Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Beste Belgische wijnen
30-10-2018, 07:18 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 30-10-2018 om 07:18 AM door Fre.)
Bericht: #41
RE: Beste Belgische wijnen
interessant artikel idd. De tekst toont ook aan dat de cijfers vaak genuanceerd moeten worden.

En ja ik ga niet echt mee in de hype rond Belgische wijnen. De laatste tasting bij de Zwijntjes rond Belgische wijnen heeft m’n enthousiasme ook niet aangewakkerd.
30-10-2018, 12:47 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 30-10-2018 om 12:48 PM door Vinogan(s).)
Bericht: #42
RE: Beste Belgische wijnen
Misschien ook eens met red bull proberen? Tongue

On topic: mij vielen er 2 dingen op - vooral bij kasteel Vandeurzen

1 Ze vragen 40/45 € voor een fles in hun eigen resto. Deze prijs is (in België) niet zo schokkend op resto. Neem een andere fles van 15 €: met de dikwijls gebruikte factor *3 zit je dus aan dezelfde prijs als je die op resto gebruikt. Het verschil is hier dat ze het met hun eigen flessen doen, dus geen leverancier hoeven te betalen. Op zich vind ik dat niet slecht gezien (economisch dan). Het probleem is dan wel dat ze die initiële prijs van 15 € blijkbaar niet waard zijn (kan ik niet over oordelen). Take it or leave it denk ik dan. Maar als ze die flessen dan ook voor dezelfde prijs voor thuis verkopen, ja dan Gek?

2 Als ik het zo even omreken, dan kom ik bij hen uit op een rendement van 57 hl/hec (behoudens rekenfouten Blush ). Als je dergelijke flessen aan 40/45 € per fles kunt slijten, dan denk ik dat er veel wijnbouwers stikjaloers zijn... Nu ja, in slechte jaren is er niks natuurlijk, dat is dan het risico dat je loopt

Zatte groeten uit de zetel...
30-10-2018, 12:47 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 30-10-2018 om 12:49 PM door wvd.)
Bericht: #43
RE: Beste Belgische wijnen
(30-10-2018 07:18 AM)Fre schreef:  interessant artikel idd. De tekst toont ook aan dat de cijfers vaak genuanceerd moeten worden.

En ja ik ga niet echt mee in de hype rond Belgische wijnen. De laatste tasting bij de Zwijntjes rond Belgische wijnen heeft m’n enthousiasme ook niet aangewakkerd.

Ik heb ook een kleine steekproef gedaan op Megavino en weliswaar een paar goede wijnen geproefd, maar als ik dan commentaren lees van blinddegustaties waar sommige Pinot Noir (en Chardonnay) het dan zou halen van een Bourgogne van dezelfde prijsklasse, dan moet ik toch wel even glimlachen...

WVD (Wijnhandel Leuvin)
30-10-2018, 01:21 PM
Bericht: #44
RE: Beste Belgische wijnen
Dit artikel verhoogt zeker niet mijn interesse in Belgische wijnen (die nu al redelijk beperkt is). Over het financiële kan ik niet veel zeggen, ben een totale leek op dat gebied, maar het valt wel op dat de meest succesrijke domeinen in de rode cijfers zitten. Ik kan alleen maar vermoeden dat hier boekhoudkundige redenen voor zijn.
De mentaliteit die rondwaart in het artikel (ok, wel de Tijd, maar toch) is trouwens precies vooral die van geld investeringen en opbrengst. Die Urbain met zijn 700 miljoen die ons zijn wijn wil laten drinken aan 45 euro wil ik niet ontmoeten en zijn wijn nog minder.
En de laatste alinea in het artikel kan ik allerminst onderschrijven, bij mij is het net omgekeerd...:

“Vleminckx vindt dat de Belgische wijndrinker wel wat chauvinistischer mag zijn. Proeven is de boodschap, merkt Doomen op. ‘Belgische wijnen hebben soms de perceptie duur te zijn. Maar bij blindtesten blijkt keer op keer dat ze hun geld waard zijn’.”

Confused

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)


Ga naar locatie: