Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 11 stemmen - gemiddelde waardering is 3.64
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wat ben jij aan het drinken nu?
05-11-2018, 12:22 AM
Bericht: #6781
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(04-11-2018 08:29 PM)vinejo schreef:  
(04-11-2018 03:35 PM)GP1978 schreef:  
(03-11-2018 10:53 PM)vinejo schreef:  
(03-11-2018 10:49 PM)GP1978 schreef:  
(03-11-2018 10:35 PM)Dave schreef:  Claudia Ferrero ?

idd, Claudia Ferrero.
x

Als die trouwt met Yves Rocher krijgen ze lekkere kindjes ;-)

Haar man wijlen, de Zwitser Pablo Härri, is in oktober 2017 gestorven aan kanker.
Hij laat 3 dochters na, waarvan Giulia Härri samen met Claudia de zaak verder zetten.
Pepita doet soms de vertalingen ter plaatse in het Engels, want Claudia spreekt enkel Italiaans.
Giulia Härri is ondertussen afgestudeerd als oenoloog en vastbesloten het werk van haar vader verder te zetten.
http://www.italianwinechronicle.com/mont...ablo-harri

thank you voor de info!

Kleine toevoeging: Giulia Härri werkt ook als oenologe bij Tua Rita.
06-11-2018, 08:59 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 06-11-2018 om 09:05 PM door Mathijs81.)
Bericht: #6782
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Sommigen gaan in hun ogen wrijven, maar deze jongen heeft vanavond - Jura ( u leest dat goed ) in het glas.

Domaine Berthet-Bondet ... Balanoz ... Côtes Du Jura ... 2015

Ik drink dit momenteel samen een stukje kaas ( Oude Oud Brugge ) en dat past verdomme heel goed samen !

Mathijs

When in doubt ... drink Pomerol !
07-11-2018, 11:59 AM
Bericht: #6783
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(03-11-2018 07:05 PM)wvd schreef:  Vandaag in het glas: Philippe Colin Montagny 2016, Yohan Lardy Moulin à Vent Vignes de 1903 2015 en Château des Bachelards Fleurie 2015.

Ik heb de wijnen van Chateau des Bachelards toevallig geproefd bij Biodyvino afgelopen weekend. hun Fleurie (ook 15) vond ik vrij gesloten in de neus, maar mooi op finesse gemaakt. De Moulin a Vent kon mij minder overtuigen. Enige stuursheid valt te verwachten in een jonge wijn, maar hier kon ik te weinig uit opmaken.
07-11-2018, 07:41 PM
Bericht: #6784
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(07-11-2018 11:59 AM)Kupers schreef:  
(03-11-2018 07:05 PM)wvd schreef:  Vandaag in het glas: Philippe Colin Montagny 2016, Yohan Lardy Moulin à Vent Vignes de 1903 2015 en Château des Bachelards Fleurie 2015.

Ik heb de wijnen van Chateau des Bachelards toevallig geproefd bij Biodyvino afgelopen weekend. hun Fleurie (ook 15) vond ik vrij gesloten in de neus, maar mooi op finesse gemaakt. De Moulin a Vent kon mij minder overtuigen. Enige stuursheid valt te verwachten in een jonge wijn, maar hier kon ik te weinig uit opmaken.

Net als Fabien Duperray werkt men hier op z'n Bourgondisch, met open cuves en pigeage en na een lange maceratie gaat de wijn in houten vaten.
Om toch enige referentie te hebben vergeleken met een MàV Vignes de 1903 2015, één van de mooiste Bojo's die ik ken, en ik ken er toch wel enkele. Bij openen was de Bachelards potdicht, de 1903 was meer open, meer fruit, maar kon ook wat lucht gebruiken. Na een uurtje kwam er wat meer aroma, maar toch... Aan tafel voelde je wel dat er meer in zat, een (nog!) densere wijn dan 1903, maar onze slotsom was toch dat we een voorkeur hadden voor de 1903.
's Anderendaags was het echter een totaal ander verhaal. De wijn was veel meer open, fruitig, meer diepte, zeer vette tannines, iets wat me trouwens de eerste dag ook al opviel. Zeer mooie diepte van fruit en eigenlijk wel een toppertje. Deze wijn is gemaakt als "grote wijn", de houtrijping is amper te merken.
Enfin, ik ben fan... Wel redelijk prijzig voor deze regio, zo rond de € 30, maar in een andere regio betaal je dat graag voor deze kwaliteit.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
07-11-2018, 10:23 PM
Bericht: #6785
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
2014 Vietti Barbera d'alba.
08-11-2018, 11:14 AM
Bericht: #6786
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Gisteravond de 'Et à part les Anges 2016' van Domaine Alcofribas uit Chinon - de naam van het domein is een knipoog naar François Rabelais die anagram Alcofribas Nasier wel eens als pseudoniem gebruikte. Naar verluidt streeft het domein naar zo weinig mogelijk interventie in de wijngaard en voegen ze slechts een kleine dosis sulfiet toe bij het bottelen.

In de neus is dit onmiskenbaar een cabernet franc: groene paprika, wat peper. Zacht en sappig maar toch ook ietwat scherp in de mond. Prettig om te drinken, maar haalt niet het niveau van een Baudry. Meer iets voor door de week dan tijdens het weekend. Wel een prima begeleider van de tortellinisoep met boerenkool - met dank aan Jeroen Meus voor de inspiratie.
08-11-2018, 11:37 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 08-11-2018 om 11:39 AM door wvd.)
Bericht: #6787
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Over 2 dagen geproefd: Château Martet Réserve de famille 2015 naast een Bx blend van een nieuw domein in de Maremma. Martet heeft een typerende "uitgeperste Merlot op nieuwe eik" neus. Donker met toch een fruitje, volle smaak met veel tannines, goed gemaakt maar toch ietwat vervelend na een glas of 2. De Maremma, van jonge stokjes was tot mijn aangename verassing minder ge-hout, maar verder ook een wijn die iets wil zijn wat hij niet kan. Redelijke densiteit in de aanzet, maar wat hol in 't midden en schurende tannines met veel alcohol (15,5%!). Misschien zijn hier liefhebbers voor, manimemij. Enfin, dan maar een Memini 2011 open en die proefde bijna zoet na de droogte van de vorige. Niet dat hier geen tannine in zit...

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
09-11-2018, 05:52 PM
Bericht: #6788
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Mas troqué - Prémices 2015 blend van Terret & Clairette.

Beetje schrik ( 15 zuidelijk wit...) maar dit is echt leuk hoor!

Complex is niet het juiste woord.
Maar wel een zeer smaakvolle en rijke wijn!
09-11-2018, 06:02 PM
Bericht: #6789
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(08-11-2018 11:14 AM)troisetoiles schreef:  Gisteravond de 'Et à part les Anges 2016' van Domaine Alcofribas uit Chinon - de naam van het domein is een knipoog naar François Rabelais die anagram Alcofribas Nasier wel eens als pseudoniem gebruikte. Naar verluidt streeft het domein naar zo weinig mogelijk interventie in de wijngaard en voegen ze slechts een kleine dosis sulfiet toe bij het bottelen.

In de neus is dit onmiskenbaar een cabernet franc: groene paprika, wat peper. Zacht en sappig maar toch ook ietwat scherp in de mond. Prettig om te drinken, maar haalt niet het niveau van een Baudry. Meer iets voor door de week dan tijdens het weekend. Wel een prima begeleider van de tortellinisoep met boerenkool - met dank aan Jeroen Meus voor de inspiratie.

Leuk om weten, bij Chevalerie hebben ze een cuvee die zo heet.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
10-11-2018, 06:12 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 10-11-2018 om 06:14 PM door jr02.)
Bericht: #6790
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Vanmorgen vroeg, de wagen geparkeerd thv restaurant 'La Sirène' Audinghen (Cap Griz-Nez).
Fikse wandeling langs het verlaten strand in de kuiten en dus tijd om de nodige opwarming te zoeken in 'La Sirène'.

Apero: Glaasje champagne Duval Leroy brut à 9€/glas (De champagne is mij gekend, de prijs leek mij heel schappelijk Smile )

Plateau Fruits de mer kreeg het gezelschap van Macon Village 'Joseph Drouhin' 2015
0.375ml à 13€
Simpel wijntje, licht geel, mineraal, silt,.. maar liet zich verdraaid gemakkelijk drinken bij de zeevruchten.

Op de terugweg, in en uit den Auchan om wat kaasjes op te pikken...

Straks thuis rustig voor de buis, de kachel aan, Poujeaux '99 het glas in en nagenieten van een frisse mooie dag, met een paar kaasjes en kaarsjes.
10-11-2018, 07:20 PM
Bericht: #6791
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(10-11-2018 06:12 PM)jr02 schreef:  Vanmorgen vroeg, de wagen geparkeerd thv restaurant 'La Sirène' Audinghen (Cap Griz-Nez).
Fikse wandeling langs het verlaten strand in de kuiten en dus tijd om de nodige opwarming te zoeken in 'La Sirène'.

Apero: Glaasje champagne Duval Leroy brut à 9€/glas (De champagne is mij gekend, de prijs leek mij heel schappelijk Smile )

Plateau Fruits de mer kreeg het gezelschap van Macon Village 'Joseph Drouhin' 2015
0.375ml à 13€
Simpel wijntje, licht geel, mineraal, silt,.. maar liet zich verdraaid gemakkelijk drinken bij de zeevruchten.

Op de terugweg, in en uit den Auchan om wat kaasjes op te pikken...

Straks thuis rustig voor de buis, de kachel aan, Poujeaux '99 het glas in en nagenieten van een frisse mooie dag, met een paar kaasjes en kaarsjes.

Mooi, geniet ervan! cheers

Save water drink wine!
10-11-2018, 07:35 PM
Bericht: #6792
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(10-11-2018 07:20 PM)Benz schreef:  
(10-11-2018 06:12 PM)jr02 schreef:  Vanmorgen vroeg, de wagen geparkeerd thv restaurant 'La Sirène' Audinghen (Cap Griz-Nez).
Fikse wandeling langs het verlaten strand in de kuiten en dus tijd om de nodige opwarming te zoeken in 'La Sirène'.

Apero: Glaasje champagne Duval Leroy brut à 9€/glas (De champagne is mij gekend, de prijs leek mij heel schappelijk Smile )

Plateau Fruits de mer kreeg het gezelschap van Macon Village 'Joseph Drouhin' 2015
0.375ml à 13€
Simpel wijntje, licht geel, mineraal, silt,.. maar liet zich verdraaid gemakkelijk drinken bij de zeevruchten.

Op de terugweg, in en uit den Auchan om wat kaasjes op te pikken...

Straks thuis rustig voor de buis, de kachel aan, Poujeaux '99 het glas in en nagenieten van een frisse mooie dag, met een paar kaasjes en kaarsjes.

Mooi, geniet ervan! cheers

Doen we Wink juist al eens genipt aan de Poujeaux, op zijn terugweg maar deze oudere dame heeft nog genoeg jeugdigheid in haar marskusknipoog een beetje zoals Matthijs, een voorliefde voor 'oudere' eeuh beter... rijpe Brdx huhuh
10-11-2018, 08:10 PM
Bericht: #6793
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Als aperitief Aetos Sauvignon 2017 Chili.
Een wijn met voldoende stijl en ook kracht in geur en smaak
Misschien iets te ruw in zijn afdronk maar dat neem ik er graag bij voor 4.49€
Straks een margootje bij kip met verse dragonsaus en in olijfolie gebakken patatjes.

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
11-11-2018, 10:24 AM
Bericht: #6794
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Gisteren haut médoc de Giscours 2010 in het glas.
Mooie wijn, al beetje evolutie maar nog niet hélemaal op dronk.
Had 2 uur nodig om op z'n best te zijn.
11-11-2018, 05:02 PM
Bericht: #6795
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Voor vanavond flesje Castello Di Brolio Chianti Classico Gran Selezione 2010 bovengehaald. Slurp

Save water drink wine!
11-11-2018, 05:54 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 11-11-2018 om 05:56 PM door jr02.)
Bericht: #6796
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Namiddag en avond 100-jarig einde van de oorlog te Ieper of namiddagje champagne in Middelkerke? Ik had het wel geweten maar de kids zijn vandaag baas in huis Gek?
Dus dan maar een flesje champagne 'De Sousa' Grand Cru Reserve koud gezet om de drukte door te spoelen vanavond huhuh
11-11-2018, 07:07 PM
Bericht: #6797
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Citaat:Dus dan maar een flesje champagne 'De Sousa' Grand Cru Reserve koud gezet om de drukte door te spoelen vanavond

ook niet slecht Smile

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
12-11-2018, 10:54 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 12-11-2018 om 10:55 AM door Dc.)
Bericht: #6798
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Dit weekend een paar flessen gekraakt:

- Diane de Belgrave 2011
- Descendientes de José Palacios Bierzo Pétalos 2015
- Pazo Senorans 2016
- Cà dei Frati Ronchedone Benaco Bresciano IGT 2015
- Castel'in Villa Santa Croce Toscana IGT 1995

2e wijn van Belgrave zit nu in een leuke fase vind ik. Of dit een rebuy is, twijfel ik nog over. (aangezien ik nu nog twijfel, neigt dit meer naar een nee...)

Pétalos, tja dit is gewoon een lekkere Mencia. Heb er nog 2 en ga er nu even van proberen af te blijven. Moeilijk want al 4 van de 6 op nu. Een wijn die met wat zuurstof nu al zeer goed is.

Pazo is voor mij een zeer lekkere Albarinho. Kwam na een dik uur helemaal open.

Ca dei Frati is een huis uit Lugana waarvan ik de witte wijnen al zeer te pruimen vond. Deze rode is ook lekker, alleen nog iets te jong. Begon zich te tonen na 2-3u open te staan.

Santa Croce zat volledig in zijn tertiare fase. Ook al 23 jaar oud dus wel normaal. Is die ooit beter geweest? Waarschijnlijk wel denk ik, maar hij hield nu ook nog zo mooi stand. Super
12-11-2018, 11:24 AM
Bericht: #6799
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Viel de Petalos wat mee in alcohol? Ik kocht een paar maanden geleden een doosje van de 2016, en vond de 14.5% alcohol hier toch wel merkbaar. Misschien ook wel te jong gedronken. Heb je geen ervaring met oudere jaargangen?
12-11-2018, 12:04 PM
Bericht: #6800
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(12-11-2018 11:24 AM)Kupers schreef:  Viel de Petalos wat mee in alcohol? Ik kocht een paar maanden geleden een doosje van de 2016, en vond de 14.5% alcohol hier toch wel merkbaar. Misschien ook wel te jong gedronken. Heb je geen ervaring met oudere jaargangen?

Oudere jaargangen niet neen, daarom dat ik mijn laatste 2 flessen nog 2 a 3 jaar wil weg leggen.
Met de nodige zuurstofkuur zijn ze nu al zeer te genieten. De alcohol vond ik niet overdreven. (na die kuur welteverstaan...)
14-11-2018, 07:07 PM
Bericht: #6801
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
   

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
14-11-2018, 07:29 PM
Bericht: #6802
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?

Meegekregen van de wijnboer, zo is t nie moeilijk ;-)

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
14-11-2018, 07:58 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 14-11-2018 om 11:30 PM door don quichotte.)
Bericht: #6803
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(14-11-2018 07:29 PM)vinejo schreef:  
(14-11-2018 07:07 PM)wvd schreef:  

Meegekregen van de wijnboer, zo is t nie moeilijk ;-)


Hoe weet je dat Jo? Heeft die notitie CV10 iets te betekenen of daar iets mee te maken?
En wvd, hoe kwam die over? Je had die maar te grijpen uit je winkel.Cool

De fles op onderstaande foto kwam niet uit je winkel.Blush


Bijlagen Afbeeldingen
   

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
14-11-2018, 08:34 PM
Bericht: #6804
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(14-11-2018 07:58 PM)don quichotte schreef:  
(14-11-2018 07:29 PM)vinejo schreef:  
(14-11-2018 07:07 PM)wvd schreef:  

Meegekregen van de wijnboer, zo is t nie moeilijk ;-)


Hoe weet je dat Jo? Heeft die notitie CV10 iets te betekenen of daar iets mee te maken?
En wvd, hoe kwam die over? Je had die maar te grijpen uit je winkel.

De fles op onderstaande foto kwam niet uit je winkel.Blush

Tja, CV 10 is Croix Violette 2010, veronderstel dat dit een proefstaal was of zo..

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
14-11-2018, 11:26 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 14-11-2018 om 11:39 PM door don quichotte.)
Bericht: #6805
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(14-11-2018 08:34 PM)vinejo schreef:  
(14-11-2018 07:58 PM)don quichotte schreef:  
(14-11-2018 07:29 PM)vinejo schreef:  
(14-11-2018 07:07 PM)wvd schreef:  

Meegekregen van de wijnboer, zo is t nie moeilijk ;-)


Hoe weet je dat Jo? Heeft die notitie CV10 iets te betekenen of daar iets mee te maken?
En wvd, hoe kwam die over? Je had die maar te grijpen uit je winkel.Rolleyes

De fles op onderstaande foto kwam niet uit je winkel.Blush

Tja, CV 10 is Croix Violette 2010, veronderstel dat dit een proefstaal was of zo..

Jo, ik denk eerder dat dit een aanduiding is op de hals van een fles van wvd om te weten wat er in zijn persoonlijke kelder ligt.
Ik gebruik ook soortgelijke methodiek ( maar met een geplakt etiketje) op de hals van en fles voor wijnen die in nissen liggen met meer dan 3…5 lagen.
Dit om het probleem te vermijden als er volgens mijn inventaris in een nis een beoogde wijn ligt dat ik niet een paar dozijn flessen moet verwijderen om dan vast te stellen dat ze er toch niet ligt. taz
Vele (Bourgogne) wijnflessen dragen namelijk geen inscripties in hun capsule vandaar mijn werkwijze.

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
15-11-2018, 11:30 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 15-11-2018 om 11:32 AM door wvd.)
Bericht: #6806
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(14-11-2018 11:26 PM)don quichotte schreef:  
(14-11-2018 08:34 PM)vinejo schreef:  
(14-11-2018 07:58 PM)don quichotte schreef:  
(14-11-2018 07:29 PM)vinejo schreef:  
(14-11-2018 07:07 PM)wvd schreef:  

Meegekregen van de wijnboer, zo is t nie moeilijk ;-)


Hoe weet je dat Jo? Heeft die notitie CV10 iets te betekenen of daar iets mee te maken?
En wvd, hoe kwam die over? Je had die maar te grijpen uit je winkel.Rolleyes

De fles op onderstaande foto kwam niet uit je winkel.Blush

Tja, CV 10 is Croix Violette 2010, veronderstel dat dit een proefstaal was of zo..

Jo, ik denk eerder dat dit een aanduiding is op de hals van een fles van wvd om te weten wat er in zijn persoonlijke kelder ligt.
Ik gebruik ook soortgelijke methodiek ( maar met een geplakt etiketje) op de hals van en fles voor wijnen die in nissen liggen met meer dan 3…5 lagen.
Dit om het probleem te vermijden als er volgens mijn inventaris in een nis een beoogde wijn ligt dat ik niet een paar dozijn flessen moet verwijderen om dan vast te stellen dat ze er toch niet ligt. taz
Vele (Bourgogne) wijnflessen dragen namelijk geen inscripties in hun capsule vandaar mijn werkwijze.

@Don: zeer juist! Een gewoonte die ik aannam toen ik een bijzonder natte kelder had en de meeste labels nog in papier waren. Ik heb nu nog ergens Gran Bussia's van '90 liggen en van die labels valt niet veel meer af te leiden, helemaal verteerd.
@Jo: dit is de eerste die ik al eens proef uit mijn collectie Croix Violette(s). Ik spaar al sinds 2009 (4..) om eens een vericale Fournier te doen met o.a. deze wijn. Ik heb ook zijn "gewone" Bourgogne vanaf 2011 en heb van de laatste 2 jaar mij moeten reppen om enkele flessen 2015 en 2016 opzij te zetten (beide uitverkocht) en weldra komt 2017 al beschikbaar. Dat zijn telkens al 7 - 8 jaren, toch al de moeite denk ik zo. Misschien al de moeite om eens iets rond te organiseren, zeker als we daar ook een Longeroies / Clos du Roy verticale (incompleet allebei Sad) bijdoen. De vraag die blijft is: waar, wanneer en met wie?

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
15-11-2018, 12:10 PM
Bericht: #6807
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(15-11-2018 11:30 AM)wvd schreef:  
(14-11-2018 11:26 PM)don quichotte schreef:  
(14-11-2018 08:34 PM)vinejo schreef:  
(14-11-2018 07:58 PM)don quichotte schreef:  
(14-11-2018 07:29 PM)vinejo schreef:  
(14-11-2018 07:07 PM)wvd schreef:  

Meegekregen van de wijnboer, zo is t nie moeilijk ;-)


Hoe weet je dat Jo? Heeft die notitie CV10 iets te betekenen of daar iets mee te maken?
En wvd, hoe kwam die over? Je had die maar te grijpen uit je winkel.Rolleyes

De fles op onderstaande foto kwam niet uit je winkel.Blush

Tja, CV 10 is Croix Violette 2010, veronderstel dat dit een proefstaal was of zo..

Jo, ik denk eerder dat dit een aanduiding is op de hals van een fles van wvd om te weten wat er in zijn persoonlijke kelder ligt.
Ik gebruik ook soortgelijke methodiek ( maar met een geplakt etiketje) op de hals van en fles voor wijnen die in nissen liggen met meer dan 3…5 lagen.
Dit om het probleem te vermijden als er volgens mijn inventaris in een nis een beoogde wijn ligt dat ik niet een paar dozijn flessen moet verwijderen om dan vast te stellen dat ze er toch niet ligt. taz
Vele (Bourgogne) wijnflessen dragen namelijk geen inscripties in hun capsule vandaar mijn werkwijze.

@Don: zeer juist! Een gewoonte die ik aannam toen ik een bijzonder natte kelder had en de meeste labels nog in papier waren. Ik heb nu nog ergens Gran Bussia's van '90 liggen en van die labels valt niet veel meer af te leiden, helemaal verteerd.
@Jo: dit is de eerste die ik al eens proef uit mijn collectie Croix Violette(s). Ik spaar al sinds 2009 (4..) om eens een vericale Fournier te doen met o.a. deze wijn. Ik heb ook zijn "gewone" Bourgogne vanaf 2011 en heb van de laatste 2 jaar mij moeten reppen om enkele flessen 2015 en 2016 opzij te zetten (beide uitverkocht) en weldra komt 2017 al beschikbaar. Dat zijn telkens al 7 - 8 jaren, toch al de moeite denk ik zo. Misschien al de moeite om eens iets rond te organiseren, zeker als we daar ook een Longeroies / Clos du Roy verticale (incompleet allebei Sad) bijdoen. De vraag die blijft is: waar, wanneer en met wie?

Aha, cunning!
Waarom Don mij zulke vragen stelt als hij het antwoord kent weet ik niet.. Rolleyes
Die proeverij zal er toch eens moeten van komen, Bourgognelovers genoeg ;-)

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
15-11-2018, 06:28 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 15-11-2018 om 06:29 PM door GP1978.)
Bericht: #6808
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Altesino Brunello di Montalcino 2009.
Lekkere wijn, had wat lucht nodig, maar ging daarna vlot naar binnen.
15-11-2018, 06:42 PM
Bericht: #6809
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(15-11-2018 06:28 PM)GP1978 schreef:  Altesino Brunello di Montalcino 2009.
Lekkere wijn, had wat lucht nodig, maar ging daarna vlot naar binnen.

Betaalbare prijsklasse?

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
15-11-2018, 07:57 PM
Bericht: #6810
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Les hauts de Lynch Moussas 2010 Haut Medoc.
Zn grote broer Chateau Lynch Moussas is Pauillac, hier blijkbaar Haut Medoc.
Zin in flesje rood, wegens wijnhandel reeds gesloten, de supermarkt binnen Confused, en dan maar de oudste fles meegenomen.
Echt geen vetpot hier in Ieper.Sad
Enfin, kurk eruit, al redelijk doordrongen, en de karaf binnen.
Geen verkeerde geuren bij de eerste snuffeling.
Effe wat zuurstof geven en ietsjes koeler zetten.
Ik probeer straks teen en tander te noteren!

Live your life to the fullest, because it only happens once...


Ga naar locatie: