Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicosia, Sicilië
02-06-2018, 10:44 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 02-06-2018 om 10:56 PM door don quichotte.)
Bericht: #21
RE: Nicosia, Sicilië
(30-05-2018 01:34 PM)don quichotte schreef:  
(26-08-2016 09:16 PM)vinejo schreef:  
(01-04-2016 02:49 PM)Olivier schreef:  Etna rosso 2013

Bij klassewijnen hebben ze nu ook een etna rosso in het gamma. Dat moest ik natuurlijk eens proberen Rolleyes
Zeer transparent robijnrode wijn. En een aromabommetje in het glas, aanvankelijk heel sterk cuberdon, heel rijp rood fruit dus. Dat maakt echter al snel plaats voor meer kruidigheid, een vanilletoetsje ook. In de mond veel meer fraicheur dan ik verwacht had op basis van de rijpe neus. Fijne zuurtjes onder het rood fruit dat minder rijp overkomt op die manier. Opvallende tanninekes ook, maar juist goed gedoseerd, het trekt een beetje maar niet storend, integendeel, zorgen ervoor dat deze wijn niet te gemakkelijk naar binnen glijdt. Want dat gevaar lonkt wel. Zal een serieuze effort moeten doen om dit te laten staan voor bij het eten Blush
Een wijntje dat ik graag drink dus, mocht dat nog niet duidelijk zijn...

Zonet deze wijn blind in het glas gekregen.
Aan Frankrijk denkend dacht ik aan een Bourgondische Languedoc maar toch zat er een soort rubbertje in wat aan Italie deed denken. Dolcetto en montepulcoano kwamen me voor de geest maar het bleek de minder bekende druif nerello mascalese.
We dronken deze na de Avis de vin fort van Breton en de wijn paste er perfect na. Zelfde stijl en even onweerstaanbaar.
Colruyt, hoe vinden ze deze diamantjes toch...

Citaat:Colruyt, hoe vinden ze deze diamantjes toch...
Via een politiek netwerk? huhuh


Volgens mijn archief zou ik er nog 6 van deze Etna rosso Nicosia moeten hebben.(kocht er 8 van) maar vind ze niet terug in mijn kelder.

Ik laat nochtans de wijn bij Colruyt aangekocht altijd in zijn originele verpakkingen.
Straks nog eens goed zoeken.Blush

Originele verpakkingen?
Een beetje verward of de eerste tekenen van seniliteit? Wink
Vond een karton van 6 terug maar dan in de originele verpakking van het domein en niet van Colruyt.Sad
Heb er dan ook een flesje uit gehaald voor deze avond.


Bijlagen Afbeeldingen
       

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
03-06-2018, 10:32 AM
Bericht: #22
RE: Nicosia, Sicilië
(02-06-2018 10:44 PM)don quichotte schreef:  
(30-05-2018 01:34 PM)don quichotte schreef:  
(26-08-2016 09:16 PM)vinejo schreef:  
(01-04-2016 02:49 PM)Olivier schreef:  Etna rosso 2013

Bij klassewijnen hebben ze nu ook een etna rosso in het gamma. Dat moest ik natuurlijk eens proberen Rolleyes
Zeer transparent robijnrode wijn. En een aromabommetje in het glas, aanvankelijk heel sterk cuberdon, heel rijp rood fruit dus. Dat maakt echter al snel plaats voor meer kruidigheid, een vanilletoetsje ook. In de mond veel meer fraicheur dan ik verwacht had op basis van de rijpe neus. Fijne zuurtjes onder het rood fruit dat minder rijp overkomt op die manier. Opvallende tanninekes ook, maar juist goed gedoseerd, het trekt een beetje maar niet storend, integendeel, zorgen ervoor dat deze wijn niet te gemakkelijk naar binnen glijdt. Want dat gevaar lonkt wel. Zal een serieuze effort moeten doen om dit te laten staan voor bij het eten Blush
Een wijntje dat ik graag drink dus, mocht dat nog niet duidelijk zijn...

Zonet deze wijn blind in het glas gekregen.
Aan Frankrijk denkend dacht ik aan een Bourgondische Languedoc maar toch zat er een soort rubbertje in wat aan Italie deed denken. Dolcetto en montepulcoano kwamen me voor de geest maar het bleek de minder bekende druif nerello mascalese.
We dronken deze na de Avis de vin fort van Breton en de wijn paste er perfect na. Zelfde stijl en even onweerstaanbaar.
Colruyt, hoe vinden ze deze diamantjes toch...

Citaat:Colruyt, hoe vinden ze deze diamantjes toch...
Via een politiek netwerk? huhuh


Volgens mijn archief zou ik er nog 6 van deze Etna rosso Nicosia moeten hebben.(kocht er 8 van) maar vind ze niet terug in mijn kelder.

Ik laat nochtans de wijn bij Colruyt aangekocht altijd in zijn originele verpakkingen.
Straks nog eens goed zoeken.Blush

Originele verpakkingen?
Een beetje verward of de eerste tekenen van seniliteit? Wink
Vond een karton van 6 terug maar dan in de originele verpakking van het domein en niet van Colruyt.Sad
Heb er dan ook een flesje uit gehaald voor deze avond.

Benieuwd wat jer ervan vind. Mijn laatste fles was vermoed ik een slechte. Had wat CO2 erin. Of kapot?
03-06-2018, 01:10 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 03-06-2018 om 03:49 PM door don quichotte.)
Bericht: #23
RE: Nicosia, Sicilië
(03-06-2018 10:32 AM)Hugel schreef:  
(02-06-2018 10:44 PM)don quichotte schreef:  
(30-05-2018 01:34 PM)don quichotte schreef:  
(26-08-2016 09:16 PM)vinejo schreef:  
(01-04-2016 02:49 PM)Olivier schreef:  Etna rosso 2013

Bij klassewijnen hebben ze nu ook een etna rosso in het gamma. Dat moest ik natuurlijk eens proberen Rolleyes
Zeer transparent robijnrode wijn. En een aromabommetje in het glas, aanvankelijk heel sterk cuberdon, heel rijp rood fruit dus. Dat maakt echter al snel plaats voor meer kruidigheid, een vanilletoetsje ook. In de mond veel meer fraicheur dan ik verwacht had op basis van de rijpe neus. Fijne zuurtjes onder het rood fruit dat minder rijp overkomt op die manier. Opvallende tanninekes ook, maar juist goed gedoseerd, het trekt een beetje maar niet storend, integendeel, zorgen ervoor dat deze wijn niet te gemakkelijk naar binnen glijdt. Want dat gevaar lonkt wel. Zal een serieuze effort moeten doen om dit te laten staan voor bij het eten Blush
Een wijntje dat ik graag drink dus, mocht dat nog niet duidelijk zijn...

Zonet deze wijn blind in het glas gekregen.
Aan Frankrijk denkend dacht ik aan een Bourgondische Languedoc maar toch zat er een soort rubbertje in wat aan Italie deed denken. Dolcetto en montepulcoano kwamen me voor de geest maar het bleek de minder bekende druif nerello mascalese.
We dronken deze na de Avis de vin fort van Breton en de wijn paste er perfect na. Zelfde stijl en even onweerstaanbaar.
Colruyt, hoe vinden ze deze diamantjes toch...

Citaat:Colruyt, hoe vinden ze deze diamantjes toch...
Via een politiek netwerk? huhuh


Volgens mijn archief zou ik er nog 6 van deze Etna rosso Nicosia moeten hebben.(kocht er 8 van) maar vind ze niet terug in mijn kelder.

Ik laat nochtans de wijn bij Colruyt aangekocht altijd in zijn originele verpakkingen.
Straks nog eens goed zoeken.Blush

Originele verpakkingen?
Een beetje verward of de eerste tekenen van seniliteit? Wink
Vond een karton van 6 terug maar dan in de originele verpakking van het domein en niet van Colruyt.Sad
Heb er dan ook een flesje uit gehaald voor deze avond.

Benieuwd wat jer ervan vind. Mijn laatste fles was vermoed ik een slechte. Had wat CO2 erin. Of kapot?
Op een kleine 2 jaar toont deze wijn toch al wat evolutie. ( eerste 2 flesjes dronk ik ergens september 2016)
De resterende flesjes gaan van mij geen jaren meer krijgen om plaats in mijn kelder in beslag te nemen
Verwacht van deze wijn geen krachtpatser maar wel een wijn die zich vlot laat drinken en waar ik niet direct een zuiders karakter zou op plakken.
Een foutloze wijn met voldoende fruit
En voor 8,95€ zit deze wijn zeker snor.
Score: 88

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
03-06-2018, 10:08 PM
Bericht: #24
RE: Nicosia, Sicilië
(03-06-2018 01:10 PM)don quichotte schreef:  
(03-06-2018 10:32 AM)Hugel schreef:  
(02-06-2018 10:44 PM)don quichotte schreef:  
(30-05-2018 01:34 PM)don quichotte schreef:  
(26-08-2016 09:16 PM)vinejo schreef:  
(01-04-2016 02:49 PM)Olivier schreef:  Etna rosso 2013

Bij klassewijnen hebben ze nu ook een etna rosso in het gamma. Dat moest ik natuurlijk eens proberen Rolleyes
Zeer transparent robijnrode wijn. En een aromabommetje in het glas, aanvankelijk heel sterk cuberdon, heel rijp rood fruit dus. Dat maakt echter al snel plaats voor meer kruidigheid, een vanilletoetsje ook. In de mond veel meer fraicheur dan ik verwacht had op basis van de rijpe neus. Fijne zuurtjes onder het rood fruit dat minder rijp overkomt op die manier. Opvallende tanninekes ook, maar juist goed gedoseerd, het trekt een beetje maar niet storend, integendeel, zorgen ervoor dat deze wijn niet te gemakkelijk naar binnen glijdt. Want dat gevaar lonkt wel. Zal een serieuze effort moeten doen om dit te laten staan voor bij het eten Blush
Een wijntje dat ik graag drink dus, mocht dat nog niet duidelijk zijn...

Zonet deze wijn blind in het glas gekregen.
Aan Frankrijk denkend dacht ik aan een Bourgondische Languedoc maar toch zat er een soort rubbertje in wat aan Italie deed denken. Dolcetto en montepulcoano kwamen me voor de geest maar het bleek de minder bekende druif nerello mascalese.
We dronken deze na de Avis de vin fort van Breton en de wijn paste er perfect na. Zelfde stijl en even onweerstaanbaar.
Colruyt, hoe vinden ze deze diamantjes toch...

Citaat:Colruyt, hoe vinden ze deze diamantjes toch...
Via een politiek netwerk? huhuh


Volgens mijn archief zou ik er nog 6 van deze Etna rosso Nicosia moeten hebben.(kocht er 8 van) maar vind ze niet terug in mijn kelder.

Ik laat nochtans de wijn bij Colruyt aangekocht altijd in zijn originele verpakkingen.
Straks nog eens goed zoeken.Blush

Originele verpakkingen?
Een beetje verward of de eerste tekenen van seniliteit? Wink
Vond een karton van 6 terug maar dan in de originele verpakking van het domein en niet van Colruyt.Sad
Heb er dan ook een flesje uit gehaald voor deze avond.

Benieuwd wat jer ervan vind. Mijn laatste fles was vermoed ik een slechte. Had wat CO2 erin. Of kapot?
Op een kleine 2 jaar toont deze wijn toch al wat evolutie. ( eerste 2 flesjes dronk ik ergens september 2016)
De resterende flesjes gaan van mij geen jaren meer krijgen om plaats in mijn kelder in beslag te nemen
Verwacht van deze wijn geen krachtpatser maar wel een wijn die zich vlot laat drinken en waar ik niet direct een zuiders karakter zou op plakken.
Een foutloze wijn met voldoende fruit
En voor 8,95€ zit deze wijn zeker snor.
Score: 88


Toch een correctie op wat ik hier boven schreef.Sad
Vandaag dronk ik de rest van de fles die ik gisteren opende.
Mijn oordeel is nu dat deze wijn zelfs meer dan vijf jaar nog kan ouderen en verbeteren.
Wijn is toch een complexe materie Rolleyes

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
23-07-2018, 09:58 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 23-07-2018 om 09:59 AM door 33S.)
Bericht: #25
RE: Nicosia, Sicilië
Dit weekend mijn laatste fles van de 2013 gedronken en het was de beste van de 6, zelfs bij deze hoge temperaturen. Mooi op dronk, maar geen haast bij.

Like a bird on the wire,
like a drunk in a midnight choir,
I have tried, in my way, to be free.
23-07-2018, 01:01 PM
Bericht: #26
RE: Nicosia, Sicilië
Welke versie is de versie die in Colruyt werd verkocht en in deze topic werd besproken?
http://www.cantinenicosia.it/en/wines
23-07-2018, 02:13 PM
Bericht: #27
RE: Nicosia, Sicilië
(23-07-2018 01:01 PM)Corto schreef:  Welke versie is de versie die in Colruyt werd verkocht en in deze topic werd besproken?
http://www.cantinenicosia.it/en/wines

Geen denk ik. Misschien de basisversie onderaan maar dan is de fles wel veranderd. Heb de fles nu ook wel niet in detail bekeken maar zou om een supermarktcuvée kunnen gaan.

Normaal ga ik straks de Cerasuolo di Vittoria van de Fondo Filara lijn openen bij Penne alla Norma (met aubergines).

Als ik tijd heb, zal ik verslag uitbrengen.

Like a bird on the wire,
like a drunk in a midnight choir,
I have tried, in my way, to be free.
15-08-2019, 09:09 PM
Bericht: #28
RE: Nicosia, Sicilië
Vulkà, Etna Rosso 2016

Eerste kennismaking met dit domein. Robijnrode kleur, semitransparant in het glas.
Neus neemt me in eerste instantie mee naar Bourgogne. Veel rood fruit, putje, rook, aarde, wat specerijen.
In de mond ligt de nadruk op rood fruit, maar komt er al snel een storend bittertje opzetten. Wordt nadrukkelijker hoe langer de wijn zich in de mond bevindt. Afdronk is vrij beperkt.
Op dag twee is het bittertje minder storend, maar nog steeds aanwezig. Zuren komen ook iets meer naar voren en het geheel is meer in balans. Finale lijkt me ook iets meer uitgesproken.

Jammer van de wat storende bittere toets, anders was dit best wel een geslaagde P/K aan 13 euro.
Sowieso een streek die me weet te boeien en waar ik me in de toekomst verder wil in verdiepen.
15-08-2019, 10:04 PM
Bericht: #29
RE: Nicosia, Sicilië
(15-08-2019 09:09 PM)redacteur schreef:  Vulkà, Etna Rosso 2016

Eerste kennismaking met dit domein. Robijnrode kleur, semitransparant in het glas.
Neus neemt me in eerste instantie mee naar Bourgogne. Veel rood fruit, putje, rook, aarde, wat specerijen.
In de mond ligt de nadruk op rood fruit, maar komt er al snel een storend bittertje opzetten. Wordt nadrukkelijker hoe langer de wijn zich in de mond bevindt. Afdronk is vrij beperkt.
Op dag twee is het bittertje minder storend, maar nog steeds aanwezig. Zuren komen ook iets meer naar voren en het geheel is meer in balans. Finale lijkt me ook iets meer uitgesproken.

Jammer van de wat storende bittere toets, anders was dit best wel een geslaagde P/K aan 13 euro.
Sowieso een streek die me weet te boeien en waar ik me in de toekomst verder wil in verdiepen.

Da’s niet de cuvée van Klassewijnen he toch?

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
15-08-2019, 10:27 PM
Bericht: #30
RE: Nicosia, Sicilië
(15-08-2019 10:04 PM)Olivier schreef:  Da’s niet de cuvée van Klassewijnen he toch?

Nee, inderdaad. Wel zelfde blend van 80% Nerello Mascalese en 20% Nerello Cappuccio, maar andere maceratie en opvoeding.
16-08-2019, 12:06 AM
Bericht: #31
RE: Nicosia, Sicilië
(15-08-2019 10:27 PM)redacteur schreef:  
(15-08-2019 10:04 PM)Olivier schreef:  Da’s niet de cuvée van Klassewijnen he toch?

Nee, inderdaad. Wel zelfde blend van 80% Nerello Mascalese en 20% Nerello Cappuccio, maar andere maceratie en opvoeding.

Al een tijdje niet meer gezien bij Klassewijnen
Ze hebben wel een andere nu, iets duurder
Etna Rosso tasca d'Almerita
In september bij de kortingen toch eens een flesje van proberen..

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)


Ga naar locatie: