Château de Pierreux, Brouilly
|
04-09-2013, 09:14 PM
Bericht: #1
|
|||
|
|||
Château de Pierreux, Brouilly
Dit is eigenlijk een wijn van Mommesin, maar aangezien die een heel leger wijnen hebben in verschillende AOCs heb ik een aparte topic gecreeerd.
De Château de Pierreux dus, 2011 ik had zin in iets fris en fruitigs in dit weer en heb deze fles opengetrokken. Stond op kamertemperatuur. Direct na openen een voor mij typische beaujolais-neus : beetje haarlak, Gentse neuzekes. In de mond ook de neuzekes. Weinig zuren, wat mij tegenvalt, want had deze fles daarom opengetrokken. Vrij rond, en zelfs een beetje warm overkomend. Doet mij eigenlijk zelfs een beetje aan Rhone denken. Na een korte kuur in de frigo komen de zuren er iets meer door, maar nog niets om over naar huis te schrijven. Vrij ontgoochelend eigenlijk. Enfin, heeft ook niet veel gekost, maar dit was gewoon een slechte match met mijn verwachtingen... O ja, dit wil ik nog even meegeven, al was het maar om de Populist op stang te jagen. Op het etiket staat dat deze wijn het terroir van Brouilly reveleert op een Bourgondische wijze. Allesbehalve, zou ik zeggen... Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
04-09-2013, 09:20 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 04-09-2013 om 09:22 PM door doc.)
Bericht: #2
|
|||
|
|||
RE: Château de Pierreux, Brouilly
(04-09-2013 09:14 PM)Olivier schreef: Dit is eigenlijk een wijn van Mommesin, maar aangezien die een heel leger wijnen hebben in verschillende AOCs heb ik een aparte topic gecreeerd. Tipke, de Ch. de Pierre sans... van Colruyt is een goeke zun ! Ik probeerde die vorig jaar en ik was meer dan content ! Régnié kan behoorlijk verrassend zijn. Buvez du vin et vivez joyeux ! |
|||
04-09-2013, 09:25 PM
Bericht: #3
|
|||
|
|||
RE: Château de Pierreux, Brouilly
thanks voor de tip! Had ik ook niet ergens hier gelezen dat je de Réserve van Château de Pierreux lekker vond?
Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
04-09-2013, 09:26 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 04-09-2013 om 09:27 PM door doc.)
Bericht: #4
|
|||
|
|||
RE: Château de Pierreux, Brouilly
(04-09-2013 09:25 PM)Olivier schreef: thanks voor de tip! Had ik ook niet ergens hier gelezen dat je de Réserve van Château de Pierreux lekker vond? Klopt !. Bojo kan zo lekker zijn ! Vanavond nog getwijfeld om een Thévenet open te trekken... Buvez du vin et vivez joyeux ! |
|||
11-11-2013, 09:42 PM
Bericht: #5
|
|||
|
|||
RE: Château de Pierreux, Brouilly
Reserve du chateau 2009
Heb er hier twee van gekocht bij klassewijnen, op zoek naar wat meer structuur dan de basis pierreux. En dat heeft de reserve ook, alhoewel ik wat meer tannines verwacht had. De structuur komt echter vooral van de zuren die voor levendigheid en fraicheur zorgen. In de neus had ik een serieuze brie... viel wat tegen. In de mond echter puur fruit, een kersenbom. Niet slecht, maar had iets meer verwacht. Dit is geen wijn waar ik van kan blijven drinken. Beter dan de basiscuvee, dat is duidelijk, maar het is een rationele beoordeling. Meer kan deze wijn bij mij niet losmaken. Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
15-02-2014, 08:45 PM
Bericht: #6
|
|||
|
|||
RE: Château de Pierreux, Brouilly
Bizar Olivier, want ik vind deze echt top.
We proefden deze vorige week (zie de live tasting note onderaan) en waren allen echt aangenaam verrast over deze wijn. Ik bestelde meteen 4st, ben ze vandaag gaan halen in de Colruyt en nu meteen eentje open. Zeg me vooraf of nu, tijdens het degusteren; Bert, je drinkt een Beaujolais, en ik verklaar je voor zot. Nie te doen, wat een donkere, krachtige, boeiende, volle Beaujolais. Puur drinkgenot - 90+ (Klassewijnen - Réserve du Château de Pierreux 2009 - 12.89€) Wijn7 of zo: Specerijen, iets eucalypusachtigs zo precies dju k had wa meer moet maffe, krachtig, munt, eucalyptus, krachtig in de mond, petrole, cacao, zwart fruit, leder. Zeer mooi in de mond, structuur.net wat ik nodig heb (cfr Kempie). Top. 91 Chateaux de Pierreux 2009, Brouiily. (Zeer verrassend) Bibere humanum est, ergo bibamus. |
|||
15-02-2014, 10:48 PM
Bericht: #7
|
|||
|
|||
RE: Château de Pierreux, Brouilly
(15-02-2014 08:45 PM)Bert schreef: Bizar Olivier, want ik vind deze echt top. Finished Bibere humanum est, ergo bibamus. |
|||
15-02-2014, 11:21 PM
Bericht: #8
|
|||
|
|||
RE: Château de Pierreux, Brouilly
(15-02-2014 10:48 PM)Bert schreef:(15-02-2014 08:45 PM)Bert schreef: Bizar Olivier, want ik vind deze echt top. That's the spirit ! |
|||
15-02-2014, 11:35 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 15-02-2014 om 11:44 PM door Bert.)
Bericht: #9
|
|||
|
|||
RE: Château de Pierreux, Brouilly
Bibere humanum est, ergo bibamus. |
|||
15-02-2014, 11:54 PM
Bericht: #10
|
|||
|
|||
RE: Château de Pierreux, Brouilly
(15-02-2014 11:35 PM)Bert schreef:(15-02-2014 11:21 PM)Gerten schreef: That's the spirit ! Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
16-02-2014, 09:11 AM
Bericht: #11
|
|||
|
|||
RE: Château de Pierreux, Brouilly
(15-02-2014 08:45 PM)Bert schreef: Bizar Olivier, want ik vind deze echt top. Wel, het heeft veel met de verwachtingen te maken. Ik had die toen opengetrokken omdat ik zin had in iets heel fris, een dorstlesser. En zoals je zegt is deze wijn iets heel anders. Bij mij riep het rhone op. En laat dat nu niet mijn favoriete streek zijn... Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
16-02-2014, 10:44 AM
Bericht: #12
|
|||
|
|||
RE: Château de Pierreux, Brouilly
(16-02-2014 09:11 AM)Olivier schreef:(15-02-2014 08:45 PM)Bert schreef: Bizar Olivier, want ik vind deze echt top. Inderdaad, de verwachtingen kunnen enorm bepalen hoe je een wijn percipieert. Ik denk dat wij blind ook in de Rhone zaten, of Languedoc. Blijft wel bizar hoe een gamay zulke kenmerken kan krijgen. Sowieso geen maceration carbonique en serieuze houtlagering. Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
16-02-2014, 04:47 PM
Bericht: #13
|
|||
|
|||
RE: Château de Pierreux, Brouilly
In 2007 vond ik dit trouwens al een "grote wijn"
http://wijnliefhebbers.skynetblogs.be/ar...olais.html Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
24-03-2014, 10:00 PM
Bericht: #14
|
|||
|
|||
RE: Château de Pierreux, Brouilly
Fles 3: kurk
Fles 4 dan maar : Strike! Again.... Ideaal om de leden van het gezin eens duidelijk het verschil te laten ruiken/proeven van een wijn met kurk en dezelfde wijn zonder kurk Bibere humanum est, ergo bibamus. |
|||
24-03-2014, 10:02 PM
Bericht: #15
|
|||
|
|||
RE: Château de Pierreux, Brouilly
(24-03-2014 10:00 PM)Bert schreef: Ideaal om de leden van het gezin eens duidelijk het verschil te laten ruiken/proeven van een wijn met kurk en dezelfde wijn zonder kurk En de rest van de gekurkte dan in t eten..! (Was ie weer zo atypisch?) Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
24-03-2014, 10:21 PM
Bericht: #16
|
|||
|
|||
RE: Château de Pierreux, Brouilly
(24-03-2014 10:02 PM)vinejo schreef:(24-03-2014 10:00 PM)Bert schreef: Ideaal om de leden van het gezin eens duidelijk het verschil te laten ruiken/proeven van een wijn met kurk en dezelfde wijn zonder kurk De gekurkte later deze week terug naar Colruyt, ja! Zelfde als vorige flessen is deze (zonder kurk) zo boeiend & interessant, lekker, fris, kruidig, fruitig, medium-bodied en zó atypisch Beaujolais... Doet me ook even terugdenken aan een stokje zoethout waaraan ik als klein manneke graag ne keer knabbelde. ! Niet aan te raden voor mensen met een drankprobleem ! Bibere humanum est, ergo bibamus. |
|||
11-04-2014, 10:11 PM
Bericht: #17
|
|||
|
|||
RE: Château de Pierreux, Brouilly
Had nog een fles 2009 en heb gehaktbrood met kriekskes klaargemaakt om deze wijn bij te drinken. En de food wine pairing werkte wel, moet ik zeggen. Maar een fan van deze wijn zal ik toch niet worden. Het is mijn smaak niet.
Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
06-04-2015, 06:46 PM
Bericht: #18
|
|||
|
|||
RE: Château de Pierreux, Brouilly
Die Bourgondische, frisse toets ga je bij de 2013 wel vinden, Olivier.
Groot verschil tov de 2009 Bibere humanum est, ergo bibamus. |
|||
06-04-2015, 07:15 PM
Bericht: #19
|
|||
|
|||
RE: Château de Pierreux, Brouilly
(06-04-2015 06:46 PM)Bert schreef: Die Bourgondische, frisse toets ga je bij de 2013 wel vinden, Olivier. Kreeg de 2009 vorige week blind in het glas, dacht aan een Roussillon Beviel me ook minder deze keer, los van zijn atypiciteit. Was zelfs beetje op t nippertje, niet te lang meer wachten, Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
06-04-2015, 07:23 PM
Bericht: #20
|
|||
|
|||
RE: Château de Pierreux, Brouilly
(06-04-2015 07:15 PM)vinejo schreef:(06-04-2015 06:46 PM)Bert schreef: Die Bourgondische, frisse toets ga je bij de 2013 wel vinden, Olivier. verwondert me niet... Benieuwd hoe deze 2013 zal evolueren... Bibere humanum est, ergo bibamus. |
|||
06-04-2015, 09:21 PM
Bericht: #21
|
|||
|
|||
RE: Château de Pierreux, Brouilly
(06-04-2015 06:46 PM)Bert schreef: Die Bourgondische, frisse toets ga je bij de 2013 wel vinden, Olivier. allez, ik ga me nog eens moeten opofferen! Bedankt voor de tip. Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
01-12-2016, 02:31 PM
Bericht: #22
|
|||
|
|||
RE: Château de Pierreux, Brouilly
Gisterenavond dronken we de 2013 Reserve de Chateau Pierreux.
Het donkere en intense kleur is atypisch Beaujolais. De neus is eerder ernstig dan frivool, met tabak, kruidige toetsen, mineraliteit en wat vegetale floraliteit In de mond hebben we een krachtig gestructureerd geheel dat dankzij de zuurtjes echter mooi elegant blijft. Naar het einde toe is er een bitterje (ook atypisch), de afdronk is lang en licht tannineus. Een aangename herontdekking van deze wijn, maar alweer heeft deze iets van een Languedoc of Rhone. Niet echt typisch dus, maar wel bijzonder smakelijk en een uitgesproken favoriet van een aantal proevers. Sommigen hebben m zelfs al besteld in Klassewijnen...(14.90 €) Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
06-01-2018, 08:43 PM
Bericht: #23
|
|||
|
|||
RE: Château de Pierreux, Brouilly
Nog eens de 2009 in het glas. Kruidigheid en gestoofd fruit. Geen beaujolais-gevoel maar nog altijd rhone of languedoc impressies.
Kan geen kwaad, drinkt aardig weg. 14,5° en desondanks nog steeds genoeg fraicheur. Geen opvallende veroudering waarneembaar.. Werd gewoon in mijn garage bewaard weliswaar op eik (1). (1) dwz in kast van grootmoeder |
|||
06-01-2018, 10:18 PM
Bericht: #24
|
|||
|
|||
RE: Château de Pierreux, Brouilly
(06-01-2018 08:43 PM)Gerten schreef: Nog eens de 2009 in het glas. Kruidigheid en gestoofd fruit. Geen beaujolais-gevoel maar nog altijd rhone of languedoc impressies. En, kast in massieve eik of "chêne plaqué" ? Franse "Allier" of Amerikaanse eik? There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard. Mark Twain (1835-1910) |
|||
07-01-2018, 06:08 PM
Bericht: #25
|
|||
|
|||
RE: Château de Pierreux, Brouilly
Massief, dat is zeker !
|
|||
02-06-2019, 11:10 PM
Bericht: #26
|
|||
|
|||
RE: Château de Pierreux, Brouilly
Vandaag op restaurant een half flesje van de Brouilly 2016 gedronken, dus wel niet de réserve die ze op klassewijnen hebben. Awel, deze bevalt mij wel! Het Bourgondisch gevoel is hier wel degelijk aanwezig.
Rijp rood fruit, krokante zuurtjes. Niet complex, maar wel lekker! Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
|