Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ben Glaetzer-Bishop-Barossa
22-11-2010, 06:44 PM
Bericht: #16
RE: Ben Glaetzer-Bishop-Barossa
(22-11-2010 05:10 PM)Roeland V schreef:  Nco, heb van de Anaperenna 2006 nog 17 flessen liggen en van de AmonRa nog 5 Slurp

altijd welkom om ns te komen proeven !

OK, waar en wanneer word ik verwacht?Smile Smile
22-11-2010, 10:49 PM
Bericht: #17
RE: Ben Glaetzer-Bishop-Barossa
Vrijdag Zaterdag of Zondag in St Truiden zeker? :-)

Wine is sunlight , held together by water !
20-12-2010, 03:23 PM
Bericht: #18
RE: Ben Glaetzer-Bishop-Barossa
Dit weekend de 2007 gedronken (na 10 uur karaf). Big, bold style zonder evenwel helemaal over de top te gaan. Zeer lekker, full bodied, smaak explosie (rijp fruit, spice, ..) in de mond met toch genoeg zuren om het aangenaam te houden.

Dronk dit naast een Mas du Soleilla Les Bartelles 2008 (Languedoc La Clape, ook 10 uur karaf) (ook vooral Syrah): duidelijk verschil in stijl, minder bold maar ook wel eleganter. De La Clape was daarom voor mij net iets beter...
30-05-2017, 10:04 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 30-05-2017 om 10:06 PM door Mathijs81.)
Bericht: #19
RE: Ben Glaetzer-Bishop-Barossa
Amon Ra 2009

Ooit een doos (6) gekocht omdat ik toch zeker even deze cultwijn wou proeven.
Nu fles 5/6 achter te kiezen, en telkens herinnert de wijn mij eraan juist waarom.

+ Neus - echt een lekkere flinke stinkerd tijdens het walsen. Stilstaande fase mooi en elegant.
Het leek me wel moeilijk om er echt bepaalde geuren uit te halen - ik dacht alvast een dot aan munt.
+ Mond - glanzend en rond op de tong, mits wat O2 erbij knetterend en knisperend, kruidig en pittig.
Niettemin een mooie volle wijn, die rond en elegant in de mond passeerde, eigenlijk weinig op aan te merken.
+ Afdronk - mooi in balans, bijna perfecte integratie van zuren, kruiden en ook hier een vleugje munt.

Ofwel is dit een uitzonderlijke fles, maar dit is momenteel wel de meest memorabele overheen de jaren.
Naar mijn mening absoluut perfect op dronk, zelfs zonder decanteren niet minder dan een bommetje op alle vlakken.
Klein minpunt is dat het oh zo moeilijk is om rood met deze temperaturen op constante temperatuur te houden.
Het was foefelen tussen in & uit de frigo om toch een 18°C te krijgen - warmer en de wijn valt compleet plat.

Zeker een wijn waarvan ik enorm tevreden ben na de Aussie tasting een extra doos ervan te kopen.

Mathijs

   

In Vino Veritas ...
30-05-2017, 10:18 PM
Bericht: #20
RE: Ben Glaetzer-Bishop-Barossa
(30-05-2017 10:04 PM)Mathijs81 schreef:  Amon Ra 2009

Ooit een doos (6) gekocht omdat ik toch zeker even deze cultwijn wou proeven.
Nu fles 5/6 achter te kiezen, en telkens herinnert de wijn mij eraan juist waarom.

+ Neus - echt een lekkere flinke stinkerd tijdens het walsen. Stilstaande fase mooi en elegant.
Het leek me wel moeilijk om er echt bepaalde geuren uit te halen - ik dacht alvast een dot aan munt.
+ Mond - glanzend en rond op de tong, mits wat O2 erbij knetterend en knisperend, kruidig en pittig.
Niettemin een mooie volle wijn, die rond en elegant in de mond passeerde, eigenlijk weinig op aan te merken.
+ Afdronk - mooi in balans, bijna perfecte integratie van zuren, kruiden en ook hier een vleugje munt.

Ofwel is dit een uitzonderlijke fles, maar dit is momenteel wel de meest memorabele overheen de jaren.
Naar mijn mening absoluut perfect op dronk, zelfs zonder decanteren niet minder dan een bommetje op alle vlakken.
Klein minpunt is dat het oh zo moeilijk is om rood met deze temperaturen op constante temperatuur te houden.
Het was foefelen tussen in & uit de frigo om toch een 18°C te krijgen - warmer en de wijn valt compleet plat.

Zeker een wijn waarvan ik enorm tevreden ben na de Aussie tasting een extra doos ervan te kopen.

Mathijs

Thanks voor de TN!
Temperatuur vd wijn is idd enorm belangrijk, wordt soms te weinig aandacht aan besteed denk ik.

Trop de neutralité rend insipide.
30-05-2017, 10:32 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 30-05-2017 om 10:32 PM door Benz.)
Bericht: #21
RE: Ben Glaetzer-Bishop-Barossa
(30-05-2017 10:18 PM)vinejo schreef:  
(30-05-2017 10:04 PM)Mathijs81 schreef:  Amon Ra 2009

Ooit een doos (6) gekocht omdat ik toch zeker even deze cultwijn wou proeven.
Nu fles 5/6 achter te kiezen, en telkens herinnert de wijn mij eraan juist waarom.

+ Neus - echt een lekkere flinke stinkerd tijdens het walsen. Stilstaande fase mooi en elegant.
Het leek me wel moeilijk om er echt bepaalde geuren uit te halen - ik dacht alvast een dot aan munt.
+ Mond - glanzend en rond op de tong, mits wat O2 erbij knetterend en knisperend, kruidig en pittig.
Niettemin een mooie volle wijn, die rond en elegant in de mond passeerde, eigenlijk weinig op aan te merken.
+ Afdronk - mooi in balans, bijna perfecte integratie van zuren, kruiden en ook hier een vleugje munt.

Ofwel is dit een uitzonderlijke fles, maar dit is momenteel wel de meest memorabele overheen de jaren.
Naar mijn mening absoluut perfect op dronk, zelfs zonder decanteren niet minder dan een bommetje op alle vlakken.
Klein minpunt is dat het oh zo moeilijk is om rood met deze temperaturen op constante temperatuur te houden.
Het was foefelen tussen in & uit de frigo om toch een 18°C te krijgen - warmer en de wijn valt compleet plat.

Zeker een wijn waarvan ik enorm tevreden ben na de Aussie tasting een extra doos ervan te kopen.

Mathijs

Thanks voor de TN!
Temperatuur vd wijn is idd enorm belangrijk, wordt soms te weinig aandacht aan besteed denk ik.

Idd. Vanavond Connétable Talbot in het glas, meteen uit de wijnkast 13° C in het glas en in het begin werkelijk subliem, nu 2 tal uurtjes later al een pak minder door het opwarmen, rest van de fles in de ijskast voor morgen. Wink

Save water drink wine!


Ga naar locatie: