! Wink

Oneindig veel respect, maar daarmee (en applaus en witte lakens) koop je als zorgverlener niets natuurlijk.

En nu we het toch over kopen hebben: €14 op het domein dan toch?
29-10-2020, 01:22 PM
Bericht: #101
RE: Coudoulet de Beaucastel
Citaat:Ps: Bovenstaand vraagt aub geen lofzang, dank of iets dergelijks maar ik wil gewoon van de gelegenheid gebruik maken om Jo & Olivier en Co° eens te bedanken voor de afleiding die ik geniet als ik even uit mijn pak mag en mijn hoofd kan leegmaken bij het lezen van het forumHeart bij deze dank aan alle schrijvers die zo onbewust meehelpen aan de frontlinieHeart

Amai, bedankt! Blush Maar vooral jij bent bedankt he man! respect

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
09-05-2022, 11:00 AM
Bericht: #102
RE: Coudoulet de Beaucastel
Vrijdag waren we in Aalbeke, dat betekent dus 's avonds St Cornil gaan eten. Er is daar werkelijk nog niets veranderdSmile Behalve mss de wijnkaart, die is toch iets minder geworden. De Coudoulet 2016 was aan 45 EUR redelijk geprijsd en die kan wel stukje vlees aan.

Prachtig samenspel tussen donker en rood fruit, kruidige neus verder met wat pepermunt. In de mond zeer elegant, prachtige zuren. Tannines perfect geïntegreerd. Enorm veel peper in de afdronk, maar dat paste wonderwel bij het gekruide vlees.

De wijn mist mss wat complexiteit om echt groots te zijn, maar verschaft heel veel drinkplezier.
09-05-2022, 12:24 PM
Bericht: #103
RE: Coudoulet de Beaucastel
Heb nog een Beaucastel 1999 magnum liggen.
09-05-2022, 01:58 PM
Bericht: #104
RE: Coudoulet de Beaucastel
(09-05-2022 12:24 PM)Jef schreef:  Heb nog een Beaucastel 1999 magnum liggen.

En is dat een aanbod om die samen te ledigen? Big Grin
09-05-2022, 02:01 PM
Bericht: #105
RE: Coudoulet de Beaucastel
Als je tot in Gierle wil komen.
13-09-2022, 08:41 PM
Bericht: #106
RE: Coudoulet de Beaucastel
De laatste zomerse dagen maken plaats voor beginnende herfstprikjes...zo lonken ook de 'warmere wijnen' en verdwijnen de rosé'tjes uit het toneel.

Coudoulet de Beaucastel 2015

Ik ben en blijf fan van deze nog betaalbare regio en zeker van Coudoulet.
Temting neusje van braambesjes en kersjes. Soepel en zacht in de mond, zwart fruit en zoethout, toetsje leder, fijne tannines en... OOoooh wat een afdronk.
Dit aan 19€ Heart

gelukkig speculeert men in deze regio over het stijgen van het alcoholpercentage ipv prijsstijgingen.Wink
26-03-2023, 09:04 PM
Bericht: #107
RE: Coudoulet de Beaucastel
Coudoulet Beaucastel Blanc 2019

Exotisch Heart Eentje die het perfect zou doen op een hete zomeravond maar de verleiding was nu al te groot.
Verleidelijke neus van citrus, gember en een nootje. Vol in de mond (niet te vergeten dat dit het instapmodelletje is) filmend/olie-achtig, voldoende fris met mango, perzik, onrijpe peer, honing, hazelnootje...
Kelder hoeft hij niet meer, is nu al een 'toppertje'...ik ben en blijf Rhône fan en mijn ega likt haar lippen af Heart

Bourboulenc : 30%
Marsanne : 30%
Viognier : 30%
Clairette : 10%
29-09-2023, 05:05 AM
Bericht: #108
RE: Coudoulet de Beaucastel
(13-09-2022 08:41 PM)jr02 schreef:  De laatste zomerse dagen maken plaats voor beginnende herfstprikjes...zo lonken ook de 'warmere wijnen' en verdwijnen de rosé'tjes uit het toneel.

Coudoulet de Beaucastel 2015

Ik ben en blijf fan van deze nog betaalbare regio en zeker van Coudoulet.
Temting neusje van braambesjes en kersjes. Soepel en zacht in de mond, zwart fruit en zoethout, toetsje leder, fijne tannines en... OOoooh wat een afdronk.
Dit aan 19€ Heart

gelukkig speculeert men in deze regio over het stijgen van het alcoholpercentage ipv prijsstijgingen.Wink

Eén jaar later en terug in het glas.
Neusje is spicy en kruidiger dan vorig jaar, qua mondgevoel neem ik over wat ik vorig jaar schreef. Tannines misschien bij deze fles nog iets prominenter aanwezig en minder versmolten maar aan 19€ is en blijft dit een klassebak.
Met mijn ogen dicht garandeer ik u: Deze naast een BWB (Belgisch Wit-Blauw) op de grill en u scoort Heart
De zacht rokerige toets van het vlees deed het wonderwel bij deze 40% grenache en de (zwarte) peper afdronk.


Ga naar locatie: