Marchand Grillot - Gevrey Chambertin
|
03-10-2016, 08:50 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 03-10-2016 om 08:51 PM door Fre.)
Bericht: #1
|
|||
|
|||
Marchand Grillot - Gevrey Chambertin
Dit familie bedrijf ontstaan in 1950 is toe aan zijn 6 de generatie.
Momenteel zijn het Jacques Marchand en zijn zoon Etienne die de verderzetting garanderen van dit domein met pied-à-terre in Gevrey. Ze beschikken over 47 percelen verdeeld over 5 villages in de côtes de nuits: Gevrey-Chambertin, Morey-Saint-Denis, Chambolle-Musigny, Gilly-les-Cîteaux en Brochon. Hun focus ligt op Gevrey, waar ze naast een gewone village nog eens 5 lieu-dits in de AOP Gevrey-Chambertin aanbieden, 2 in premier crus en 1 in GC. Ik dronk over de afgelopen 2 dagen de Gevrey-Chambertin 'En Jouise' 2010. Eén van de lieu-dits dus. Op dag 1 een fijne neus, wel elegant maar niet weelderig fruitig. Een koelheid die hij doortrok in de mond. Fijn maar geen overdreven materie. Korte tot middellange afdronk. Na een heerlijk stukje appeltaart opnieuw geproefd. Viel toen volledig weg. Gisteren bleek trouwens een echte 'root' day te zijn. Na toch wel behoorlijk wat wijnen gedegusteerd te hebben, bleek er slechts eentje te overtuigen. Vandaag op dag 2 toch een ander verhaal. De wijn heeft zich mooier gezet. Er is evolutie in het glas: van mineralig en zwarte besjes, tot kruidig om na lang openstaan ook wat bos en zelfs dode bladeren te hebben. Het mondgevoel is een stuk prettiger dan op dag 1: fijn, opnieuw geen overdreven materie maar wel een wijn die om meer vraagt (en dat had ik gisteren minder). Op de site van de wijnboer staat trouwens ook dat de bodem niet echt toelaat om stevige Gevrey's te produceren op dit perceel. Dit gaat meer naar de finesse dan naar kracht Vigne Plantée en 1973 au centre de l’appellation, sur le cône alluvionnaire de la combe de Lavaux, le sol est riche en sable, pierres et limons ce qui procure plus de subtilité et de finesse au vin. Dégustation C’est moins la matière qui compte en ce vin. Il est plus en texture qu’en consistance. Ce vin est très élégant, mais aussi nerveux et fin dans le même mouvement, très cerisé, toujours bouqueté avec exubérance. Garde Une approche plus « rapide » de 5 à 8 ans, suffisent pour apprécier sa finesse et son élégance. Vinification Le suivi de la maturité est très important car la nature du sol fait que les raisins murissent vite. Il est donc sensible à la sur-maturité. Macération froide à 8° pendant une période de 6 jours. |
|||
03-10-2016, 10:07 PM
Bericht: #2
|
|||
|
|||
RE: Marchand Grillot - Gevrey Chambertin
(03-10-2016 08:50 PM)Fre schreef: Dit familie bedrijf ontstaan in 1950 is toe aan zijn 6 de generatie. Inderdaad een eerder lichte stijl Gevrey met veel finesse. Aan kortingsprijs heel mooi, de volle 26 is wel eerder prijzig. Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
02-02-2017, 09:21 PM
Bericht: #3
|
|||
|
|||
RE: Marchand Grillot - Gevrey Chambertin
Een Gevreyke boven behaald. Gaat er altijd wel goed in. Ditmaal opnieuw de 'En Jouise' 2010 gedronken. In 't begin nogal stug. Heeft wat karaf nodig. Na een tijdje open en wat meer opgewarmd, ontplooit er zich toch een mooi schouwspel: braambesjes & frambozen, heel erg subtiel, tonen zich aan het oppervlak. Ingetogen maar toch mooi. Naarmate de avond vordert, stuift het ooft mooi op bij iedere wals. Iets uitbundiger maar nog steeds elegant. Geen houtbelegen modernist maar old school op finesse en fruit! Je moet deze wijn met de juiste instelling drinken: verwacht geen typische krachtige Gevrey maar wel een fijne Nuits! 90
Staat nog een mooiere toekomst te wachten, lijkt me. |
|||
02-02-2017, 09:41 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 02-02-2017 om 09:41 PM door FRANCISPICCART.)
Bericht: #4
|
|||
|
|||
RE: Marchand Grillot - Gevrey Chambertin
(02-02-2017 09:21 PM)Fre schreef: Een Gevreyke boven behaald. Gaat er altijd wel goed in. Ditmaal opnieuw de 'En Jouise' 2010 gedronken. In 't begin nogal stug. Heeft wat karaf nodig. Na een tijdje open en wat meer opgewarmd, ontplooit er zich toch een mooi schouwspel: braambesjes & frambozen, heel erg subtiel, tonen zich aan het oppervlak. Ingetogen maar toch mooi. Naarmate de avond vordert, stuift het ooft mooi op bij iedere wals. Iets uitbundiger maar nog steeds elegant. Geen houtbelegen modernist maar old school op finesse en fruit! Je moet deze wijn met de juiste instelling drinken: verwacht geen typische krachtige Gevrey maar wel een fijne Nuits! 90 Lijkt me interessant domein Fre. Om op te volgen? Ga je terug? |
|||
02-02-2017, 09:52 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 02-02-2017 om 09:53 PM door Fre.)
Bericht: #5
|
|||
|
|||
RE: Marchand Grillot - Gevrey Chambertin
(02-02-2017 09:41 PM)FRANCISPICCART schreef:Hier ooit een lucky shot gewaagd bij Delhaize wineworld. Ik weet dat het credo luidt: wijn uit warenhuizen is best te mijden. Maar op fora las ik er positieve berichten over: traditioneel familiedomein, met hun roots in Gevrey. Ze maken wijn op basis van familietradities: geen houterige boel, geen overdreven krachtpatserij maar wijnen die hun terroir weerspiegelen en die tijd nodig hebben om nog te rijpen. Beetje atypisch voor Delhaize-Bourgognes dus.(02-02-2017 09:21 PM)Fre schreef: Een Gevreyke boven behaald. Gaat er altijd wel goed in. Ditmaal opnieuw de 'En Jouise' 2010 gedronken. In 't begin nogal stug. Heeft wat karaf nodig. Na een tijdje open en wat meer opgewarmd, ontplooit er zich toch een mooi schouwspel: braambesjes & frambozen, heel erg subtiel, tonen zich aan het oppervlak. Ingetogen maar toch mooi. Naarmate de avond vordert, stuift het ooft mooi op bij iedere wals. Iets uitbundiger maar nog steeds elegant. Geen houtbelegen modernist maar old school op finesse en fruit! Je moet deze wijn met de juiste instelling drinken: verwacht geen typische krachtige Gevrey maar wel een fijne Nuits! 90 Die feedback en het mooie jaar deden met een 'shot in the dark' wagen en een doos van 6 te bestellen. Voorlopig dus met succes. Ik betaalde toen een goeie 20 EUR. Diezelfde cuvée maar de 2011 staat nu aan 32.9 EUR. Zou ik er nu wel niet aan geven gezien ook 't onrijpere jaar. |
|||
05-02-2017, 09:29 AM
Bericht: #6
|
|||
|
|||
RE: Marchand Grillot - Gevrey Chambertin
Op dag 2 blijft ie zeer goed overeind. Bij aanvang nochtans wat moeilijk: iets hard en stug. Even laten bekomen. Daarna weer die finesse.
|
|||
28-03-2017, 10:09 PM
Bericht: #7
|
|||
|
|||
RE: Marchand Grillot - Gevrey Chambertin
Wat doe je nadat je een ganse dag je Kl hebt afgedraaid en t gevoel hebt dat t precies nooit stopt? Inderdaad, zuipen. Of zoals toogfilosoof Homer Simpson ooit zei: alcohol, the cause and solution of many life's problems.
Soit, na deze wijsheid terug naar de essentie: de Le Créot 2012 Gevrey Chambertin. Gevrey is qua appellatie een moeilijk geval. Grand Crus die de top van de wijnwereld uitmaken maar anderen die de status onwaardig zijn. Top premier crus die met de voorgaande kunnen wedijveren en villages die qua grond ergens tussen niveau premier cru en Bourgogne PN liggen, village onwaardig dus. Kijken wat je koopt en waar jouw wijn vandaan komt is dus de boodschap. Le Créot is een van de betere lieu-dits uit de villages, met wijnen die over t algemeen goed kunnen ouderen en dus wat tijd nodig hebben om op hun plooi te komen. Het domein adviseert om minstens 7 jaar te wachten. Direct na openen heerlijke pinot neus van rode en zwarte besjes. Fijn en precies ook. Heerlijk. In de mond aanvankelijk tijd nodig: materie maar met een paar scherpe kantjes. Ik hou er wel van. Na een tijdje open wordt de wijn ietsje zachter. Nog later sluit de wijn zich. Wat een interessante, speciale maar moeilijk te doorgronden knaap. Het boeit me wel enorm. Ik laat de fles voor wat ze is. De rest is voor morgen en overmorgen. Ben benieuwd. |
|||
21-04-2018, 03:41 PM
Bericht: #8
|
|||
|
|||
RE: Marchand Grillot - Gevrey Chambertin
Gisteren opnieuw En Jouise, lieu-dit uit Gevrey van het gezegende jaar 2010. Perfect op dronk voor mij. Na 3 uur te laten openstaan. Een pak subtieler en complexer dan de voorgaande pinots: kreupelhout, leder, braambessen maar ook wat myrtilles. Later op de avond was er een grafiet-momentje. Cacao. In de mond alles heerlijk in balans. Da's dus de reden waarom de prijzen in de Nuits blijven stijgen. Als je dit drinkt tegen een Savigny of Reuilly, dan weet je t wel.
|
|||
21-04-2018, 06:29 PM
Bericht: #9
|
|||
|
|||
RE: Marchand Grillot - Gevrey Chambertin
(21-04-2018 03:41 PM)Fre schreef: . Als je dit drinkt tegen een Savigny of Reuilly, dan weet je t wel. Vooral toch omdat Reuilly in de Loire ligt Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
22-04-2018, 12:04 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 22-04-2018 om 12:06 PM door wvd.)
Bericht: #10
|
|||
|
|||
RE: Marchand Grillot - Gevrey Chambertin
(21-04-2018 03:41 PM)Fre schreef: Gisteren opnieuw En Jouise, lieu-dit uit Gevrey van het gezegende jaar 2010. Perfect op dronk voor mij. Na 3 uur te laten openstaan. Een pak subtieler en complexer dan de voorgaande pinots: kreupelhout, leder, braambessen maar ook wat myrtilles. Later op de avond was er een grafiet-momentje. Cacao. In de mond alles heerlijk in balans. Da's dus de reden waarom de prijzen in de Nuits blijven stijgen. Als je dit drinkt tegen een Savigny of Reuilly, dan weet je t wel. Zonder ook maar iets af te willen doen aan de En Jouise, je stelling hangt wel af van met welke Savigny of (wellicht idd in mindere mate) Rully je vergelijkt hé... Leroy bvb. maakt ook 1 Savigny-tje... en heb je die van Bruno Clair al geproefd? Maar dat de Côte de Beaune / Côte Chalonnaise een ander smaakprofiel heeft, zoveel is zeker en ik ben meestal ook eerder Côte de Nuits-fan (helaas...) WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië) |
|||
22-04-2018, 01:01 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 22-04-2018 om 01:01 PM door Fre.)
Bericht: #11
|
|||
|
|||
RE: Marchand Grillot - Gevrey Chambertin
(22-04-2018 12:04 PM)wvd schreef:Voor alle duidelijkheid: het ging om de Reuilly van Mabillot en niet Rully: de 3 pinot noirs waarover ik het had, zijn allen afkomstig van wijnbouwers die voor mij ongeveer in dezelfde categorie zitten binnen hun appellatie: met oog voor kwaliteit weliswaar, maar zeker niet top, zelfs geen subtop. Clair en Leroy zouden waarschijnlijk wel gemakkelijk meekunnen met de Gevrey en zelfs overbluffen, maar de prijs die je er voor zal betalen zal wel nog eens stukje hoger liggen. Ook al omdat je als wijnliefhebber er waarschijnlijk niet zomaar binnen geraakt en je dus via een invoerder/handelaar zal moeten gaan, iets wat ik voor m'n Bourgognes nooit doe - ik koop quasi alles ter plaatse.(21-04-2018 03:41 PM)Fre schreef: Gisteren opnieuw En Jouise, lieu-dit uit Gevrey van het gezegende jaar 2010. Perfect op dronk voor mij. Na 3 uur te laten openstaan. Een pak subtieler en complexer dan de voorgaande pinots: kreupelhout, leder, braambessen maar ook wat myrtilles. Later op de avond was er een grafiet-momentje. Cacao. In de mond alles heerlijk in balans. Da's dus de reden waarom de prijzen in de Nuits blijven stijgen. Als je dit drinkt tegen een Savigny of Reuilly, dan weet je t wel. Maar goed, mijn punt was inderdaad dat het smaakprofiel van Nuits me het meeste matcht, maar het wordt moeilijker om in de Nuits nog bij kwalitatieve wijnbouwers binnen te raken, zeker als je nieuwe klant bent. Vandaar dat ik wel 's benieuwd ben naar de domeinen uit de Chalonnais die volgende week op het programma staan. Ik houd jullie op de hoogte. |
|||
22-04-2018, 01:10 PM
Bericht: #12
|
|||
|
|||
RE: Marchand Grillot - Gevrey Chambertin
(22-04-2018 01:01 PM)Fre schreef:(22-04-2018 12:04 PM)wvd schreef:Voor alle duidelijkheid: het ging om de Reuilly van Mabillot en niet Rully: de 3 pinot noirs waarover ik het had, zijn allen afkomstig van wijnbouwers die voor mij ongeveer in dezelfde categorie zitten binnen hun appellatie: met oog voor kwaliteit weliswaar, maar zeker niet top, zelfs geen subtop. Clair en Leroy zouden waarschijnlijk wel gemakkelijk meekunnen met de Gevrey en zelfs overbluffen, maar de prijs die je er voor zal betalen zal wel nog eens stukje hoger liggen. Ook al omdat je als wijnliefhebber er waarschijnlijk niet zomaar binnen geraakt en je dus via een invoerder/handelaar zal moeten gaan, iets wat ik voor m'n Bourgognes nooit doe - ik koop quasi alles ter plaatse.(21-04-2018 03:41 PM)Fre schreef: Gisteren opnieuw En Jouise, lieu-dit uit Gevrey van het gezegende jaar 2010. Perfect op dronk voor mij. Na 3 uur te laten openstaan. Een pak subtieler en complexer dan de voorgaande pinots: kreupelhout, leder, braambessen maar ook wat myrtilles. Later op de avond was er een grafiet-momentje. Cacao. In de mond alles heerlijk in balans. Da's dus de reden waarom de prijzen in de Nuits blijven stijgen. Als je dit drinkt tegen een Savigny of Reuilly, dan weet je t wel. Ahaaaa, ik heb nog getwijfeld...! Zowel wvd als ik waren overtuigd van een schrijffoutje (Reuilly - Rully) in de rapte... En voor wat betreft je opmerking over de reden waarom Nuits-prijzen blijven stijgen: Ik vrees dat je gelijk hebt - dju Maar we moeten dat de volgende maanden toch eens goed onderzoeken Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
23-04-2018, 11:01 AM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 23-04-2018 om 11:02 AM door wvd.)
Bericht: #13
|
|||
|
|||
RE: Marchand Grillot - Gevrey Chambertin
(22-04-2018 01:10 PM)vinejo schreef:(22-04-2018 01:01 PM)Fre schreef:(22-04-2018 12:04 PM)wvd schreef:Voor alle duidelijkheid: het ging om de Reuilly van Mabillot en niet Rully: de 3 pinot noirs waarover ik het had, zijn allen afkomstig van wijnbouwers die voor mij ongeveer in dezelfde categorie zitten binnen hun appellatie: met oog voor kwaliteit weliswaar, maar zeker niet top, zelfs geen subtop. Clair en Leroy zouden waarschijnlijk wel gemakkelijk meekunnen met de Gevrey en zelfs overbluffen, maar de prijs die je er voor zal betalen zal wel nog eens stukje hoger liggen. Ook al omdat je als wijnliefhebber er waarschijnlijk niet zomaar binnen geraakt en je dus via een invoerder/handelaar zal moeten gaan, iets wat ik voor m'n Bourgognes nooit doe - ik koop quasi alles ter plaatse.(21-04-2018 03:41 PM)Fre schreef: Gisteren opnieuw En Jouise, lieu-dit uit Gevrey van het gezegende jaar 2010. Perfect op dronk voor mij. Na 3 uur te laten openstaan. Een pak subtieler en complexer dan de voorgaande pinots: kreupelhout, leder, braambessen maar ook wat myrtilles. Later op de avond was er een grafiet-momentje. Cacao. In de mond alles heerlijk in balans. Da's dus de reden waarom de prijzen in de Nuits blijven stijgen. Als je dit drinkt tegen een Savigny of Reuilly, dan weet je t wel. Jazeker, je hebt ons liggen. Ik dacht, Vinejo weet het best en ging dan daarop voort hé Voor het domein is het uiteraard simpeler om alles aan professionelen te verkopen, hoeven ze ook geen caveau te bemannen en ze zijn sowieso toch alles kwijt. Maar je vindt zeker ook in de Côte de Nuits nog voldoende goede domeinen zoals (hier zou nu een lijstje kunnen staan, maar dat zou er dan wel erg over zijn, niet?), waar je rechtstreeks kan kopen. En als ik het mag schrijven, misschien ook eens nadenken om bij de betere wijnhandel de nieuwe jaargang in vooraanbieding te kopen. Prijs zal iets hoger liggen dan op domein, niets aan te doen, maar je hebt dan ook enige mate van garantie want niet elke wijn is elk jaar even geslaagd en reken maar dat de beste cuvées lang voor ze gebotteld zijn al opgekocht zijn door de handel. WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië) |
|||
08-09-2018, 11:03 PM
Bericht: #14
|
|||
|
|||
RE: Marchand Grillot - Gevrey Chambertin
(21-04-2018 03:41 PM)Fre schreef: Gisteren opnieuw En Jouise, lieu-dit uit Gevrey van het gezegende jaar 2010. Perfect op dronk voor mij. Na 3 uur te laten openstaan. Een pak subtieler en complexer dan de voorgaande pinots: kreupelhout, leder, braambessen maar ook wat myrtilles. Later op de avond was er een grafiet-momentje. Cacao. In de mond alles heerlijk in balans. Da's dus de reden waarom de prijzen in de Nuits blijven stijgen. Als je dit drinkt tegen een Savigny of Reuilly, dan weet je t wel. Nog een fleske met Olivier van deze knaap gekraakt. Omdat ie de vorige keer bewees in z’n drinkvenster te komen. Bij aanvang nog wat verlegen maar na enige tijd toch een complexe neus. De Lafarge was strakker en strenger. Deze is verleidelijker en werd blind in Chambolle geplaatst. Puur qua stijl heb ik t wel voor strakke wijnen, maar das een kwestie van smaak. Deze Gevrey had wel meer materie en kwaliteiten. Voor mij een bevestiging van hetgeen voordien reeds werd geconcludeerd. |
|||
28-02-2020, 09:46 PM
Bericht: #15
|
|||
|
|||
RE: Marchand Grillot - Gevrey Chambertin
Gevrey-Chambertin - En Créot 2012
De meest krachtige village van de vele parcellaires van dit domein. Drie jaar geleden geschonken naast een Gevrey van Arlaud van t zelfde jaar. Op dag 1 weinig neus en redelijk gebald. Dan maar de kurk erop en een dagje wachten. Op dag 2 een stuk meer uitgediept. Zwart fruit doordrenkt met kreupelhout. Een mooie minerale toets ook. In de mond een wijn met een stevige structuur en lengte. Ook de afdronk is zeer aangenaam. Ligt best nog wat maar mits een dagje wachten toch al zeer te genieten. |
|||
02-03-2021, 10:08 PM
Bericht: #16
|
|||
|
|||
RE: Marchand Grillot - Gevrey Chambertin
Gevrey 1cru - Petitie Chapelle 2014
Voor zij die t forum volgen zal t wel helder zijn waarom deze wijn nu open gaat. Een gedistingeerde neus van griottes met heel lichte toets van sous-bois. Er zit iets elitair in de neus die ik zou toeschrijven aan de kalkbodem. Na opwarmen komt een fijne kruidigheid aan de oppervlakte. Het mondgevoel is zeer zacht en fijn. De tannines zijn gepolijst, deze zijn ragfijn. Geen krachtpatser maar een elegante verleider. Het niveau uit zich eerder in de subtiliteit dan in de pure power. Ik weet niet of iedereen hier oog zou voor hebben. Te snel doorslikken en je bent voorbij t momentum. Maar mij heeft deze dame toch een mooi verjaardagsgeschenk bezorgd. |
|||
02-03-2021, 10:11 PM
Bericht: #17
|
|||
|
|||
RE: Marchand Grillot - Gevrey Chambertin
(02-03-2021 10:08 PM)Fre schreef: Gevrey 1cru - Petitie Chapelle 2014 Joyeux anniversaire, copain! Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
02-03-2021, 11:46 PM
Bericht: #18
|
|||
|
|||
RE: Marchand Grillot - Gevrey Chambertin
...
Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
15-10-2021, 10:35 PM
Bericht: #19
|
|||
|
|||
RE: Marchand Grillot - Gevrey Chambertin
“2012 is een overroepen jaar. Het toont vaak tekenen van dillutie.”
Ja, als dat uit de mond komt van een notoir Bourgogne liefhebber, moet je dit serieus nemen. Dus nam ik de proef op de som. Gevrey Chambertin 2012 Le Créot In de neus heerlijk rood fruit met een minerale toets. De mond zet vol aan, op kracht maar ook op finesse. Heerlijke balans tussen die twee. Mooie zuren voor zo’n warm jaar. De nadronk toont een mooie krijt toets. Heerlijk. De fles is leeg en ik wil nog. Het zegt genoeg zeker. 2012 heeft me inderdaad al vaak teleurgesteld maar deze is momenteel heerlijk. Un vin dans l’Aube de sa vie. |
|||
25-02-2023, 09:46 PM
Bericht: #20
|
|||
|
|||
RE: Marchand Grillot - Gevrey Chambertin
(15-10-2021 10:35 PM)Fre schreef: “2012 is een overroepen jaar. Het toont vaak tekenen van dillutie.” Bijna anderhalf jaar verder schonk ik deze wijn aan maatje Vince. Chambolle werd geopperd. En inderdaad, deze wijn heeft het zacht zalvende en lichtvoetige van een Chambolle. Zeer fijne ‘grain’. De neus opent zeer floraal, samen met vooral rood fruit doorspekt met wat kreupelhout. Verfijning zonder dat deze inboet aan materie. Zeer mooie wijn. Schurkt toch tegen 1er cru aan. |
|||
01-05-2024, 08:58 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 01-05-2024 om 08:59 PM door jr02.)
Bericht: #21
|
|||
|
|||
RE: Marchand Grillot - Gevrey Chambertin
(21-04-2018 03:41 PM)Fre schreef: Gisteren opnieuw En Jouise, lieu-dit uit Gevrey van het gezegende jaar 2010. Perfect op dronk voor mij. Na 3 uur te laten openstaan. Een pak subtieler en complexer dan de voorgaande pinots: kreupelhout, leder, braambessen maar ook wat myrtilles. Later op de avond was er een grafiet-momentje. Cacao. In de mond alles heerlijk in balans. Da's dus de reden waarom de prijzen in de Nuits blijven stijgen. Als je dit drinkt tegen een Savigny of Reuilly, dan weet je t wel. Vandaag de 'En Jouise' 2015 in het glas. Fre had die op 8 jarige leeftijd uit een gezegend jaar in het glas. Mijn glas, 9 jaar, uit toch ook wel een mooi jaar maar behoorlijk wat verscheidenheid in TN. De neus gaf aardbeitjes vrij met minieme florale toetsen en geen al te grote attractiviteit. Complexloos en volledig op het rode fruit in de mond met vooral accenten van zure kriekskes en framboosjes. Miste samenhang maar de tijd bracht finesse en een mooie mariage, het fruit ging wat liggen en kreeg diepte. Maar van power is hier geen sprake, deze 'En Jouise' bracht puur intens genot. Met het zonnetje op ons smoeltje, weggezakt in de lounge en...mijn nieuwe glazen inwijden. (Verre Sydonios Le Subtil) (Tussen glas 1 en 2 zat ongeveer 2u, maar telkens rond de 14-15° het glas in) Mij laten verleiden om er wat 2021 (samen met En Songe) van in huis te nemen. Aan 50€ (2021) is dit ver van goedkoop maar Marchand Grillot kom je niet al te vaak 'meer' tegen en aan de kwaliteit die hij bood heb ik er geen wrang gevoel bij |
|||
|