Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wijn en gezondheid
27-08-2015, 08:22 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 27-08-2015 om 08:25 PM door shiraz.)
Bericht: #1
Wijn en gezondheid
gevonden op het wereldwijde web
Ziekte en aanbevolen wijnsoorten, Het waarom, De dosering

Blaasontsteking
Zoete witte wijnsoorten uit de Anjou of Traminer.Hun sterk antiseptische werking verhindert dat de ziekte erger wordt.Een tot twee maatjes per maaltijd (bij lunch en diner)
Bronchitis
Rode bordeauxwijnen of bourgondische wijnen uit het Ahrtal en van Kaiserstuhl. Deze wijnen hebben een hoog fosforgehalte.Met wat kaneel, suiker en citroenschil verwarmen tot 60 graden. Dosering drie koppen per dag.
Galstenen
Riesling uit het Ahrtal, of Moezelwijn, of wijn uit het Saargebied. Wijnen, geperst van druiven, die op kiezelachtige grond worden verbouwd, bevorderen het vergruizen van organisch gevormde stenen.Een tot twee maatjes na lunch en diner.
Gebrek aan eetlust
Ongeveer vijf jaar oude, rode wijn, of lichte soorten witte wijn. Rode wijn heeft over het algemeen een versterkende werking. Witte wijnen stimuleren de maagfuncties. Een half uur voor de hoofdmaaltijd een half glaasje.
Gebrek aan kalk
Riesling uit Kaiserstuhl (Tuniberg) en van de Hessische Bergstrasse.Dit zijn wijnen, geperst van druiven, die op een kalkhoudende bodem zijn verbouwd. Twee maatjes bij lunch en diner.
Griep
Pikante traminwijn, of rode wijnen van Côte du Rhone. Deze wijnen bevatten weinig zuren en zijn rijk aan calorieen en alcohol.Een fles met 15 gram kaneel, vijf klontjes suiker en een citroenschil is toereikend voor twee dagen.
Hartkwalen
Bourgondische wijnen en Trollinger uit Baden-Wurttemberg. Het kaliumgehalte van deze wijnsoorten is bevordelijk voor de werking van het hart.Twee maatjes bij lunch en diner.
Jicht
Rosewijn uit de Provence, lichte Silvaner uit Franken.De wijnen bevorderen het urineren en breken overtollig urinezuur af. Twee maatjes bij lunch en diner.
Keelontsteking
Jonge Bourgondische wijnen en rode Beaujolais Deze wijnen doden bacterieen en bevorderen de transpiratie.Doe kaneel, suiker en een citroenschil in een halve liter wijn en maak die warm. Driemaal per dag een kopje drinken.
Koorts
Wijnen uit de Champagne, of Tokajer. Deze wijnen bevatten fosfor en neutraliseren vergif. Een fles per dag – ongeveer elk uur een glas.
Nierstenen
Riesling uit het Ahrtal of Moezelwijn of wijn uit het Saargebied. Wijnen, geperst van druiven, die op kiezelachtige grond worden verbouwd, bevorderen het vergruizen van organisch gevormde stenen.Een of twee maatjes na de hoofdmaaltijden.
Oogaandoeningen
Bourgondische en Trollinger wijnen uit Baden-Wurttemberg. Het kaliumgehalte in deze wijnen werkt verstevigend op de oogspieren. Bij elke maaltijd (lunch en Diner) een maatje.
Ouderdomsverschijnselen
Riesling, of natuurwijnen uit de Champagne, of Bourgondische wijn uit Kaiserstuhl. Dit zijn mineraalrijke wijnen, die de stofwisseling bij oudere mensen helpen bevorderen. Een tot twee maatjes bij het eten. De ene dag witte, de andere dag rode wijn.
Suikerziekte
Jonge rode wijn uit Bordeaux of Sancerre De in deze wijnsoorten opgetaste vitaminen bevorderen de verbranding van suiker en vetten. 800gram wijn per dag, te drinken bij de hoofdmaaltijd en tussen de maaltijden door.
Uitputting
Rulander uit kaiserstuhl, of rode wijn uit Rheingau. Deze wijnen bevatten fosfor en ijzer en werken daarom versterkend. Voor en na de hoofdmaaltijd een glas.
Vetzucht
Rosewijn uit de Provence of Droge witte wijn. Deze wijnen bevorderen het urineren en de ongestoorde werking van de stofwisseling. Bijna driekwart liter per dag, te drinken bij de lunch of het diner.

Nu maar hopen op ne griep met een keelontsteking een wat koorts

Champagne is noodzakelijk in tijden van verlies en verplicht in tijden van overwinning
27-08-2015, 08:47 PM
Bericht: #2
RE: Wijn en gezondheid
Volledig getest en als correct bevonden Cool

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
28-08-2015, 09:35 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 28-08-2015 om 09:36 AM door Vinogan(s).)
Bericht: #3
RE: Wijn en gezondheid
(27-08-2015 08:22 PM)shiraz schreef:  gevonden op het wereldwijde web

Bronchitis
Rode bordeauxwijnen .Met wat kaneel, suiker en citroenschil verwarmen tot 60 graden. Dosering drie koppen per dag.

Lap, bronchitis! Snel mn Lafite opwarmen...

In de zomer heb ik blijkbaar veel last van jicht en vetzucht die ik moet counteren :-)

Zatte groeten uit de zetel...
28-08-2015, 10:44 AM
Bericht: #4
RE: Wijn en gezondheid
Ik denk dat ik koorts heb...

Over Riesling:
http://vriendenvanderiesling.wordpress.com/

Over wijn, meestal niet over Riesling:
http://wijnkrabbels.wordpress.com/
02-01-2016, 04:15 PM
Bericht: #5
RE: Wijn en gezondheid
Voor dames van een bepaalde leeftijd
http://bitnervineyards.com/products-cate...t-limited/

Champagne is noodzakelijk in tijden van verlies en verplicht in tijden van overwinning
04-01-2016, 12:06 AM
Bericht: #6
RE: Wijn en gezondheid
(02-01-2016 04:15 PM)shiraz schreef:  Voor dames van een bepaalde leeftijd
http://bitnervineyards.com/products-cate...t-limited/

ik kijk al uit naar de penopause pinot Wink

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
04-01-2016, 08:27 AM
Bericht: #7
RE: Wijn en gezondheid
(04-01-2016 12:06 AM)Olivier schreef:  
(02-01-2016 04:15 PM)shiraz schreef:  Voor dames van een bepaalde leeftijd
http://bitnervineyards.com/products-cate...t-limited/

ik kijk al uit naar de penopause pinot Wink

Big Grin

(Voor wie t artikel niet las: t ging over de menopauze merlot)

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
10-02-2016, 11:14 AM
Bericht: #8
RE: Wijn en gezondheid
Nog een reden om wijn te drinken

Goed nieuws: Een glas wijn maakt je knapper
De Universiteit van Bristol heeft een nieuwe studie uitgevoerd om te achterhalen of anderen ons meer of minder knapper vinden na het consumeren van alcohol.

De wetenschappers trokken foto’s van proefpersonen in nuchtere toestand, na het drinken van 1 glas wijn en na een derde glas. Vervolgens moesten andere mensen de foto’s beoordelen op aantrekkelijkheid op een schaal van 1 tot 10. De resultaten tonen dat mensen als aantrekkelijker worden beoordeeld na 1 glas wijn dan wanneer ze nuchter zijn.
Na drie glazen zien we een omgekeerd effect en worden mensen als minder aantrekkelijk beschouwd.

De reden waarom mensen na een glas wijn aantrekkelijker worden bevonden, heeft volgens de wetenschappers te maken met het effect van wijn op ons lichaam. Het doet ons ontspannen waardoor de gezichtsspieren losser worden. Het zorgt ervoor dat onze pupillen groter worden, een signaal dat automatisch gelinkt wordt met iets positief. Het brengt ook een kleurtje aan ons wangen, iets wat als aantrekkelijk wordt beschouwd door anderen.

Champagne is noodzakelijk in tijden van verlies en verplicht in tijden van overwinning


Ga naar locatie: