Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konijn in mosterdsaus met witloof
31-01-2015, 06:08 PM
Bericht: #31
RE: Konijn in mosterdsaus met witloof
(31-01-2015 06:01 PM)vinejo schreef:  
(31-01-2015 05:55 PM)Abouriou schreef:  Ik zou gaan voor een monastrell/mourvèdre... wat het ook wordt, smakelijk! Smile

Monastrell, ja, mourvedre, nee..

Is nochtans dezelfde Vinejo...

http://www.wijn-in-huis.be
31-01-2015, 06:11 PM
Bericht: #32
RE: Konijn in mosterdsaus met witloof
(31-01-2015 06:08 PM)Abouriou schreef:  
(31-01-2015 06:01 PM)vinejo schreef:  
(31-01-2015 05:55 PM)Abouriou schreef:  Ik zou gaan voor een monastrell/mourvèdre... wat het ook wordt, smakelijk! Smile

Monastrell, ja, mourvedre, nee..

Is nochtans dezelfde Vinejo...

ik wist dat je dat ging zeggen. Wink
Maar een mourvedre (uit Bandol bvb)heeft niks te maken met een monastrell. Totaal andere wijn.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
31-01-2015, 06:19 PM
Bericht: #33
RE: Konijn in mosterdsaus met witloof
Is nochtans dezelfde Vinejo...
[/quote]

ik wist dat je dat ging zeggen. Wink
Maar een mourvedre (uit Bandol bvb)heeft niks te maken met een monastrell. Totaal andere wijn.
[/quote]

En ik wist dat jij dat ging zeggen Smile

Ik kies steeds eerst op karakteristieken van de druif, daarna pas op streek. Een streek kan dikwijls een surplus geven aan een druif, maar evenzeer negatief werken. Dus niet streekgebonden gekozen : Monastrell/mourvèdre/syrah ( in die volgorde)en als we naar de rhône gaan opteer ik voor een Gigondas Smile

Maar da's mijn mening uiteraard Smile

http://www.wijn-in-huis.be
31-01-2015, 06:24 PM
Bericht: #34
RE: Konijn in mosterdsaus met witloof
(31-01-2015 06:19 PM)Abouriou schreef:  Is nochtans dezelfde Vinejo...

ik wist dat je dat ging zeggen. Wink
Maar een mourvedre (uit Bandol bvb)heeft niks te maken met een monastrell. Totaal andere wijn.


En ik wist dat jij dat ging zeggen Smile

Ik kies steeds eerst op karakteristieken van de druif, daarna pas op streek. Een streek kan dikwijls een surplus geven aan een druif, maar evenzeer negatief werken. Dus niet streekgebonden gekozen : Monastrell/mourvèdre/syrah ( in die volgorde)en als we naar de rhône gaan opteer ik voor een Gigondas Smile

Maar da's mijn mening uiteraard Smile

Ik vind dat keun van Bert niet kruidig en krachtig genoeg voor een mourvedre of een Rhonewijn. Monastrell uit Spanje vind ik trouwens veel fruitiger, soepeler en ronder dan een mourvedre.
Voor wat betreft Bandol, die streek geeft alvast een serieuze surplus aan de mourvedre.. Wink

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
31-01-2015, 06:34 PM
Bericht: #35
RE: Konijn in mosterdsaus met witloof
(31-01-2015 06:24 PM)vinejo schreef:  
(31-01-2015 06:19 PM)Abouriou schreef:  Is nochtans dezelfde Vinejo...

ik wist dat je dat ging zeggen. Wink
Maar een mourvedre (uit Bandol bvb)heeft niks te maken met een monastrell. Totaal andere wijn.


En ik wist dat jij dat ging zeggen Smile

Ik kies steeds eerst op karakteristieken van de druif, daarna pas op streek. Een streek kan dikwijls een surplus geven aan een druif, maar evenzeer negatief werken. Dus niet streekgebonden gekozen : Monastrell/mourvèdre/syrah ( in die volgorde)en als we naar de rhône gaan opteer ik voor een Gigondas Smile

Maar da's mijn mening uiteraard Smile

Ik vind dat keun van Bert niet kruidig en krachtig genoeg voor een mourvedre of een Rhonewijn. Monastrell uit Spanje vind ik trouwens veel fruitiger, soepeler en ronder dan een mourvedre.
Voor wat betreft Bandol, die streek geeft alvast een serieuze surplus aan de mourvedre.. Wink

Des Tours ? Wink
31-01-2015, 06:38 PM
Bericht: #36
RE: Konijn in mosterdsaus met witloof
Gedeeltelijk eens met je... Zeker over de Bandol. Over de Monastrell en Mourvèdre is het moeilijker te oordelen, omdat het vinificatieproces zodanig veel kan beïnvloeden. Het gebruik van de juiste giststam kan een wijn al tig procent fruitiger maken dan hij "standaard" zou geweest zijn. .. Voel ik een degustatieavond aankomen? Big Grin

http://www.wijn-in-huis.be
31-01-2015, 06:40 PM
Bericht: #37
RE: Konijn in mosterdsaus met witloof
(31-01-2015 06:38 PM)Abouriou schreef:  Gedeeltelijk eens met je... Zeker over de Bandol. Over de Monastrell en Mourvèdre is het moeilijker te oordelen, omdat het vinificatieproces zodanig veel kan beïnvloeden. Het gebruik van de juiste giststam kan een wijn al tig procent fruitiger maken dan hij "standaard" zou geweest zijn. .. Voel ik een degustatieavond aankomen? Big Grin

Heb alvast hier of daar wel een mourvedre liggen.. ;-)

@Dave: een Des Tours is altijd lekker maar bij konijn lijkt t me mss iets te alcoholisch (zeker de Vaqueyras 2007 die Bert zelf ook voorstelde)

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
31-01-2015, 06:50 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 31-01-2015 om 07:01 PM door Bert.)
Bericht: #38
RE: Konijn in mosterdsaus met witloof
(31-01-2015 06:50 PM)Bert schreef:  OK Venne Smile

Het is een Nuits-Saint-Georges 1er cru geworden:
Domaine François Legros - Les Perrières
2008


Aroma's van kers, aardbei, vleesjus, caramel en houtschaafsel.
Frisse, fruitige (kers en appel) aanzet. De latere zuurtjes worden verzacht door een milde koffie-touch. Subtiele tannines in de middellange afdronk.
Mooi gestructureerde, fijne, elegante klassewijn.

De 'gewone' saus werd verder aangevuld met rozijnen, verse witte druiven, honing, stukjes appel (Pink Lady), laurier en een soeplepel mosterd.
Perfect match met de Nt-St-G Smile

Merci voor de tip guys.
Een des Tours, Dave, was idd ook mijn eerste wijn-idee.
Aanvankelijk dacht ik eigenlijk aan een Westvleteren of een Rochefort,
maar wou een wijn-match hebben die equilibre bracht. Wat een des Tours of die bieren niet echt zouden brengen, denk ik.

Bibere humanum est, ergo bibamus.
31-01-2015, 09:06 PM
Bericht: #39
RE: Konijn in mosterdsaus met witloof
(31-01-2015 06:50 PM)Bert schreef:  
(31-01-2015 06:50 PM)Bert schreef:  OK Venne Smile

Het is een Nuits-Saint-Georges 1er cru geworden:
Domaine François Legros - Les Perrières
2008


Aroma's van kers, aardbei, vleesjus, caramel en houtschaafsel.
Frisse, fruitige (kers en appel) aanzet. De latere zuurtjes worden verzacht door een milde koffie-touch. Subtiele tannines in de middellange afdronk.
Mooi gestructureerde, fijne, elegante klassewijn.

De 'gewone' saus werd verder aangevuld met rozijnen, verse witte druiven, honing, stukjes appel (Pink Lady), laurier en een soeplepel mosterd.
Perfect match met de Nt-St-G Smile

Merci voor de tip guys.
Een des Tours, Dave, was idd ook mijn eerste wijn-idee.
Aanvankelijk dacht ik eigenlijk aan een Westvleteren of een Rochefort,
maar wou een wijn-match hebben die equilibre bracht. Wat een des Tours of die bieren niet echt zouden brengen, denk ik.

Is dat die Legros van de Colruyt ? De moeite, begrijp ik ?
31-01-2015, 09:20 PM
Bericht: #40
RE: Konijn in mosterdsaus met witloof
(31-01-2015 09:06 PM)Dave schreef:  Is dat die Legros van de Colruyt ? De moeite, begrijp ik ?

Idd.
Bij Colruyt nu de 2009.
Ik kocht daar de 08 wel in promo aan 26,85€...

Bibere humanum est, ergo bibamus.


Ga naar locatie: