Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 1 stemmen - gemiddelde waardering is 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Thewineanalyst.org
23-11-2017, 12:34 PM
Bericht: #91
RE: Thewineanalyst.org
(23-11-2017 12:29 PM)Kupers schreef:  Tijd om nog eens een update te plaatsen, niet meteen met een nieuw artikel over zijn

To be or not to be?
Je pense donc je suis?

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
23-11-2017, 12:36 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 23-11-2017 om 12:38 PM door Kupers.)
Bericht: #92
RE: Thewineanalyst.org
(23-11-2017 12:34 PM)vinejo schreef:  
(23-11-2017 12:29 PM)Kupers schreef:  Tijd om nog eens een update te plaatsen, niet meteen met een nieuw artikel over zijn

To be or not to be?
Je pense donc je suis?

De switch tussen qwerty en azerty verloopt niet altijd foutloos :blush. Het toont wel dat existentiële vragen en wijn goed samengaan!
23-11-2017, 06:51 PM
Bericht: #93
RE: Thewineanalyst.org
Succes in ieder geval, Peter! En alvast tot zaterdag Smile

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
23-03-2018, 10:11 PM
Bericht: #94
RE: Thewineanalyst.org
Het is tijden geleden dat het bloggedeelte van The Wine Analyst nog actief was. Daar begint stilletjes verandering in te komen (of toch tenminste tot de stock van geschreven artikels op is :coolSmile.

Intussen werden volgende artikels reeds gepost:

https://thewineanalyst.org/mushroom-risotto/

https://thewineanalyst.org/a-french-classic-cassoulet/
28-03-2018, 08:23 PM
Bericht: #95
RE: Thewineanalyst.org
Deze week gooien we het eens over een andere boeg, met een zeer late terugblik op een mooie sherry-tasting:

https://thewineanalyst.org/sherry-week/
05-04-2018, 08:10 PM
Bericht: #96
RE: Thewineanalyst.org
een recent tripje naar de Jura vormt de inspiratie voor een minireeks (die wel volledig random zal verschijnen), met een verslag van Le Nez dans le Vert om te beginnen.

https://thewineanalyst.org/le-nez-dans-le-vert/
05-04-2018, 10:08 PM
Bericht: #97
RE: Thewineanalyst.org
(05-04-2018 08:10 PM)Kupers schreef:  een recent tripje naar de Jura vormt de inspiratie voor een minireeks (die wel volledig random zal verschijnen), met een verslag van Le Nez dans le Vert om te beginnen.

https://thewineanalyst.org/le-nez-dans-le-vert/

Kreeg hem daarstraks in de mailbox, erg lezenswaardig!
14-04-2018, 11:15 AM
Bericht: #98
RE: Thewineanalyst.org
(05-04-2018 10:08 PM)troisetoiles schreef:  Kreeg hem daarstraks in de mailbox, erg lezenswaardig!

Merci Blush!

Deze week even sidesteppen naar Duitsland, met een proeverij op de vooravond van Prowein:

https://thewineanalyst.org/grosse-winzer-grosse-weine/
24-04-2018, 06:11 PM
Bericht: #99
RE: Thewineanalyst.org
inactiviteit, een verhuis, een dochter, en een algemene neiging naar uitstelgedrag hebben er toe geleid dat een aantal artikels in de koelkast waren beland. Tijd om hier wat verandering in te brengen, te beginnen met een grondige review van de wijnen van Markus Molitor.

https://thewineanalyst.org/markus-molitor-2016/
25-04-2018, 10:59 AM
Bericht: #100
RE: Thewineanalyst.org
Mooi verslag als altijd Peter!

Citaat: "(those who complain/brag about 200+ wines in a day make me question their judgement)"
Hier ben ik het helemaal mee eens. Dat is als je bedoelt proeven met de bedoeling een nota te schrijven zodat een lezer van deze nota zich een idee van geur en smaak kan vormen.
De zaken liggen voor de professionele handelaar echter heel anders. Tijdens beurzen als Prowein, Vinitaly of (vooral) de Grands Jours proef je uiteraard soms erg veel wijnen op 1 dag. Maar de enige bedoeling op dat moment is om voor jezelf een kort kwaliteitsoordeel te vormen. Een soort "ja, nee, misschien". Meestal noteer ik iets over stijl, volume, lengte, tannines... soms gewoon "bah" Wink
Mijn record aantal wijnen op 1 dag is bijna altijd tijdens de Grands Jours op de dag van de Côte de Nuits. In 2016 had ik er 150 en ik was doodop (en nog een Paulée te gaan...) Dit jaar niet echt op zoek naar iets nieuws, dus relax al snuffelend rondgewandeld en uiteraard alle referentiedomeinen meegenomen. 's Avonds helemaal fit en... 175 wijnen geproefd.
Ik heb ook het vermoeden dat het (mentaal?) minder vermoeiend is als je binnen 1 type wijnen proeft. In Bourgogne is het dan quasi uitsluitend Pinot, bij Molitor bijna uitsluitend Riesling en ik denk dat dat beter gaat. Op andere beurzen proef ik veel minder, maar het zijn dan uiteraard veel meer diverse types wijn.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
25-04-2018, 01:23 PM
Bericht: #101
RE: Thewineanalyst.org
(25-04-2018 10:59 AM)wvd schreef:  Mooi verslag als altijd Peter!

Citaat: "(those who complain/brag about 200+ wines in a day make me question their judgement)"
Hier ben ik het helemaal mee eens. Dat is als je bedoelt proeven met de bedoeling een nota te schrijven zodat een lezer van deze nota zich een idee van geur en smaak kan vormen.
De zaken liggen voor de professionele handelaar echter heel anders. Tijdens beurzen als Prowein, Vinitaly of (vooral) de Grands Jours proef je uiteraard soms erg veel wijnen op 1 dag. Maar de enige bedoeling op dat moment is om voor jezelf een kort kwaliteitsoordeel te vormen. Een soort "ja, nee, misschien". Meestal noteer ik iets over stijl, volume, lengte, tannines... soms gewoon "bah" Wink
Mijn record aantal wijnen op 1 dag is bijna altijd tijdens de Grands Jours op de dag van de Côte de Nuits. In 2016 had ik er 150 en ik was doodop (en nog een Paulée te gaan...) Dit jaar niet echt op zoek naar iets nieuws, dus relax al snuffelend rondgewandeld en uiteraard alle referentiedomeinen meegenomen. 's Avonds helemaal fit en... 175 wijnen geproefd.
Ik heb ook het vermoeden dat het (mentaal?) minder vermoeiend is als je binnen 1 type wijnen proeft. In Bourgogne is het dan quasi uitsluitend Pinot, bij Molitor bijna uitsluitend Riesling en ik denk dat dat beter gaat. Op andere beurzen proef ik veel minder, maar het zijn dan uiteraard veel meer diverse types wijn.

Als je wit proeft, of licht type rood, dan zal dat misschien nog wel gaan. Maar wat met krachtigere rode wijnen? Neem nu de primeurproeverijen in Bordeaux. Eens je aan wijn 50 zit ben ik zeker dat je niet meer kan zeggen of de tannines die je waarneemt die zijn van de wijn in je glas of die van 20 wijnen terug.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
25-04-2018, 02:04 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 25-04-2018 om 02:09 PM door don quichotte.)
Bericht: #102
RE: Thewineanalyst.org
(25-04-2018 01:23 PM)Olivier schreef:  
(25-04-2018 10:59 AM)wvd schreef:  Mooi verslag als altijd Peter!

Citaat: "(those who complain/brag about 200+ wines in a day make me question their judgement)"
Hier ben ik het helemaal mee eens. Dat is als je bedoelt proeven met de bedoeling een nota te schrijven zodat een lezer van deze nota zich een idee van geur en smaak kan vormen.
De zaken liggen voor de professionele handelaar echter heel anders. Tijdens beurzen als Prowein, Vinitaly of (vooral) de Grands Jours proef je uiteraard soms erg veel wijnen op 1 dag. Maar de enige bedoeling op dat moment is om voor jezelf een kort kwaliteitsoordeel te vormen. Een soort "ja, nee, misschien". Meestal noteer ik iets over stijl, volume, lengte, tannines... soms gewoon "bah" Wink
Mijn record aantal wijnen op 1 dag is bijna altijd tijdens de Grands Jours op de dag van de Côte de Nuits. In 2016 had ik er 150 en ik was doodop (en nog een Paulée te gaan...) Dit jaar niet echt op zoek naar iets nieuws, dus relax al snuffelend rondgewandeld en uiteraard alle referentiedomeinen meegenomen. 's Avonds helemaal fit en... 175 wijnen geproefd.
Ik heb ook het vermoeden dat het (mentaal?) minder vermoeiend is als je binnen 1 type wijnen proeft. In Bourgogne is het dan quasi uitsluitend Pinot, bij Molitor bijna uitsluitend Riesling en ik denk dat dat beter gaat. Op andere beurzen proef ik veel minder, maar het zijn dan uiteraard veel meer diverse types wijn.

Als je wit proeft, of licht type rood, dan zal dat misschien nog wel gaan. Maar wat met krachtigere rode wijnen? Neem nu de primeurproeverijen in Bordeaux. Eens je aan wijn 50 zit ben ik zeker dat je niet meer kan zeggen of de tannines die je waarneemt die zijn van de wijn in je glas of die van 20 wijnen terug.

En dan mag je nog honderd keer je mond met water spoelen en ondertussen ook stukjes brood verorberen.
Daarom zal ik altijd ook, van wijnen die ik lekker vond op een degustatie, eerst één flesje kopen en dan dat rustig thuis eerst her proeven.
Dit geeft dan ook de gelegenheid de mooie ( commerciele) verhaaltjes te evalueren die je te horen kreeg tijdens de degustatie.Sleepy
En dikwijls kom ik tot de vaststelling: was dat nu de wijn die ik op die degustatie dronk?
Maar ik ben dan ook maar een amateurke en geen professioneel.Wink

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
25-04-2018, 02:53 PM
Bericht: #103
RE: Thewineanalyst.org
(25-04-2018 02:04 PM)don quichotte schreef:  ...
En dan mag je nog honderd keer je mond met water spoelen en ondertussen ook stukjes brood verorberen.
Daarom zal ik altijd ook, van wijnen die ik lekker vond op een degustatie, eerst één flesje kopen en dan dat rustig thuis eerst her proeven.
Dit geeft dan ook de gelegenheid de mooie ( commerciele) verhaaltjes te evalueren die je te horen kreeg tijdens de degustatie.Sleepy
En dikwijls kom ik tot de vaststelling: was dat nu de wijn die ik op die degustatie dronk?
Maar ik ben dan ook maar een amateurke en geen professioneel.Wink

Helemaal akkoord.

Ik ga zelf bijna nooit naar degustaties en proef zelfs zelden in wijnhandels. Veel liever koop ik eerst gewoon één fles om te proberen. Enkel de wijnen die me bevallen, koop ik terug in meerdere flessen.

Niet louter willekeurig natuurlijk, maar gebaseerd op wat ik graag mag, bv. druiven of domeinen waar ik goede ervaringen mee heb. Ik probeer ook regelmatig een wijn te nemen van een minder bekende druif die ik nog nooit heb gedronken, en geloof me, in Italië zijn er nog veel die ik nog niet heb kunnen afvinken.

I was just, I was just, I was just sitting here thinking
About your kiss and your warm embrace
When the reflection in the glass that I held to my lips baby
Revealed the tears that were on my face
25-04-2018, 03:12 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 25-04-2018 om 03:17 PM door wvd.)
Bericht: #104
RE: Thewineanalyst.org
(25-04-2018 02:53 PM)33S schreef:  in Italië zijn er nog veel die ik nog niet heb kunnen afvinken.

Daar ben je nog wel eventjes zoet mee...
(25-04-2018 01:23 PM)Olivier schreef:  Als je wit proeft, of licht type rood, dan zal dat misschien nog wel gaan. Maar wat met krachtigere rode wijnen? Neem nu de primeurproeverijen in Bordeaux. Eens je aan wijn 50 zit ben ik zeker dat je niet meer kan zeggen of de tannines die je waarneemt die zijn van de wijn in je glas of die van 20 wijnen terug.

Toch gaat dat nog hoor, we zitten dan in dezelfde stijl en eerlijk, je wordt dat wel wat gewoon. Op de UGCB proef ik er toch ook een fors aantal, maar ik ga wel als laatste de eerste wijnen even terug proeven dan, kwestie van het perspectief. En dan eindigen we in schoonheid met Bordeaux' grootste wijnen: de zoete! Slurp

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
26-04-2018, 11:03 PM
Bericht: #105
RE: Thewineanalyst.org
Ik merk ook vaak dat op salons of grote evenementen het eerder gaat om indrukken dan grondige analyses van wat je hebt geproefd. Het maakt het dan meestal niet eenvoudig om grote zaken te kunnen stellen over specifieke wijnen, maar ik probeer toch altijd achteraf, niet meteen aansluitend op het evenement, eens te kijken welke wijnen ik zo heb onthouden, het zijn er meestal minder dan ik in eerste instantie zou heb gedacht, maar toont wel steeds waar dat iets mij heeft getriggerd, of wat verder onderzoek waard is.
27-04-2018, 03:25 PM
Bericht: #106
RE: Thewineanalyst.org
(26-04-2018 11:03 PM)Kupers schreef:  Ik merk ook vaak dat op salons of grote evenementen het eerder gaat om indrukken dan grondige analyses van wat je hebt geproefd. Het maakt het dan meestal niet eenvoudig om grote zaken te kunnen stellen over specifieke wijnen, maar ik probeer toch altijd achteraf, niet meteen aansluitend op het evenement, eens te kijken welke wijnen ik zo heb onthouden, het zijn er meestal minder dan ik in eerste instantie zou heb gedacht, maar toont wel steeds waar dat iets mij heeft getriggerd, of wat verder onderzoek waard is.

Je hebt duidelijk de essentie beet!

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
02-05-2018, 07:30 PM
Bericht: #107
RE: Thewineanalyst.org
We blijven in de Moezel deze week, nog niet met een domein, maar met (hopelijk) een beetje meer inzicht in het unieke karakter van deze streek.

https://thewineanalyst.org/the-ancient-v...el-valley/
09-05-2018, 10:42 AM
Bericht: #108
RE: Thewineanalyst.org
Laatste bezoekje aan de Mosel, met één van mijn favoriete domeinen: Weiser-Kunstler, mijn zomerstock Kabinett is alvast ingeslagen en gekraakt Wink.

https://thewineanalyst.org/weiser-kunstler/
07-06-2018, 10:08 AM
Bericht: #109
RE: Thewineanalyst.org
Om de twee jaar gaan de deuren van de schatkamer van Langbeen open. ik was er voor het eerst bij, en werd omvergeblazen.

https://thewineanalyst.org/german-wines-langbeen/
14-06-2018, 07:14 PM
Bericht: #110
RE: Thewineanalyst.org
Een post ooit lang geleden (nog in het oude huis) geschreven en altijd opzij gehouden in geval van writer's block komt nu goed van pas Blush.

Hoe combineer je risotto met rode biet en gerookte paling met wijn?

https://thewineanalyst.org/beetroot-risotto/
15-06-2018, 10:38 AM
Bericht: #111
RE: Thewineanalyst.org
(14-06-2018 07:14 PM)Kupers schreef:  Een post ooit lang geleden (nog in het oude huis) geschreven en altijd opzij gehouden in geval van writer's block komt nu goed van pas Blush.

Hoe combineer je risotto met rode biet en gerookte paling met wijn?

https://thewineanalyst.org/beetroot-risotto/

Ziereisen, ooit nog volk mee naartoe gezeuld, werd vierkant uitgelachen...Angry intussen zowat cult status zeker?
Geen Pinot Noir geprobeerd? Past m.i. perfect bij rode biet, wel niet zo zeker over de gerookte paling, maar ik kan dat bij alles drinken Wink

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
18-06-2018, 10:58 AM
Bericht: #112
RE: Thewineanalyst.org
Ziereisen Tschuppen , knappe wijn!!

Wine is sunlight , held together by water !
24-07-2018, 06:28 PM
Bericht: #113
RE: Thewineanalyst.org
Om te vermijden dat we weer in de inactiviteit van vroeger vallen gaan we na een korte pauze gewoon door deze zomer, met een speciale focus op de Provence:

https://thewineanalyst.org/provence-wines-1/
24-07-2018, 06:57 PM
Bericht: #114
RE: Thewineanalyst.org
(24-07-2018 06:28 PM)Kupers schreef:  Om te vermijden dat we weer in de inactiviteit van vroeger vallen gaan we na een korte pauze gewoon door deze zomer, met een speciale focus op de Provence:

https://thewineanalyst.org/provence-wines-1/

Heel interessant, Peter, bedankt! Over de Provencewijnen lees je inderdaad niet zo heel veel, leuk dat je hier verandering in brengt. Ik kijk uit naar het vervolg!
24-07-2018, 07:21 PM
Bericht: #115
RE: Thewineanalyst.org
(24-07-2018 06:57 PM)troisetoiles schreef:  
(24-07-2018 06:28 PM)Kupers schreef:  Om te vermijden dat we weer in de inactiviteit van vroeger vallen gaan we na een korte pauze gewoon door deze zomer, met een speciale focus op de Provence:

https://thewineanalyst.org/provence-wines-1/

Heel interessant, Peter, bedankt! Over de Provencewijnen lees je inderdaad niet zo heel veel, leuk dat je hier verandering in brengt. Ik kijk uit naar het vervolg!

Idd zeer interessant, een regio die onderbelicht is (enfin, er zijn uitzonderingen Wink )
Ik zal deze reeks uiteraard op de voet volgen. :-)
Alvast een goed eerste artikel hoewel ik dit statement niet onderschrijf:
“Region isl unfortunately being drowned in an ocean of mediocre rosé.”
Hewel, Peter, ik heb nog niet veel mindere roses gedronken uit de regio. Zelfs supermarktroses van <5 € kunnen me veelal genoeg bekoren om er niet kwaad op te zijn. Enfin, geen top natuurlijk dus volgens jou dan mss mediocre, maar gezien de prijs meestal zeer bevredigend voor mij.

Voor wat betreft de top-aop s zeker akkoord voor Bandol -NFC
Bellet ook natuurlijk maar de mindere gekendheid is volledig te wijten aan de kleine hoeveelheid- 1000 hl per jaar, 10 domeinen....wat zou je willen dat het bekend is... T is trouwens idd enkel Ch. De Bellet dat je sporadisch eens in de winkel kan vinden, voor de rest moet je ter plaatse gaan.

Les Baux (Les bio) zeker akkoord, Hauvette top (verkrijgbaar bij Boutelegier), vergeet ook Romarin niet.

Cassis moet ik de eerste topwijn nog van tegen komen.

Benieuwd naar t vervolg Smile
24-07-2018, 10:56 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 25-07-2018 om 09:20 AM door Vinogan(s).)
Bericht: #116
RE: Thewineanalyst.org
(24-07-2018 07:21 PM)vinejo schreef:  Bellet ook natuurlijk maar de mindere gekendheid is volledig te wijten aan de kleine hoeveelheid- 1000 hl per jaar, 10 domeinen....wat zou je willen dat het bekend is... T is trouwens idd enkel Ch. De Bellet dat je sporadisch eens in de winkel kan vinden, voor de rest moet je ter plaatse gaan

Dit lijkt me ook te kloppen voor Palette: kleine appellatie met 1 gereputeerd domein, zoals reeds opgemerkt in het artikel

Edit: goeie tekst trouwens!
25-07-2018, 10:07 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 25-07-2018 om 10:09 AM door Kupers.)
Bericht: #117
RE: Thewineanalyst.org
Bedankt voor de reacties!

Alles heeft zijn context hé, en ik ben het met je eens dat een supermarktrosé van 5 euro meestal wel aan de verwachtingen voldoet, ook al omdat deze waarschijlijk iet hooggespannen zijn.

De trend van de laatste jaren gaat echter naar premiumrosé (> 10 euro), die volstrekt middelmatig is, genre Whispering Angel, Ott, Aix,... . De lichtheid van kleur primeert, qua smaak krijg je altijd perzik, meloen en iets suikerachtigs, en that's it. Zet vijf van deze 'lifestyle' rosés naast elkaar, en je drinkt in sé vijf maal hetzelfde. Als je dan ziet wat voor een volume hiervan wordt verkocht (Whispering Angel alleen is 3mio flessen, wat op een totale productie Cotes de Provence van 130mio toch wel enorm is), dan denk ik niet dat dit een imago is dat de Provence op lange termijn ten goede kan komen (zoals we hebben geleerd met Bojo novo en Liebfraumilch). Dan nog liever goedkopere supermarktrosés, die wel waar voor hun geld leveren.

Ik heb een beetje de toer gedaan van de Brusselse wijnhandelaars, kwestie van te zien of er van de kleinere appellaties iets te vinden is. Het bleek een zeer korte toer te zijn Cool. Bij eentje had ik vroeger nog Saint-Vincent gekocht (Bellet), maar die had de strijd om dat te verkopen ook al opgegeven, ook al vanwege de prijs (>20 euro).
25-07-2018, 10:35 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 25-07-2018 om 10:48 AM door Vinogan(s).)
Bericht: #118
RE: Thewineanalyst.org
(25-07-2018 10:07 AM)Kupers schreef:  Bedankt voor de reacties!


De trend van de laatste jaren gaat echter naar premiumrosé (> 10 euro), die volstrekt middelmatig is, genre Whispering Angel, Ott, Aix,... . De lichtheid van kleur primeert, qua smaak krijg je altijd perzik, meloen en iets suikerachtigs, en that's it. Zet vijf van deze 'lifestyle' rosés naast elkaar, en je drinkt in sé vijf maal hetzelfde.

Volledig mee eens; het "Provence-paradigma"... als de kleur maar licht is, de smaak is irrelevant. Terwijl er ook veel andere, donkerdere rosé is die soms veel interessanter is en culinair inzetbaar. En soms niet zó ver van de Provence verwijderd. Ik denk dan bv. aan (goeie) rosés uit Tavel, die door een goeie geut grenache ook veel intenser van kleur zijn.

Van Domaines Ott zelf ooit eens hun clos Mireille Coeur de Grain (ik denk 2015) gedronken en de beschrijving hierboven past perfect. Compleet neutraal, maar de kleur was wel heel licht, bijna wit, volgens het hedendaagse boekje dus... En dat kost dus 20+ euro...
25-07-2018, 12:37 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 25-07-2018 om 12:46 PM door don quichotte.)
Bericht: #119
RE: Thewineanalyst.org
(25-07-2018 10:35 AM)Vinogan(s) schreef:  
(25-07-2018 10:07 AM)Kupers schreef:  Bedankt voor de reacties!


De trend van de laatste jaren gaat echter naar premiumrosé (> 10 euro), die volstrekt middelmatig is, genre Whispering Angel, Ott, Aix,... . De lichtheid van kleur primeert, qua smaak krijg je altijd perzik, meloen en iets suikerachtigs, en that's it. Zet vijf van deze 'lifestyle' rosés naast elkaar, en je drinkt in sé vijf maal hetzelfde.

Volledig mee eens; het "Provence-paradigma"... als de kleur maar licht is, de smaak is irrelevant. Terwijl er ook veel andere, donkerdere rosé is die soms veel interessanter is en culinair inzetbaar. En soms niet zó ver van de Provence verwijderd. Ik denk dan bv. aan (goeie) rosés uit Tavel, die door een goeie geut grenache ook veel intenser van kleur zijn.

Van Domaines Ott zelf ooit eens hun clos Mireille Coeur de Grain (ik denk 2015) gedronken en de beschrijving hierboven past perfect. Compleet neutraal, maar de kleur was wel heel licht, bijna wit, volgens het hedendaagse boekje dus... En dat kost dus 20+ euro...


Een ander voorbeeld van een Rosé die bij deze evaluatie aansluit is de Miraval. Een gehypte wijn waar hier bij een lokale handelaar 18.25€ de vraagprijs is. Deze schrijft hierover: "De Miraval Provence Rosé is een geweldige rosé met superfijne fruitsmaken en door Decanter verkozen als 's werelds beste rosé."

Volgens mij geen 10€ waard. Een wijn waarbij mijn zoektocht naar fruit bij de tweede slok al op niets uitliep. Fouloos maar weinig om het lijf.

Ik kocht de 2016 ervan aan gereduceerde prijs :11,95€ (juni 2017) en 10,49€ (aug.2017) en dat zou ik er nu zeker niet meer voor betalen.
Het vrouwelijk gezelschap rond mij kan deze wel appreciëren.

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
25-07-2018, 01:14 PM
Bericht: #120
RE: Thewineanalyst.org
@Peter
Op die manier begrijp ik beter wat je bedoelt. Een rose van 10-15 euro biedt- behoudens Bandol - idd veelal weinig meerwaarde. En in Bandol is Ott al helemaal de slechtste PQ mogelijk.
Dus daar zijn we t over eens, koop rose van 5 euro óf koop Bandol (niet Ott) of Bellet.

@Vinogans
Tavel is idd een totaal andere stijl- niet mijn voorkeur tenzij zoals je stelde bij sommige gerechten.
Die donkere kleur komt volgens mij niet echt van de grenache (heel wat Provence is trouwens vooral grenache), mss eerder door de vinificatie of de syrah.

(schande, zit dit hier te typen in de abdij van Fontevraud Rolleyes )

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)


Ga naar locatie: