Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Markus Molitor
24-09-2018, 08:53 AM
Bericht: #16
RE: Markus Molitor
Klein koffietje vind ik vooral voor de neus ideaal, even iets compleet anders en dan wat brood en een slok pinot blanc ter acclimatisering en je kan er weer tegen. Bij een proeverij in Wiesbaden een paar weken geleden common practice, zeker voor degenen die daar echt vier dagen ontij zaten en door de lijst van 300 wijnen zijn gegaan (wat op zich toch wel waanzin is). En zo ver als ik uit mijn nota’s kan opmaken eb ik toch nergens gebrande of getoaste aroma’s opgemerkt Wink.
24-09-2018, 10:06 AM
Bericht: #17
RE: Markus Molitor
(24-09-2018 08:53 AM)Kupers schreef:  Klein koffietje vind ik vooral voor de neus ideaal, even iets compleet anders en dan wat brood en een slok pinot blanc ter acclimatisering en je kan er weer tegen. Bij een proeverij in Wiesbaden een paar weken geleden common practice, zeker voor degenen die daar echt vier dagen ontij zaten en door de lijst van 300 wijnen zijn gegaan (wat op zich toch wel waanzin is). En zo ver als ik uit mijn nota’s kan opmaken eb ik toch nergens gebrande of getoaste aroma’s opgemerkt Wink.

Volgens mij zijn een paar koffietjes tijdens een degustatie redelijk nefast voor je smaakpallet. Maar goed, 300 wijnen op 4 dagen zijn dat ook vermoed ik Rolleyes

Trop de neutralité rend insipide.
24-09-2018, 11:15 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 24-09-2018 om 11:17 AM door wvd.)
Bericht: #18
RE: Markus Molitor
(24-09-2018 10:06 AM)vinejo schreef:  
(24-09-2018 08:53 AM)Kupers schreef:  Klein koffietje vind ik vooral voor de neus ideaal, even iets compleet anders en dan wat brood en een slok pinot blanc ter acclimatisering en je kan er weer tegen. Bij een proeverij in Wiesbaden een paar weken geleden common practice, zeker voor degenen die daar echt vier dagen ontij zaten en door de lijst van 300 wijnen zijn gegaan (wat op zich toch wel waanzin is). En zo ver als ik uit mijn nota’s kan opmaken eb ik toch nergens gebrande of getoaste aroma’s opgemerkt Wink.

Volgens mij zijn een paar koffietjes tijdens een degustatie redelijk nefast voor je smaakpallet. Maar goed, 300 wijnen op 4 dagen zijn dat ook vermoed ik Rolleyes

Bij een degustatie als deze, waarbij je eigenlijk variaties op een thema (Riesling) proeft valt dat nog relatief mee. Ik tel ook amper 40 wijnen... Rolleyes
Moest je na de zoete Rieslings echter op iets anders willen overschakelen, dan moet je wel iets ondernemen om je pallet terug tot de orde te roepen, anders wens ik je veel succes...

Sommige wijnen, "zure" Riesling hoort daar ook wel bij, doen wel een serieuze aanval doen op je "mondhuishouding". Ik proefde ooit enkele antieke mond drogende Barolo's en heb toen van alles moeten ondernemen om die dag nog iets te kunnen proeven. Koffie of zelfs een ijsje, veel water en langdurig kauwen op wat brood is dan voor mij een goede techniek.

Maar je wordt dat gewoon. Op de UGCB degustatie proef je op een kleine namiddag toch een 60 à 80 tal jonge Bordeaux en dat valt wel mee. De Sauternes als eindpunt is dan wel een verademing en altijd de mooiste wijnen dan.
De laatste jaren eindig ik een dergelijke degustatie wel steeds met stekende hoofdpijn, een teken aan de wand? Confused

WVD (Wijnhandel Leuvin)
07-10-2018, 09:14 PM
Bericht: #19
RE: Markus Molitor
Urziger Würzgarten Auslese** 2014

Na de fantastische Niedermenniger Herrenberg van vorige week, had ik zin in nog een Molitorke. Deze Urziger Würzgarten Auslese** is een groene capsule, dus een feinherb, zoet maar nog niet rijkelijk zoet.

De aroma’s stuiven uit het glas : mineraliteit, kweepeer, de saffraan die volgens Molitor typisch is voor 2014, honing, sinaasappelzeste. Mooi, complex. In de mond vind je die hele reeks nog eens terug, maar het evenwicht is hetgeen dat hier zo mooi is. Ja, dit is zoet, maar op een manier dat ook rabarberconfituur bvb nog een lekker zuurtje heeft dat het geheel niet wee en suikerig maakt. Het is ook de fraicheur die het verst draagt in de afdronk.

Dit mag je mij altijd voorschotelen!

Verre vide je te plains, verre plein je te vide.
09-10-2018, 12:30 PM
Bericht: #20
RE: Markus Molitor
Heb afgelopen weekend o.a. een fleske Markus Molitor Brauneberger Klostergarten *** 2009 open gedaan naast een Clos Saint Denis 2011 van Castagnier...
Totaal 2 verschillende wijnen natuurlijk... maar wat een power had die Duitser verdikke ! Kan makkelijk nog 10 jaar mee... prachtige wijn
( idereen was er weg van Tongue, maar voor mij blijft de Bourgondiër toch de favoriet... fijn & elegant !!! )Hoewel dat deze mss nog iets te jong was...


Bijlagen Miniatuurweergaven
   
09-10-2018, 02:02 PM
Bericht: #21
RE: Markus Molitor
(09-10-2018 12:30 PM)macro schreef:  Heb afgelopen weekend o.a. een fleske Markus Molitor Brauneberger Klostergarten *** 2009 open gedaan naast een Clos Saint Denis 2011 van Castagnier...
Totaal 2 verschillende wijnen natuurlijk... maar wat een power had die Duitser verdikke ! Kan makkelijk nog 10 jaar mee... prachtige wijn
( idereen was er weg van Tongue, maar voor mij blijft de Bourgondiër toch de favoriet... fijn & elegant !!! )Hoewel dat deze mss nog iets te jong was...

Geen slechte line-up...Exclamation

WVD (Wijnhandel Leuvin)
09-10-2018, 05:52 PM
Bericht: #22
RE: Markus Molitor
(09-10-2018 12:30 PM)macro schreef:  Heb afgelopen weekend o.a. een fleske Markus Molitor Brauneberger Klostergarten *** 2009 open gedaan naast een Clos Saint Denis 2011 van Castagnier...
Totaal 2 verschillende wijnen natuurlijk... maar wat een power had die Duitser verdikke ! Kan makkelijk nog 10 jaar mee... prachtige wijn
( idereen was er weg van Tongue, maar voor mij blijft de Bourgondiër toch de favoriet... fijn & elegant !!! )Hoewel dat deze mss nog iets te jong was...

Mooi!

Ik heb de Brauneberger Mandelgraben en die heb ik ver weg gelegd, want ook zeer krachtig! Maar toch ook redelijk bourgondisch, vond ik toen.

Verre vide je te plains, verre plein je te vide.


Ga naar locatie: