Gokronde "wijnlanden" bis of was het ter
|
Gisteren, 09:21 AM
![]() |
|||
|
|||
Gokronde "wijnlanden" bis of was het ter
Hier alvast de foto.
Verslag volgt later. Conclusies? Twee keer kwamen we in aanraking met de klimaatverandering. - onherkenbare Grüner Veltliner (hoewel wel degelijk mooie wijn) met veel exotiek en weinig typische mineraliteit en zuren. Daar werd hier eerder al aandacht aan besteed. - een bijzonder volle, kleurrijke Lemberger, waar men in Duitsland vroeger toch eerder een lichte slobberwijn van maakte. Verder was er o.m. een zeer interessante witte Portugees, een beetje dik wel, wat belegen, nogal wat hout. Enfin, Portugees dus. Toch altijd een interessant wijnlandje dat. Kampioen was de Pinot Noir uit Oregon (gemaakt door Louis Jadot), met zijn prijs van dertig euro een volwaardig alternatief voor stinkend dure bourgognes. Vreemde eend in de bijt, maar alom geprezen was de Aleksandrouli uit Georgië. Mij viel vooral het aroma van wijn op. Hilariteit, maar enig begrip volgde. Ik bedoelde daar een soort platonisch archetype van wijn mee, dat in de dagelijkse realiteit niet te bereiken valt. Daar wordt je geconfronteerd met een vorm van wijn, van pinot noir gemaakt of van cabernet sauvignon, zonder ooit het ideale prototype te benaderen. Ziet ge? Of nee, laat maar zitten. |
|||
Gisteren, 08:49 PM
![]() |
|||
|
|||
RE: Gokronde "wijnlanden" bis of was het ter
Citaat: onherkenbare Grüner Veltliner (hoewel wel degelijk mooie wijn) met veel exotiek en weinig typische mineraliteit en zuren. Daar werd hier eerder al aandacht aan besteed. Nittnaus zit in Burgenland en is vooral gekend voor Blaufränkisch en Zweigelt. Wist zelfs niet dat ze Grüner Veltliner maken in die regio. Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
|