Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicosia, Sicilië
16-08-2019, 12:06 AM
Bericht: #31
RE: Nicosia, Sicilië
(15-08-2019 10:27 PM)redacteur schreef:  
(15-08-2019 10:04 PM)Olivier schreef:  Da’s niet de cuvée van Klassewijnen he toch?

Nee, inderdaad. Wel zelfde blend van 80% Nerello Mascalese en 20% Nerello Cappuccio, maar andere maceratie en opvoeding.

Al een tijdje niet meer gezien bij Klassewijnen
Ze hebben wel een andere nu, iets duurder
Etna Rosso tasca d'Almerita
In september bij de kortingen toch eens een flesje van proberen..

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
29-03-2021, 10:09 AM
Bericht: #32
RE: Nicosia, Sicilië
Etna Rosso 'Lenza di Munti' 2017

2de keer dat ik deze wijn drink. Gekocht in promo bij xtrawine aan iets meer dan 10 euro.

80% Nerello Mascalese en 20% Nerello Cappuccio. Krijgt ook maar korte houtopvoeding, maar zo heb ik ze graag.

Verrassend mooie neus voor een wijn van deze prijsklasse. Ook in de mond een zeer knappe wijn, rood fruit, iets kruidigs, veel zuren maar toch mooi evenwicht. De blend werkt perfect en geen storende houtinvloeden. Helemaal mijn ding. Fles ging vlot leeg ...

I was just, I was just, I was just sitting here thinking
About your kiss and your warm embrace
When the reflection in the glass that I held to my lips baby
Revealed the tears that were on my face
29-03-2021, 10:36 AM
Bericht: #33
RE: Nicosia, Sicilië
(29-03-2021 10:09 AM)33S schreef:  Etna Rosso 'Lenza di Munti' 2017

2de keer dat ik deze wijn drink. Gekocht in promo bij xtrawine aan iets meer dan 10 euro.

80% Nerello Mascalese en 20% Nerello Cappuccio. Krijgt ook maar korte houtopvoeding, maar zo heb ik ze graag.

Verrassend mooie neus voor een wijn van deze prijsklasse. Ook in de mond een zeer knappe wijn, rood fruit, iets kruidigs, veel zuren maar toch mooi evenwicht. De blend werkt perfect en geen storende houtinvloeden. Helemaal mijn ding. Fles ging vlot leeg ...

Het is toch ongelooflijk dat de (meeste?) Etna Rosso's zo uitmunten in drinkplezier tegen een redelijke prijs.

Degene die ik al gedronken heb (Planeta, Terre Nere, Firriato, ...) vielen allen in de smaak.
29-03-2021, 10:58 AM
Bericht: #34
RE: Nicosia, Sicilië
(29-03-2021 10:36 AM)Corto schreef:  
(29-03-2021 10:09 AM)33S schreef:  Etna Rosso 'Lenza di Munti' 2017

2de keer dat ik deze wijn drink. Gekocht in promo bij xtrawine aan iets meer dan 10 euro.

80% Nerello Mascalese en 20% Nerello Cappuccio. Krijgt ook maar korte houtopvoeding, maar zo heb ik ze graag.

Verrassend mooie neus voor een wijn van deze prijsklasse. Ook in de mond een zeer knappe wijn, rood fruit, iets kruidigs, veel zuren maar toch mooi evenwicht. De blend werkt perfect en geen storende houtinvloeden. Helemaal mijn ding. Fles ging vlot leeg ...

Het is toch ongelooflijk dat de (meeste?) Etna Rosso's zo uitmunten in drinkplezier tegen een redelijke prijs.

Degene die ik al gedronken heb (Planeta, Terre Nere, Firriato, ...) vielen allen in de smaak.

Inderdaad, er wordt daar ook heel dure wijn gemaakt, maar ik vind dat je daar onder de 15 euro nog altijd heel mooie en originele wijnen kan vinden, en dit in rood, wit en rosato.

I was just, I was just, I was just sitting here thinking
About your kiss and your warm embrace
When the reflection in the glass that I held to my lips baby
Revealed the tears that were on my face
03-08-2021, 07:46 PM
Bericht: #35
RE: Nicosia, Sicilië
(03-06-2018 10:08 PM)don quichotte schreef:  
(03-06-2018 01:10 PM)don quichotte schreef:  
(03-06-2018 10:32 AM)Hugel schreef:  
(02-06-2018 10:44 PM)don quichotte schreef:  
(30-05-2018 01:34 PM)don quichotte schreef:  
(26-08-2016 09:16 PM)vinejo schreef:  
(01-04-2016 02:49 PM)Olivier schreef:  Etna rosso 2013

Bij klassewijnen hebben ze nu ook een etna rosso in het gamma. Dat moest ik natuurlijk eens proberen Rolleyes
Zeer transparent robijnrode wijn. En een aromabommetje in het glas, aanvankelijk heel sterk cuberdon, heel rijp rood fruit dus. Dat maakt echter al snel plaats voor meer kruidigheid, een vanilletoetsje ook. In de mond veel meer fraicheur dan ik verwacht had op basis van de rijpe neus. Fijne zuurtjes onder het rood fruit dat minder rijp overkomt op die manier. Opvallende tanninekes ook, maar juist goed gedoseerd, het trekt een beetje maar niet storend, integendeel, zorgen ervoor dat deze wijn niet te gemakkelijk naar binnen glijdt. Want dat gevaar lonkt wel. Zal een serieuze effort moeten doen om dit te laten staan voor bij het eten Blush
Een wijntje dat ik graag drink dus, mocht dat nog niet duidelijk zijn...

Zonet deze wijn blind in het glas gekregen.
Aan Frankrijk denkend dacht ik aan een Bourgondische Languedoc maar toch zat er een soort rubbertje in wat aan Italie deed denken. Dolcetto en montepulcoano kwamen me voor de geest maar het bleek de minder bekende druif nerello mascalese.
We dronken deze na de Avis de vin fort van Breton en de wijn paste er perfect na. Zelfde stijl en even onweerstaanbaar.
Colruyt, hoe vinden ze deze diamantjes toch...

Citaat:Colruyt, hoe vinden ze deze diamantjes toch...
Via een politiek netwerk? huhuh


Volgens mijn archief zou ik er nog 6 van deze Etna rosso Nicosia moeten hebben.(kocht er 8 van) maar vind ze niet terug in mijn kelder.

Ik laat nochtans de wijn bij Colruyt aangekocht altijd in zijn originele verpakkingen.
Straks nog eens goed zoeken.Blush

Originele verpakkingen?
Een beetje verward of de eerste tekenen van seniliteit? Wink
Vond een karton van 6 terug maar dan in de originele verpakking van het domein en niet van Colruyt.Sad
Heb er dan ook een flesje uit gehaald voor deze avond.

Benieuwd wat jer ervan vind. Mijn laatste fles was vermoed ik een slechte. Had wat CO2 erin. Of kapot?
Op een kleine 2 jaar toont deze wijn toch al wat evolutie. ( eerste 2 flesjes dronk ik ergens september 2016)
De resterende flesjes gaan van mij geen jaren meer krijgen om plaats in mijn kelder in beslag te nemen
Verwacht van deze wijn geen krachtpatser maar wel een wijn die zich vlot laat drinken en waar ik niet direct een zuiders karakter zou op plakken.
Een foutloze wijn met voldoende fruit
En voor 8,95€ zit deze wijn zeker snor.
Score: 88


Toch een correctie op wat ik hier boven schreef.Sad
Vandaag dronk ik de rest van de fles die ik gisteren opende.
Mijn oordeel is nu dat deze wijn zelfs meer dan vijf jaar nog kan ouderen en verbeteren.
Wijn is toch een complexe materie Rolleyes

Ik quote hier even Don, want hij heeft gelijk. Dit is een wijn die wel degelijk nog mooi kon evolueren. Zonet mijn laatste fles van de 2013 opengetrokken. Wel heel anders dan mijn eerste indrukken in 2016.

Daar waar ik toen een heel aromatische neus had, is het nu allemaal een stuk serieuzer, ingetogener. Evolutie, dat wel, maar mooie evolutie : sous-bois, dennenbos, nog wat fruit, dat nu eerder op kersen zit dan rood fruit. Een hartige toets ook. Bij bijschenken plots ook een vleug Bourgondisch putje. En mineraliteit ook nu.

In de mond dezelfde ingrediënten : iets meer fruit, maar toch ook wat evolutie, en heel frisse zuren. Tannines nog aanwezig, maar rijp, niet storend.

Heeft de tand des tijds beter doorstaan dan ik dacht. Dit is nu een mooi geëvolueerde, eerder ernstige en boeiende wijn. Karaktervol.

Doet me wat denken aan de Garnacha van Jimenez-Landi 2008 die we onlangs dronken. Met dat verschil dat deze Etna Rosso minder dan een derde van de prijs kostte watte

Ooit moeten we toch eens een proeverij doen : vind de pinot noir!

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)


Ga naar locatie: