Wat ben jij aan het drinken nu?
|
15-01-2013, 10:32 PM
Bericht: #3541
|
|||
|
|||
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Rochefort 8
Vuile neus, glas veranderd, weer vuile neus (ijzerachtig) In de mond oké, maar heb toch gespuwd ( het verhaal indachtig van het water van Rochefort) Seffens toch maar een Pannepotteke Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
15-01-2013, 11:37 PM
Bericht: #3542
|
|||
|
|||
RE: Wat ben jij aan het drinken nu? | |||
16-01-2013, 12:44 AM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 16-01-2013 om 12:44 AM door doc.)
Bericht: #3543
|
|||
|
|||
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(15-01-2013 11:37 PM)Dave schreef:(15-01-2013 06:36 PM)koen schreef: Dave, weet je iets meer over de kwaliteit van 2012? hmm, laat dan maar iets weten ! Tissot zit blijkbaar (opnieuw) zwaar in de lift ! Buvez du vin et vivez joyeux ! |
|||
16-01-2013, 02:48 PM
Bericht: #3544
|
|||
|
|||
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(16-01-2013 12:44 AM)doc schreef:(15-01-2013 11:37 PM)Dave schreef:(15-01-2013 06:36 PM)koen schreef: Dave, weet je iets meer over de kwaliteit van 2012? Ik denk Jura in het algemeen en Tissot staat voor de top hé Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot.... |
|||
16-01-2013, 10:59 PM
Bericht: #3545
|
|||
|
|||
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(16-01-2013 02:48 PM)koen schreef:(16-01-2013 12:44 AM)doc schreef:(15-01-2013 11:37 PM)Dave schreef:(15-01-2013 06:36 PM)koen schreef: Dave, weet je iets meer over de kwaliteit van 2012? Nu nog de Savoie mee trekken ! Buvez du vin et vivez joyeux ! |
|||
17-01-2013, 12:24 AM
Bericht: #3546
|
|||
|
|||
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
nie teveel trekken , laat ze maar daar want anders ist daar ook om zeep...
5 jaar geleden kon je daar dozen van kopen zoveel als je wou..nu is dat al wat minder :-) maar toch nog genoeg Wine is sunlight , held together by water ! |
|||
17-01-2013, 10:32 PM
Bericht: #3547
|
|||
|
|||
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Borie la Vitarèle Les Terres Blanches 1996: mineraal-aards in de neus vermengd met een vleugje boerenerf (I like that...) en beetje putteke, gedroogd zwart fruit, munt, sappige smaak, mooie zachte zuren, pakken fruit (vooral pruimen), mooi evenwicht, goeie concentratie. Karakterwijn die niet gemaakt is om te pleasen. Ik hou van Saint-Chinian. Wijn doet mij aan Permeke denken. Grenache, Mourvèdre en Syrah blend, biowijn. Lekker!
|
|||
18-01-2013, 12:08 AM
Bericht: #3548
|
|||
|
|||
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(17-01-2013 10:32 PM)de populist schreef: Borie la Vitarèle Les Terres Blanches 1996: mineraal-aards in de neus vermengd met een vleugje boerenerf (I like that...) en beetje putteke, gedroogd zwart fruit, munt, sappige smaak, mooie zachte zuren, pakken fruit (vooral pruimen), mooi evenwicht, goeie concentratie. Karakterwijn die niet gemaakt is om te pleasen. Ik hou van Saint-Chinian. Wijn doet mij aan Permeke denken. Grenache, Mourvèdre en Syrah blend, biowijn. Lekker! Amai, jouw beschrijving kan perfect gebruikt worden voor één van de wijnen uit de wijnles deze avond: Domaine Bunan Bandol 1998. Straf. ( met uitzondering van die Permeke weliswaar, voor de Bandol zou ik eerder naar Gauguin gaan Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
18-01-2013, 09:03 AM
Bericht: #3549
|
|||
|
|||
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(18-01-2013 12:08 AM)vinejo schreef:Permeke of Gaugin, daar zal het grote verschil liggen :-)(17-01-2013 10:32 PM)de populist schreef: Borie la Vitarèle Les Terres Blanches 1996: mineraal-aards in de neus vermengd met een vleugje boerenerf (I like that...) en beetje putteke, gedroogd zwart fruit, munt, sappige smaak, mooie zachte zuren, pakken fruit (vooral pruimen), mooi evenwicht, goeie concentratie. Karakterwijn die niet gemaakt is om te pleasen. Ik hou van Saint-Chinian. Wijn doet mij aan Permeke denken. Grenache, Mourvèdre en Syrah blend, biowijn. Lekker! |
|||
18-01-2013, 08:23 PM
Bericht: #3550
|
|||
|
|||
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Daarstaks La Louvière 2010 wit gedronken, wow, wat een prachtwijn. En zuren om het nog vele jaren te trekken. Pompelmoes in de neus, maar geen overdaad aan vanille, integendeel. Zeer zuivere wijn, wat marsepein in de mond. Ik onthoud de prachtige zuren en ik ga deze wijn kopen. Ik herinner me nog een 1989 van La Louvière, die was de beste van een hele Pessac-proeverij.
|
|||
18-01-2013, 10:20 PM
Bericht: #3551
|
|||
|
|||
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(18-01-2013 08:23 PM)de populist schreef: Daarstaks La Louvière 2010 wit gedronken, wow, wat een prachtwijn. En zuren om het nog vele jaren te trekken. Pompelmoes in de neus, maar geen overdaad aan vanille, integendeel. Zeer zuivere wijn, wat marsepein in de mond. Ik onthoud de prachtige zuren en ik ga deze wijn kopen. Ik herinner me nog een 1989 van La Louvière, die was de beste van een hele Pessac-proeverij. Ook al heel mooie ervaringen gehad met wat oudere witte LL, de 95 was zeer mooi, zelfs na een 8 tal jaar nog steeds in vorm. Buvez du vin et vivez joyeux ! |
|||
19-01-2013, 12:21 AM
Bericht: #3552
|
|||
|
|||
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Ne witte pessac van 88 is nog beter :-)
Wine is sunlight , held together by water ! |
|||
19-01-2013, 12:24 AM
Bericht: #3553
|
|||
|
|||
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(19-01-2013 12:21 AM)Venne schreef: Ne witte pessac van 88 is nog beter :-) Ah, welke heb je in gedacht ? Buvez du vin et vivez joyeux ! |
|||
19-01-2013, 12:31 AM
Bericht: #3554
|
|||
|
|||
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Dat wist de voorzitter van de wijngilde van X ook niet meer... zal je de story nog wel eens doen dan
Wine is sunlight , held together by water ! |
|||
19-01-2013, 12:36 AM
Bericht: #3555
|
|||
|
|||
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(19-01-2013 12:31 AM)Venne schreef: Dat wist de voorzitter van de wijngilde van X ook niet meer... zal je de story nog wel eens doen dan Speaking in tongues Buvez du vin et vivez joyeux ! |
|||
19-01-2013, 11:03 PM
Bericht: #3556
|
|||
|
|||
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Terre di San Leonardo 2009... Niets toe te voegen aan de TN van Roeland op Licta TVini. Gewoon lekker en p/k dik in orde.
|
|||
20-01-2013, 01:43 AM
Bericht: #3557
|
|||
|
|||
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Gewoon lekker en p/k dik in orde.
Hier las ik even iets anders :-) Wine is sunlight , held together by water ! |
|||
20-01-2013, 03:39 PM
Bericht: #3558
|
|||
|
|||
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Domaine d'Homs Chevaliers d'Homs 2005 (Cahors)
Vooral kruidigheid, licht zwart fruit. Met wat meer open te staan komt er ook een fleurige component opzetten. Nog een zeer paarse kleur. Veel tannines. Een beetje rustieke stijl. 84 "The poor man, the budget drinker, is forced to make choices and sacrifices that can only sharpen his discrimination and his appreciation of competing pleasures. Starting at the top, one will miss the climb." Jay McInerney, auteur van Bright Lights, Big City |
|||
22-01-2013, 10:11 PM
Bericht: #3559
|
|||
|
|||
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Esprit de Pavie 2009, man wat een mooie neus! Getoast rood en zwart fruit. In de mond verrassend toegankelijk,( in vergelijking met september), mooi sap, enkel op t eind nog de taninnes die wat komen opzetten. Blij dat ik hier nog 12 flesjes van liggen heb
Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
23-01-2013, 12:13 PM
Bericht: #3560
|
|||
|
|||
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
gisteren les duitse wijnen gehad van vinikus.... amai amai, schone dingen gedronken: 10 rieslings in alle mogelijke stijlen behalve edelzoet. Als rieslingverslaafde gewoon een overdosis gehad
zal proberen om straks eens alle wijnen op een rijtje te zetten champagne: in victory you deserve it, in defeat you need it (napoléon) |
|||
23-01-2013, 08:15 PM
Bericht: #3561
|
|||
|
|||
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(22-01-2013 10:11 PM)vinejo schreef: Esprit de Pavie 2009, man wat een mooie neus! Getoast rood en zwart fruit. In de mond verrassend toegankelijk,( in vergelijking met september), mooi sap, enkel op t eind nog de taninnes die wat komen opzetten. Blij dat ik hier nog 12 flesjes van liggen heb Ik maar 6. Wat schreef ik een tijdje geleden over deze wijn? Ik verwacht dat je deze 12 niet allemaal gaat gebruiken voor je oorspronkelijke doelstelling. Soms kan je dan toch nog een topproduct van wijn in warenhuizen kopen. (naast melk). There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard. Mark Twain (1835-1910) |
|||
24-01-2013, 12:19 AM
Bericht: #3562
|
|||
|
|||
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(23-01-2013 08:15 PM)don quichotte schreef:(22-01-2013 10:11 PM)vinejo schreef: Esprit de Pavie 2009, man wat een mooie neus! Getoast rood en zwart fruit. In de mond verrassend toegankelijk,( in vergelijking met september), mooi sap, enkel op t eind nog de taninnes die wat komen opzetten. Blij dat ik hier nog 12 flesjes van liggen heb Heb ze gekocht na t lezen van jouw bericht erover, ge ziet wat een vertrouwen we hebben in uw oordeel hé ;-) Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
25-01-2013, 09:46 AM
Bericht: #3563
|
|||
|
|||
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
serge pierlot, brut millésimé 2005 grand cru. champagne zoals ik ze graag heb: getoast, beetje vanille, lichte rokerigheid en mooie toetsen van onderhout en champignon. Vrij stevig in de mond, lekker creamy met zeer veel zuren en heel fijne pareltjes. Tot mijn grote ontsteltenis was dit de voorlaatste fles, ga nog een paar jaar proberen wachten met de laatste of nog eens een roadtripje naar champagne moeten maken. Zeer vriendelijke wijnmaker trouwens.
champagne: in victory you deserve it, in defeat you need it (napoléon) |
|||
25-01-2013, 01:41 PM
Bericht: #3564
|
|||
|
|||
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(25-01-2013 09:46 AM)jazzper schreef: serge pierlot, brut millésimé 2005 grand cru. champagne zoals ik ze graag heb: getoast, beetje vanille, lichte rokerigheid en mooie toetsen van onderhout en champignon. Vrij stevig in de mond, lekker creamy met zeer veel zuren en heel fijne pareltjes. Tot mijn grote ontsteltenis was dit de voorlaatste fles, ga nog een paar jaar proberen wachten met de laatste of nog eens een roadtripje naar champagne moeten maken. Zeer vriendelijke wijnmaker trouwens. Ah goeie tip, betaalbare prijzen ? Bio ? Buvez du vin et vivez joyeux ! |
|||
25-01-2013, 03:29 PM
Bericht: #3565
|
|||
|
|||
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
en zo vroeg op de ochtend ;-)
|
|||
25-01-2013, 07:58 PM
Bericht: #3566
|
|||
|
|||
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(25-01-2013 01:41 PM)doc schreef:(25-01-2013 09:46 AM)jazzper schreef: serge pierlot, brut millésimé 2005 grand cru. champagne zoals ik ze graag heb: getoast, beetje vanille, lichte rokerigheid en mooie toetsen van onderhout en champignon. Vrij stevig in de mond, lekker creamy met zeer veel zuren en heel fijne pareltjes. Tot mijn grote ontsteltenis was dit de voorlaatste fles, ga nog een paar jaar proberen wachten met de laatste of nog eens een roadtripje naar champagne moeten maken. Zeer vriendelijke wijnmaker trouwens. ter plaatse ergens rond de 20-28 euro dacht ik, bij mijn weten niet biologisch champagne: in victory you deserve it, in defeat you need it (napoléon) |
|||
25-01-2013, 08:32 PM
Bericht: #3567
|
|||
|
|||
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(25-01-2013 07:58 PM)jazzper schreef: [quote='doc' pid='33389' dateline='1359114113'] t Is misschien omdat t vrijdagavond is maar ik moest hier wreed mee lachen! Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
25-01-2013, 09:47 PM
Bericht: #3568
|
|||
|
|||
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Bert Simon Serriger Würtzberg Kabinett Riesling 1990 (Saar)
De fles heeft het me niet gemakkelijk gemaakt, de kurk verkruimelde helemaal terwijl ik de kurkentrekker erin dreef. Hoe delicaat kan een wijn zijn... Mensen, als je van Riesling houdt, leg er genoeg van in je kelder. Je kan niet geloven hoe goed ze ontwikkelen. 1990 voor een Kabinett, en wat een fruit (golden-appel, citrus)! Wat een zuiverheid en precisie. Deze Saar-Riesling streelt de smaakpapillen als een veertje, lichte kitteling, een glimlach... |
|||
25-01-2013, 11:23 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 25-01-2013 om 11:23 PM door doc.)
Bericht: #3569
|
|||
|
|||
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Nog een flesje Gloria Tinto Reserva 08 gevonden ergens onderaan een rekje. Lichtjes kurk maar niet echt storend. Precies een héél rijpe Pinot met wat zuiderse verbeelding. Blijft een lekker flesje, hé Tom !
Buvez du vin et vivez joyeux ! |
|||
26-01-2013, 09:33 AM
Bericht: #3570
|
|||
|
|||
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(25-01-2013 11:23 PM)doc schreef: Nog een flesje Gloria Tinto Reserva 08 gevonden ergens onderaan een rekje. Lichtjes kurk maar niet echt storend. Precies een héél rijpe Pinot met wat zuiderse verbeelding. Blijft een lekker flesje, hé Tom ! Yep! Nog 2 flesjes van liggen die ik met alle plezier zal opdrinken. Voor die prijs eigenlijk een topper... Jij en ik, zei ik, we zijn een schitterende blend van twee rijpe singles. Ja, zei je, that's the spirit! Beter nog, zei ik, taste the spirit... --- Geert De Kockere |
|||
|