Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moderatorvergaderingske met special guests.
25-07-2021, 10:59 PM
Bericht: #31
RE: Moderatorvergaderingske met special guests.
(25-07-2021 10:02 PM)Olivier schreef:  
(25-07-2021 09:42 PM)Thomas schreef:  
(25-07-2021 08:34 PM)Olivier schreef:  Toen ik deze opende en een proevertje schonk, bruiste de wijn Confused Na flink walsen, dan toch een boeiende wijn in het glas, maar ik weet dus niet of we hem gedronken hebben zoals hij moest zijn. Zeer krachtige stijl, iets te voor onze smaak inderdaad. @Thomas heeft deze wijn hier al eens vermeld. Klinkt dit zoals jij hem geproefd hebt?

Dit klinkt als een warme jaargang, mogelijk 2017? In mijn herinnering was de 2018 die ik proefde een stuk strakker. Die aromatische trekjes en Alsatiaans aandoende fruitigheid is niet abnormaal voor witte wijnen uit Campania, maar de mooiste zijn wel erg strak en hebben zelden restsuiker. Misschien was deze een beetje te jong? Van de Cruna Dellago heb ik ooit een zeer lovend proefverslag gelezen van de 2004 door Franco Zilliani, en die zal als criticus uit het noorden met behoorlijk rechtse sympathieën niet gauw een wijn uit het zuiden de hoogte in prijzen.

http://vinoalvino.org/blog/2017/08/falan...billa.html

Merci Thomas, het was de 2018. Zoals ik hem geproefd heb, zou ik deze wijn niet strak noemen. Daarom dat ik denk dat hij misschien toch niet helemaal was zoals hij moest zijn. Ik had zelfs houtimpressies, terwijl de wijn geen hout gehad heeft, geloof ik.

De wijn was wel vol maar niet plomp, mooi in evenwicht. Had ook geen gevoel van restsuiker. Maar strak kon je hem zeker niet noemen. Hout herinner ik me ook niet echt.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
16-04-2022, 05:42 PM
Bericht: #32
RE: Moderatorvergaderingske met special guests.
Hier in het mooie lente zonnetje, drinken we een aantal lekkere flesjes.

Voorlopige balans (nog drietal te gaan)

Tigana Cassis blanc 2021
Les Vignes du Paradis, Petit coin, Chasselas IGP Savoie 19
Air Casa de Mouroz Vinho Verde 2017
Clos st Jean Bellet rose 2019
Mathis Bastian Wellenstein pinot noir AOP Moselle (Luxemburg) 2018
Brauneberger Mandelgraben Mosel 2013
Dittieres Clos St Jean Saumur Champigny 2017
Domaine des Closiers les Coudraies Saumur Champigny 2020

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
16-04-2022, 06:36 PM
Bericht: #33
RE: Moderatorvergaderingske met special guests.
(16-04-2022 05:42 PM)vinejo schreef:  Hier in het mooie lente zonnetje, drinken we een aantal lekkere flesjes.

Voorlopige balans (nog drietal te gaan)

Tigana Cassis blanc 2021
Les Vignes du Paradis, Petit coin, Chasselas IGP Savoie 19
Air Casa de Mouroz Vinho Verde 2017
Clos st Jean Bellet rose 2019
Mathis Bastian Wellenstein pinot noir AOP Moselle (Luxemburg) 2018
Brauneberger Mandelgraben Mosel 2013
Dittieres Clos St Jean Saumur Champigny 2017
Domaine des Closiers les Coudraies Saumur Champigny 2020

Lucien Boillot Gevrey Chambertin Les Cherbaudes 1r cru 2010
Castello di Meleto Vigna Casi Chianti Reserva 2007
Chateau Grand Puy Lacoste Pauillac 2004

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
16-04-2022, 08:47 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 16-04-2022 om 08:59 PM door Kupers.)
Bericht: #34
RE: Moderatorvergaderingske met special guests.
Van wie is de Moezelwijn? Steinmetz? Ah of gezien in een rode reeks, Markus Molitor?
17-04-2022, 08:34 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 17-04-2022 om 08:44 AM door Fre.)
Bericht: #35
RE: Moderatorvergaderingske met special guests.
(16-04-2022 08:47 PM)Kupers schreef:  Van wie is de Moezelwijn? Steinmetz? Ah of gezien in een rode reeks, Markus Molitor?

Molitor inderdaad. Was enorm verfijnd. Had de lengte en verfijning van een Chambolle.

Maar de oppergaai was wederom voor de Bordeaux op dronk. De Grand Puy Lacoste imponeerde door zijn verfijning, zijn tonus (dixit Olivier), het heerlijk bosfruit.

