Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patrick Miolane - Saint Aubin
11-04-2017, 11:18 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 11-04-2017 om 11:19 AM door Fre.)
Bericht: #1
Patrick Miolane - Saint Aubin
Patrick en z'n jonge dochter Barbara, die oa in de Loire & California ervaring opdeed, runnen samen een familiaal domein van 9 ha met pied-à-terre in St Aubin. Patrick doet het werk in de wijngaarden, de dochter neemt de vinificatie & het commerciële op zich.

Ik dronk gisteren de Chassagne-Montrachet 'la canière' 2010. Net na openen die typische griottes. Een lichte kruidigheid. Na een uurtje open te hebben staan, komt 't hout er (nogal stevig) door. Jammer. Want de wijn heeft een mooie structuur, zuurtjes en redelijk stevige tannines. Na raadplegen van de website zie ik dat de wijn maar liefst 36 maand (!) op vat heeft gelegen. Ons Barbara had beter niet naar California geweest: it's a bit too much. Ze doen dit om van hun wijnen echte bewaarwijnen te maken. De wijn zou op z'n top zijn na 10-15 jaar. Misschien heb ik 'm te vroeg geopend, dat kan. Maar ik zal 't niet kunnen opvolgen gezien dit slechts een proefflesje was.
11-04-2017, 12:23 PM
Bericht: #2
RE: Patrick Miolane - Saint Aubin
(11-04-2017 11:18 AM)Fre schreef:  Patrick en z'n jonge dochter Barbara, die oa in de Loire & California ervaring opdeed, runnen samen een familiaal domein van 9 ha met pied-à-terre in St Aubin. Patrick doet het werk in de wijngaarden, de dochter neemt de vinificatie & het commerciële op zich.

Ik dronk gisteren de Chassagne-Montrachet 'la canière' 2010. Net na openen die typische griottes. Een lichte kruidigheid. Na een uurtje open te hebben staan, komt 't hout er (nogal stevig) door. Jammer. Want de wijn heeft een mooie structuur, zuurtjes en redelijk stevige tannines. Na raadplegen van de website zie ik dat de wijn maar liefst 36 maand (!) op vat heeft gelegen. Ons Barbara had beter niet naar California geweest: it's a bit too much. Ze doen dit om van hun wijnen echte bewaarwijnen te maken. De wijn zou op z'n top zijn na 10-15 jaar. Misschien heb ik 'm te vroeg geopend, dat kan. Maar ik zal 't niet kunnen opvolgen gezien dit slechts een proefflesje was.

wow, 36 maand... Lijkt mij ook nogal overkill te zijn.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
11-04-2017, 12:29 PM
Bericht: #3
RE: Patrick Miolane - Saint Aubin
(11-04-2017 12:23 PM)Olivier schreef:  
(11-04-2017 11:18 AM)Fre schreef:  Patrick en z'n jonge dochter Barbara, die oa in de Loire & California ervaring opdeed, runnen samen een familiaal domein van 9 ha met pied-à-terre in St Aubin. Patrick doet het werk in de wijngaarden, de dochter neemt de vinificatie & het commerciële op zich.

Ik dronk gisteren de Chassagne-Montrachet 'la canière' 2010. Net na openen die typische griottes. Een lichte kruidigheid. Na een uurtje open te hebben staan, komt 't hout er (nogal stevig) door. Jammer. Want de wijn heeft een mooie structuur, zuurtjes en redelijk stevige tannines. Na raadplegen van de website zie ik dat de wijn maar liefst 36 maand (!) op vat heeft gelegen. Ons Barbara had beter niet naar California geweest: it's a bit too much. Ze doen dit om van hun wijnen echte bewaarwijnen te maken. De wijn zou op z'n top zijn na 10-15 jaar. Misschien heb ik 'm te vroeg geopend, dat kan. Maar ik zal 't niet kunnen opvolgen gezien dit slechts een proefflesje was.

wow, 36 maand... Lijkt mij ook nogal overkill te zijn.

Idd..toch geen nieuwe vaten hoop ik..?
Hoe kwam je op dit domein, Fre?

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
11-04-2017, 02:16 PM
Bericht: #4
RE: Patrick Miolane - Saint Aubin
(11-04-2017 12:29 PM)vinejo schreef:  
(11-04-2017 12:23 PM)Olivier schreef:  
(11-04-2017 11:18 AM)Fre schreef:  Patrick en z'n jonge dochter Barbara, die oa in de Loire & California ervaring opdeed, runnen samen een familiaal domein van 9 ha met pied-à-terre in St Aubin. Patrick doet het werk in de wijngaarden, de dochter neemt de vinificatie & het commerciële op zich.

Ik dronk gisteren de Chassagne-Montrachet 'la canière' 2010. Net na openen die typische griottes. Een lichte kruidigheid. Na een uurtje open te hebben staan, komt 't hout er (nogal stevig) door. Jammer. Want de wijn heeft een mooie structuur, zuurtjes en redelijk stevige tannines. Na raadplegen van de website zie ik dat de wijn maar liefst 36 maand (!) op vat heeft gelegen. Ons Barbara had beter niet naar California geweest: it's a bit too much. Ze doen dit om van hun wijnen echte bewaarwijnen te maken. De wijn zou op z'n top zijn na 10-15 jaar. Misschien heb ik 'm te vroeg geopend, dat kan. Maar ik zal 't niet kunnen opvolgen gezien dit slechts een proefflesje was.

wow, 36 maand... Lijkt mij ook nogal overkill te zijn.

Idd..toch geen nieuwe vaten hoop ik..?
Hoe kwam je op dit domein, Fre?
Dat staat er niet bij. Is inderdaad overkill en het lijkt me nu geen wijn die ik nog 10 jaar weg zou leggen. Gewoon modern gemaakt...

Ik ken 't domein niet. Ik vond dit flesje terug bij het rangschikken van m'n wijnkast. Ik weet niet meer zeker waar ik 'm kocht. Da's het nadeel van geen admin aan te leggen. Ik denk dat ik 'm kocht in de Auchan in de begindagen dat ik met wijn bezig was. Een jeugdzonde zeker Smile


Ga naar locatie: