Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Krug
19-10-2019, 08:57 PM
Bericht: #1
Krug
Ik dronk de Krug Grande Cuvée 163ème édition.
De jurk is goud met een elegante bubbel, heel fijn.
De neus heeft aroma's van groene appel, sinaasappel, verse abrikozen en droog, brioche en krijt.
De mond is verleidelijk: de geconcentreerde en ruime materie ontmoet de overvloedige bubbels en de mooie fruitige zuurgraad met de smaken van appel, citrus en abrikoos. Deze gespannen en uitgebalanceerde Champagne heeft een zeer lange afdronk.

Van harte.
Thierry Debaisieux
04-04-2020, 01:44 PM
Bericht: #2
RE: Krug
Gisteren mooie wijnavond gehad bij 2 wijnvrienden. Iedereen 1 champagne, 1 wit en 1 rood uit de kelder en feest. Uiteraard alles blind.

Krug 1985: Wat een prachtige verfijnde neus. Schaaldieren! Brioche, ik zou 100% Chablis roepen als ik niet wist dat het champagne was. Extreem verfijnde mousse. Jeugdig. Grote champagne. Snuffelwijn. We werden er stil van. Bij de demasqué geloofden de mannen hun ogen niet. Ze dachten aan Krug 2002. 99/100

Voor mij is KRUG met afstand het beste champagnehuis in het algemeen gezien. Alles wat ze maken is groots. Bravo.


Bijlagen Afbeeldingen
   

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
05-04-2020, 08:58 AM
Bericht: #3
RE: Krug
Hierbij België mag dat voorlopig nietSad

Vineuze groeten, Bert (Genetisch gelinkt aan wijnimport HOPEwines Duffel)
05-04-2020, 11:32 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 05-04-2020 om 11:35 AM door Vinoco.)
Bericht: #4
RE: Krug
(05-04-2020 08:58 AM)TheWineVet schreef:  Hierbij België mag dat voorlopig nietSad

Echt niet? In Nederland mag je samen komen met 2 "vreemden" extra. Zolang je maar 1,5 meter afstand houdt. Dat moet wat mij betreft ook kunnen. Ook in België of waar dan ook. Gezond verstand is belangrijk. Belgen zijn ook volgzamer dan Hollanders. Ik woon in het grensdorp Putte in het Nederlandse deel op 30 meter van de grens met België. Ik haal al 25 jaar mijn brood en charcuterie 100 meter over de grens in België en veel inwoners uit België komen in ons dorp boodschappen doen. Vanochtend ben ik weer brood gaan halen bij mijn vertrouwde bakker in België. (3 km lopen door 4 woonwijken en je hebt daarmee de grenspost omzeilt, wat normaal dus 130 meter lopen is....) Ik wil ook graag mijn trouwe speciaalzaken blijven steunen in deze tijden. De 5 medewerkers zijn iedere keer als ik binnenkom zo verbaasd dat ik het durf om de grens over te steken en zeggen dan dat ze het erg missen om de boodschappen in NL te doen en graag zouden willen maar het echt niet durven. Dat is wel het verschil in de 2 Nationaliteiten. Jammer dat ze grensdorpen niet als 1 beschouwen. Er zijn zelfs winkels die op de grens staan waar een lint gespannen is in de winkel. Dat is toch echt krankzinnig. Dan vragen Belgen aan de ene kant van het lint aan Hollanders aan de andere kant of ze iets kunnen aangeven en visa versa. Dan creëer je nog meer besmetting. Gek?

We zullen het er mee moeten doen....
Krug 2004: Typische Krug neus van schaaldieren, brioche, schil van sinaasappel, ananas, zee. Smeltende mousse in de mond. Mooie lengte. Op en top champagne. 2004 Champagne drinkt nu heel erg goed. 97/100


Bijlagen Afbeeldingen
   

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
05-04-2020, 12:13 PM
Bericht: #5
RE: Krug
Ik zag deze week een reportage van een grensdorp, waar de enige bakker in het Belgische deel woonde. De Nederlanders kunnen er niet bij en zouden dus 10km ver naar Terneuzen of Hulst moeten. Dat is er toch compleet over! Enfin, de bakker heeft er iets op gevonden en plaatste een bel op het hekken, waar de Nederlandse klant kan bellen, waarna de bakker naar de grens gaat, hoort wat de klant wil, de bestelling klaar maakt en die dan tot aan het hekken brengt, waar de klant dan cash betaalt.

WVD (Wijnhandel Leuvin)
05-04-2020, 12:21 PM
Bericht: #6
RE: Krug
Om een Belgische wet bekrachtigd te krijgen heb je een paar jaar nodig en de kans is groot dat die dan toch nog door de Raad van State wordt afgeschoten... Nu moeten politici die dat helemaal niet gewend zijn plotseling ad hoc reglementering verzinnen en dat dan nog op basis van expertises die elkaar tegenspreken. Absurditeiten zullen er zijn.

Veilingmeester N.V. Jordaens
10-04-2020, 01:01 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 10-04-2020 om 01:03 PM door Vinoco.)
Bericht: #7
RE: Krug
Ik ben dan misschien tegenwoordig in wijn gaan handelen....maar dat neemt niet weg dat ik nog steeds veel meer liefhebber ben dan handelaar. Dat zit me ook heel vaak in de weg omdat ik veel flessen liever in de kelder leg dan verkoop banghead.
Iedere keer als ik weer afdaal in een vreemde kelder die me aangeboden wordt gaat mijn hart sneller kloppen. Keer op keer de hoop op die ene unieke kist of unieke fles die je nooit of nog maar zelden tegen het lijf loopt. Gisteren was het weer zo ver. Een hele mooie kelder in België met 1748 flessen van hoofdzakelijk Top Bordeaux en Bourgogne en een heel klein beetje Rhône en Champagne. Vooral dat laatste bracht iets waar ik al jaren naar zoek maar nooit meer tegenkom. En dan waren er niet 1 maar 3 flessen...en dan ook nog in de originele doos waardoor ze tot aan gisteren al ruim 35 jaar geen licht hebben gezien en dus kraakhelder zijn inclusief nog duidelijk aanwezige mousse. respect Censor respect

3 flessen Krug Grande Cuvee uit 1982 (zie je aan code op het etiket). Dit is de 1e release van de 2e serie Grande Cuvee. Dus het 1e jaar met het witte etiket met rode rand. Volgens Krug is dit jaar het beste wat ze ooit maakten. Heb het 3 keer gedronken en 3 keer was het perfectie in het glas (voor mij dan toch Wink )
Deze kleur voor deze wijn is ongekend! dat ga ik nooit meer ergens vinden....ze liggen al in de kelder cheers


Bijlagen Afbeeldingen
   

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
10-04-2020, 01:49 PM
Bericht: #8
RE: Krug
(10-04-2020 01:01 PM)Vinoco schreef:  Ik ben dan misschien tegenwoordig in wijn gaan handelen....maar dat neemt niet weg dat ik nog steeds veel meer liefhebber ben dan handelaar. Dat zit me ook heel vaak in de weg omdat ik veel flessen liever in de kelder leg dan verkoop banghead.

Tiens, weer een punt van overeenkomst! Ik heb daar ook aardig wat liggen waarvan ik stiekem hoop dat niemand ze koopt...

WVD (Wijnhandel Leuvin)


Ga naar locatie: