Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 1 stemmen - gemiddelde waardering is 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
salon van de rebelse wijnen en bieren
26-11-2017, 03:10 PM
Bericht: #31
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
thank you 3etoiles en Olivier voor de verslagjes, heel leuk om lezen...!

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
26-11-2017, 08:47 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 26-11-2017 om 09:04 PM door don quichotte.)
Bericht: #32
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
(26-11-2017 12:14 PM)wvd schreef:  ................................... .
Het gaat daar momenteel fors vooruit en vele wijnbouwers uit de Bourgogne beginnen massaal wijngaarden aan te kopen in de cru's.

Wel wdv , daar zou je eens gelijk in kunnen krijgen.
Heb in mijn kelder 't één en 't ander al liggen van wijnbouwers in de Beaujolais die traditionele, lokale en gereglementeerde vinificatie methodes ( Macération en semi macération carbonique) aan hun laars vagen. Ze laten zich leiden door hun leerschool vanuit de Bourgogne
Zowel de Morgons als Moulin A Vents die ik daar van heb zijn "Really promising"

Ik wacht nog altijd op een moment dat daar een wijnbouwer uit de Bourgogne een Pinot Noir gaat fabriceren op een niveau van een GC uit de Bourgogne.

En laat de Bourgogne fanaten dan maar afkomen met hun "terroirs"

En of de wijn die dan in mijn glas komt dan de appelatie draagt van Morgon of een Moulin A Vent zal me een worst wezen.

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
26-11-2017, 09:11 PM
Bericht: #33
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
Citaat:En of de wijn die dan in mijn glas komt dan de appelatie draagt van Morgon of een Moulin A Vent zal me een worst wezen.

Tegen dan gaan ze even veel kosten als een premier cru in bourgogne, dus ik denk dat we ons niet veel illusies moeten maken...

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
26-11-2017, 10:59 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 26-11-2017 om 11:02 PM door don quichotte.)
Bericht: #34
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
(26-11-2017 09:11 PM)Olivier schreef:  
Citaat:En of de wijn die dan in mijn glas komt dan de appelatie draagt van Morgon of een Moulin A Vent zal me een worst wezen.

Tegen dan gaan ze even veel kosten als een premier cru in bourgogne, dus ik denk dat we ons niet veel illusies moeten maken...

Olivier,
Daarom zou ik nog eens graag in de jaren 70 en 80 leven.
Toen kon je nog jaren profiteren van mooie ontdekkingen die je in de wijnwereld deed en aan minder dan democratische prijzen kon kopen.
De dag van vandaag gaat de communicatie zo snel als maar een paar individuen een wijn ophemelen de volgende dag de prijzen de hoogte in schieten.

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
26-11-2017, 11:58 PM
Bericht: #35
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
Citaat:Daarom zou ik nog eens graag in de jaren 70 en 80 leven.
Toen kon je nog jaren profiteren van mooie ontdekkingen die je in de wijnwereld deed en aan minder dan democratische prijzen kon kopen.
De dag van vandaag gaat de communicatie zo snel als maar een paar individuen een wijn ophemelen de volgende dag de prijzen de hoogte in schieten.

Dat is van voor mijn tijd, maar ik kan me er wel iets bij inbeelden. Wijnen opzoeken in gidsen, naar proeverijen gaan, links en rechts snuisteren. Goede flessen ontdekken gaat nu zoveel gemakkelijker, want je vindt een massa aan informatie op internet. En daardoor wordt alles ook zo snel duurder eens het enige bekendheid krijgt. Maar het is wel dubbel, vind ik. Want door al die informatie, ga ik naar beurzen waar ik anders nooit op zou zijn gekomen, leer ik nieuwe wijnen kennen, en vooral ook mede wijnfreaks waarmee het leuk discussiëren en proeven is.
En geef toe, Don. Die wanpraktijken aan het licht brengen is toch iets waar je ook wel plezier aan beleeft, nee? Wink

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
27-11-2017, 09:03 AM
Bericht: #36
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
(26-11-2017 11:52 AM)Olivier schreef:  Gelukkig ook andere, waar je af en toe een licht biotoetsje had, maar waar het niet stoorde, of anderen waar je het blind gewoon niet zou weten dat het bio(dynamisch) was. Anthony Thévenet, bijvoorbeeld, was één van de revelaties voor mij op dit salon. Hij zegt natuurlijke wijnen te maken, maar is in niets gecertificeerd. "Je vais pas donner mon argent à ce genre de conneries". Helaas geeft hij zijn geld ook niet aan een betaalbakske, en moet je cash zijn wijnen betalen. banghead Daardoor maar één flesje van zijn drie cuvées kunnen kopen. Drie Morgons, waarvan de eerste un vin friand, op het fruit, maar zéér lekker. Daarnaast een Cotes du Py, veel meer concentratie, fijn, zal een topper worden. De Vieilles Vignes is gemaakt van stokken van 150 jaar oud (!) en zat nog redelijk toe. Volgens mij wordt ook deze echter top. Alle drie 2016. Prijzen : 15€-20€-20€. Helaas ook hier geen koopjes meer. Zijn buurman Karim Vionnet had ook schone dinges, maar voor mij zijn Chénas die er bovenuit stak. Ook hier al 22€. De basiscuvées vond ik zo zo.

Eventjes zeer zelfgenoegzaam vermelden dat ik Anthony Thévenet reeds twee jaar geleden flagde als one to watch: https://thewineanalyst.org/2015/03/04/we...rgon-2013/ Cool.

Merci voor langs te komen alvast!

troisetoiles, als je ooit een workshop wilt bijwonen rond sake, schrijf je in op de nieuwsbrief Rolleyes.
27-11-2017, 10:02 AM
Bericht: #37
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
(27-11-2017 09:03 AM)Kupers schreef:  troisetoiles, als je ooit een workshop wilt bijwonen rond sake, schrijf je in op de nieuwsbrief Rolleyes.

Is gebeurd!

(binnenkort emigreren we wel naar Nederland, maar ik zal nog regelmatig in België en Brussel zijn).
27-11-2017, 11:08 AM
Bericht: #38
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
(26-11-2017 11:52 AM)Olivier schreef:  Om aldus te komen tot een kritiekpuntje op het salon : sommigen hebben stock mee en verkopen (al dan niet met een betaalbakje), anderen hebben geen stock mee en zoeken importeurs, nog anderen staan daar gewoon om de wijnen te laten proeven en zijn daar mèt hun Belgische wijnhandelaar, bvb Titulus, die dus aan Belgische prijzen verkoopt. Tja, in Rijssel weet je dus wel dat je kàn kopen. Uiteraard eigenlijk... Maar ook dat je aan het domein en dus domeinprijzen koopt. Toch wel een belangrijk verschil, vind ik. In Rijssel betaal je ook geen 13€ ingang overigens.

Terechte opmerking waar ik me helemaal in kan vinden! Het stoorde me vooral bij Fatalone, waar ik twee lekkere primitivo's dronk. Helaas stond er enkel een wijnimporteur die nogal warrige praatjes hield en daardoor waren de prijzen wellicht ook iets hoger. Bij Zusslin lagen er ook kaartjes van Titulus. Maar ik heb beide adresjes opgeschreven, dus als ik ooit in Frankrijk of Italië in de buurt ben...
27-11-2017, 12:03 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 27-11-2017 om 12:03 PM door Kupers.)
Bericht: #39
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
Het is een beetje dubbel denk ik, en naar de toekomst toe moeten ze misschien iets duidelijker een richting kiezen. wil je je meten met de beurs van Les Vignerons Indépendants, en dus mensen laten kopen aan domeinprijzen, of wil je richting RAW gaan, waar wijnmakers enkel hun wijnen kunnen presenteren en waar je niets kan kopen?

En qua prijs, RAW kost 45 pond, the Real Wine Fair was denk ik 20 pond per dag, dus all in perspective valt het nog wel mee Wink. ik denk dat er ook inkom wordt gevraagd om de prijzen naar de standhouders toe relatief lag te houden. Ik heb eens rondgekeken naar de verschillende wijnbeurzen die de afgelopen maanden warden georganiseerd overall, en dit was toch veruit de goedkoopste.

(27-11-2017 10:02 AM)troisetoiles schreef:  
(27-11-2017 09:03 AM)Kupers schreef:  troisetoiles, als je ooit een workshop wilt bijwonen rond sake, schrijf je in op de nieuwsbrief Rolleyes.

Is gebeurd!

(binnenkort emigreren we wel naar Nederland, maar ik zal nog regelmatig in België en Brussel zijn).

top! Begin December volgt normal een update.
27-11-2017, 12:22 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 27-11-2017 om 12:25 PM door wvd.)
Bericht: #40
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
(26-11-2017 09:11 PM)Olivier schreef:  Tegen dan gaan ze even veel kosten als een premier cru in bourgogne, dus ik denk dat we ons niet veel illusies moeten maken...

De Moulin-à-Vent's van Jules Desjourneys kosten nu al tussen de 50€ voor de "gewone" tot 70€ voor de Chassignol. En dat is idd vinificatie op z'n Bourgogndisch: fermentatie in nieuwe houten cuve's van Taransaud met pigeage en opvoeding in demi-muids van 600l waarvan een fors deel nieuwe. De wijnen zijn super, ik proefde indertijd 2009 en 2010 uit het vat en dat waren wijnen van een hoog niveau.
Ik had altijd al iets tegen maceration carbonique, dat we indertijd zagen als een methode om simpele, futloze fruitwijntjes te maken, type Bojo noevo van grote rendementen. Intussen weet ik wel beter en als het goed gedaan wordt geeft dit wijnen die minstens even goed zijn als van vinificatie "à la Bourguignonne". En wonder boven wonder blijken ze ook nog eens minstens even goed te ouderen. Steeds meer jonge wijnbouwers keren trouwens terug naar deze "methode traditionelle".
27-11-2017, 12:24 PM
Bericht: #41
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
(27-11-2017 11:08 AM)troisetoiles schreef:  
(26-11-2017 11:52 AM)Olivier schreef:  Om aldus te komen tot een kritiekpuntje op het salon : sommigen hebben stock mee en verkopen (al dan niet met een betaalbakje), anderen hebben geen stock mee en zoeken importeurs, nog anderen staan daar gewoon om de wijnen te laten proeven en zijn daar mèt hun Belgische wijnhandelaar, bvb Titulus, die dus aan Belgische prijzen verkoopt. Tja, in Rijssel weet je dus wel dat je kàn kopen. Uiteraard eigenlijk... Maar ook dat je aan het domein en dus domeinprijzen koopt. Toch wel een belangrijk verschil, vind ik. In Rijssel betaal je ook geen 13€ ingang overigens.

Terechte opmerking waar ik me helemaal in kan vinden! Het stoorde me vooral bij Fatalone, waar ik twee lekkere primitivo's dronk. Helaas stond er enkel een wijnimporteur die nogal warrige praatjes hield en daardoor waren de prijzen wellicht ook iets hoger. Bij Zusslin lagen er ook kaartjes van Titulus. Maar ik heb beide adresjes opgeschreven, dus als ik ooit in Frankrijk of Italië in de buurt ben...

Zusslin kocht ik in het verleden bij La Cave des Oblats en 1Jour1Vin.
bv Riesling Clos Liebenberg Monopole 2013 betaalde ik 24.5€ (april 2016)
Is dit veel duurder dan de prijs ex-domein van Zusslin?

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
27-11-2017, 01:55 PM
Bericht: #42
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
(27-11-2017 12:24 PM)don quichotte schreef:  Zusslin kocht ik in het verleden bij La Cave des Oblats en 1Jour1Vin.
bv Riesling Clos Liebenberg Monopole 2013 betaalde ik 24.5€ (april 2016)
Is dit veel duurder dan de prijs ex-domein van Zusslin?

Ik heb de prijzen op de wijnbeurs niet genoteerd (ik moet dringend leren om wat meer noteren als ik naar zo een evenement ga); bij Titulus kost de Riesling Orschwir (2014) momenteel 17,60 euro en de Clos Liebenberg (2008) 28,80 euro.
27-11-2017, 06:54 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 27-11-2017 om 06:57 PM door wvd.)
Bericht: #43
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
(26-11-2017 01:28 PM)Olivier schreef:  
Citaat:gelieve bio-wijn niet te verwarren met de zogenaamde "vin nature". Ik ken en werk met heel veel wijnbouwers die bio of biodynamisch werken en hun wijnen zijn integendeel heel zuiver en zonder "off" aroma's.

Mocht je mijn verslag ook echt gelezen hebben en er niet alleen uithalen waar jij commentaar op wil geven, zou je ook gelezen hebben dat ik er inderdaad ook wijnen geproefd heb die zeer zuiver waren. Ook Thevenet bijvoorbeeld zegt van zichzelf dat hij "natuurlijke wijn" maakt.

Ik heb dat helemaal gelezen hoor! En ik las "Gelukkig ook andere, waar je af en toe een licht biotoetsje had, maar waar het niet stoorde".
Er bestaat niet zoiets als een "biotoetsje" en dat wou ik even kwijt. Ik vind wél hier en daar wat ik dan maar een "natuurtoetsje" zou noemen. Dat kan oxidatie zijn, biergist aroma's of gewoonweg vuile toetsen, kortom alle fouten die de moderne œnologie onder de knie heeft, maar wat blijkbaar velen toch aanvaarden. Wij niet.
(23-11-2017 02:27 PM)Kupers schreef:  aha Smile. je kan altijd foto's van de labels doorsturen, dan kan ik je er hopelijk iets zinnigs over vertellen!


Bijlagen Afbeeldingen
       
27-11-2017, 07:29 PM
Bericht: #44
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
Citaat:Er bestaat niet zoiets als een "biotoetsje" en dat wou ik even kwijt. Ik vind wél hier en daar wat ik dan maar een "natuurtoetsje" zou noemen. Dat kan oxidatie zijn, biergist aroma's of gewoonweg vuile toetsen, kortom alle fouten die de moderne œnologie onder de knie heeft, maar wat blijkbaar velen toch aanvaarden. Wij niet.

Dan moet je 95% van de biowijnen weigeren.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
27-11-2017, 07:43 PM
Bericht: #45
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
(27-11-2017 07:29 PM)Olivier schreef:  
Citaat:Er bestaat niet zoiets als een "biotoetsje" en dat wou ik even kwijt. Ik vind wél hier en daar wat ik dan maar een "natuurtoetsje" zou noemen. Dat kan oxidatie zijn, biergist aroma's of gewoonweg vuile toetsen, kortom alle fouten die de moderne œnologie onder de knie heeft, maar wat blijkbaar velen toch aanvaarden. Wij niet.

Dan moet je 95% van de biowijnen weigeren.

Olivier, ik denk dat in je verslag wat onduidelijkheid optrad aangaande bio en biodynamie. Een bio-wijn is gemaakt zonder pesticiden en eventueel zonder kunstmest, etc, die kan je niet specifiek onderscheiden van gewone wijnen, dit in tegenstelling tot vele biodynamische wijnen die idd soms dat ergerlijke 'natuurtoetsje' vertonen.
Maar ik veronderstel dat je dit wel zo bedoelde ;-)

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
27-11-2017, 08:20 PM
Bericht: #46
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
(27-11-2017 07:43 PM)vinejo schreef:  
(27-11-2017 07:29 PM)Olivier schreef:  
Citaat:Er bestaat niet zoiets als een "biotoetsje" en dat wou ik even kwijt. Ik vind wél hier en daar wat ik dan maar een "natuurtoetsje" zou noemen. Dat kan oxidatie zijn, biergist aroma's of gewoonweg vuile toetsen, kortom alle fouten die de moderne œnologie onder de knie heeft, maar wat blijkbaar velen toch aanvaarden. Wij niet.

Dan moet je 95% van de biowijnen weigeren.

Olivier, ik denk dat in je verslag wat onduidelijkheid optrad aangaande bio en biodynamie. Een bio-wijn is gemaakt zonder pesticiden en eventueel zonder kunstmest, etc, die kan je niet specifiek onderscheiden van gewone wijnen, dit in tegenstelling tot vele biodynamische wijnen die idd soms dat ergerlijke 'natuurtoetsje' vertonen.
Maar ik veronderstel dat je dit wel zo bedoelde ;-)

En toch heb ik ook vaak een "biotoets" in biowijnen. Volgens mij heeft dat te maken met het feit dat ze autochtone gisten gebruiken, en weinig sulfiet waardoor dus ook soms off-aroma's in biowijn zitten.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
27-11-2017, 11:20 PM
Bericht: #47
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
(27-11-2017 12:22 PM)wvd schreef:  
(26-11-2017 09:11 PM)Olivier schreef:  Tegen dan gaan ze even veel kosten als een premier cru in bourgogne, dus ik denk dat we ons niet veel illusies moeten maken...

De Moulin-à-Vent's van Jules Desjourneys kosten nu al tussen de 50€ voor de "gewone" tot 70€ voor de Chassignol. En dat is idd vinificatie op z'n Bourgogndisch: fermentatie in nieuwe houten cuve's van Taransaud met pigeage en opvoeding in demi-muids van 600l waarvan een fors deel nieuwe. De wijnen zijn super, ik proefde indertijd 2009 en 2010 uit het vat en dat waren wijnen van een hoog niveau.
Ik had altijd al iets tegen maceration carbonique, dat we indertijd zagen als een methode om simpele, futloze fruitwijntjes te maken, type Bojo noevo van grote rendementen. Intussen weet ik wel beter en als het goed gedaan wordt geeft dit wijnen die minstens even goed zijn als van vinificatie "à la Bourguignonne". En wonder boven wonder blijken ze ook nog eens minstens even goed te ouderen. Steeds meer jonge wijnbouwers keren trouwens terug naar deze "methode traditionelle".

Ik ben ook nooit een grote supporter geweest van de maceration carbonique maar dit is wellicht persoonlijke smaak.
Heb ondertussen meer dan een dozijn flessen liggen uit de Beaujolais allen gemaakt "à la Bourguignonne".
En er zitten daar pareltjes tussen en gekocht meestal aan minder dan 20€.
En waar ik geen verklaring voor heb is dat deze gemiddeld een hogere densiteit hebben dan hun soort genoten uit de Bourgogne en veel eik hebben deze ook niet nodig.

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
29-11-2017, 11:18 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 29-11-2017 om 11:19 AM door Kupers.)
Bericht: #48
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
@wvd:

Ik ken beide producenten niet, maar kan je wel volgende info meegeven.

Op het linkse etiket staan de volgende zaken:
Junmai - deze sake werd enkel gemaakt met rijst, water, gist en koji (schimmel), zonder additieven dus
Daiginjo - de polijstgraad van de rijst was hoog, wat als gevolg heeft dat je een sake hebt die door een trage fermentatie is gegaan. Dit uit zich in een vrij aromatisch karakter, heel puur fruit, en vrij zacht in de mond
Nama - deze sake werd niet gepasteuriseerd, en is dus gevoeliger voor omgevingsinvloeden, meestal is het bewaarpotentieel van dit sort sake zeer beperkt.
Genshu - Er werd geen water toegevoegd om het alcoholpercentage te verlagen. aan hoeveel zit je hier?

In het kort: als deze niet continu koel is bewaard, en daarnaast vrij recent werd geproduceerd (de datum staat meestal ergens op het etiket), zou ik mijn verwachtingen bijstellen Blush.

De tweede fles: weinig info, enkel dat dit ook Junmai is, dus zonder additieven gemaakt. Hier geldt ook: kijken naar de productiedatum.
29-11-2017, 11:28 AM
Bericht: #49
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
(29-11-2017 11:18 AM)Kupers schreef:  @wvd:

Ik ken beide producenten niet, maar kan je wel volgende info meegeven.

Op het linkse etiket staan de volgende zaken:
Junmai - deze sake werd enkel gemaakt met rijst, water, gist en koji (schimmel), zonder additieven dus
Daiginjo - de polijstgraad van de rijst was hoog, wat als gevolg heeft dat je een sake hebt die door een trage fermentatie is gegaan. Dit uit zich in een vrij aromatisch karakter, heel puur fruit, en vrij zacht in de mond
Nama - deze sake werd niet gepasteuriseerd, en is dus gevoeliger voor omgevingsinvloeden, meestal is het bewaarpotentieel van dit sort sake zeer beperkt.
Genshu - Er werd geen water toegevoegd om het alcoholpercentage te verlagen. aan hoeveel zit je hier?

In het kort: als deze niet continu koel is bewaard, en daarnaast vrij recent werd geproduceerd (de datum staat meestal ergens op het etiket), zou ik mijn verwachtingen bijstellen Blush.

De tweede fles: weinig info, enkel dat dit ook Junmai is, dus zonder additieven gemaakt. Hier geldt ook: kijken naar de productiedatum.

Hey Peter, eigenlijk wel interessant allemaal.
Mocht je eens tijd hebben (en zin ;-) ) zou het wel tof zijn om in de rubriek "het moet niet altijd wijn zijn" eens een topic te openen met info over wat saké nu eigenlijk is, hoe het wordt gemaakt, hoe het gedronken wordt, enz...

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
29-11-2017, 11:56 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 29-11-2017 om 12:00 PM door wvd.)
Bericht: #50
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
(29-11-2017 11:18 AM)Kupers schreef:  @wvd:

Ik ken beide producenten niet, maar kan je wel volgende info meegeven.

Op het linkse etiket staan de volgende zaken:
Junmai - deze sake werd enkel gemaakt met rijst, water, gist en koji (schimmel), zonder additieven dus
Daiginjo - de polijstgraad van de rijst was hoog, wat als gevolg heeft dat je een sake hebt die door een trage fermentatie is gegaan. Dit uit zich in een vrij aromatisch karakter, heel puur fruit, en vrij zacht in de mond
Nama - deze sake werd niet gepasteuriseerd, en is dus gevoeliger voor omgevingsinvloeden, meestal is het bewaarpotentieel van dit sort sake zeer beperkt.
Genshu - Er werd geen water toegevoegd om het alcoholpercentage te verlagen. aan hoeveel zit je hier?

In het kort: als deze niet continu koel is bewaard, en daarnaast vrij recent werd geproduceerd (de datum staat meestal ergens op het etiket), zou ik mijn verwachtingen bijstellen Blush.

De tweede fles: weinig info, enkel dat dit ook Junmai is, dus zonder additieven gemaakt. Hier geldt ook: kijken naar de productiedatum.

De grote fles (links) zit al zo'n jaar in de frigo....
Het kleine flesje werd met veel hoeha overhandigd en zou van 1 van de sjiekste producenten komen. 3e foto gemist blijkbaar, hierbij dan:
   
29-11-2017, 02:42 PM
Bericht: #51
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
Gekkeikan is top drie van grote producenten, enorm groot in productie. Horin is inderdaad één van hun prestigesakes. Daiginjo, dus voor minstens 50% gepolijst, en gemaakt van Yamada Nishiki, de meest courante maar ook hoogst aangeschreven rijstsoort.
29-11-2017, 03:51 PM
Bericht: #52
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
(29-11-2017 02:42 PM)Kupers schreef:  Gekkeikan is top drie van grote producenten, enorm groot in productie. Horin is inderdaad één van hun prestigesakes. Daiginjo, dus voor minstens 50% gepolijst, en gemaakt van Yamada Nishiki, de meest courante maar ook hoogst aangeschreven rijstsoort.

De vraag is, steek ik die alledrie in de frigo, drink ik als aperitief of drinken we ze als dessertwijn op kamer t°?
Die laatste zou zelfs in Californië gemaakt worden?
29-11-2017, 04:08 PM
Bericht: #53
RE: salon van de rebelse wijnen en bieren
De nama, dus de eerste zou ik in de koelkast steken en ook iets koeler drinken. De andere twee kan je best in de koelkast bewaren, maar drinken op 16-18 graden.

De tweede is vrij versatiel naar de maaltijd toe, de eerste eerder aperitief of bij een voorgerecht, en de laatste zou ik eerder bij een lichte vegetarische maaltijd proberen.


Ga naar locatie: