Kerst Kook Kitch
|
16-12-2017, 09:35 AM
![]() |
|||
|
|||
Kerst Kook Kitch
Hey allemaal,
Ja jij daar beste lezer! ![]() De menu voor kerst staat vast hier bij ons. Wilde deze graag hier eens delen. Als er nog mensen zijn die graag wat wijnsuggesties doen, het zou welkom zijn. - Sint-jacobsvrucht, garnalen, courgette, oven gegaarde aardappel, gele paprika/gember/wortel sausje met room. Hierbij: -wit En Billat-Domaine Labet ( 100% Chardonnay) -rood La Perdida - Proscrito (Palomino & Garnacha) -Stoofpotje van kip. Aardappel en koriander. Gele raap, rode ui, limoen en zongedroogde tomaat. Hierbij : -wit een blend van muscat a petit grains en muscat d'Alexandrie. -rood gamay uit de bojo -Lotte, rode biet, pompoen en corolles. sausje van bietensap. Hierbij: -wit 100% albarIño nog geen idee van wie. -rood Michel Prunier et Fille Volnay 1er Cru Caillerets 2002 -Ijstaartje gemaakt door iemand anders ( geen held in desserts ![]() Met vanille en Colombiaanse chocolade. Voor de dag erna hebben we er met Koffie en nootjes. Hierbij: -wit Lusteau PX -rood Banyuls |
|||
18-12-2017, 10:59 AM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 18-12-2017 om 10:59 AM door Fre.)
![]() |
|||
|
|||
RE: Kerst Kook Kitch
Ziet er goed uit, Greg. Vraag me wel af wat de Volnay gaat geven met die Lotte. Misschien een schone Riesling?
|
|||
19-12-2017, 07:21 AM
![]() |
|||
|
|||
RE: Kerst Kook Kitch
Toch wat schrik voor een Riesling.
Die bieten zijn op zoutkorst gebakken. Daarmee dat Albariño in wit vooral mijn aandacht trok. |
|||
19-12-2017, 10:44 AM
![]() |
|||
|
|||
RE: Kerst Kook Kitch
De Sint-jacobsvrucht, is die warm of koud? Kan een verschil geven qua mogelijkheden.
Kip: sauvignon blanc misschien als de koriander doorkomt? Zeeduivel: - wit: fiano, pinot gris of witte rioja, die sauvignon van hierboven :-) ? - rood: ploussard of vernatsch / schiava (uit Alto Adige), die bojo van hierboven :-) ? |
|||
19-12-2017, 07:01 PM
![]() |
|||
|
|||
RE: Kerst Kook Kitch
Sint-jacobsvrucht zal warm zijn.
![]() Met die rode ploussard breng je wss wel een verschuiving in de menu! Hmmm en nu moet spontaan denken aan macabeu voor wit. Dankzij de Rioja tip uiteraard. |
|||
|