Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sauterne, Barsac en andere zoetjes
14-02-2018, 08:57 PM
Bericht: #1
Sauterne, Barsac en andere zoetjes
Goede avond mede wijnliefhebbers,

Mijn vrouw begint meer en meer de smaak van een goede Sauternes/Barsac te appreciëren!
Nu lees je telkens dat qua food pairing: foie gras, blauw geaderde kaas of desserts perfect samen gaan.
Maar er moet toch echt meer mee te combineren zijn dacht ik?
Het is een wijn die een beetje begint achterop hinken, door velen aan de kant gezet maar ik zou dus juist meer willen proeven van die wijnen!
Daarom ben ik op zoek naar tips om die wijnen mee te combineren.
Geen volledige menu's uiteraard, maar bepaalde voeding mss?

Alvast bedankt,
Bert aka Biff

Live your life to the fullest, because it only happens once...
25-02-2018, 05:33 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 26-02-2018 om 07:33 AM door Smaakatleet.)
Bericht: #2
RE: Sauterne, Barsac en andere zoetjes
Geen expert op dat vlak.
Maar waarom niet eens de wijn die je wilt drinken.
Bijvoorbeeld twee flessen van kopen.

Eentje openmaken dan weet je wat die zoal in petto heeft.
En dan kan je op basis daarvan wat gaan zoeken.

Abrikozen en honing bijvoorbeeld?
Een volledige maaltijd kan ik je helaas op dit moment niet geven.
Nog geen experiment als dergelijke uitgevoerd. Wink

Veel succes alvast!
25-02-2018, 08:33 PM
Bericht: #3
RE: Sauterne, Barsac en andere zoetjes
Ik heb Johan Segers ooit een tatin met bloedworst zien klaarmaken
--> https://njam.tv/recepten/tarte-tatin-met-zwarte-pens

Tajine van lamsvlees met veel specerijen, gekonfijte citroen en rozijnen.

Champagne is noodzakelijk in tijden van verlies en verplicht in tijden van overwinning
25-02-2018, 10:18 PM
Bericht: #4
RE: Sauterne, Barsac en andere zoetjes
Bedankt voor de input Gertjeuh en Shiraz!

Live your life to the fullest, because it only happens once...
26-02-2018, 07:35 AM
Bericht: #5
RE: Sauterne, Barsac en andere zoetjes
Your welcome!
Shiraz die tajine lijkt me een zeer goed idee!

Krijg goesting om het zelf te proberen. Smile
26-02-2018, 09:07 PM
Bericht: #6
RE: Sauterne, Barsac en andere zoetjes
(26-02-2018 07:35 AM)gertjeuh schreef:  Your welcome!
Shiraz die tajine lijkt me een zeer goed idee!

Krijg goesting om het zelf te proberen. Smile

Yep, zou wel kunnen werken.

Spicy Indisch is misschien ook wel te proberen.
27-02-2018, 07:15 PM
Bericht: #7
RE: Sauterne, Barsac en andere zoetjes
Oosterse gerechten is inderdaad ook wel een goede match.
Op Château Rayne Vigneau kregen we zelfs het advies om Sauternes bij Chinees te drinken.

In water, one sees one's own face.
But in wine, one beholds the heart of another
27-02-2018, 09:20 PM
Bericht: #8
RE: Sauterne, Barsac en andere zoetjes
Citaat:Op Château Rayne Vigneau kregen we zelfs het advies om Sauternes bij Chinees te drinken.

Mijn perverse geest vraagt zich dan natuurlijk af of ze daarmee ook geen markt van 1 miljard Chinezen willen aanboren...

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
28-02-2018, 01:27 PM
Bericht: #9
RE: Sauterne, Barsac en andere zoetjes
(27-02-2018 09:20 PM)Olivier schreef:  
Citaat:Op Château Rayne Vigneau kregen we zelfs het advies om Sauternes bij Chinees te drinken.

Mijn perverse geest vraagt zich dan natuurlijk af of ze daarmee ook geen markt van 1 miljard Chinezen willen aanboren...

Good one Wink

In water, one sees one's own face.
But in wine, one beholds the heart of another
28-02-2018, 01:40 PM
Bericht: #10
RE: Sauterne, Barsac en andere zoetjes
(27-02-2018 09:20 PM)Olivier schreef:  
Citaat:Op Château Rayne Vigneau kregen we zelfs het advies om Sauternes bij Chinees te drinken.

Mijn perverse geest vraagt zich dan natuurlijk af of ze daarmee ook geen markt van 1 miljard Chinezen willen aanboren...

Je kan het hen niet kwalijk nemen hé, Sauternes wijnen zijn in se geek wijnen, je koopt ze ofwel omdat je ze kent en apprecieert, ofwel omda je zo cola-addicted bent dat je enkel wijn drinkt met het equivalent van x suikerklontjes.

Qua prijzen is de subtop van de region al jaren stabiel (2010 als eenzame uitschieter), terwijl ze rondom zich zien dat de prijzen enkel in één richting bewegen. Nieuwe markten aanboren, zeker degenen waar dat geld zit, is dan begrijpelijk. het is ook daarom dat je verschillende chateaux ook een droge wijn ziet uitbrengen, om toch maar iets van volume te kunnen draaien.


Ga naar locatie: