hoerechance - topwijnmomenten
|
23-10-2010, 12:44 PM
Bericht: #31
|
|||
|
|||
RE: hoerechance - topwijnmomenten
Iemand die als dagelijkse wijn Figeac en Las Cases drinkt is hier altijd welkom, Pat
|
|||
23-10-2010, 12:45 PM
Bericht: #32
|
|||
|
|||
RE: hoerechance - topwijnmomenten
BTW, mijn topmomenten moet ge maar terugzoeken op 5 jaar vinejo-blog...
|
|||
23-10-2010, 08:00 PM
Bericht: #33
|
|||
|
|||
RE: hoerechance - topwijnmomenten
reactie op verscheidene posts van dit onderwerp
|
|||
25-10-2010, 09:09 AM
Bericht: #34
|
|||
|
|||
RE: hoerechance - topwijnmomenten
Het omgekeerde topwijnmoment.
Mijn neef deed 17 jaar geleden zijn stage bij Louis XIV in Monaco. Ter informatie: het restaurant stond reeds meerdere malen in de top-tien van de beste restaurants ter wereld en als je er een fles huiswijn bestelt, krijg je een Cheval Blanc voor de neus geschoteld! Een Heiniken van 33 cl kostte daar toen tijdens de F1 van Monaco op 't terras omgerekend zo'n 45 euro die tijd... Een meneer komt alleen binnen en bestelt voor zichzelf een fles Petrus. Het jaartal ontsnapt me maar de wijn was nog héél jong. Zoals het daar de gewoonte is, wordt de fles in een karaf gegoten en zo opgediend. Meneer neemt zijn maaltijd en laat een halve karaf staan op tafel... De fles kostte op de kaart 48000 FF. Omgerekend zo'n 7139 euro. De tafel wordt afgeruimd en komt in de keuken terecht daar waar mijn neef ook bezig is. Het was daar niet ongewoon dat de restjes daar verdeeld werden en er overal eens aan geproefd werd. Het moet passen dat mijn neef daar juist op dat moment eventjes alleen was. Op de karaf staat natuurlijk geen etiket... Als 18-jarige toen heeft hij wel een basiskennis maar had hij bijlange nog niet genoeg wijn geproefd om échte goede wijn te appreciëren zoals het hoort. Hij giet een slok naar binnen maar die tannines zijn nog zodanig overweldigend dat hij dit ervaart als een héél droge wijn en voor hem toen was dat helemaal zijn smaak niet. Hij neemt de karaf en giet hem in de gootsteen... Enkele seconden later stormen de maître d'hotel, de somelier, een horde kelners binnen en weet ik wie nog allemaal op zoek naar de fameuze karaf. Gelukkig voor mijn neef stonden daar meerdere lege karaffen en de zijne stond daartussen. Toen hij hoorde dat ze op zoek waren naar een halve karaf Petrus, besefte hij pas wat hij gedaan had en heeft hij van de domme gebaard en is waarschijnlijk daardoor niet gebuisd... |
|||
25-10-2010, 01:52 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 25-10-2010 om 01:53 PM door Jurgen.)
Bericht: #35
|
|||
|
|||
RE: hoerechance - topwijnmomenten
Het echte topwijnmoment
Voor mijn 30e verjaardag: om te starten champagne Camille Saves Grand Cru uit Bouzy. Gevolgd door: - Beychevelle 1990 - Pavie 1994 - Latour 1983 - Pichon Longueville Comtesse 1992 We dronken dit uit met z'n vieren, waarbij de vrouwen telkens een glas van elke fles proefden... Om eerlijk te zijn, was die Pichon er eigenlijk te veel aan maar ja,..., in benevelde toestand dachten we plots dat ie 's anderendaags over z'n top ging zijn... |
|||
25-10-2010, 05:25 PM
Bericht: #36
|
|||
|
|||
RE: hoerechance - topwijnmomenten
(25-10-2010 01:52 PM)Jurgen schreef: Om eerlijk te zijn, was die Pichon er eigenlijk te veel aan maar ja,..., in benevelde toestand dachten we plots dat ie 's anderendaags over z'n top ging zijn... LOl, Kempie had dat ook ooir eens met een Nenin 1966 Uw anti-topmoment vind ik anders wel een schitterend verhaal! |
|||
10-07-2012, 03:12 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 10-07-2012 om 03:22 PM door koen.)
Bericht: #37
|
|||
|
|||
RE: hoerechance - topwijnmomenten
Het hoerechancemoment dat een paar dagen heeft geduurd van een wijnvriend (ik vond het zo straf dat ik het hier op het forum wil gooien):
Een bezoekje aan de Rioja met toprestaurants en topdomeinen op het programma ... op zich al een droomvakantie . But some guys have all the luck. Tijdens zijn bezoek aan Roda wordt hem gevraagd of het niet erg is dat nog iemand de rondleiding met hun meedoet ... de sommelière van een bekend restaurant in Las Vegas ('t had evengoed Kempie kunnen geweest zijn maar mijne maat had meer geluk) . Toffe rondleiding met een paar extraakes en dan richting het volgende domein Bodegas Lopez de Heredia. Dit domein had echter nooit op zijn emails gereageerd ... maar dat is voor onze vriend slechts een detail en hij besluit zijn geluk te beproeven. De poort staat open, hij kijkt binnen en wie zit daar de sommelière ... can we join you ? ... no prob en voila in sjacocche . Ze krijgen van de eigenares een schitterende degustatie met Rioja's uit de jaren 80 en naar 't einde toe vraagt de gastvrouw of ze geen zin hebben om 's avonds iets mee te gaan eten (ze ontvangt blijkbaar een paar belangrijke mensen maar heeft niet veel zin om alleen met hen op te trekken). Ze gaan die avond de tapastoer op en aan tafel stoelen de "Belgische toeristen" langs de taster van winespectator en één of andere amerikaanse invoerder. De wijn vloeit rijkelijk . Mooi niet waar ... maar het wordt nog straffer. BIj één van de betere restaurantbezoeken had hij een fles van Benjamin Romeo gedronken en die was hem enorm bevallen. Hij wou ook daar proberen binnen te geraken maar iedereen die hij erover aansprak zei dat dat onmogelijk zou zijn. Tijdens de lunch in een door de hoteleigenaar aangeraden zaak (toevallig in het dorpje van Romeo) bestelt hij één van de basiscuvées van deze cultwijnmaker en de serveerster maakt hem erop attent dat de wijnmaker himself een tafeltje verderop zat. Hij kijkt, knikt een keer en draait zich terug om. Even later worden er twee glazen op tafel gezet, met niet minder dan de topcuvee van het huis de "Contador" erin (hier in Belgie voor iets minder dan 300€ te verkrijgen). Hij drinkt het glas leeg, bedankt de wijnmaker en zegt in gebrekkig Spaans dat het zalig is en eet verder ... twee nieuwe glazen komen op tafel. Na de maaltijd zegt hij dat "hij graag wat flessen van hem gekocht had" maar dat ie geen afspraak had kunnen krijgen ... een al goed beschonken Benjamin zegt dat "hij graag flessen verkoopt", waarop onze vriend zijn kans schoon ziet en vraagt of hij in loop van de avond mag passeren. Benjamin antwoord hierop "no es posible, 't is nu of nooit en vraagt hun om achter hem en zijn gasten aan te rijden. Ze bellen een ander gepland domein af en ter plaatse krijgen ze een korte rondleiding. Benjamin tapt een magnumkaraf af van zijn topcuvée die nog op vat ligt te rusten en vult de glazen, en nog eens en nog eens .... Het is er nog vrij *** aan toegegaan totdat niemand nog goed op zijn benen kon staan .... Knap hé voor een toerist die een paar weken ervoor nog nooit van Benjamin Romeo had gehoord. Should have been there Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot.... |
|||
10-07-2012, 03:17 PM
Bericht: #38
|
|||
|
|||
RE: hoerechance - topwijnmomenten
Mocht je hem geen toerist genoemd hebben k zou zelfs zweren dat t Kempie geweest was!!
Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
10-07-2012, 03:21 PM
Bericht: #39
|
|||
|
|||
RE: hoerechance - topwijnmomenten
Je kent hem ook ... tasting my place
Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot.... |
|||
10-07-2012, 03:21 PM
Bericht: #40
|
|||
|
|||
RE: hoerechance - topwijnmomenten
GE-WEL-DIG VERHAAL!
"If it's red, French, costs too much, and tastes like the water that's left in the vase after the flowers have died and rotted, it's probably Burgundy." -Jay McInerney, "Bacchus & Me" => To be clear, just like the quote :-) |
|||
10-07-2012, 03:23 PM
Bericht: #41
|
|||
|
|||
RE: hoerechance - topwijnmomenten
Ik kende het al maar het blijft schitterend om te lezen. Het leven kan soms toch simpel in mekaar zitten, hé. Ik zeg wel degelijk SOMS, heel SOMS dus eigenlijk.
"The poor man, the budget drinker, is forced to make choices and sacrifices that can only sharpen his discrimination and his appreciation of competing pleasures. Starting at the top, one will miss the climb." Jay McInerney, auteur van Bright Lights, Big City |
|||
10-07-2012, 03:26 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 10-07-2012 om 03:27 PM door koen.)
Bericht: #42
|
|||
|
|||
RE: hoerechance - topwijnmomenten
(10-07-2012 03:21 PM)nco schreef: GE-WEL-DIG VERHAAL! en dat ie zat was kan ik bevestigen ... hij heeft van bij Romeo gebeld en zekers 3 keer hetzelfde verhaal verteld ... later op den avond in zijn hotel twee flessen van bij Romeo laten vallen ... zonder scherven ... alweer hoerechance Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot.... |
|||
10-07-2012, 04:32 PM
Bericht: #43
|
|||
|
|||
RE: hoerechance - topwijnmomenten
Knap, leuk om te lezen, once in a lifetime denk ik dan.
Wegens tijdsgebrek, weinig verlof en de kinderen is het er nog niet van gekomen maar ik droom al enkele jaren van bezoek aan "the golden mile" in Ribera Del Duero. In blind, we trust |
|||
10-07-2012, 06:26 PM
Bericht: #44
|
|||
|
|||
RE: hoerechance - topwijnmomenten
@ Jo, lol. na 4 dagen Haro had ik een baard, een tongval en waggelde ik zoals een Spanjaard. Echt toeristisch zag ik er inderdaad niet uit. Als ik mijn kleren na 'La batalla del vino' niet had daar gelaten mocht ik waarschijnlijk België niet meer binnen
|
|||
10-07-2012, 09:33 PM
Bericht: #45
|
|||
|
|||
RE: hoerechance - topwijnmomenten
Bibere humanum est, ergo bibamus. |
|||
11-07-2012, 12:13 AM
Bericht: #46
|
|||
|
|||
RE: hoerechance - topwijnmomenten
Nen echte cult wijnmaker, zo leven die mannen dus:-)
Ben er ook zo al tegengekomen, van die cult mannen. Heb zo een vermoeden wie die vriend is... zal ook wel wa * gedaan hebben:-) Wine is sunlight , held together by water ! |
|||
|