Ook een wijn die indruk maakte, was de Bellet. Een vineuze rosé die een stuk verder reikt dan de meeste rosés. Anders toch dan een Bandol.
17-04-2022, 12:20 PM
Bericht: #36
RE: Moderatorvergaderingske met special guests.
Was een zeer mooie reeks wijnen! Boeiende witte. Ik vond de Chasselas echt mooi, intrigerend, wijn met spanning en fraicheur. Ook de Portugese Air was veel beter dan Jo had aangekondigd, met veel boenwas in de neus en ook mooie zuurtjes.
In rood was Dittières mijn favoriet van de dag. Van de eerste snif besefte ik dat dit Loire Cabernet op een hoog niveau was. Heel hoog, wat een finesse! Maar ook de Grand Puy Lacoste inderdaad top. Tja, Bordeaux op dronk. Ik heb het al vaak gezegd, maar het blijft toch iedere keer een belevenis. De grootste verrassing was dan weer de Meleto. Zo mooi verouderd. Ik drink mijn Sangioveses veel te vroeg. Leuk ook dat deze wijn helemaal paste in het rijtje.

Het was weer heerlijk toeven in het zonnetje en met goed gezelschap!

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
19-04-2022, 07:35 AM
Bericht: #37
RE: Moderatorvergaderingske met special guests.
(17-04-2022 08:34 AM)Fre schreef:  
(16-04-2022 08:47 PM)Kupers schreef:  Van wie is de Moezelwijn? Steinmetz? Ah of gezien in een rode reeks, Markus Molitor?

Molitor inderdaad. Was enorm verfijnd. Had de lengte en verfijning van een Chambolle.

Leuk om te horen, ik proef deze regelmatig jong, en dan zijn ze wel steeds mooi, maar heb wisselende ervaringen met de wijnen met wat leeftijd. Blijft wel mooi om te zien dat er zoveel gebeurt in de Moezel.
19-04-2022, 09:01 AM
Bericht: #38
RE: Moderatorvergaderingske met special guests.
(19-04-2022 07:35 AM)Kupers schreef:  
(17-04-2022 08:34 AM)Fre schreef:  
(16-04-2022 08:47 PM)Kupers schreef:  Van wie is de Moezelwijn? Steinmetz? Ah of gezien in een rode reeks, Markus Molitor?

Molitor inderdaad. Was enorm verfijnd. Had de lengte en verfijning van een Chambolle.

Leuk om te horen, ik proef deze regelmatig jong, en dan zijn ze wel steeds mooi, maar heb wisselende ervaringen met de wijnen met wat leeftijd. Blijft wel mooi om te zien dat er zoveel gebeurt in de Moezel.

Dan is het nuttig om erbij te zeggen dat de wijn zich niet meteen top toonde direct na openen. Kwam wat tekort op het middenstuk. Door wat te ademen is hij echter mooi open gekomen en heeft hij ook wat aan volume gewonnen.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
19-04-2022, 05:42 PM
Bericht: #39
RE: Moderatorvergaderingske met special guests.
Tigana Cassis blanc 2021
De wijn van Oliviers verhaal over de kleurenblinde ober in Cassis Smile
Zowel Fre als ik vonden dit zeer sauvignon. Toch gaf de wijn me een vakantiegevoel en zat ik alsnog in de buurt van Bandol…Merci daarvoor! Smile

Les Vignes du Paradis, Petit coin, Chasselas IGP Savoie 19 Heel moeilijk thuis te brengen uiteraard, chardonnay dachten we eerst, zonder hout dan wel, ik dacht met een zekere stelligheid aan Domaine de le Touraize uit de Jura. Het biodynamische toetsje kan daar ook de oorzaak van geweest zijn.
Heel zuivere, zeer mooie wijn, waarvan ik momenteel met veel plezier het restje opdrink.

Air Casa de Mouroz Vinho Verde 2017 Ik vond persoonlijk dat deze wijn wat over zijn “punt” was, ik zocht fraicheur maar vond nogal krachtige medicinale toetsen. Mijn confraters, die dit blind proefden, spraken me slurpend tegen.

Clos st Vincent Bellet rose 2019
Jammer genoeg was onze eigen Vincent niet aanwezig wegens bezoek aan Parijs, maar wat was deze Bellet alweer heerlijk. Ik dronk persoonlijk nog nooit een Bellet die me NIeT van mijn stoel heeft geblazen.
PS: Gekregen van Tienne, waarvoor veel dank en santé!!

Mathis Bastian Wellenstein pinot noir AOP Moselle (Luxemburg) 2018
Had deze wijn ooit gedronken en vond die echt wel mooi. Mijn gezellen dachten eerst aan een gamay en dan aan een Belgische Pinot noir. Close call! —De dag erop, Pasen, erg van genoten op het terras van mijn dochter.

Markus Molitor Brauneberger Mandelgraben Mosel 2013
Echt een puur Bourgogne aroma, en dan nog een absolute topneus. Ik ging ook in de mond voor Bourgogne, maar onze freakin Fre dacht eerder aan een spatburgunder. Knap gedacht, maar vooral ook knáppe wijn!

Dittieres Clos St Jean Saumur Champigny 2017
Toen ik de Clos Rougeard vorige week blind schonk op HT gokte Vince eerst op…Dittieres. Dat komt zo: Toen wij daar waren zagen we in Sylvain echt de opvolger van Clos Rougeard. Jammer genoeg dronken we later enkele mindere flessen van deze sympathieke kerel, en we verloren die wat uit het oog. Na de opmerking van Vince wou ik nog eens een recenter jaar proeven, had toevallig een 2017 liggen.
En ja hoor, come back van het jaar. De neus was…Clos Rougeard.
In de mond niet de ultieme zachtheid en versmelting, maar wel ook enorm mooi, lang en evenwichtig. Sylvian is back!

Domaine des Closiers les Coudraies Saumur Champigny 2020
Vul ik straks aan, ga eerst t restje opdrinken Wink

Lucien Boillot Gevrey Chambertin Les Cherbaudes 1r cru 2010
Een restje, maar wat voor één. Enorm mooi en verrassend fris nog voor een wijn van 12 jaar oud die al 2 dagen open stond!

Castello di Meleto Vigna Casi Chianti Reserva 2007
Deze heb ik ooit toegestuurd gekregen van het Consortio van Chianti toen ik een artikeltje heb gewijd aan deze streek (op vraag van Vinama destijds, ou est le temps..?) - hier de link https://wijnliefhebbers.wordpress.com/20...-classico/
En dat ie mooi was! Fre vond m zelfs Bourgondisch in de neus. Men dacht aan een Bourgondische Bordeaux. Hmm, mss wel een mooie omschrijving van wat een knappe Chianti kan zijn…

Chateau Grand Puy Lacoste Pauillac 2004
Ach ja, afsluiten met een Medoc is altijd een feest. Wink
Alweer een 2004 die ons énorm beviel.
Bordeaux op dronk, mannekes, Bordeaux op dronk! Smile

T was leuk, I Heart my winebuddies.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
19-04-2022, 09:23 PM
Bericht: #40
RE: Moderatorvergaderingske met special guests.
Mooi moderatorvergaderingske! Interessant dat er ook in Luxemburg mooie pinot noir wordt gemaakt, zoals elders in de Benelux. Dank voor het verslag!
19-04-2022, 09:46 PM
Bericht: #41
RE: Moderatorvergaderingske met special guests.
ik ben het zeker, het Louvre kan niét tippen aan pakweg de Bellet rosé, de Markus Molitor of een wijn van Silvain Dittière in goed gezelschap! Wat een frustrerend museum is dat (té veel om te vatten, té veel toerisme, té veel shops, ...). Maar in Palais de Tokyo, een fijn museum voor hedendaagse kunst, staat van kunstenares Hélène Bertin een kunstwerk/ installatie rond het wijnmaken. Vooral de onderstaande zin in het vet uit een korte recensie vond ik interessant.
"Définie au XVIIIe siècle comme « le premier, le plus utile, le plus étendu, et peut-être le plus essentiel des arts1 », l’agriculture anime aujourd’hui le travail d’Hélène Bertin, comme elle prolonge ses recherches et ses œuvres antérieures. Hélène Bertin et l’artiste et futur vigneron César Chevalier, invité pour l’occasion, composent une partie de l’exposition à quatre mains et se font les passeur·ses parmi d’autres de savoir-faire et d’égards portés à la pratique viticole.

Strips zijn de achtste kunstvorm? Dan is wijnmaken de negende!

Vince

"there must be a reason why some people have such unhealthy obsessions about burgundy"
19-04-2022, 10:00 PM
Bericht: #42
RE: Moderatorvergaderingske met special guests.
(19-04-2022 09:46 PM)Vince schreef:  ik ben het zeker, het Louvre kan niét tippen aan pakweg de Bellet rosé, de Markus Molitor of een wijn van Silvain Dittière in goed gezelschap! Wat een frustrerend museum is dat (té veel om te vatten, té veel toerisme, té veel shops, ...). Maar in Palais de Tokyo, een fijn museum voor hedendaagse kunst, staat van kunstenares Hélène Bertin een kunstwerk/ installatie rond het wijnmaken. Vooral de onderstaande zin in het vet uit een korte recensie vond ik interessant.
"Définie au XVIIIe siècle comme « le premier, le plus utile, le plus étendu, et peut-être le plus essentiel des arts1 », l’agriculture anime aujourd’hui le travail d’Hélène Bertin, comme elle prolonge ses recherches et ses œuvres antérieures. Hélène Bertin et l’artiste et futur vigneron César Chevalier, invité pour l’occasion, composent une partie de l’exposition à quatre mains et se font les passeur·ses parmi d’autres de savoir-faire et d’égards portés à la pratique viticole.

Strips zijn de achtste kunstvorm? Dan is wijnmaken de negende!

Ik dacht dat strips al de negende waren..Wink
De tiende dan!

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)


Ga naar locatie: