Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 1 stemmen - gemiddelde waardering is 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Paul Schumacher, Ahr
11-11-2018, 09:09 AM
Bericht: #61
RE: Paul Schumacher, Ahr
Carpe diem '16 heel lekker!
Fles gaat snel, voor wie eentje opentrekt open dertig minuten op voorhand.
12-11-2018, 10:55 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 12-11-2018 om 10:56 AM door Vinogan(s).)
Bericht: #62
RE: Paul Schumacher, Ahr
Cabernet sauvignon & merlot 2015

Rood fruit, lichte ijzertoets. Sappig. Wel redelijk discrete neus. In de mond hetzelfde, aangevuld met te opvallende zuren. Heel lichte structuur. Buiten de aciditeit komt de wijn wat flauw over, mist wat smaakintensiteit. Het is alsof de zuren wat te veel uitsteken en onvoldoende bedekt worden door fruit. Atypische cabernet wel.

Ging goed samen met koteletjes en gegratineere bloemkool. Goede alledaagse wijn, als de zuren nog wat temperen kan dit misschien nog iets beter worden. 86+

Dank aan de leverancier!
12-11-2018, 11:25 AM
Bericht: #63
RE: Paul Schumacher, Ahr
Aha, ik was gisteren bij Kreuzberg en het ging erover wie nog cabernet had aangeplant in de Ahr, bij deze dus bekend Smile.
17-11-2018, 02:33 PM
Bericht: #64
RE: Paul Schumacher, Ahr
Pur Pinot 2015
Eerste geur overrijpe aardbeien, bweuk.
Beetje wee gevoel, weinig fraicheur.
In de mond is het beter, genoeg fraicheur (maar geen overschot).
Sappig, rijpe tannines, geen tweede dimensie echter.
Zoetige afdronk.
Het type vlotte wegdrinker om met 2 of meer te degusteren, eeerder dan een meditatiewijn die je langzaam maar zeker tracht te doorgronden.
Verkeerd gekozen als flesje om alleen te proeven.
Wie wil meedrinken is welkom. Wink

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
17-11-2018, 03:07 PM
Bericht: #65
RE: Paul Schumacher, Ahr
(17-11-2018 02:33 PM)vinejo schreef:  Pur Pinot 2015
Eerste geur overrijpe aardbeien, bweuk.
Beetje wee gevoel, weinig fraicheur.
In de mond is het beter, genoeg fraicheur (maar geen overschot).
Sappig, rijpe tannines, geen tweede dimensie echter.
Zoetige afdronk.
Het type vlotte wegdrinker om met 2 of meer te degusteren, eeerder dan een meditatiewijn die je langzaam maar zeker tracht te doorgronden.
Verkeerd gekozen als flesje om alleen te proeven.
Wie wil meedrinken is welkom. Wink

Een goed halfuur later is de neus al veel complexer, met munt, caco, amandel. Ook in de mond bevalt dit me nu beter, er zit meer lijn in.
Begint me te smaken, wie wil meedrinken zal zich moeten reppen Wink

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
17-11-2018, 08:02 PM
Bericht: #66
RE: Paul Schumacher, Ahr
(17-11-2018 03:07 PM)vinejo schreef:  
(17-11-2018 02:33 PM)vinejo schreef:  Pur Pinot 2015
Eerste geur overrijpe aardbeien, bweuk.
Beetje wee gevoel, weinig fraicheur.
In de mond is het beter, genoeg fraicheur (maar geen overschot).
Sappig, rijpe tannines, geen tweede dimensie echter.
Zoetige afdronk.
Het type vlotte wegdrinker om met 2 of meer te degusteren, eeerder dan een meditatiewijn die je langzaam maar zeker tracht te doorgronden.
Verkeerd gekozen als flesje om alleen te proeven.
Wie wil meedrinken is welkom. Wink

Een goed halfuur later is de neus al veel complexer, met munt, caco, amandel. Ook in de mond bevalt dit me nu beter, er zit meer lijn in.
Begint me te smaken, wie wil meedrinken zal zich moeten reppen Wink

Tis te laat zeker Smile laat t u smaken
21-02-2019, 07:33 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 21-02-2019 om 07:33 PM door Tienne.)
Bericht: #67
RE: Paul Schumacher, Ahr
(10-04-2017 06:54 PM)vinejo schreef:  Doén Greg!
Zijn Pinot pur doet me nu zelfs even denken aan Pialade, you know..? Wink
Topcuvee kost inderdaad door de 40 euro. Heb ik 1 x geschonken op een degustatie bij Winevet, zou hier ergens op t forum moeten staan.

Deze middag hebben ook wij zeer genoten van deze wijn (2014).
Doet bij momenten idd zeer Reynaud aan.
21-02-2019, 08:06 PM
Bericht: #68
RE: Paul Schumacher, Ahr
(21-02-2019 07:33 PM)Tienne schreef:  
(10-04-2017 06:54 PM)vinejo schreef:  Doén Greg!
Zijn Pinot pur doet me nu zelfs even denken aan Pialade, you know..? Wink
Topcuvee kost inderdaad door de 40 euro. Heb ik 1 x geschonken op een degustatie bij Winevet, zou hier ergens op t forum moeten staan.

Deze middag hebben ook wij zeer genoten van deze wijn (2014).
Doet bij momenten idd zeer Reynaud aan.

2014 is idd zó mooi bij Shumacher. Echt wel Franse stijl. Wat ik al proefde van 2015 is een stuk Duitser.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
14-04-2019, 09:11 AM
Bericht: #69
RE: Paul Schumacher, Ahr
2015 frühburgunder
ik had hier destijds ter plaatse maar één flesje van gekocht want is een rariteit (80 ha of zoiets in heel Duitsland waarvan meeste in de Ahr aangeplant)
dag 1 en 2: licht jammy en rijpe aardbeitjes, niet complex, lekker wijntje, een beetje zoals ik me het herinnerde van tijdens ons bezoek
dag 4 (!) het laatste derde van de fles uitgedronken, toch een openbaring want meer mineraliteit en frisheid, meer complexiteit, plezant thuiskomen van een trip uit...Duitsland

Vince

"there must be a reason why some people have such unhealthy obsessions about burgundy"
28-07-2019, 10:10 PM
Bericht: #70
RE: Paul Schumacher, Ahr
Jo liet me Carpe Diem 2014 drinken.
Het is een heerlijke wijn.

Van harte.
Thierry Debaisieux
29-07-2019, 07:34 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 29-07-2019 om 09:06 AM door Smaakatleet.)
Bericht: #71
RE: Paul Schumacher, Ahr
Twee dagen geleden een 15 gedronken.
Carpe Diem hé.
Hout was zeer mooi geïntegreerd, had wel een half uurtje nodig.
16 ligt mij echt meer, geen nieuw hout meer.
Het fruit is iets meer zichtbaar.
17 zijn er ook wel mooie wijnen gemaakt daar hoor.
24-08-2019, 02:06 PM
Bericht: #72
RE: Paul Schumacher, Ahr
Gisteren de pinot pur 2014 geopend.
Zoals ik al meerdere keren bij spatburgunder had (onlangs ook bij Bertram) had deze wijn na openen een zeer overheersende, bijna off putting neus van (te) rijpe aardbei. Ook in de mond mist de wijn spanning, een soort bitterzoete smaak die me niet echt bevalt.
Uit ervaring weet ik dat een dagje zuurstof hierin wonderen kan doen.

En inderdaad, vandaag toont deze wijn een andere gedaante, het fruit is nu getemperd en mooi omringd door wat peper en minerale toetsen. In de mond is dit zeer fris, sappig en zuiver, met een mooi volume en werkelijk edele tannines. Zijdezachte wijn.

Reminder: wijnen uit de Ahr de Reynaud behandeling geven.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
10-09-2019, 05:27 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 10-09-2019 om 05:40 PM door Venne.)
Bericht: #73
RE: Paul Schumacher, Ahr
Dit weekend ook eens bij Paul langsgeweest. Wat een toffe man.
Alles mogen proeven en natuurlijk wat meegenomen om thuis nog eens over te doen. Maar dan wel na wat rijping in de kelder. 2017 was blijkbaar pas op fles gekomen.
2018 was very hot daar en 2019 was nog even afwachten. Het was eindelijk aan het regenen dit weekend maar het bleef koel..
Ik kan na dit weekend wel even geen spatburgunder meer zien :-)

De cabernet sauvignon maakt hij niet meer.

Ik begrijp waarom die wijnen zo lekker zijn : geen rommel id wijngaard , spontane vergisting en min gebruik van sulfiet enz...

Wine is sunlight , held together by water !
10-09-2019, 09:33 PM
Bericht: #74
RE: Paul Schumacher, Ahr
Ja ook een goede ( zo goed mogelijk omwille van de taal niet machtig zijn) babbel gehad. Zijn wijnen bevatten iets minder dan 40mg sulfiet ofzo.

Sinds 2016 is het enkel maar beter.
Ken het domein nog niet lang.
Maar 14 en 15 waren iets harder ook omdat er dan nog nieuw hout gebruikt werd. Van 16 niet meer, love it.
Wat vond je van de Rosenthal?
11-09-2019, 03:50 PM
Bericht: #75
RE: Paul Schumacher, Ahr
(10-09-2019 09:33 PM)Smaakatleet schreef:  Ja ook een goede ( zo goed mogelijk omwille van de taal niet machtig zijn) babbel gehad. Zijn wijnen bevatten iets minder dan 40mg sulfiet ofzo.

Sinds 2016 is het enkel maar beter.
Ken het domein nog niet lang.
Maar 14 en 15 waren iets harder ook omdat er dan nog nieuw hout gebruikt werd. Van 16 niet meer, love it.
Wat vond je van de Rosenthal?

De beste van de reeks , dus ook mee naar huis genomen :-)

Wine is sunlight , held together by water !
11-09-2019, 05:18 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 11-09-2019 om 05:19 PM door wvd.)
Bericht: #76
RE: Paul Schumacher, Ahr
(10-09-2019 05:27 PM)Venne schreef:  Dit weekend ook eens bij Paul langsgeweest. Wat een toffe man.
Alles mogen proeven en natuurlijk wat meegenomen om thuis nog eens over te doen. Maar dan wel na wat rijping in de kelder. 2017 was blijkbaar pas op fles gekomen.
2018 was very hot daar en 2019 was nog even afwachten. Het was eindelijk aan het regenen dit weekend maar het bleef koel..
Ik kan na dit weekend wel even geen spatburgunder meer zien :-)

De cabernet sauvignon maakt hij niet meer.

Ik begrijp waarom die wijnen zo lekker zijn : geen rommel id wijngaard , spontane vergisting en min gebruik van sulfiet enz...

Spontane vergisting is m.i. absoluut geen garantie of zelfs maar een indicatie van kwaliteit. Geen rommel in de wijngaard en zeer hygiënisch werken uiteraard wel.
Ik proef schitterende wijnen die gemaakt zijn met wat men dan cultuurgist noemt. Vele van de nu op de markt zijnde gistculturen zijn niet meer dan een selectie van de "goede" in de natuur voorkomende gisten, dikwijls aangepast per regio. Ik zie niet in wat daar mis mee is. Maar wellicht bedoel je de industriële gisten die voor bepaalde aroma's zorgen en dan ben ik het voor 100% met je eens, tenminste waar het kwaliteitswijn betreft.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
11-09-2019, 06:21 PM
Bericht: #77
RE: Paul Schumacher, Ahr
(11-09-2019 03:50 PM)Venne schreef:  
(10-09-2019 09:33 PM)Smaakatleet schreef:  Ja ook een goede ( zo goed mogelijk omwille van de taal niet machtig zijn) babbel gehad. Zijn wijnen bevatten iets minder dan 40mg sulfiet ofzo.

Sinds 2016 is het enkel maar beter.
Ken het domein nog niet lang.
Maar 14 en 15 waren iets harder ook omdat er dan nog nieuw hout gebruikt werd. Van 16 niet meer, love it.
Wat vond je van de Rosenthal?

De beste van de reeks , dus ook mee naar huis genomen :-)

Voor mij was het nipt Trotzenberg of Rosenthal als beste.
Van de vatstalen '18 zeg ik zonder twijfel Rosenthal...
03-12-2019, 09:01 PM
Bericht: #78
RE: Paul Schumacher, Ahr
Carpe diem 2014
Ik dacht dat deze hoognodig op zou moeten. Niets is minder waar. Wat een verleider zeg! Ik blijf maar schenken. Zo koel en zo fris. Blind zou ik nooit in de Ahr zitten. Rozen en een frisse mineraliteit. Die fraicheur is ook waarneembaar in de mond. Fruit en zuren in een optimale balans. Niet heel erg lang maar voor 12,5 eur mag je geen wonderen verwachten. Pure doordrinkwijn met toch ook wel wat complexiteit.
09-12-2019, 01:50 PM
Bericht: #79
RE: Paul Schumacher, Ahr
Carpe Diem 2016. Frisse, zachte, fruitige wijn. Smakelijk en drinkt vlot weg. Mist wel wat complexiteit.
(Gedronken meteen na opening.)

Vanavond drink ik de rest. Benieuwd of de dag extra de wijn deugd heeft gedaan.
20-01-2020, 08:32 PM
Bericht: #80
RE: Paul Schumacher, Ahr
Na een Des Tours 2012 de gewone cuvee 2015 van Shumacher geopend.
Was half leeg, nu weer in het glas.

Zoveel mooier op dag twee. Bloemetjes, peper, kaneel, grafiet, aardbei en appelsien in de neus.
Sappig en heel fris, heel mooie, bijna knapperige materie. Wat tabaktoetsen in de afdronk.

Heel koel geschonken en dat doet deze wijn deugd.
Topmiddenmoter!

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
21-01-2020, 01:22 PM
Bericht: #81
RE: Paul Schumacher, Ahr
(20-01-2020 08:32 PM)vinejo schreef:  Na een Des Tours 2012 de gewone cuvee 2015 van Shumacher geopend.
Was half leeg, nu weer in het glas.

Zoveel mooier op dag twee. Bloemetjes, peper, kaneel, grafiet, aardbei en appelsien in de neus.
Sappig en heel fris, heel mooie, bijna knapperige materie. Wat tabaktoetsen in de afdronk.

Heel koel geschonken en dat doet deze wijn deugd.
Topmiddenmoter!

thumbsup

Nou neeej, wellicht eerder een lagere middenmoter hé, een gewone cuvée...Wink

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
21-01-2020, 01:37 PM
Bericht: #82
RE: Paul Schumacher, Ahr
(21-01-2020 01:22 PM)wvd schreef:  
(20-01-2020 08:32 PM)vinejo schreef:  Na een Des Tours 2012 de gewone cuvee 2015 van Shumacher geopend.
Was half leeg, nu weer in het glas.

Zoveel mooier op dag twee. Bloemetjes, peper, kaneel, grafiet, aardbei en appelsien in de neus.
Sappig en heel fris, heel mooie, bijna knapperige materie. Wat tabaktoetsen in de afdronk.

Heel koel geschonken en dat doet deze wijn deugd.
Topmiddenmoter!

thumbsup

Nou neeej, wellicht eerder een lagere middenmoter hé, een gewone cuvée...Wink

Dat vrees ik ook Big Grin

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
05-04-2020, 09:52 AM
Bericht: #83
RE: Paul Schumacher, Ahr
Pur Pinot 2015
pop and pour, ik had bij 2015 een volle, rijpe wijn verwacht; deze wijn was rijp maar met enorm veel finesse, aroma's van lichtrood fruit, eerder mineralig dan fruitig, subtiele houttoets en tannines, fijne zuren, lange afdronk, een villages wijn (Ortswein) maar wat een drinkplezier, onmiskenbaar bourgondisch van stijl
Ik dronk deze naast een Dernauer spätburgunder 2016 van Bertram (2 euro goedkoper dan de Pur pinot), dus 2 "villages" naast elkaar, deze wijn was nog rijper, sterker op zijn fruit (rijpe sappige bramen en krieken), romig, voller, met eveneens een lange afdronk.
Moeilijk kiezen welke ik de voorkeur geef, 2 verschillende stijlen en wat mij betreft evenwaardig van niveau, mijn vader verkoos de Pur Pinot

Mijn ervaring is dat de wijnen van Bertram vanaf niveau Erste Lage sterker op finesse zitten. Bij Schumacher is zijn wijnstijl-DNA herkenbaar in alle kwaliteitsniveau's.

Vince

"there must be a reason why some people have such unhealthy obsessions about burgundy"
02-08-2020, 10:11 AM
Bericht: #84
RE: Paul Schumacher, Ahr
18 is op fles.

Warm jaar, de wijnen waren mooi.
Met als twee grote winnaars de Rosenthal 2018 en de Magna Essentia 2018.
Die Magna Essentia is het mooiste wat ik ooit proefde bij Schumacher.
02-08-2020, 10:34 AM
Bericht: #85
RE: Paul Schumacher, Ahr
(02-08-2020 10:11 AM)Smaakatleet schreef:  18 is op fles.

Warm jaar, de wijnen waren mooi.
Met als twee grote winnaars de Rosenthal 2018 en de Magna Essentia 2018.
Die Magna Essentia is het mooiste wat ik ooit proefde bij Schumacher.

Nooit van gehoord, is dat een nieuwe cuvée?

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
02-08-2020, 10:43 AM
Bericht: #86
RE: Paul Schumacher, Ahr
(02-08-2020 10:34 AM)vinejo schreef:  
(02-08-2020 10:11 AM)Smaakatleet schreef:  18 is op fles.

Warm jaar, de wijnen waren mooi.
Met als twee grote winnaars de Rosenthal 2018 en de Magna Essentia 2018.
Die Magna Essentia is het mooiste wat ik ooit proefde bij Schumacher.

Nooit van gehoord, is dat een nieuwe cuvée?

Ja dit komt ook van hun nieuwe gronden uit het Rosenthal.
Maar deze cuvée maakte hij van de kleine besjes.
Dit vorig jaar geproefd op vat en was toen al zeer onder de indruk.
Echt grootste wijn en naar mijn goesting zullen deze iets sneller klaar zijn om te drinken.
Maar dat is speculeren want het enige wat ik durf te openen onder de 5 jaar is de carpe diem en de gewone spatburgunder.
Tijdje terug een pur Pinot geopend van 14 en deze was nog zeer jong. En veel beter op dag twee.
02-08-2020, 01:10 PM
Bericht: #87
RE: Paul Schumacher, Ahr
(02-08-2020 10:43 AM)Smaakatleet schreef:  
(02-08-2020 10:34 AM)vinejo schreef:  
(02-08-2020 10:11 AM)Smaakatleet schreef:  18 is op fles.

Warm jaar, de wijnen waren mooi.
Met als twee grote winnaars de Rosenthal 2018 en de Magna Essentia 2018.
Die Magna Essentia is het mooiste wat ik ooit proefde bij Schumacher.

Nooit van gehoord, is dat een nieuwe cuvée?

Ja dit komt ook van hun nieuwe gronden uit het Rosenthal.
Maar deze cuvée maakte hij van de kleine besjes.
Dit vorig jaar geproefd op vat en was toen al zeer onder de indruk.
Echt grootste wijn en naar mijn goesting zullen deze iets sneller klaar zijn om te drinken.
Maar dat is speculeren want het enige wat ik durf te openen onder de 5 jaar is de carpe diem en de gewone spatburgunder.
Tijdje terug een pur Pinot geopend van 14 en deze was nog zeer jong. En veel beter op dag twee.

Thanks.
Spatburgunders uit de Ahr presteren voor mij ook bijna altijd beter op dag twee.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
02-08-2020, 01:44 PM
Bericht: #88
RE: Paul Schumacher, Ahr
(02-08-2020 01:10 PM)vinejo schreef:  
(02-08-2020 10:43 AM)Smaakatleet schreef:  
(02-08-2020 10:34 AM)vinejo schreef:  
(02-08-2020 10:11 AM)Smaakatleet schreef:  18 is op fles.

Warm jaar, de wijnen waren mooi.
Met als twee grote winnaars de Rosenthal 2018 en de Magna Essentia 2018.
Die Magna Essentia is het mooiste wat ik ooit proefde bij Schumacher.

Nooit van gehoord, is dat een nieuwe cuvée?

Ja dit komt ook van hun nieuwe gronden uit het Rosenthal.
Maar deze cuvée maakte hij van de kleine besjes.
Dit vorig jaar geproefd op vat en was toen al zeer onder de indruk.
Echt grootste wijn en naar mijn goesting zullen deze iets sneller klaar zijn om te drinken.
Maar dat is speculeren want het enige wat ik durf te openen onder de 5 jaar is de carpe diem en de gewone spatburgunder.
Tijdje terug een pur Pinot geopend van 14 en deze was nog zeer jong. En veel beter op dag twee.

Thanks.
Spatburgunders uit de Ahr presteren voor mij ook bijna altijd beter op dag twee.

Dan drink jij deze ook altijd aan het begin van hun drinkvenster?
02-08-2020, 05:18 PM
Bericht: #89
RE: Paul Schumacher, Ahr
Ja klopt, ik heb nog steeds de (misschien foute) gedachte dat deze wijnen in hun jeugd makkelijk kunnen gedronken worden en niet per se beter worden door ouderen. Oudste jaargang die ik liggen heb is 2014, dus heb er nog geen ervaring mee.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
02-08-2020, 05:28 PM
Bericht: #90
RE: Paul Schumacher, Ahr
(02-08-2020 05:18 PM)vinejo schreef:  Ja klopt, ik heb nog steeds de (misschien foute) gedachte dat deze wijnen in hun jeugd makkelijk kunnen gedronken worden en niet per se beter worden door ouderen. Oudste jaargang die ik liggen heb is 2014, dus heb er nog geen ervaring mee.

Wat is nu ook alweer de belangrijkste eigenschap van de wijnliefhebber, Jo.....?

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)


Ga naar locatie: