Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 1 stemmen - gemiddelde waardering is 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Domaine André Kientzler
04-04-2021, 06:02 PM
Bericht: #41
RE: Domaine André Kientzler
(04-04-2021 02:38 PM)FRANCISPICCART schreef:  Muscat Grand Cru Kirchberg 2014 - Domaine Kientzler
Vandaag onze eerste asperges van het jaar op het bord. Gekozen voor een ietwat rijpere Muscat GC.
De Muscat Grand Cru's zijn duidelijk wat minder geprononceerd indien ze wat leeftijd hebben. Ik bedoel dat ze duidelijk wat minder dat typische "druivige" muscat aroma ten toon spreiden. Je herkent de Muscat nog steeds ontegensprekelijk maar nu met wat meer venkel of anijs, cassis en lentebloesems, en dan die mineralige toetsen van de terroirs van de Grand Cru hellingen. Ik heb ze een pluim gegeven! Ik bedoel mijn echtgenote voor het lekkere bord van asperges met varkenshaasje en verse kroketjes. Mevrouw Kientzler ken ik nog zo niet.

Muscat vind ik vaak moeilijk te pairen met eten. Het wordt al vaak hetzelfde, foie gras of een stuk kaas. Hoe was de match hier?

Je TN in combinatie met de foto doet me trouwens watertanden, waarvoor dank Wink!

It's not a hangover, it's wine flu
04-04-2021, 08:18 PM
Bericht: #42
RE: Domaine André Kientzler
(04-04-2021 06:02 PM)Baldrick schreef:  
(04-04-2021 02:38 PM)FRANCISPICCART schreef:  Muscat Grand Cru Kirchberg 2014 - Domaine Kientzler
Vandaag onze eerste asperges van het jaar op het bord. Gekozen voor een ietwat rijpere Muscat GC.
De Muscat Grand Cru's zijn duidelijk wat minder geprononceerd indien ze wat leeftijd hebben. Ik bedoel dat ze duidelijk wat minder dat typische "druivige" muscat aroma ten toon spreiden. Je herkent de Muscat nog steeds ontegensprekelijk maar nu met wat meer venkel of anijs, cassis en lentebloesems, en dan die mineralige toetsen van de terroirs van de Grand Cru hellingen. Ik heb ze een pluim gegeven! Ik bedoel mijn echtgenote voor het lekkere bord van asperges met varkenshaasje en verse kroketjes. Mevrouw Kientzler ken ik nog zo niet.

Muscat vind ik vaak moeilijk te pairen met eten. Het wordt al vaak hetzelfde, foie gras of een stuk kaas. Hoe was de match hier?

Je TN in combinatie met de foto doet me trouwens watertanden, waarvoor dank Wink!

Het gaat hier wel over een beendroge Muscat GC hé, zonder restsuikers. Ik dacht toch dat dit een klassieke match is, asperges met een muscat. Of nog met een pinot blanc, een sauvignon of bv. een arneis,.....
Als ik een Elzasser moet combineren met foie gras of sommige kazen type Stilton of zo, denk ik eerder aan gewürztraminer.
05-04-2021, 10:34 AM
Bericht: #43
RE: Domaine André Kientzler
(04-04-2021 08:18 PM)FRANCISPICCART schreef:  
(04-04-2021 06:02 PM)Baldrick schreef:  
(04-04-2021 02:38 PM)FRANCISPICCART schreef:  Muscat Grand Cru Kirchberg 2014 - Domaine Kientzler
Vandaag onze eerste asperges van het jaar op het bord. Gekozen voor een ietwat rijpere Muscat GC.
De Muscat Grand Cru's zijn duidelijk wat minder geprononceerd indien ze wat leeftijd hebben. Ik bedoel dat ze duidelijk wat minder dat typische "druivige" muscat aroma ten toon spreiden. Je herkent de Muscat nog steeds ontegensprekelijk maar nu met wat meer venkel of anijs, cassis en lentebloesems, en dan die mineralige toetsen van de terroirs van de Grand Cru hellingen. Ik heb ze een pluim gegeven! Ik bedoel mijn echtgenote voor het lekkere bord van asperges met varkenshaasje en verse kroketjes. Mevrouw Kientzler ken ik nog zo niet.

Muscat vind ik vaak moeilijk te pairen met eten. Het wordt al vaak hetzelfde, foie gras of een stuk kaas. Hoe was de match hier?

Je TN in combinatie met de foto doet me trouwens watertanden, waarvoor dank Wink!

Het gaat hier wel over een beendroge Muscat GC hé, zonder restsuikers. Ik dacht toch dat dit een klassieke match is, asperges met een muscat. Of nog met een pinot blanc, een sauvignon of bv. een arneis,.....
Als ik een Elzasser moet combineren met foie gras of sommige kazen type Stilton of zo, denk ik eerder aan gewürztraminer.

Muscat blanc à petits grain, Gelber Muskateller, Moscato, Moscatel,... of hoe je het ook noemen wil is in een droge stijl een uitmuntende begeleider voor asperges.

Dit weekend nog in combinatie met asperges de Vogelmaier Moscato Giallo 2019 van Alois Lageder in het glas gehad.

De Gelber Muskateller Ried Steinriegl van Wohlmuth uit Südoststeiermark is nog zo'n fantastische aspergewijn.
05-04-2021, 05:05 PM
Bericht: #44
RE: Domaine André Kientzler
Voorlopig asperges enkel nog maar gecombineerd met Sauvignon. Ik had er geen idee van dat dit mooi combineerde met muscat (droog) maar ik kan me er wel wat bij voorstellen.
Het staat bij deze op m'n snel to do lijstje

It's not a hangover, it's wine flu
08-08-2021, 09:48 PM
Bericht: #45
RE: Domaine André Kientzler
Nu ik toch bezig ben. Gedronken met een stukje zalm met Hjotrons. Frisse geur met citrusfruit en een klein beetje petrol. Mooie strakke minerale wijn met nul restzoet. Zuurtje zoals vroeger zuurtjes smaakten. Mooie vulling en afdronk.


Ga naar locatie: