Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kastia, Sardegna
23-06-2019, 08:15 PM
Bericht: #1
Kastia, Sardegna
Adagio 2013, IGT Isola dei Nuraghi

Een blend van carignan, CS en M. Eerst evolutiearoma’s in de neus die wat denken aan zuidelijke rhone, met wat gedroogde vijg, pruim en kruiden. Wat later komt er wat leder en cassis bij, die de cabernet verraadt.
In de mond rijp fruit, maar ook splijtende zuren, en plakkende tannines. Vanalles veel. Niet iets waar ik nu meer van zou inslaan want te weinig mijn stijl, maar toch zit hier wel een goed evenwicht in, en ik blijf wel snuffelen aan de neus. En ik blijf het glas bijvullen Blush
Chocoladebittertje in de afdronk. Eigenlijk wel knappe wijn. Voor de liefhebbers van het stevige werk.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
23-06-2019, 09:41 PM
Bericht: #2
RE: Kastia, Sardegna
(23-06-2019 08:15 PM)Olivier schreef:  Adagio 2013, IGT Isola dei Nuraghi

Een blend van carignan, CS en M. Eerst evolutiearoma’s in de neus die wat denken aan zuidelijke rhone, met wat gedroogde vijg, pruim en kruiden. Wat later komt er wat leder en cassis bij, die de cabernet verraadt.
In de mond rijp fruit, maar ook splijtende zuren, en plakkende tannines. Vanalles veel. Niet iets waar ik nu meer van zou inslaan want te weinig mijn stijl, maar toch zit hier wel een goed evenwicht in, en ik blijf wel snuffelen aan de neus. En ik blijf het glas bijvullen Blush
Chocoladebittertje in de afdronk. Eigenlijk wel knappe wijn. Voor de liefhebbers van het stevige werk.

M = Mourvedre? In Sardinie?

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
24-06-2019, 08:20 AM
Bericht: #3
RE: Kastia, Sardegna
(23-06-2019 09:41 PM)vinejo schreef:  
(23-06-2019 08:15 PM)Olivier schreef:  Adagio 2013, IGT Isola dei Nuraghi

Een blend van carignan, CS en M. Eerst evolutiearoma’s in de neus die wat denken aan zuidelijke rhone, met wat gedroogde vijg, pruim en kruiden. Wat later komt er wat leder en cassis bij, die de cabernet verraadt.
In de mond rijp fruit, maar ook splijtende zuren, en plakkende tannines. Vanalles veel. Niet iets waar ik nu meer van zou inslaan want te weinig mijn stijl, maar toch zit hier wel een goed evenwicht in, en ik blijf wel snuffelen aan de neus. En ik blijf het glas bijvullen Blush
Chocoladebittertje in de afdronk. Eigenlijk wel knappe wijn. Voor de liefhebbers van het stevige werk.

M = Mourvedre? In Sardinie?

Ah, nee merlot wellicht..
Bij carignan dacht ik spontaan aan mourvedre
Raar, carignan + merlot

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
24-06-2019, 10:28 AM
Bericht: #4
RE: Kastia, Sardegna
(24-06-2019 08:20 AM)vinejo schreef:  
(23-06-2019 09:41 PM)vinejo schreef:  
(23-06-2019 08:15 PM)Olivier schreef:  Adagio 2013, IGT Isola dei Nuraghi

Een blend van carignan, CS en M. Eerst evolutiearoma’s in de neus die wat denken aan zuidelijke rhone, met wat gedroogde vijg, pruim en kruiden. Wat later komt er wat leder en cassis bij, die de cabernet verraadt.
In de mond rijp fruit, maar ook splijtende zuren, en plakkende tannines. Vanalles veel. Niet iets waar ik nu meer van zou inslaan want te weinig mijn stijl, maar toch zit hier wel een goed evenwicht in, en ik blijf wel snuffelen aan de neus. En ik blijf het glas bijvullen Blush
Chocoladebittertje in de afdronk. Eigenlijk wel knappe wijn. Voor de liefhebbers van het stevige werk.

M = Mourvedre? In Sardinie?

Ah, nee merlot wellicht..
Bij carignan dacht ik spontaan aan mourvedre
Raar, carignan + merlot

ja, inderdaad, merlot. Op een bepaald moment hebben ze in Sicilië, zoals in vele regio's wellicht, nogal wat Franse druiven aangeplant. Sicilië was vooral gekend voor goedkope bulkwijn van hun eigen druiven. En met cabernet, merlot en syrah hebben ze druiven binnengehaald die meer "prestige" moesten geven. Planeta was één van de eerste die dat gedaan heeft. Onlangs trouwens hun chardonnay gedronken en die was verdorie lekker!
De laatste tijd beginnen ze hier wel van terug te komen. Enerzijds merken ze dat er vele druiven niet op de juiste plaats staan : voor syrah bvb is het op Sicilië toch wel zeer warm. Anderzijds is er nu ook veel meer interesse voor autochtone druiven en kunnen ze die veel gemakkelijker verkopen. Denk maar aan de boom van etna rosso op een zeer korte periode.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
24-06-2019, 01:12 PM
Bericht: #5
RE: Kastia, Sardegna
(24-06-2019 10:28 AM)Olivier schreef:  
(24-06-2019 08:20 AM)vinejo schreef:  
(23-06-2019 09:41 PM)vinejo schreef:  
(23-06-2019 08:15 PM)Olivier schreef:  Adagio 2013, IGT Isola dei Nuraghi

Een blend van carignan, CS en M. Eerst evolutiearoma’s in de neus die wat denken aan zuidelijke rhone, met wat gedroogde vijg, pruim en kruiden. Wat later komt er wat leder en cassis bij, die de cabernet verraadt.
In de mond rijp fruit, maar ook splijtende zuren, en plakkende tannines. Vanalles veel. Niet iets waar ik nu meer van zou inslaan want te weinig mijn stijl, maar toch zit hier wel een goed evenwicht in, en ik blijf wel snuffelen aan de neus. En ik blijf het glas bijvullen Blush
Chocoladebittertje in de afdronk. Eigenlijk wel knappe wijn. Voor de liefhebbers van het stevige werk.

M = Mourvedre? In Sardinie?

Ah, nee merlot wellicht..
Bij carignan dacht ik spontaan aan mourvedre
Raar, carignan + merlot

ja, inderdaad, merlot. Op een bepaald moment hebben ze in Sicilië, zoals in vele regio's wellicht, nogal wat Franse druiven aangeplant. Sicilië was vooral gekend voor goedkope bulkwijn van hun eigen druiven. En met cabernet, merlot en syrah hebben ze druiven binnengehaald die meer "prestige" moesten geven. Planeta was één van de eerste die dat gedaan heeft. Onlangs trouwens hun chardonnay gedronken en die was verdorie lekker!
De laatste tijd beginnen ze hier wel van terug te komen. Enerzijds merken ze dat er vele druiven niet op de juiste plaats staan : voor syrah bvb is het op Sicilië toch wel zeer warm. Anderzijds is er nu ook veel meer interesse voor autochtone druiven en kunnen ze die veel gemakkelijker verkopen. Denk maar aan de boom van etna rosso op een zeer korte periode.

Toffe uitleg over Sicilië, maar zitten we met de Adagio niet op een ander eiland? Wink
24-06-2019, 05:31 PM
Bericht: #6
RE: Kastia, Sardegna
(24-06-2019 01:12 PM)Vinogan(s) schreef:  
(24-06-2019 10:28 AM)Olivier schreef:  
(24-06-2019 08:20 AM)vinejo schreef:  
(23-06-2019 09:41 PM)vinejo schreef:  
(23-06-2019 08:15 PM)Olivier schreef:  Adagio 2013, IGT Isola dei Nuraghi

Een blend van carignan, CS en M. Eerst evolutiearoma’s in de neus die wat denken aan zuidelijke rhone, met wat gedroogde vijg, pruim en kruiden. Wat later komt er wat leder en cassis bij, die de cabernet verraadt.
In de mond rijp fruit, maar ook splijtende zuren, en plakkende tannines. Vanalles veel. Niet iets waar ik nu meer van zou inslaan want te weinig mijn stijl, maar toch zit hier wel een goed evenwicht in, en ik blijf wel snuffelen aan de neus. En ik blijf het glas bijvullen Blush
Chocoladebittertje in de afdronk. Eigenlijk wel knappe wijn. Voor de liefhebbers van het stevige werk.

M = Mourvedre? In Sardinie?

Ah, nee merlot wellicht..
Bij carignan dacht ik spontaan aan mourvedre
Raar, carignan + merlot

ja, inderdaad, merlot. Op een bepaald moment hebben ze in Sicilië, zoals in vele regio's wellicht, nogal wat Franse druiven aangeplant. Sicilië was vooral gekend voor goedkope bulkwijn van hun eigen druiven. En met cabernet, merlot en syrah hebben ze druiven binnengehaald die meer "prestige" moesten geven. Planeta was één van de eerste die dat gedaan heeft. Onlangs trouwens hun chardonnay gedronken en die was verdorie lekker!
De laatste tijd beginnen ze hier wel van terug te komen. Enerzijds merken ze dat er vele druiven niet op de juiste plaats staan : voor syrah bvb is het op Sicilië toch wel zeer warm. Anderzijds is er nu ook veel meer interesse voor autochtone druiven en kunnen ze die veel gemakkelijker verkopen. Denk maar aan de boom van etna rosso op een zeer korte periode.

Toffe uitleg over Sicilië, maar zitten we met de Adagio niet op een ander eiland? Wink

ja! 't was om u nog een keer te kunnen lezen op het forum Wink

Nee, mijn hersenen hebben een raar sprongetje gemaakt hier. Ik zal het op de hitte steken Blush

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
24-06-2019, 05:46 PM
Bericht: #7
RE: Kastia, Sardegna
(24-06-2019 05:31 PM)Olivier schreef:  ja! 't was om u nog een keer te kunnen lezen op het forum Wink

Ge hebt mij door Blush Wink

Sardinië heeft bij mijn weten die "internationale" golf grotendeels aan zich voorbij laten gaan gelukkig. Er zijn een aantal wijnen met een beetje internationale druiven in de blend, maar de focus ligt nog steeds grotendeels op hun eigen "originele" druivenrassen (carignano, cannonau/grenache en monica [er staat ook wat cagnulari / graciano] in rood, vermentino in wit)


Ga naar locatie: