Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
“Kunstmatig hoge prijzen”
04-12-2017, 01:28 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 04-12-2017 om 01:28 PM door wvd.)
Bericht: #1
“Kunstmatig hoge prijzen”
Bericht op madeinvlaamsbrabant:

“Kunstmatig hoge prijzen” (reactie Comeos op beschuldiging machtsmisbruik AB InBev)

Bij monde van hun federatie Comeos reageren de Belgische handelaars instemmend met de beschuldiging van de Europese Commissie over machtsmisbruik door de Leuvense bierbrouwer AB InBev. “Europa zegt nu eindelijk wat wij al jaren aanklagen: producenten schermen de markt af met kunstmatig hoge prijzen”, zegt ceo Dominique Michel van Comeos.

De Commissie beschuldigt de brouwer ervan de dominante positie op de Belgische biermarkt misbruikt te hebben. Volgens eurocommissaris voor Mededinging Vestager beperkt AB InBev al zeker sinds 2009 de concurrentie, door de invoer van Jupiler en Leffe uit Nederland en Frankrijk naar ons land te belemmeren. De populaire biermerken zijn goedkoper in die twee buurlanden.

Tevreden

Grote supermarktketens als Ahold Delhaize en Carrefour wilden (nog) niet reageren. De federatie Comeos, die de Belgische handelaars vertegenwoordigt, doet dat wel. “Wij spreken ons niet uit over de grond van de zaak maar we zijn wel tevreden dat de Europese Commissie nu officieel vaststelt wat wij al jaren zien.”

“Uit onze analyses blijkt dat de retailers in België verplicht zijn producten van grote merken duurder te betalen dan onze collega-retailers in andere landen. Dat geldt overigens niet alleen voor bier. Voor sommige producten moeten onze handelaars hier tot dertig procent meer betalen dan de Franse of Italiaanse retailers.”

Comeos hoopt dat Europa het mogelijk maakt voor handelaars om zelf te beslissen waar ze hun producten aankopen. Zoals het ook voor consumenten mogelijk is om buiten de eigen landsgrenzen te shoppen.


Ga naar locatie: