Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Campo Al Mare Bolgheri
07-12-2010, 08:28 PM
Bericht: #1
Campo Al Mare Bolgheri
In collishop teverkrijgen aan 15€

WS geeft deze 91/100
Bessen, koffie en licht geroosterde eik, full-bodied
Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc and Petit Verdot

Wel nog veel tejong om tedrinken, wachten tot 2013.

Koopje van de maand applaus
07-12-2010, 08:43 PM
Bericht: #2
RE: 2007 Campo Al Mare Bolgheri
Dag Christiaan, welkom!...
En meteen al bedankt voor deze interessante tip!
Wie weet wel van het niveau van de Sapaio volpolo (van bij Vinesse..)

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
08-12-2010, 01:14 AM
Bericht: #3
RE: 2007 Campo Al Mare Bolgheri
(07-12-2010 08:43 PM)vinejo schreef:  Dag Christiaan, welkom!...
En meteen al bedankt voor deze interessante tip!
Wie weet wel van het niveau van de Sapaio volpolo (van bij Vinesse..)

Danke, en graag gedaan. Smile

Denk dat die Campo wel veel in petto heeft met enkele jaren kelderrust. Enige nadeel van deze wijn is zijn alcoholpercentage 14% (In vergelijking met andere Bolgheri's)
23-02-2012, 01:02 AM
Bericht: #4
RE: 2007 Campo Al Mare Bolgheri
De 2008 in het glas (Colruyt, rode prijs, 10,95€):
Erg donkere kersenrode kleur met lichte rand. Vanille, zoete alcohol, rijp fruit (banaan, zwarte bessen), koffie en aards.
Ferme tannines, die zacht verweven zijn (niet schurend), en in afdronk amandelbittertjes. Dit alles in overvloed. Lange ! afdronk.
De 14% alcohol is wel nadrukkelijk aanwezig.

Over Riesling:
http://vriendenvanderiesling.wordpress.com/

Over wijn, meestal niet over Riesling:
http://wijnkrabbels.wordpress.com/
18-02-2013, 12:14 PM
Bericht: #5
RE: 2007 Campo Al Mare Bolgheri
2008 nu aan 9,99 in kelderresten bij Colruyt; ik ga een gokje wagen aan die prijs....
25-02-2013, 03:59 PM
Bericht: #6
RE: 2007 Campo Al Mare Bolgheri
(18-02-2013 12:14 PM)Dave schreef:  2008 nu aan 9,99 in kelderresten bij Colruyt; ik ga een gokje wagen aan die prijs....

En dit weekend meteen geproefd: voor mijn smaak het hout en de alcohol iets te zeer in de hoofdrol, momenteel. Maar wel mooie materie en aroma's. Ik denk dat dit binnen een paar jaar echt wel goed komt, en dan is het aan 9,99 € echt wel een koopje. Ik heb nog 5 flessen, dus uitgebreid de kans om z'n evolutie te volgen.
14-03-2013, 07:13 PM
Bericht: #7
RE: 2007 Campo Al Mare Bolgheri
(23-02-2012 01:02 AM)Marc schreef:  De 2008 in het glas (Colruyt, rode prijs, 10,95€):
Erg donkere kersenrode kleur met lichte rand. Vanille, zoete alcohol, rijp fruit (banaan, zwarte bessen), koffie en aards.
Ferme tannines, die zacht verweven zijn (niet schurend), en in afdronk amandelbittertjes. Dit alles in overvloed. Lange ! afdronk.
De 14% alcohol is wel nadrukkelijk aanwezig.

Deze nu in het glas en ik kan mij wel aansluiten bij deze TN. Ik vind de 14% alcohol nog wel meevallen op dit moment, maar hij lag een 1,5 uur geleden nog op 11,5°C in de kelder, dus zeer fris geserveerd.Wink

Niet slecht voor de prijs maar voor mij toch niet echt waw. Iets te weinig zuren en spanning. Of dit nog veel beter gaat worden weet ik eigenlijk niet. Misschien dat het "hout", waar Dave terecht van sprak, nog wat zal milderen maar...
14-03-2013, 08:06 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 14-03-2013 om 08:08 PM door doc.)
Bericht: #8
RE: 2007 Campo Al Mare Bolgheri
(14-03-2013 07:13 PM)Johan M. schreef:  
(23-02-2012 01:02 AM)Marc schreef:  De 2008 in het glas (Colruyt, rode prijs, 10,95€):
Erg donkere kersenrode kleur met lichte rand. Vanille, zoete alcohol, rijp fruit (banaan, zwarte bessen), koffie en aards.
Ferme tannines, die zacht verweven zijn (niet schurend), en in afdronk amandelbittertjes. Dit alles in overvloed. Lange ! afdronk.
De 14% alcohol is wel nadrukkelijk aanwezig.

Deze nu in het glas en ik kan mij wel aansluiten bij deze TN. Ik vind de 14% alcohol nog wel meevallen op dit moment, maar hij lag een 1,5 uur geleden nog op 11,5°C in de kelder, dus zeer fris geserveerd.Wink

Niet slecht voor de prijs maar voor mij toch niet echt waw. Iets te weinig zuren en spanning. Of dit nog veel beter gaat worden weet ik eigenlijk niet. Misschien dat het "hout", waar Dave terecht van sprak, nog wat zal milderen maar...

Ik volg Johan. Niet zo boeiend, maar ook niet slecht natuurlijk. Ook voor mij geen bijkoop. Zelfs misschien een tikkeltje vermoeiend, zal aan de alc gelegen hebben denk ik of inderdaad dat gemis aan wat friste.

Buvez du vin et vivez joyeux !
14-03-2013, 08:15 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 14-03-2013 om 08:15 PM door Johan M..)
Bericht: #9
RE: 2007 Campo Al Mare Bolgheri
(14-03-2013 08:06 PM)doc schreef:  
(14-03-2013 07:13 PM)Johan M. schreef:  
(23-02-2012 01:02 AM)Marc schreef:  De 2008 in het glas (Colruyt, rode prijs, 10,95€):
Erg donkere kersenrode kleur met lichte rand. Vanille, zoete alcohol, rijp fruit (banaan, zwarte bessen), koffie en aards.
Ferme tannines, die zacht verweven zijn (niet schurend), en in afdronk amandelbittertjes. Dit alles in overvloed. Lange ! afdronk.
De 14% alcohol is wel nadrukkelijk aanwezig.

Deze nu in het glas en ik kan mij wel aansluiten bij deze TN. Ik vind de 14% alcohol nog wel meevallen op dit moment, maar hij lag een 1,5 uur geleden nog op 11,5°C in de kelder, dus zeer fris geserveerd.Wink

Niet slecht voor de prijs maar voor mij toch niet echt waw. Iets te weinig zuren en spanning. Of dit nog veel beter gaat worden weet ik eigenlijk niet. Misschien dat het "hout", waar Dave terecht van sprak, nog wat zal milderen maar...

Ik volg Johan. Niet zo boeiend, maar ook niet slecht natuurlijk. Ook voor mij geen bijkoop. Zelfs misschien een tikkeltje vermoeiend, zal aan de alc gelegen hebben denk ik of inderdaad dat gemis aan wat friste.

Fles uit, nog eentje te gaan die wel eens bij een lasagne of pasta zal gekraakt worden maar ook voor mij zeker geen "bijkoopadvies". Er zijn gewoon veel betere vergelijkbare wijnen op de markt die evenmin een gat in de beurs slaan. De Bolgheri Rosso 2009 van Satta, die ik ooit bij Superiore onder de 10 euro op de kop tikte, klopte deze Campo Al Mare met lengten verschil. De Bolgheri Rosso 2010 van Satta staat momenteel aan 14,38- in promotie bij Licata.
12-10-2014, 01:59 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 12-10-2014 om 02:01 PM door Innesto.)
Bericht: #10
RE: 2007 Campo Al Mare Bolgheri
Vrijdag gestart met deze Campo Al Mare 2008. Een voorbode van wat al bij al een miserabel "wijnweekend" bleek te zijn...

Donkere kersenrode kleur, lichte evolutie aan de rand. In de neus gekookt zoet fruit, alcoholisch, hout, alcohol, zelfs lactisch... deed me direct denken aan een middelmatige Bordeaux uit 2009 en meer bepaald de Gigault 'Cuvée Viva' 2009. In mond na een een beetje lucht iets meer in evenwicht maar nooit meer dan middelmaat en vooral te zwaar en vermoeiend. Deze wijn mist gewoon elke spanning. Als klap op de vuurpijl... na enkele uren open gestaan te hebben is het resterende deel van de fles quasi om zeep, tenzij je liefhebber bent van een "medicinale kruidigheid". Vandaag het laatste restje geproefd en uitgespuwd: medicinaal en geoxideerd.

Deze Bolgheri kan je met recht en reden de Italiaanse tegenhanger van menig Bordeaux noemen. Naam en teveel geld voor te weinig kwaliteit in de fles. Dit is een heel eenvoudige Bolgheri die je best jong drinkt en zijn "robuuste" kantjes er dan maar bijneemt. Beter met de jaren lijkt dit niet te worden.
13-10-2014, 01:22 PM
Bericht: #11
RE: 2007 Campo Al Mare Bolgheri
(12-10-2014 01:59 PM)Innesto schreef:  Vrijdag gestart met deze Campo Al Mare 2008. Een voorbode van wat al bij al een miserabel "wijnweekend" bleek te zijn...

Donkere kersenrode kleur, lichte evolutie aan de rand. In de neus gekookt zoet fruit, alcoholisch, hout, alcohol, zelfs lactisch... deed me direct denken aan een middelmatige Bordeaux uit 2009 en meer bepaald de Gigault 'Cuvée Viva' 2009. In mond na een een beetje lucht iets meer in evenwicht maar nooit meer dan middelmaat en vooral te zwaar en vermoeiend. Deze wijn mist gewoon elke spanning. Als klap op de vuurpijl... na enkele uren open gestaan te hebben is het resterende deel van de fles quasi om zeep, tenzij je liefhebber bent van een "medicinale kruidigheid". Vandaag het laatste restje geproefd en uitgespuwd: medicinaal en geoxideerd.

Deze Bolgheri kan je met recht en reden de Italiaanse tegenhanger van menig Bordeaux noemen. Naam en teveel geld voor te weinig kwaliteit in de fles. Dit is een heel eenvoudige Bolgheri die je best jong drinkt en zijn "robuuste" kantjes er dan maar bijneemt. Beter met de jaren lijkt dit niet te worden.

Ik kan me hier helemaal bij aansluiten: mijn TN hierboven was van mijn eerste fles (toen had ik nog hoop), maar ondertussen heb ik er een tweede van geproefd, en ik vond 'm ronduit vermoeiend: veel hout, veel alcohol en voor de rest........ niet zo heel veel eigenlijk.

Bovendien was mijn fles een dag later rijp voor de gootsteen: klopt dus met de bevindingen van Innesto. ik heb nog 3 flessen staan en ik heb al overwogen om ze terug te brengen, alleen weet ik niet of Colruyt ze nog terug zal nemen, ruim 2 jaar na aankoop...
17-10-2014, 09:27 PM
Bericht: #12
RE: 2007 Campo Al Mare Bolgheri
(12-10-2014 01:59 PM)Innesto schreef:  Vrijdag gestart met deze Campo Al Mare 2008. Een voorbode van wat al bij al een miserabel "wijnweekend" bleek te zijn...

Donkere kersenrode kleur, lichte evolutie aan de rand. In de neus gekookt zoet fruit, alcoholisch, hout, alcohol, zelfs lactisch... deed me direct denken aan een middelmatige Bordeaux uit 2009 en meer bepaald de Gigault 'Cuvée Viva' 2009. In mond na een een beetje lucht iets meer in evenwicht maar nooit meer dan middelmaat en vooral te zwaar en vermoeiend. Deze wijn mist gewoon elke spanning. Als klap op de vuurpijl... na enkele uren open gestaan te hebben is het resterende deel van de fles quasi om zeep, tenzij je liefhebber bent van een "medicinale kruidigheid". Vandaag het laatste restje geproefd en uitgespuwd: medicinaal en geoxideerd.

Deze Bolgheri kan je met recht en reden de Italiaanse tegenhanger van menig Bordeaux noemen. Naam en teveel geld voor te weinig kwaliteit in de fles. Dit is een heel eenvoudige Bolgheri die je best jong drinkt en zijn "robuuste" kantjes er dan maar bijneemt. Beter met de jaren lijkt dit niet te worden.

Heb de 2008 enkele jaren geleden ook geproefd en oxideert idd verschrikkelijk snel. Spijtig, maar sindsdien waag ik meer niet meer aan

Vineuze groeten, Bert (Genetisch gelinkt aan wijnimport HOPEwines Duffel)
18-10-2014, 12:09 PM
Bericht: #13
RE: 2007 Campo Al Mare Bolgheri
Tja, koopjes id supermarkt :-)

Wine is sunlight , held together by water !
28-10-2014, 10:18 AM
Bericht: #14
RE: 2007 Campo Al Mare Bolgheri
In tegenstelling tot de voorgaande proevers, vind ik de 2008 zeker niet slecht. Noch hout noch alcohol voor mij. Is nog niet aan haar top.
28-10-2014, 06:02 PM
Bericht: #15
RE: 2007 Campo Al Mare Bolgheri
Nu voor de tweede dag die Bolgheri 2008 geproefd. Niets geoxideerd. Integendeel de wijn is nog beter dan gisteren.
29-10-2014, 01:37 PM
Bericht: #16
RE: 2007 Campo Al Mare Bolgheri
(28-10-2014 06:02 PM)bowmore schreef:  Nu voor de tweede dag die Bolgheri 2008 geproefd. Niets geoxideerd. Integendeel de wijn is nog beter dan gisteren.

Ik had 6 flessen 2007. Fles 1 en 2 geoxideerd. De volgende flessen heb ik steeds gekaraffeerd. Dat gaf een compleet andere wijn. Na anderhalf uur karaf waren die zeer te genieten.

Van 2008 had ik een 3-tal flessen gekocht, eveneens gekaraffeerd met een goed resultaat !

Toch vreemd, die landbouwproducten...
29-10-2014, 02:37 PM
Bericht: #17
RE: 2007 Campo Al Mare Bolgheri
(29-10-2014 01:37 PM)dakur schreef:  
(28-10-2014 06:02 PM)bowmore schreef:  Nu voor de tweede dag die Bolgheri 2008 geproefd. Niets geoxideerd. Integendeel de wijn is nog beter dan gisteren.

Ik had 6 flessen 2007. Fles 1 en 2 geoxideerd. De volgende flessen heb ik steeds gekaraffeerd. Dat gaf een compleet andere wijn. Na anderhalf uur karaf waren die zeer te genieten.

Van 2008 had ik een 3-tal flessen gekocht, eveneens gekaraffeerd met een goed resultaat !

Toch vreemd, die landbouwproducten...

Zoveel te beter voor jullie, maar ik hou het toch eerder op "flesvariatie": het lijkt mij sterk dat karaferen zou helpen tegen oxidatie: tenzij de chemie-experten op het forum dit tegenspreken....
29-10-2014, 03:25 PM
Bericht: #18
RE: 2007 Campo Al Mare Bolgheri
(29-10-2014 02:37 PM)Dave schreef:  
(29-10-2014 01:37 PM)dakur schreef:  
(28-10-2014 06:02 PM)bowmore schreef:  Nu voor de tweede dag die Bolgheri 2008 geproefd. Niets geoxideerd. Integendeel de wijn is nog beter dan gisteren.

Ik had 6 flessen 2007. Fles 1 en 2 geoxideerd. De volgende flessen heb ik steeds gekaraffeerd. Dat gaf een compleet andere wijn. Na anderhalf uur karaf waren die zeer te genieten.

Van 2008 had ik een 3-tal flessen gekocht, eveneens gekaraffeerd met een goed resultaat !

Toch vreemd, die landbouwproducten...

Zoveel te beter voor jullie, maar ik hou het toch eerder op "flesvariatie": het lijkt mij sterk dat karaferen zou helpen tegen oxidatie: tenzij de chemie-experten op het forum dit tegenspreken....

Tenzij het niet echt om oxidatie ging natuurlijk...

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
29-10-2014, 04:33 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 29-10-2014 om 04:42 PM door bowmore.)
Bericht: #19
RE: 2007 Campo Al Mare Bolgheri
Ik moet wel zeggen dat het soms gebeurt (vooral bij wiite wijn) dat men soms aan mij zegt dat de wijn geoxideerd (ik heb het hier wel over een sherrytoets niet het muffe) is en ik dat wel proef maar dat niet zo erg vind. De Bolgheri echter had niets geoxideerd.
30-10-2014, 10:19 PM
Bericht: #20
RE: 2007 Campo Al Mare Bolgheri
(29-10-2014 03:25 PM)vinejo schreef:  
(29-10-2014 02:37 PM)Dave schreef:  
(29-10-2014 01:37 PM)dakur schreef:  
(28-10-2014 06:02 PM)bowmore schreef:  Nu voor de tweede dag die Bolgheri 2008 geproefd. Niets geoxideerd. Integendeel de wijn is nog beter dan gisteren.

Ik had 6 flessen 2007. Fles 1 en 2 geoxideerd. De volgende flessen heb ik steeds gekaraffeerd. Dat gaf een compleet andere wijn. Na anderhalf uur karaf waren die zeer te genieten.

Van 2008 had ik een 3-tal flessen gekocht, eveneens gekaraffeerd met een goed resultaat !

Toch vreemd, die landbouwproducten...

Zoveel te beter voor jullie, maar ik hou het toch eerder op "flesvariatie": het lijkt mij sterk dat karaferen zou helpen tegen oxidatie: tenzij de chemie-experten op het forum dit tegenspreken....

Tenzij het niet echt om oxidatie ging natuurlijk...

lijkt mij ook...

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)


Ga naar locatie: