Wijn openen na transport ?
|
29-07-2015, 09:18 AM
Bericht: #1
|
|||
|
|||
Wijn openen na transport ?
Interessante tips
https://www.leplangt.com/nl/comment-stab...transport/ Wine is sunlight , held together by water ! |
|||
29-07-2015, 10:10 AM
Bericht: #2
|
|||
|
|||
RE: Wijn openen na transport ?
Ik gebruik de vuistregel: een week rust in de kelder per jaar dat de wijn "oud" is. Een wijn van oogstjaar 2013 gaat dus eerst minimum 2 weken de kelder in alvorens te openen.
Ik kijk ook naar de kleine luchtbelletjes aan het oppervlakte. Die verschijnen door het schudden tijdens transport. Ze verdwijnen heel langzaam tijdens platte rust. Als er geen belletjes meer zijn is de fles stabiel genoeg om te openen. De wijn wint in elk geval veel aan kwaliteit als die tot rust gekomen is |
|||
29-07-2015, 09:15 PM
Bericht: #3
|
|||
|
|||
RE: Wijn openen na transport ?
Ik neem een minimum van 14 dagen rust in de wijnkast ( en vermijd transport tijdens de zomer ).
When in doubt ... drink Pomerol ! |
|||
29-07-2015, 10:35 PM
Bericht: #4
|
|||
|
|||
RE: Wijn openen na transport ?
(29-07-2015 09:15 PM)Mathijs81 schreef: Ik neem een minimum van 14 dagen rust in de wijnkast Kan jij daarin liggen, Mathijs? I know, I know... Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
|