Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Domaine de la Butte/ La taille aux Loups
05-09-2021, 12:56 PM
Bericht: #21
RE: Domaine de la Butte/ La taille aux Loups
(05-09-2021 12:44 PM)vinejo schreef:  
(05-09-2021 12:24 PM)soiando schreef:  Jacky Blot begot, Domaine De La Butte Perrières 2009

13.5%alc
Medium body, nog paarse kleur.
In de neus komt het fruit nog op de eerste plaats, duidelijke grafiet impressies.
Mooi tranend.
In de mond daar opnieuw het fruit met een zekere frisheid.
Begint pas op dronk te komen.
Staat iets minder ver in zijn evolutie dan de Le Grand Clos 2009 van Y. Amirault.
Behoorlijk wat bezinksel in de fles.
Rode Loire kan toch mooi zijnTongue
De perfecte wijn op een zomerse BBQ met een goed stuk vlees.

Water in de mond, zowel bij de eerste als de tweede foto.. ;-)

Gisteren voor het eerst in bijna 2 jaar met de broer en zussen samen gezeten en het was een zeer aangename en geslaagde namiddag.
Ter info : de cote à l'os Charrolais rund van ongeveer 4.5 cm dik ingesmeerd met olijfolie, in aluminiumfolie gewikkeld en 1u15min in de oven aan 55 graden. Daarna goed peper en vrij veel grof zeezout en aan iedere zijde enkele minuten afgebakken op de BBQ, het vlees kwam bijzonder smaakvol en sappig aan tafel. Een methode die ik nog zal toepassen.
Jo tis vandaag nog beter BBQ weer dan gisteren, laat u gaan zou ik zeggenWink
05-09-2021, 01:30 PM
Bericht: #22
RE: Domaine de la Butte/ La taille aux Loups
(05-09-2021 12:56 PM)soiando schreef:  
(05-09-2021 12:44 PM)vinejo schreef:  
(05-09-2021 12:24 PM)soiando schreef:  Jacky Blot begot, Domaine De La Butte Perrières 2009

13.5%alc
Medium body, nog paarse kleur.
In de neus komt het fruit nog op de eerste plaats, duidelijke grafiet impressies.
Mooi tranend.
In de mond daar opnieuw het fruit met een zekere frisheid.
Begint pas op dronk te komen.
Staat iets minder ver in zijn evolutie dan de Le Grand Clos 2009 van Y. Amirault.
Behoorlijk wat bezinksel in de fles.
Rode Loire kan toch mooi zijnTongue
De perfecte wijn op een zomerse BBQ met een goed stuk vlees.

Water in de mond, zowel bij de eerste als de tweede foto.. ;-)

Gisteren voor het eerst in bijna 2 jaar met de broer en zussen samen gezeten en het was een zeer aangename en geslaagde namiddag.
Ter info : de cote à l'os Charrolais rund van ongeveer 4.5 cm dik ingesmeerd met olijfolie, in aluminiumfolie gewikkeld en 1u15min in de oven aan 55 graden. Daarna goed peper en vrij veel grof zeezout en aan iedere zijde enkele minuten afgebakken op de BBQ, het vlees kwam bijzonder smaakvol en sappig aan tafel. Een methode die ik nog zal toepassen.
Jo tis vandaag nog beter BBQ weer dan gisteren, laat u gaan zou ik zeggenWink

T is vol aux vent met frietjes hier maar uw methode probeer ik sowieso ook eens uit, thank you

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
05-09-2021, 01:59 PM
Bericht: #23
RE: Domaine de la Butte/ La taille aux Loups
Citaat: Ter info : de cote à l'os Charrolais rund van ongeveer 4.5 cm dik ingesmeerd met olijfolie, in aluminiumfolie gewikkeld en 1u15min in de oven aan 55 graden. Daarna goed peper en vrij veel grof zeezout en aan iedere zijde enkele minuten afgebakken op de BBQ, het vlees kwam bijzonder smaakvol en sappig aan tafel. Een methode die ik nog zal toepassen.

Aha, interessant. Onlangs ergens op dezelfde manier gebbq’ed met zo’n dik stuk. Temperatuur was wat hoger, maar principe zelfde. Ook goed gelukt.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
05-09-2021, 05:53 PM
Bericht: #24
RE: Domaine de la Butte/ La taille aux Loups
De "trage" methode wordt hier ook veel toegepast. Voor rund is dat uiteraard korter, we beginnen en eindigen aan 60 graden met bakken of roosteren ertussen, maar werkt geweldig voor varken en lam, dan hogere temperatuur en veeel langer, soms 5 uur in de oven.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)


Ga naar locatie: