Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Domaine Masse, Givry
16-10-2020, 09:26 PM
Bericht: #31
RE: Domaine Masse, Givry
Creusot 16 in het glas. Aroma van witte peper.Frisse aanzet, nadien kirsch, een kruidige warme maar korte afdronk. Zou blind gokken op Irancy. Lekker maar ben hier niet wild van.

Vince

"there must be a reason why some people have such unhealthy obsessions about burgundy"
26-06-2021, 09:23 AM
Bericht: #32
RE: Domaine Masse, Givry
Givry 1e cru Le Creusot
Gisteren geschonken aan m’n schoonouders. Echt knap. Begint eindelijk zijn ware gelaat te tonen. Finesse, fraicheur, verleidelijk rood fruit. Eindelijk begint de 2016 zich in de basis appellaties te manifesteren. De vorige dronken we gewoon te vroeg. De grotere wijnen laat je best nog wat liggen.

Een steal aan een euro of 17 op t domein.
26-06-2021, 12:33 PM
Bericht: #33
RE: Domaine Masse, Givry
(26-06-2021 09:23 AM)Fre schreef:  Givry 1e cru Le Creusot
Gisteren geschonken aan m’n schoonouders. Echt knap. Begint eindelijk zijn ware gelaat te tonen. Finesse, fraicheur, verleidelijk rood fruit. Eindelijk begint de 2016 zich in de basis appellaties te manifesteren. De vorige dronken we gewoon te vroeg. De grotere wijnen laat je best nog wat liggen.

Een steal aan een euro of 17 op t domein.

Aha, goed nieuws. Ik heb van de andere 1er crus wat liggen van ‘16.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
28-12-2021, 07:50 PM
Bericht: #34
RE: Domaine Masse, Givry
Servoisine 2016
Tijdens het uitzoeken van mijn wijnen van morgen, botste ik op deze wijn. Een van de meer bekende 1er cru’s uit Givry. Mede door Joblot die eveneens een prachtige cru voortbrengt.
Maar ook deze mag er best zijn. Heerlijke rode vruchten: frisfruitige framboosjes, roosjes ook, een zacht begeleidende fumé, …. In de mond een koele ‘breeze’ van rood fruit, heerlijk ‘gouleyand’ met tinetelende zuurtjes. Wauw, dit is heerlijk! Ik betaalde ter plaatse geen 20 euro. Waar gaan we dat schrijven? Wel, hier natuurlijk Smile
De zoektocht naar de goeie flessen voor morgen gaat door. Maar met een Servoisine in de hand, is dat geen opgave. Slurp
28-12-2021, 11:54 PM
Bericht: #35
RE: Domaine Masse, Givry
(28-12-2021 07:50 PM)Fre schreef:  Servoisine 2016
Tijdens het uitzoeken van mijn wijnen van morgen, botste ik op deze wijn. Een van de meer bekende 1er cru’s uit Givry. Mede door Joblot die eveneens een prachtige cru voortbrengt.
Maar ook deze mag er best zijn. Heerlijke rode vruchten: frisfruitige framboosjes, roosjes ook, een zacht begeleidende fumé, …. In de mond een koele ‘breeze’ van rood fruit, heerlijk ‘gouleyand’ met tinetelende zuurtjes. Wauw, dit is heerlijk! Ik betaalde ter plaatse geen 20 euro. Waar gaan we dat schrijven? Wel, hier natuurlijk Smile
De zoektocht naar de goeie flessen voor morgen gaat door. Maar met een Servoisine in de hand, is dat geen opgave. Slurp

Veelbelovend dat je tussen je Bourgognes aan het zoeken was Smile

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
25-02-2022, 09:38 PM
Bericht: #36
RE: Domaine Masse, Givry
Givry 1er cru Servoisine 2017

Eerste fles van dit domein. PnP.
Mooie gevarieerde neus met eerst edel cederhout, fumé, kruidigheid. Rood fruit (framboos, aardbei) volgt op de achtergrond.
Heel zacht in de mond. Soepel, zijdezacht en lichtvoetig op het rode fruit met een mooie kruidigheid.
Frisse zuren en een zachte tanninestructuur maken dit lip-smackingly good.

@Fre: ik snap het helemaal. Wink
15-09-2023, 06:42 PM
Bericht: #37
RE: Domaine Masse, Givry
(12-05-2018 02:37 PM)vinejo schreef:  Een gunstige wind zorgde hier voor wat flesjes 2016 van dit goede domein uit Givry.
Zelfbeheersing is niet mijn beste eigenschap dus er ging al gauw een flesje open.

Givry 1r cru En Choué 2016

Masse heeft wijnen van eigen druiven maar ook een Négoce-lijn. Dit is een wijn gemaakt van druiven die hij aankocht van zijn neef. Dit werd ons verteld door Fré, terwijl hij onbewust betreffende wijn aan het drinken was. Toch zat men algauw in de Chalon, door het gul fruitige pinot noir karakter va deze wijn. Deze Givry had de gourmandise van de Dureuil Janthial 2015, wel iets minder krachtig en met minder houtinvloeden (toast). Rode bessen, gegrilde paprika, tabak, boomschors in de neus.
De mond zet fluwelig aan, een fruitig middenstuk, sappige zuurtjes naar de afdronk toe. Het krokante rode fruit blijft hangen met heel licht droogtrekkende tannines en wat agrume.
Hedonistisch alweer. Met een onweerstaanbaar doordrinkgehalte.

Meer dan 5 jaar later heb ik dezelfde wijn in het glas om het weekend in te zetten.
Bij openen enorm fruitig, rijp fruit zelfs, mooi maar ik miste een Bourgogne gevoel.
Ik las op LpdV dat de 2020 eerder aan Noordelijke Rhone deden denken. Zover ging het niet met deze wijn, zeker omdat ie na een tijdje meer Bourgondisch werd. Nog steeds dat rode fruit, maar nu elegant aangevuld met champignons en een toets grafiet. Het fruitpallet werd ook gevarieerder. Fluwelig zacht in de mond, droogt helemaal niet uit, integendeel, blijft heel sappig. Mooie, aardse en fruitige afdronk.
Perfect op dronk!
En perfect bij een stukje comté en Billy Bragg op de IPad.

   

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
15-09-2023, 06:53 PM
Bericht: #38
RE: Domaine Masse, Givry
Mmmmasse! Heb die En Choué enkel nog liggen in 2021.

Wel meerdere flessen, dus misschien moet ik algauw eens nieuwsgierig zijn... Wink
15-09-2023, 07:29 PM
Bericht: #39
RE: Domaine Masse, Givry
(15-09-2023 06:53 PM)redacteur schreef:  Mmmmasse! Heb die En Choué enkel nog liggen in 2021.

Wel meerdere flessen, dus misschien moet ik algauw eens nieuwsgierig zijn... Wink

Ik zou eens proberen…nu nog jong genoeg om op zijn fruit en houtlagering heerlijk te zijn (ondanks 2021…)

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
18-09-2023, 06:16 PM
Bericht: #40
RE: Domaine Masse, Givry
Als onze head honcho zegt om eentje te openen, dan euh... openen we eentje zeker?

Vrijdagavond dus een fles En Choué 2021 opengetrokken. Geproefd over drie dagen en dat was een eerder wisselvallige proefervaring.
Misschien zit de wijn ondertussen toch in een moeilijke/gesloten fase. Het tweede (vrijdag) en laatste glas (gisteren) sprongen er positief uit, de rest was eerder teleurstellend.

Bij openen kwam de wijn wat dun over. Dan maar een stevige wals ingezet. Het tweede glas was wel op het appèl met een mooie fruitkorf, vooral op het rode fruit, en een hint van de opvoeding (kruidigheid, wat melkchocolade). Voor wijnen met veel materie moet je niet in 2021 zijn, maar dat is sowieso niet echt waar ik bij Masse naar op zoek ga. Hier dus ook eerder een lichte body, maar wel met zuivere aroma's en elegantie.

Op dag twee weinig plezier... de wijn leek terug in zijn schulp te kruipen en was eerder op het niveau van de Côte Chalonnaise VV '21 van hetzelfde huis.

Op dag drie sowieso iets te laat uit de koelkast gehaald, wat zich vertaalde in een gesloten begin. Tegen het laatste glas zat de temperatuur wel goed en was de wijn terug zijn fruitige, genietbare zelf.

Ik heb er wel vertrouwen in dat dit helemaal op zijn plooi komt, al lijkt me dit sowieso geen wijn voor de lange termijn (en dat is helemaal niet erg).
18-09-2023, 06:31 PM
Bericht: #41
RE: Domaine Masse, Givry
(18-09-2023 06:16 PM)redacteur schreef:  Als onze head honcho zegt om eentje te openen, dan euh... openen we eentje zeker?

Vrijdagavond dus een fles En Choué 2021 opengetrokken. Geproefd over drie dagen en dat was een eerder wisselvallige proefervaring.
Misschien zit de wijn ondertussen toch in een moeilijke/gesloten fase. Het tweede (vrijdag) en laatste glas (gisteren) sprongen er positief uit, de rest was eerder teleurstellend.

Bij openen kwam de wijn wat dun over. Dan maar een stevige wals ingezet. Het tweede glas was wel op het appèl met een mooie fruitkorf, vooral op het rode fruit, en een hint van de opvoeding (kruidigheid, wat melkchocolade). Voor wijnen met veel materie moet je niet in 2021 zijn, maar dat is sowieso niet echt waar ik bij Masse naar op zoek ga. Hier dus ook eerder een lichte body, maar wel met zuivere aroma's en elegantie.

Op dag twee weinig plezier... de wijn leek terug in zijn schulp te kruipen en was eerder op het niveau van de Côte Chalonnaise VV '21 van hetzelfde huis.

Op dag drie sowieso iets te laat uit de koelkast gehaald, wat zich vertaalde in een gesloten begin. Tegen het laatste glas zat de temperatuur wel goed en was de wijn terug zijn fruitige, genietbare zelf.

Ik heb er wel vertrouwen in dat dit helemaal op zijn plooi komt, al lijkt me dit sowieso geen wijn voor de lange termijn (en dat is helemaal niet erg).

Toch bedankt voor de opoffering Big Grin

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
18-09-2023, 09:10 PM
Bericht: #42
RE: Domaine Masse, Givry
Op domein geweest vorig jaar en ik was eerder ontgoocheld in hun 2021 creaties.

Ik kocht enkel rode Servoisine givry 1er cru 2021.
Verder nog wat witte Montagny 1er cru Les terroirs 2020 die overigens zeer in de smaak viel.
18-09-2023, 10:18 PM
Bericht: #43
RE: Domaine Masse, Givry
Servoisine jammer genoeg enkel uit tank kunnen proeven, zat nog niet op fles. Liet bij mij ook wel de beste indruk na.
21-12-2023, 06:11 PM
Bericht: #44
RE: Domaine Masse, Givry
(28-12-2021 07:50 PM)Fre schreef:  Servoisine 2016
Tijdens het uitzoeken van mijn wijnen van morgen, botste ik op deze wijn. Een van de meer bekende 1er cru’s uit Givry. Mede door Joblot die eveneens een prachtige cru voortbrengt.
Maar ook deze mag er best zijn. Heerlijke rode vruchten: frisfruitige framboosjes, roosjes ook, een zacht begeleidende fumé, …. In de mond een koele ‘breeze’ van rood fruit, heerlijk ‘gouleyand’ met tinetelende zuurtjes. Wauw, dit is heerlijk! Ik betaalde ter plaatse geen 20 euro. Waar gaan we dat schrijven? Wel, hier natuurlijk Smile
De zoektocht naar de goeie flessen voor morgen gaat door. Maar met een Servoisine in de hand, is dat geen opgave. Slurp

Deze Servoisine 2016 meegenomen naar restaurant, Le Noble, mocht m daar voor 20 euro kurkrecht opentrekken.
Wel wel, wat een voltreffer was dat!
Een absoluut héérlijke wijn, lengte, evenwicht, fraicheur, alles had ie.
Mijn tafelgenoot, Franklin, was verrukt.
En hij paste werkelijk perfect bij de tajine van lam.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
22-12-2023, 11:09 PM
Bericht: #45
RE: Domaine Masse, Givry
(21-12-2023 06:11 PM)vinejo schreef:  
(28-12-2021 07:50 PM)Fre schreef:  Servoisine 2016
Tijdens het uitzoeken van mijn wijnen van morgen, botste ik op deze wijn. Een van de meer bekende 1er cru’s uit Givry. Mede door Joblot die eveneens een prachtige cru voortbrengt.
Maar ook deze mag er best zijn. Heerlijke rode vruchten: frisfruitige framboosjes, roosjes ook, een zacht begeleidende fumé, …. In de mond een koele ‘breeze’ van rood fruit, heerlijk ‘gouleyand’ met tinetelende zuurtjes. Wauw, dit is heerlijk! Ik betaalde ter plaatse geen 20 euro. Waar gaan we dat schrijven? Wel, hier natuurlijk Smile
De zoektocht naar de goeie flessen voor morgen gaat door. Maar met een Servoisine in de hand, is dat geen opgave. Slurp

Deze Servoisine 2016 meegenomen naar restaurant, Le Noble, mocht m daar voor 20 euro kurkrecht opentrekken.
Wel wel, wat een voltreffer was dat!
Een absoluut héérlijke wijn, lengte, evenwicht, fraicheur, alles had ie.
Mijn tafelgenoot, Franklin, was verrukt.
En hij paste werkelijk perfect bij de tajine van lam.

Tof dat ze dat doen bij Le Noble!

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
23-12-2023, 06:59 AM
Bericht: #46
RE: Domaine Masse, Givry
(22-12-2023 11:09 PM)Olivier schreef:  
(21-12-2023 06:11 PM)vinejo schreef:  
(28-12-2021 07:50 PM)Fre schreef:  Servoisine 2016
Tijdens het uitzoeken van mijn wijnen van morgen, botste ik op deze wijn. Een van de meer bekende 1er cru’s uit Givry. Mede door Joblot die eveneens een prachtige cru voortbrengt.
Maar ook deze mag er best zijn. Heerlijke rode vruchten: frisfruitige framboosjes, roosjes ook, een zacht begeleidende fumé, …. In de mond een koele ‘breeze’ van rood fruit, heerlijk ‘gouleyand’ met tinetelende zuurtjes. Wauw, dit is heerlijk! Ik betaalde ter plaatse geen 20 euro. Waar gaan we dat schrijven? Wel, hier natuurlijk Smile
De zoektocht naar de goeie flessen voor morgen gaat door. Maar met een Servoisine in de hand, is dat geen opgave. Slurp

Deze Servoisine 2016 meegenomen naar restaurant, Le Noble, mocht m daar voor 20 euro kurkrecht opentrekken.
Wel wel, wat een voltreffer was dat!
Een absoluut héérlijke wijn, lengte, evenwicht, fraicheur, alles had ie.
Mijn tafelgenoot, Franklin, was verrukt.
En hij paste werkelijk perfect bij de tajine van lam.

Tof dat ze dat doen bij Le Noble!

Ze vroegen eerst 25 euro maar k heb afgedongen Tongue
We namen wel een glas wit als aperitief en voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. En achteraf nog 2 glazen champagne…
Zijn er restaurants waar ze kurkgeld weigeren?

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
23-12-2023, 12:26 PM
Bericht: #47
RE: Domaine Masse, Givry
(23-12-2023 06:59 AM)vinejo schreef:  Zijn er restaurants waar ze kurkgeld weigeren?
Dat zou je eenvoudig oplossen door zelf dan ook te weigeren Wink
Ik hoor van John dat hij altijd en overal zijn eigen wijnen meeneemt en daar nooit enig probleem mee gehad heeft. Nu ja, hij is dan wel een heel goede klant daar, dat helpt ongetwijfeld. De prijs van kurkgeld zou ook stijgen ook met de reputatie (lees: sterren) van het restaurant.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
23-12-2023, 02:03 PM
Bericht: #48
RE: Domaine Masse, Givry
(23-12-2023 12:26 PM)wvd schreef:  
(23-12-2023 06:59 AM)vinejo schreef:  Zijn er restaurants waar ze kurkgeld weigeren?
Dat zou je eenvoudig oplossen door zelf dan ook te weigeren Wink
Ik hoor van John dat hij altijd en overal zijn eigen wijnen meeneemt en daar nooit enig probleem mee gehad heeft. Nu ja, hij is dan wel een heel goede klant daar, dat helpt ongetwijfeld. De prijs van kurkgeld zou ook stijgen ook met de reputatie (lees: sterren) van het restaurant.

Ik maak er een topicske van Wink

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
23-12-2023, 03:02 PM
Bericht: #49
RE: Domaine Masse, Givry
(23-12-2023 02:03 PM)vinejo schreef:  
(23-12-2023 12:26 PM)wvd schreef:  
(23-12-2023 06:59 AM)vinejo schreef:  Zijn er restaurants waar ze kurkgeld weigeren?
Dat zou je eenvoudig oplossen door zelf dan ook te weigeren Wink
Ik hoor van John dat hij altijd en overal zijn eigen wijnen meeneemt en daar nooit enig probleem mee gehad heeft. Nu ja, hij is dan wel een heel goede klant daar, dat helpt ongetwijfeld. De prijs van kurkgeld zou ook stijgen ook met de reputatie (lees: sterren) van het restaurant.

Ik maak er een topicske van Wink
TOP, cheers

Ik ben echt benieuwd naar de mening van de forummers!

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)


Ga naar locatie: