Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ben Glaetzer-Bishop-Barossa
30-05-2017, 10:32 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 30-05-2017 om 10:32 PM door Benz.)
Bericht: #21
RE: Ben Glaetzer-Bishop-Barossa
(30-05-2017 10:18 PM)vinejo schreef:  
(30-05-2017 10:04 PM)Mathijs81 schreef:  Amon Ra 2009

Ooit een doos (6) gekocht omdat ik toch zeker even deze cultwijn wou proeven.
Nu fles 5/6 achter te kiezen, en telkens herinnert de wijn mij eraan juist waarom.

+ Neus - echt een lekkere flinke stinkerd tijdens het walsen. Stilstaande fase mooi en elegant.
Het leek me wel moeilijk om er echt bepaalde geuren uit te halen - ik dacht alvast een dot aan munt.
+ Mond - glanzend en rond op de tong, mits wat O2 erbij knetterend en knisperend, kruidig en pittig.
Niettemin een mooie volle wijn, die rond en elegant in de mond passeerde, eigenlijk weinig op aan te merken.
+ Afdronk - mooi in balans, bijna perfecte integratie van zuren, kruiden en ook hier een vleugje munt.

Ofwel is dit een uitzonderlijke fles, maar dit is momenteel wel de meest memorabele overheen de jaren.
Naar mijn mening absoluut perfect op dronk, zelfs zonder decanteren niet minder dan een bommetje op alle vlakken.
Klein minpunt is dat het oh zo moeilijk is om rood met deze temperaturen op constante temperatuur te houden.
Het was foefelen tussen in & uit de frigo om toch een 18°C te krijgen - warmer en de wijn valt compleet plat.

Zeker een wijn waarvan ik enorm tevreden ben na de Aussie tasting een extra doos ervan te kopen.

Mathijs

Thanks voor de TN!
Temperatuur vd wijn is idd enorm belangrijk, wordt soms te weinig aandacht aan besteed denk ik.

Idd. Vanavond Connétable Talbot in het glas, meteen uit de wijnkast 13° C in het glas en in het begin werkelijk subliem, nu 2 tal uurtjes later al een pak minder door het opwarmen, rest van de fles in de ijskast voor morgen. Wink

Save water drink wine!
17-08-2019, 09:25 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 17-08-2019 om 09:26 PM door Mathijs81.)
Bericht: #22
RE: Ben Glaetzer-Bishop-Barossa
Amon Ra 2009

Laatste fles van de forumaankoop ( 54,16 € ), maar niet de laatste in de kelder Big Grin.

+ Voorbereiding = ongeveer 2/3 in karaf, de overige 1/3 blijft op ( vacuüm ) fles voor morgen
+ Kleur = nog steeds donker (kers)rood, flink veel gekleurde tranen in het glas
+ Neus = munt, eucalyptus, gebrande kruiden, donker fruit, zoete kers, zoethout, drop
+ Mond = zacht, doch een pittige toets op het puntje van de tong, wel mooie fraicheur in de vorm van munt
+ Afdronk = lang, scherp, zeer pittig en kruidig, vooral flink veel rozijntjes, zeer intens

Blijft toch wel een blockbuster, deze Amon Ra, weinig tot niets van de pluimen verloren.
Wel een vreemde wijn, soms te kauwen en soms zeer verfijnd, zal niet voor iedereen zijn.

Mathijs

When I was younger, I preferred sex ... as I grow older, I prefer wine !
19-08-2019, 11:32 AM
Bericht: #23
RE: Ben Glaetzer-Bishop-Barossa
(17-08-2019 09:25 PM)Mathijs81 schreef:  Amon Ra 2009

Laatste fles van de forumaankoop ( 54,16 € ), maar niet de laatste in de kelder Big Grin.

+ Voorbereiding = ongeveer 2/3 in karaf, de overige 1/3 blijft op ( vacuüm ) fles voor morgen
+ Kleur = nog steeds donker (kers)rood, flink veel gekleurde tranen in het glas
+ Neus = munt, eucalyptus, gebrande kruiden, donker fruit, zoete kers, zoethout, drop
+ Mond = zacht, doch een pittige toets op het puntje van de tong, wel mooie fraicheur in de vorm van munt
+ Afdronk = lang, scherp, zeer pittig en kruidig, vooral flink veel rozijntjes, zeer intens

Blijft toch wel een blockbuster, deze Amon Ra, weinig tot niets van de pluimen verloren.
Wel een vreemde wijn, soms te kauwen en soms zeer verfijnd, zal niet voor iedereen zijn.

Mathijs

Mooi verslag zoals altijd Wink ga ze nog even laten liggen ... heb één fles 2006 en daar kriebelt het wel.

In blind, we trust Cool


Ga naar locatie: