Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Donnafugata
12-04-2019, 01:43 PM
Bericht: #1
Donnafugata
Donnafugata is een vrij groot wijnbedrijf dat op Sicilië vier wijngaarden heeft, goed voor een kleine 400 hectare aan wijngaarden en in totaal een 25-tal wijnen.
Naast bubbels, witte, rosé, rode en dessertwijnen maakt men er ook Grappa en olijfolie.

Floramundi 2016
Sinds kort biedt men op Klassewijnen de Floramundi aan, een nieuwe wijn - 2016 was de eerste jaargang - uit het gamma van Donnafugata.
Deze wijn is een blend van Nero d'Avola en Frappato.

Vinification
In stainless steel with maceration on the skins for about 10 days at a temperature of 25-28°C (77- 82°F).
Ageing
9 months in tank and then at least 3 months in bottle.


In het glas spreidt de wijn een robijnrode, licht transparante kleur tentoon.

De neus neemt me in eerste instantie mee naar Bourgondië. Pinot noir? Gamay? Hmm, interessant.
Ik blijf hier met plezier even aan snuffelen. Rood fruit, kersen, aardbeiconfituur, aarde, en lichte toetsen van kruiden, rook en leder.

In de mond veel frisheid en elegantie, soepele wijn met rode fruit dat domineert. Drinkt heel vlot weg met een klein, niet storend bittertje in de finale.
Mist wel wat lengte om het plaatje echt af te maken, maar goed, daar komt de volgende slok al aan...

Op het etiket raadt men aan om deze wijn aan 16°C te schenken en daar kan ik mij in vinden.
Daarmee is het ook een leuke wijn om bij warmer weer te genieten.
12-04-2019, 02:03 PM
Bericht: #2
RE: Donnafugata
(12-04-2019 01:43 PM)redacteur schreef:  Donnafugata is een vrij groot wijnbedrijf dat op Sicilië vier wijngaarden heeft, goed voor een kleine 400 hectare aan wijngaarden en in totaal een 25-tal wijnen.
Naast bubbels, witte, rosé, rode en dessertwijnen maakt men er ook Grappa en olijfolie.

Floramundi 2016
Sinds kort biedt men op Klassewijnen de Floramundi aan, een nieuwe wijn - 2016 was de eerste jaargang - uit het gamma van Donnafugata.
Deze wijn is een blend van Nero d'Avola en Frappato.

Vinification
In stainless steel with maceration on the skins for about 10 days at a temperature of 25-28°C (77- 82°F).
Ageing
9 months in tank and then at least 3 months in bottle.


In het glas spreidt de wijn een robijnrode, licht transparante kleur tentoon.

De neus neemt me in eerste instantie mee naar Bourgondië. Pinot noir? Gamay? Hmm, interessant.
Ik blijf hier met plezier even aan snuffelen. Rood fruit, kersen, aardbeiconfituur, aarde, en lichte toetsen van kruiden, rook en leder.

In de mond veel frisheid en elegantie, soepele wijn met rode fruit dat domineert. Drinkt heel vlot weg met een klein, niet storend bittertje in de finale.
Mist wel wat lengte om het plaatje echt af te maken, maar goed, daar komt de volgende slok al aan...

Op het etiket raadt men aan om deze wijn aan 16°C te schenken en daar kan ik mij in vinden.
Daarmee is het ook een leuke wijn om bij warmer weer te genieten.

Ha, onlangs ook geprobeerd! Zeer herkenbaar hoe je de wijn beschrijft. Als je nog wat kan overhouden tot morgen, zeker doen. De wijn won aan finesse, vond ik.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
12-04-2019, 02:19 PM
Bericht: #3
RE: Donnafugata
Citaat:Ha, onlangs ook geprobeerd! Zeer herkenbaar hoe je de wijn beschrijft. Als je nog wat kan overhouden tot morgen, zeker doen. De wijn won aan finesse, vond ik.

Ik vond het al een prestatie om meer dan twee uur te doen met de fles (we waren wel met twee)... Smile

Was mijn enige fles, maar misschien koop ik er hier wel nog wat van bij in de toekomst.
Wel interessant om te horen dat deze wijn misschien nog iets kan winnen met wat kelderrust. Vond dat moeilijk in te schatten.
12-04-2019, 03:38 PM
Bericht: #4
RE: Donnafugata
Citaat:Ik vond het al een prestatie om meer dan twee uur te doen met de fles

Big Grin

Ik had het ook niet gedacht dat hij beter zou worden, maar kijk... Uiteindelijk ook niet veel ervaring met frappato.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
12-04-2019, 04:03 PM
Bericht: #5
RE: Donnafugata
(12-04-2019 03:38 PM)Olivier schreef:  Uiteindelijk ook niet veel ervaring met frappato.

Idem, vind ook nergens de verhouding van de cépages.
Volgens de website van Donnafugata bevat de 2017 trouwens enkel Nero d'Avola.


Ga naar locatie: