Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Firriato, Sicilia
21-04-2017, 08:58 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 21-04-2017 om 08:58 AM door Dc.)
Bericht: #31
RE: Firriato, Sicilia
Harmonium 2009

Geëvolueerde neus, fruit nog aanwezig.
Zuren nog steeds merkbaar aanwezig. Ik denk, als ik de wijn ruik en proef, ook dat deze niet zullen weg gaan.
Deze wijn is waar hij nu moet zijn, ik zie geen reden om dit nog te laten liggen.

90p
28-05-2017, 09:45 PM
Bericht: #32
RE: Firriato, Sicilia
Camelot 2006

Deze was een beetje in het vergeethoekje geraakt, dus vanavond bij het lam met Provençaalse groentjes open getrokken. Rechtstreeks uit de kelder en daarna koel weggezet. Met maar liefst 15 % alcohol leek mij dit toch beter met dit weer.
De kurk was half gesatureerd, de wijn heeft nog een vrij massieve "bordeauxrode" kleur met slechts iets vervaging aan de rand. Had even nodig om zich volledig te ontplooien, maar ontpopte zich na een half uurtje als een heerlijke vrij zachte wijn met nog redelijk wat bessig fruit. Het hout is volledig geïntegreerd, zachte tannines, niet heel complex maar wel mooi rond. Ik zou hier nooit 15 % uit gehaald hebben. Redelijke afdronk ook. Gewoon een erg lekkere wijn, rest nog één glaasje voor morgen..
17-06-2017, 10:36 AM
Bericht: #33
RE: Firriato, Sicilia
LE SABBIE DELL'ETNA Bianco 2014


Blend van Catarratto en Carricante .
Volgens het etiket zijn het ancient Bushvines .

De kleur is geel met wat groen .

Het parfum is niet overweldigend .
Eerder delicaat eentje die je wat doet werken .

Anijs , lychee , witte chocolade zijn hier in terug te vinden .

De mond is guller .
Alles komt aan beurt van de neus maar nog een klein tikje vanille komt erbij .
Het fruit is zoet/rijp en de wijn smaakt vol .
Daarna komt er wat gesteente en citrus zeste piepen .
Knap bittertje opt einde en zuren die alles mooi spannend houden .
Afdronk boven gemiddelde .

Lekker , met dit weer wel opletten dat je de wijn goed koel kan houden !


Ga naar locatie: