Wijn en humor
|
06-07-2018, 04:30 PM
Bericht: #91
|
|||
|
|||
RE: Wijn en humor
My tastes are simple, I am easily satisfied with the best. Winston Churchil |
|||
26-07-2018, 10:33 AM
Bericht: #92
|
|||
|
|||
RE: Wijn en humor
Stof tot nadenken
In blind, we trust |
|||
04-08-2018, 10:39 AM
Bericht: #93
|
|||
|
|||
RE: Wijn en humor
Door het watertekort doen we geen water meer in de wijn!
Grtz In blind, we trust |
|||
21-08-2018, 07:36 PM
Bericht: #94
|
|||
|
|||
RE: Wijn en humor
Ik zag vandaag onderstaande foto en mijn eerste reactie was ... mooie wijndisplay.
Mijn prioriteiten zijn duidelijk veranderd ... . Mathijs When in doubt ... drink Pomerol ! |
|||
21-08-2018, 07:53 PM
Bericht: #95
|
|||
|
|||
RE: Wijn en humor
(21-08-2018 07:36 PM)Mathijs81 schreef: Ik zag vandaag onderstaande foto en mijn eerste reactie was ... mooie wijndisplay. Mooie luster. There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard. Mark Twain (1835-1910) |
|||
21-08-2018, 08:13 PM
Bericht: #96
|
|||
|
|||
RE: Wijn en humor
Kurk testen doen ze regelmatig !
Wine is sunlight , held together by water ! |
|||
31-08-2018, 04:23 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 06-09-2018 om 01:40 PM door Vinogan(s).)
Bericht: #97
|
|||
|
|||
Een vergeefse poging...
...om de ultieme "hollandse" bijsluiter te schrijven voor een proeverij.
Ik verklaar me nader: de meesten van ons wonen wel eens (of regelmatig) een privé wijnproeverij bij die georganiseerd wordt bij iemand thuis (getuige ook de verslagen hier terug te vinden). Hier bestaan verschillende concepten voor, de 2 meest voorkomende zijn volgens mij 1) ieder brengt aantal flessen mee (al dan niet aantal en/of budget vooraf bepaald) of 2) de gastheer voorziet alle flessen. In situatie 2 heb je dan nog het onderscheid tussen al dan niet kostendelend. Maar wat als we op dat eenvoudig concept nu eens een extreem calvinistische geest loslaten? Dit jaar zijn we namelijk op verlof geweest op een plaats waar de logies werden uitgebaat door Nederlanders. Je denkt dan dat je je huur hebt betaald en dat daarmee de kous af is, maar dat is dan buiten de ongekende creativiteit van de Nederlandse handelsgeest gerekend, die overal nog wel kleine supplementjes vindt om bijkomend aan te rekenen (bv. gebruik wasmachine = 0,50 €, maar indien eigen wasmiddel mee dan zakt deze prijs naar 0,40 € ) Maar wat zou er gebeuren als we dezelfde hypercommerciële benadering nu eens gaan toepassen op het concept van de privé-proeverij? Een poging om de citroen zo veel mogelijk uit te persen ziet er dan volgens mij als volgt uit - maar vul gerust aan: "Beste deelnemers, Even dit mailtje om te bevestigen dat de wijnproeverij is vastgelegd op [vul datum in]. Momenteel zijn we met [vul aantal in] deelnemers. Mag ik jullie nog even wijzen op de kleine dienstmededeling hierna: Dienstmededeling Neem onderstaande even aandachtig door, het zal je toelaten om zelf een wijnervaring samen te stellen perfect op eigen maat gesneden. Iedere deelnemer heeft de mogelijkheid zijn individuele deelname naar het eigen gewenste niveau brengen. Ik ben er van overtuigd dat dit het gebeuren naar een nog hogere beleving dan anders zal brengen... - Wijnen: zoals reeds besproken, worden de wijnen jullie met veel liefde GRATIS aangeboden [of detailleer hier tussenkomst in de kosten van de wijnen]. Ook het gebruik van de wijnsokken is van het huis! Waar er per deelnemer wél een onderscheid in de ervaring kan worden ingebouwd, zijn de volgende punten: - Parking: plaatsen op de oprit of in de straat van de gastheer zijn beperkt en betalend: 2 €/uur. Indien er gecarpoold wordt, is dit per uur per persoon - het gebruiksgemak van dichtbij geparkeerd te staan geldt immers zowel voor de chauffeur als de passagier(s)... Deze kost dekt de eventuele slijtage aan de oprit en aan de straat van de gastheer (de kwaliteit van de leefomgeving moet immers op peil blijven). Moet er iemand afgehaald worden van of gebracht naar het station, dan kunnen we in vervoer voorzien à rato van 2 € per kilometer; - Plaats: het gebruik van de tafel is GRATIS. Standaard wordt voorzien in een staanplaats. Upgrade naar een zitplaats (stoel) is mogelijk voor 10 €. Wil je op die (harde) stoel nog een lekker zacht en mals kussentje, dan is dit nog 5 € extra; - Glazen: standaard wordt voorzien in (koffie)tassen. Dit is GRATIS. Upgrade is mogelijk naar (limonade)glas voor 3 €. Gold Pack bestaat uit een echt klein wijnglas, dit is 8 €; Platinum Pack is een echt groot (deftig) wijnglas en dit voor slechts 12 €. Dezelfde keuzemogelijkheden en prijzen voor een eventueel apart glas om water uit te drinken. Promo: alle prijzen zijn inclusief reiniging! Eigen glazen meebrengen kan, hiervoor wordt een glasrecht aangerekend van 10 € per mee naar binnen gebracht glas; - Spuwemmer: supplement van 0,10 € per spuwbeurt of je kan ook kiezen voor het forfait van 4 € per gebruiker, hetgeen je een onbeperkt gebruiksrecht verleent gedurende de hele duur van de proeverij. Dit om de afwaskost en de slijtage aan de emmer te dekken. Eigen spuwemmers zijn niet toegelaten! - Sanitair: per sanitaire stop wordt een bijdrage van 0,50 € gerekend. Of forfait van 4 € voor onbeperkt gebruik tijdens de tasting; Zeep (blok) Sunlight is GRATIS ter beschikking. Standaard zijn er oude kranten ter beschikking; een rol toiletpapier is wel verkrijgbaar voor 1 € (of 0,01 € per velletje) - dit is strikt persoonlijk: er mogen geen rollen gedeeld worden. Eigen meegebrachte rollen brengen een rolrecht met zich mee van eveneens 1 €. Het is mogelijk om het luxe-toiletpakket te nemen met geparfumeerde zeep van Rituals en linnen handdoek van de Witte Lietaer voor 5 € per persoon - dit pakket is ook strikt persoonlijk; - Water: er is voorzien in GRATIS water. Dit is water uit de eigen regenton. Dat barst van het microscopisch leven, dus dat zal ook jullie zeker deugd doen. Kraantjeswater is upgrade à rato van 0,20 € per 25 cl of 1,5 € per 2 liter. Mineraalwater kan ook voorzien worden aan het tarief van 1 € per 25 cl of 6 € voor 2 liter. Ook hier wordt geen water gedeeld tussen de deelnemers onderling. Eigen water meebrengen kan, maar daar geldt een waterrecht van 5 € per 2 liter meegebracht water; - Brood: Uiteraard wordt er GRATIS brood voorzien. Standaard wordt voorzien in een zak oud brood (kruim). Wie het iets chiquer wil kan uiteraard kiezen voor het Gold Pack. Dit zijn sneetjes wit of bruin brood (klein broodje); dit komt dan op 0,15 € per sneetje of 2 € voor een volledig (klein) brood. Het Platinum Pack bestaat uit vers stokbrood, hiervoor kost een stuk 0,20 € (stukjes van 3 cm lengte) of forfait van 3 € voor volledig stokbrood. Ook hier: upgrade van brood wordt niet gedeeld tussen de deelnemers onderling! - Schrijfgerief: Gelieve eigen schrijfgerief mee te brengen. Hiervoor wordt enkel een schrijfrecht van 2 € per schrijfstok voorzien. Uiteraard valt er ter plaatse ook schrijfgerief te huren. Stompe potloodpunt is 0,50 €. Slijper is aanwezig en te gebruiken voor 0,20 € per 3 omwentelingen. Eigen papier, schrift, tablet etc. brengt een papierrecht van 0,50 € met zich mee. Papier ter plaatse valt ook aan te schaffen aan 0,05 € per blad (handige tip: je kan dit eventueel ook aanwenden voor toiletgebruik!); - Kaas: standaard wordt GRATIS voorzien in kaaskorst. Wie het Gold Pack wil die kiest voor La Vache Qui Rit en sneetjes hollandse kaas (beide dagprijs). Het Platinum Pack is een kaasbordje van kaasmeester Van Tricht voor amper 35 € (5 stukken). Gelieve dit echter uiterlijk [vul periode in] op voorhand te willen doorgeven zodat dit tijdig kan voorzien worden. Eens besteld zal bij eventuele annulatie toch de kost van 35 € toegepast blijven als emotionele schadevergoeding; - Mooi weer: het is niet uitgesloten dat het mooi weer is tijdens de proeverij. Indien mogelijk zal deze dan buiten doorgaan, naar inzicht van de gastheer. In dat geval zal een terrasforfait van toepassing zijn (dagprijs, afhankelijk van de temperatuur) die de slijtage aan het terras opvangt. Natuurlijk zal het dan ook mogelijk zijn om zonnecrème (dagprijs, afhankelijk van UV-index) of een parasol (dagprijs per gebruiker, afhankelijk van UV-index) te bekomen. Wordt dit zelf meegebracht, dan zal een crème- of parasolrecht van toepassing zijn, gelijk aan voormelde dagprijs. - Eindschoonmaak: forfait van 10 € per persoon - Serveerwijze: dit is niet individualiseerbaar maar een collectieve keuze. Hier moet de groep dus overleggen en tot een eenduidige keuze komen die tijdig [vul periode in] moet gecommuniceerd worden. Standaard worden de wijnen GRATIS topless geserveerd door de gastheer. Wenst men dit niet en moet de gastheer zich bedekken, dan zal dit een supplement met zich meebrengen (dagprijs). Uiteraard is ook topless bediening door de partner van de gastheer een optie. Dit is vanzelfsprekend ook wel aan dagprijs per persoon (prijs is van toepassing per borst). ____________________________________________ Edit 6/9/2018: aanvulling obv ontvangen suggesties Bijkomende mededeling indien deelnemers eigen flessen meenemen ter degustatie: Wijnsokken: Indien de deelnemers gebruik maken van eigen flesanonimiserende middelen zal hier een sokrecht op van toepassing zijn van 5 € per fles. De gastheer voorziet ook in een aantal mogelijkheden om uw fles te anonimiseren indien nodig. Standaard worden er oude kranten ter beschikking gesteld à rato van 0,50 € per blad om rond de fles te rollen. Gold Pack bestaat uit echt inpakpapier en is te verkrijgen voor 0,15 € per strook van 10 cm. Plakband is steeds 0,05 € per plakker (lengte: 3 cm). Platinum Pack is dan een echte wijnsok - deze worden per opbod onder de aanwezigen ter beschikking gesteld of minimaal aan 5 € per stuk. Openen flessen: voor het openen van uw flessen voorziet de gastheer een professionele kurkentrekker, met een gebruiksvergoeding à rato van 0,25 € per fles. Uw flessen worden standaard steeds GRATIS door de gastheer zelf geopend en dit alvorens uw flessen geanonimiseerd zijn. Hebt u dat reeds op voorhand gedaan, dan zal de afdekking grondig door de gastheer verwijderd worden teneinde een vlotte ontkurking toe te laten. Wenst u dit niet, of wenst u zelf uw fles te ontkurken, dan zal er een trekrecht van toepassing zijn van 15 € per fles. Karaffage: indien uw flessen moeten gekaraffeerd worden, dan zijn er een beperkt aantal karaffen te huren. Standaard wordt er voorzien in een bloemenvaas. Deze is te boeken voor 2 € per uur. Gold Pack is dan een melkkan, te bekomen voor 4 € per uur. Platinum pack is een rasechte wijnkaraf, te huur voor 6 € per uur. Deze kost is uitsluitend huur, eindschoonmaak niet inbegrepen (kost voor water en handdoek 3 €, indien detergent nodig te verhogen met 0,20 €. De noodzaak voor detergent wordt discretionair bepaald door de gastheer). Koeling: wie zijn wijnen wil gekoeld hebben, kan een plaats in de koelkast bekomen. Deze kunnen voorzien worden voor een luttele 0,25 € per uur voor een ligplaats en 0,50 € per uur voor een staanplaats. Het openen van de koelkast brengt steeds een standaard vergoeding met zich mee voor het verlies aan koeling van 0,02 €. Deze verdubbelt per schijf van 10 seconden dat de koelkast geopend is. Slijtage aan de scharnieren is INCLUSIEF in dit bedrag. Gebruik van eigen koeling (frigobox) brengt een koelrecht met zich mee van 10 € per erin gekoelde fles. Ijsemmer: voor de liefhebbers is deze te huur aan 10 € per uur per geplaatste fles. Ijsblokjes te verkrijgen aan 0,05 € per blokje. Water kan uiteraard ook voorzien worden. Hiervoor verwijzen we graag naar onze sectie "Water" hierboven. Drinken uit een ijsemmer is strikt verboden! Gebruik van eigen ijsemmer is niet toegelaten! De ijsemmer mag niet gebruikt worden als spuwemmer! Zoete wijn: als gastheer vind ik het mijn plicht om me te bekommeren om de gezondheid van de deelnemers, althans gedurende de duur van de proeverij. Huidige medische inzichten zijn in consensus dat teveel suiker negatieve effecten heeft op de gezondheid. Om die reden zal er per geserveerde fles zoete wijn een suikertaks van toepassing zijn van 5 € per fles van 0,75 l - te prorateren indien andere formaten worden aangeboden. Borden en couverts: indien er eten is voorzien, wordt er standaard voorzien in plastic borden en plastic bestek. Dit spaart schoonmaakkosten uit. Maar vermits dit slecht is voor het milieu en onze oceanen, is hier een milieutaks op van toepassing van 1 € per bord en 0,25 € per bestek item. Gold Pack bestaat uit de gewone huis- tuin- en keukenhuisraad en kan voorzien worden voor 2 € per bord en 0,5 € per bestek item. Platinum Pack bestaat uit grootmoeders porselein en zilveren bestek. Gelet op de grote emotionele waarde ligt de vergoeding hier iets hoger: 6 € per bord en 3 € per bestek item. Bij de Gold Pack zowel als de Platinum Pack moet nog een schoonmaak gerekend worden, die forfaitait is bepaald op 3 € per item. _____________________________________________ Jullie begrijpen dat dergelijke benadering op hoogst individuele basis een administratieve belasting met zich meebrengt voor de organisator/gastheer. Om die reden is er dan sowieso ook een vaste dossierkost van 20 € verschuldigd. Gelieve de keuzes uiterlijk [vul periode in] voor aanvang door te geven. Wijzigingen en/of laattijdige keuzes worden niet behandeld en bovendien zal er dan een bijkomende administratieve geldboete van toepassing zijn gelijk aan de vaste dossierkost. Wees dus op tijd! Ik kijk er alvast naar uit en ben er van overtuigd dat de hierboven geboden keuzes jullie een onvergelijkbare ervaring zullen opleveren. Bij annulaties van aanwezigheid zal de dossierkost toch aangerekend worden, evenals de voormelde administratieve geldboete met daar bovenop een emotionele schadevergoeding van 75 € per persoon. Vineuze en monetaire groeten," Is dit volledig of werden er nog dingen over het hoofd gezien volgens jullie? |
|||
31-08-2018, 04:37 PM
Bericht: #98
|
|||
|
|||
RE: Een vergeefse poging...
Hahaha, hilarisch!!
Standaard worden de wijnen GRATIS topless geserveerd door de gastheer. Wenst men dit niet en moet de gastheer zich bedekken, dan zal dit een supplement met zich meebrengen (dagprijs). (Wordt nu wel duidelijk dat ik veel te gul ben op mijn home- proeverijen voor (ex)- studenten...) Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
31-08-2018, 05:00 PM
Bericht: #99
|
|||
|
|||
RE: Een vergeefse poging...
vrij compleet!
Indien b.y.o.b. Concept. Verhuur van karaf? Uiteraard reiniging niet inclusief. Dus water + gebruik handdoek. Detergent is een supplement. Wie brengt wit mee en dat moet gekoeld worden? Slijtage scharnieren koelkast. 0,05 cent voor een open en dicht beweging. Wanneer deze langer dan tien seconden openstaat moet apart tarief lopen wegens extra verbruik. Soort taxi meter systeem dus. Zoete wijn met veel suikers moet sowieso een soort gezondheidsbelasting krijgen. Afhankelijk van de hoeveelheid aanwezig per fles. Gebruik kurkentrekker: 0,25 euro eigen gerief mee kurkentrekker recht van 0,10 euro per fles. Veel flessen te ontkurken en niet voorzien van materiaal? Contacteer ons gerust voor een offerte op maat! Aangezien we niet van zwarte inkomsten houden zijn alle prijzen btw exclusief? Er is een serveerwijze maar er staat niet omschreven waar men uit eet of met wat. Per couvert aanrekenen. Borden? Misschien ook verschillende pakketten aanbieden. Van den hond zen eetbak , tot grootmoeders porselein? Of is dit verrekend in de eindschoonmaak? |
|||
31-08-2018, 08:01 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 31-08-2018 om 08:01 PM door Mathijs81.)
Bericht: #100
|
|||
|
|||
RE: Een vergeefse poging...
(31-08-2018 05:00 PM)gertjeuh schreef: Wie brengt wit mee en dat moet gekoeld worden? Een ijsemmer verhuren aan 10 Euro ... ijsblokjes verkrijgbaar aan 0,10 Euro / stuk. Als je ijs water wordt, dan bespaar je alvast op kosten voor water EN glazen. Niets gaat vlotter binnen dan gesmolten ijsblokken in een ijsemmer . When in doubt ... drink Pomerol ! |
|||
01-09-2018, 11:02 AM
Bericht: #101
|
|||
|
|||
RE: Een vergeefse poging...
Amai, tx voor de valabele input! Ik heb precies nog veel opportuniteiten over het hoofd gezien :-)
Ik zal ze binnen een paar dagen verwerken in de tekst via een edit :-) |
|||
03-09-2018, 06:48 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 03-09-2018 om 06:49 PM door Mathijs81.)
Bericht: #102
|
|||
|
|||
RE: Wijn en humor
Ik vond onderstaande foto online terug ... vroeg me af hoe we deze methode van oogsten & directe persing nu noemen
Bonuspunten voor wie de regio kan herkennen ( mogelijks aan de hand van de klederdracht of manier van wijnbouw ) Mathijs When in doubt ... drink Pomerol ! |
|||
03-09-2018, 07:23 PM
Bericht: #103
|
|||
|
|||
RE: Wijn en humor
(03-09-2018 06:48 PM)Mathijs81 schreef: Ik vond onderstaande foto online terug ... vroeg me af hoe we deze methode van oogsten & directe persing nu noemen Prachtfoto..! Zou die vroeger sowieso in de wijnles getoond hebben. Maar nu durf ik niet meer sedert #metoo Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
04-09-2018, 09:33 AM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 04-09-2018 om 09:44 AM door Vinogan(s).)
Bericht: #104
|
|||
|
|||
RE: Wijn en humor
(03-09-2018 06:48 PM)Mathijs81 schreef: Ik vond onderstaande foto online terug ... vroeg me af hoe we deze methode van oogsten & directe persing nu noemen De wijn is gesnoeid volgens pergola systeem als ik het goed kan zien. Dàt in combinatie met het uiterlijk van de vrouwen (donker haar, gezichtsbouw) doet bij mij denken aan noord-italië (veneto, trentino, piëmonte of zelfs liguria - in de ormeasco di pornassio DOC is pergola-systeem zelfs verplicht), want in die regio's kom je dat nog altijd wel eens tegen :-) |
|||
04-09-2018, 09:38 AM
Bericht: #105
|
|||
|
|||
RE: Wijn en humor
(04-09-2018 09:33 AM)Vinogan(s) schreef:(03-09-2018 06:48 PM)Mathijs81 schreef: Ik vond onderstaande foto online terug ... vroeg me af hoe we deze methode van oogsten & directe persing nu noemen Of Spanje, Galicië.. Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
04-09-2018, 09:54 AM
Bericht: #106
|
|||
|
|||
RE: Wijn en humor
(04-09-2018 09:38 AM)vinejo schreef:(04-09-2018 09:33 AM)Vinogan(s) schreef:(03-09-2018 06:48 PM)Mathijs81 schreef: Ik vond onderstaande foto online terug ... vroeg me af hoe we deze methode van oogsten & directe persing nu noemen Ook mogelijk, maar voor mij iets minder waarschijnlijk. In Monterrei bv. vind je wel wat tempranillo, mencia of bastardo (trousseau), maar galicië zit toch overwegend in de witte druiven ipv in de rode (bierzo wordt technisch gezien blijkbaar niet tot galicië gerekend) |
|||
04-09-2018, 10:11 AM
Bericht: #107
|
|||
|
|||
RE: Wijn en humor
(04-09-2018 09:54 AM)Vinogan(s) schreef:(04-09-2018 09:38 AM)vinejo schreef:(04-09-2018 09:33 AM)Vinogan(s) schreef:(03-09-2018 06:48 PM)Mathijs81 schreef: Ik vond onderstaande foto online terug ... vroeg me af hoe we deze methode van oogsten & directe persing nu noemen Inderdaad, had niet naar de druiven gekeken Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
04-09-2018, 10:43 AM
Bericht: #108
|
|||
|
|||
RE: Wijn en humor
|
|||
04-09-2018, 11:02 AM
Bericht: #109
|
|||
|
|||
RE: Wijn en humor | |||
04-09-2018, 11:59 AM
Bericht: #110
|
|||
|
|||
RE: Wijn en humor | |||
04-09-2018, 07:10 PM
Bericht: #111
|
|||
|
|||
RE: Wijn en humor
(04-09-2018 11:59 AM)Vinogan(s) schreef: Mathijs, verlos ons! Nogmaals ... geen idee ... daarom dacht ik dat de klederdracht ons meer INKIJK zou kunnen geven . Weet niet meer waar ik deze vandaan heb gehaald ... maar vond het wel even "stout" om dit hier te posten. When in doubt ... drink Pomerol ! |
|||
06-09-2018, 01:41 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 06-09-2018 om 04:34 PM door Vinogan(s).)
Bericht: #112
|
|||
|
|||
RE: Een vergeefse poging...
Aanvulling gedaan in tekst
PS misschien best verplaatsen naar de humor-sectie? |
|||
06-09-2018, 05:50 PM
Bericht: #113
|
|||
|
|||
RE: Een vergeefse poging...
(06-09-2018 01:41 PM)Vinogan(s) schreef: Aanvulling gedaan in tekst Is gebeurd! Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
06-09-2018, 07:12 PM
Bericht: #114
|
|||
|
|||
RE: Een vergeefse poging... | |||
27-09-2018, 03:22 PM
Bericht: #115
|
|||
|
|||
RE: Wijn en humor
Dit vond ik grappig: https://www.thedrinksbusiness.com/2017/0...s-revenge/
Alvorens op de link te klikken: niet zozeer het commerciële / melige verhaaltje hoe ze er zijn terechtgekomen en hoe ze de zaken aanpakken en blabla - maar vooral deze specifieke stukjes: When Sting was asked by the drinks business whether he had bought the property with winemaking in mind, he said that it was the house that first attracted him, but it was a glass of wine during price negotiations that prompted him to buy the estate, which he did in 1999. Continuing he recorded, “The duke who sold it to us gave us some red wine on the day we were negotiating [to buy the property], and we thought it was lovely.” Not only did this experience prompt Sting to purchase Il Palagio, but also to retain the entire team of farmers that had been running the estate, hoping to continue to make wine of such quality. A couple of years later, once Sting had restored the house, he threw a party, and asked the team running the farm to provide wine for the event from the estate. En dan komt het... Styler, his wife, then recalled that some guests were so unimpressed by the nature of the wine that they were spotted emptying their glasses into flower pots, and the couple were informed that not only had the grapes grown on the estate been sent to the local cooperative, but that the red wine Sting had so enjoyed on the day he purchased Il Palagio was in fact a cru classé claret. “The wine was not nearly as good as the wine I had been given by the duke, but then I was told that the duke had not given me wine from the estate, but French wine,” said Sting Italiaanse maffia |
|||
27-09-2018, 04:32 PM
Bericht: #116
|
|||
|
|||
RE: Wijn en humor
(27-09-2018 03:22 PM)Vinogan(s) schreef: Dit vond ik grappig: https://www.thedrinksbusiness.com/2017/0...s-revenge/ Tof dat je dit post ;-) Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
27-09-2018, 06:18 PM
Bericht: #117
|
|||
|
|||
RE: Wijn en humor
Schitterend!
Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
28-09-2018, 02:24 PM
Bericht: #118
|
|||
|
|||
RE: Wijn en humor
Stevig gesjareld, noemen ze dat
|
|||
01-10-2018, 06:30 PM
Bericht: #119
|
|||
|
|||
RE: Wijn en humor
Cunning... ;-)
Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
02-10-2018, 11:22 AM
Bericht: #120
|
|||
|
|||
RE: Wijn en humor
WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië) |
|||
|